Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: UMIRE SRPSKO SELO: Širom Srbije 145.000 kuća zvrji prazno!  (Pročitano 12864 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
још да их је наместити негде поред ауто пута,па плус путарина,ето лове  Smile
има по војводини тих етно салаша,и опет је битна локација,они ближе већим местима и фунционишу док ови други су типа друмске кафане
лепо је то и може да заживи али треба поред тога имати озбиљну туристичку понуду,то у војводини баш неиде,јбг нема зглавне шумице а камоли нешто више,осим фрушке горе

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung neki
Nemam ja nista protiv etno turizma ali to ne moze da bude, a nigde u svetu i nije, primarna privredna grana u seoskim sredinama (molio bih one koji bi da porede Srbiju sa raznim Hongkongovima i Singapurima da ne lupetaju).
Ali zato proizvodnja organske hrane, pogotovo u krajevima gde ima malo obradive zemlje i gde je priroda jos uvek nedirnuta, moze.
I tu treba, o Maradicu, uposliti one nekvalifikovane radnike koje sam pomenuo, a ne na imanjima od sto hektara.
Nadam se da je sad jasno sta sam hteo da kazem.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
тањир пилеће беле чорбе 450 динара,парче штрудле са маком 300 динара...и то не штрудла коју спреми нека бака већ она куповна Smile ...код мене у ресторану мешано месо стаје 500 динара Smile наједеш се као господин човек док у етно селу за те паре посрчеш само чорбицу Smile
добро...увек кажем да странцима треба згулити кожу са леђа али ипак треба имати неку меру Smile

Ma treba guliti  Smile
Neki drugar ziveo ono u pocetku sa nekim Svabama u stanu, tip zna super da kuva. Napravi im neko jelo, i ono, uspe mu stvarno, Svabe ne mogu nahvaliti. Posle probo nesto novo da pripremi i ono na kraju, profulo sasvim, nije mu nesto uspelo, Svabe hvale ko i prvi put. Sta god da im napravis, olizace tanjir  Smile

Citat
Ali zato proizvodnja organske hrane, pogotovo u krajevima gde ima malo obradive zemlje i gde je priroda jos uvek nedirnuta, moze.
I tu treba, o Maradicu, uposliti one nekvalifikovane radnike koje sam pomenuo, a ne na imanjima od sto hektara.
Nadam se da je sad jasno sta sam hteo da kazem.

Cekaj, ti ozbiljno mislis slati neke ofr radnike na neke male parcele u nerazvijena podrucja. Mislim, oni tu ne bi za vode zaradili, ili bi ih sad placao iz drzavnog budzeta ili severnokorejski sistem, pa sta im uspe, to ce i jesti, ako im ne uspe, nema izlaza iza bodljkave zice?  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Sto se lozis,zezali smo te jer si napisao glupost da nijedna zemlja tako ne funkcionise,a Singapur funkcionise,a to je zemlja koja nema niti pijace vode,i ima oko 100 hektara obradive povrsine(zamisli sta bi Singapur bio sa srpskih 5 miliona hektara) znaci kao neko prosecno imanje u Vojvodini ili ispodprosecno cak,a zemlja je 14 izvoznik u svetu...a sto se tice poljoprivrede mi smo jedan od najvecih proizvodjaca u Evropi,sa ovako traljavom poljoprivredom,ali da bi to valorizovali mi moramo da ojacamo prehrambenu industriju i tek onda mozemo reci da smo uradili nesto jer ovako samo prodajemo sirov proizvod ili bolje receno funkcionisemo kao kolonija...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung neki
U sezoni bi svako domacinstvo, koje se bavi organskom proizvodnjom hrane, moglo da uposli po dva - tri radnika (a sezona nije ista za razlicite kulture) koji bi mogli da budu placeni vise nego u nepostojecim fabrikama + hrana + smestaj.
Organska proizvodnja hrane iziskuje mnogo vise manuelnog rada nego klasicna, ali i donosi mnogo vecu zaradu.
Mnogi bi se okrenuli organskoj proizvodnji (ja na prvom mestu) da ne postoji problem radne snage.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Chrome 32.0.1700.102
mob
Apple 15
Znaci... resenje je kao i uvek.. nista necemo da menjamo jer je sve cim. Smiley

A najbolje je sve da trune i propada...

« Poslednja izmena: 09. Feb 2014, 13:06:11 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Mnogi bi se okrenuli organskoj proizvodnji (ja na prvom mestu) da ne postoji problem radne snage.

E, vidis, pogresno gledas stvari. Nije problem u radnoj snazi, vec je problem u ceni rada. Znaci, ne mozes ti toliko radnika platiti i posle taj proizvod toliko skupo naplatiti posto je kupovna moc stanovnistva ionako mala. Organska proizvodnja je tek mali deo opste poljoprivrede jer jednostavno proizvode ne kupuju ljudi toliko jer su jednostavno skupi.

Znaci... resenje je kao i uvek.. nista necemo da menjamo jer je sve cim. Smiley

A najbolje je sve da trune i propada...

Resenje je...
Poslati penzionere na selo. Nek prodaju stanove u gradu, kupe kucu na sleu i ostane im jos za solidan auto. Uz to mogu da se krecu i zezaju po bastici na svezem vazduhu a ne sede po nekom parku u gradu na klupi i hrane golubove. I zdravije i bolje i duze ce da zive na selu. Uz to ce biti malo vise mesta za mlade u gradu, selo ce da ozivi jer se povecava kupovna moc i to je to, resen problem. Dobro, ima ono ali...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
U sezoni bi svako domacinstvo, koje se bavi organskom proizvodnjom hrane, moglo da uposli po dva - tri radnika (a sezona nije ista za razlicite kulture) koji bi mogli da budu placeni vise nego u nepostojecim fabrikama + hrana + smestaj.
Organska proizvodnja hrane iziskuje mnogo vise manuelnog rada nego klasicna, ali i donosi mnogo vecu zaradu.

ово је спас за мања домаћинства,уз помоћ државе за лакши пласман,село би процветало
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung neki
Jel si ti cuo nekad, Maradicu, za pojam "izvoz"?
To ti je ono kad ti meni prodas Mercedes za pedeset hiljada evra, a ja tebi vagon organskog krompira.

I ako je tebi resenje za problem propadanja sela to da se penzioneri iz grada presele u selo, a mladi sa sela u grad, onda ja sa tobom nemam o cemu da diskutujem, ili se pravis blesav ili si stvarno blesav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Jel si ti cuo nekad, Maradicu, za pojam "izvoz"?
To ti je ono kad ti meni prodas Mercedes za pedeset hiljada evra, a ja tebi vagon organskog krompira.

Ti mislis kako taj izvoz nema nekih kvota kolko mozes da izvezes? I uz put, imas fino sredjene organske farme u Evropi, sa razgranatom distribucionom mrezom, sve po PS-u, i naravno, koji dobro funkcionisu i nisu skupi jer su dobro organizovani plus mehanizacija (da pojasnimo, nije greh u organskoj proizvodnji koristiti mehanizaciju ako ne koristis hemiju).

Citat
I ako je tebi resenje za problem propadanja sela to da se penzioneri iz grada presele u selo, a mladi sa sela u grad, onda ja sa tobom nemam o cemu da diskutujem, ili se pravis blesav ili si stvarno blesav.

Ne znam sta je tu tebi glupo. U jednoj Nemackoj penzioneri se sele na selo, koje eto i u jednoj Nemackoj dosta zvrji prazno. Nisam rekao da ih potovaris na kamion pa oteras u neku kolibu vec penzosi prodaju stan u gradu i kupe kucu na selu. E, za to, posto su to ipak ljudi u godinama, treba da napravis jednu finu ambulantu u selu i malo da organizujes par ljudi da im daju kurseve sta i kako, da ih privuces. Penzioneru, ako ima doktora i jos par sitnica, je puno lepse da zivi na selu.
A mladi ionako i sad idu u gradove, ako nisi primetio...  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.