Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Ultimate Survival" ~ Discovery Channel  (Pročitano 84159 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6300
Lik me počeo gadno nervirati sa tim snalaženjem u idiotskim krajevima sveta, gde samo težak glupan može da dospe sam,

Čuj sr*anja se dešavaju uvijek i svakom.Nekada bezazleni izlazak ili šetnja po planini može da se pretvori u noćnu moru.
Da ne spominjem razne načine i nesreće,kvar automobila u jbn nedođiji gdje po 100 km nema žive duše,
noć,zima, minus udario,šta da radiš,mobtel rika...?
Da se snađeš,preživiš,boriš se,a ne da opališ cmizdriti i do jutra da se smrzneš i crkneš,
kao posljednja budala na ovom svijetu.E pa zato treba nešto naučiti o ovim stvarima tj o preživljavanju u jbn situacijama.
A to od Bear-a neće niko da nauči.Sem toga i sve što čovjek i nauči treba da isproba u prirodi.
Recimo piti mokraću ,to možeš da uradiš samo jednom,i to ako si savršeno zdrav.
Ali čovjek koji pet dana tumara po šumetinama jede nekakvo korjenje i oskudjeva s vodom teško da je zdrav...
A i ako je čovjek primoran da pije mokraću mora prvo da je filtrira na jedan od mnogih načina...
A da ne govorim o tome što jede nekakve crve sa lešina i samo meso s njih.
Ajd crvi i mogu da se jedu,ali lešina,to samo nenormalan čovjek radi.
A on je debelo plaćen i zaštićen,pa može da jede razna s*anja.
Ja volim s vremena na vrijeme da odlutam u prirodu,posmatram,stapam se s njom,fotkam i pratim
razne životinje,nekad i prenoćim sam u šumetini.
A tri puta godišnje idem s ekipom na preživljavanje po 5 dana,jest da posle toga treba 15 dana da se oporavim ali vredi...

IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3;M
ala ste nakrpili bear gryllsa...   Smile
prvo ako covek kaze na discovery-ju da je bivsi pripadnik specijalaca onda to mora biti tacno, nemoguce je da takav kanal koji se gleda u celom svetu, sa takvom reputacijom moze da ima neki veci propust, a i sigurno bi britanski specijalci trazili da se to izbaci ako je laz
drugo to je emisija koja je napravljena da bude zanimljiva pa zato i radi sve te zezancije, a cinjenica je da u momentu pitanja zivota i smrti sve to moze da se pojede i popije
po meni jedino problematicno je to sto sve te vratolomije retko koji obican covek moze da izvede  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 421
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Na početku lepo piše da on oko sebe ima tim profesionalaca koji su tu da pomognu ako zatreba. Sad, to jeste glupo, ali jbg, čovek kaže ponekad nešto pametno. Ako si u pustinji ceo dan bez vode, nema druge, pij mokraću.  Smiley
IP sačuvana
social share
Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now.
So we'll hunt him, because he can take it.
Because he's not our hero.
He's a silent guardian, a watchful protector.
A dark knight.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Pa nije je pio, samo je zamotao majicu oko glve, koju je popiskio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16;
Pa nije je pio, samo je zamotao majicu oko glve, koju je popiskio  Smile

Ima i par epizoda gde pije mokracu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Jedva sam se susdrzao da ne povratim kada je ispekao tvora sa sve krznom i iznutricom i pojeo ga..ja bih pre skapao od gladi, nego to uradio..bljaks  Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Stoka anglosaksonska.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6300
ala ste nakrpili bear gryllsa...   Smile
prvo ako covek kaze na discovery-ju da je bivsi pripadnik specijalaca onda to mora biti tacno, nemoguce je da takav kanal koji se gleda u celom svetu, sa takvom reputacijom moze da ima neki veci propust, a i sigurno bi britanski specijalci trazili da se to izbaci ako je laz

Prvo da ti kažem on da je bio pripadnik sas-a,on bi morao to da ima napismeno sa odobrenjem od britanske
vojske da može da javno demonstrira vještine koje je tamo naučio ili stekao.Tj da ima sertifikat instruktora .
Strogo je zabranjeno u javnost iznositi bilo što od onoga što koriste specijalne jedinice.
Drugo on je bio tužen i platio debele pare zbog svoje emisije,koju je morao iz edukativne da preusmjeri na
zabavnu emisiju,tj šou...I to dobro je prošao,a sas javno negira njegovo služenje u toj jedinici.
Jer mnogo što ne štima u njegovoj autobiografiji,u nekim datumima se pojavljuje navodno na dva mjesta,
što je nemoguće da jedan čovjek bude u jednom momentu na dva mjesta,a baš se tiče perioda
njegovog služenja u sas-u,on jeste bivši vojnik ali ne specijalac ili sas pripadnik...
Kao što je i laž da je slomio kičmu skakajući padobranom.
Ponavljam opet mokraću može da pije samo zdrav čovjek i to isključivo pre toga da je obradi isparavanjem
štetnih materija iz nje.To se radi na taj način da se pomiješa sa preostalom vodom, iskopa se rupa u zemlji
na vlažnom mjestu gdje djelimično udaraji zrake sunca,prospe se u rupu postavise improvizovani sud ili ako se ima konzerva ili nešto takvo prekrije se najlonom i isparena voda se nekupi u sud,od litra mokraća može da se dobije do dva decilitra
prirodno destilovane vode...A  mokraća onako direkt iz pipe može da se popije samo jednom
i to u malim količinama,pa nakon nekoliko dana opet,ali kako rekoh čovjek mora da bude zdrav.
To ti stoji u svakom vojnom priručniku za preživljavnje.
Meso lešina se ne jede,jer dolazi do trovanja i slabljenja a to je fatalno u preživljavanju.
Bespotrebno izlaganje naporima,prelaženje i pentranje uz litice i vodopada može da bude kobno za čovjeka
u punoj kondiciji a ne za nekoga ko preživljava par dana.
Čovjek prosječno gubi na 5 dana 5 kg u tim ekstremnim situacijama,što znači da je jako slab poslije pet dana
gladovanja i konzumiranja tečnosti u malim količinama.
Običnog čovjeka bi ubila unutrica svake divlje životinje ako bi je jeo sirovu.
U jetri recimo divlje svinje,se nalazi vitamin a u nenormalnim količinama da bi prosječan, tj čovjek koji je nenaviknut na toliku količinu vitamina A kolabrirao,a od medvjeda unutrica bi ubila i najspremnijeg specijalca za dva sata...
Tako ono što on radi je pro*eravanje,Da dodam voda se ne pije nikad a da se pre toga ne filtrira
prirodnim filtriranjem pomoći zemlje i kamenja,sem iz izvora,a takođe je je i tada potrebno prokuhati...
Pravljenje koplja od noža može samo lud čovjek da radi,jer nož ti je u tim situacijama otac,majka i bog.
Jer bez njega nema preživljavanja.
Zavlačenje ruku po mutnim močvarama gdje postoji stotine otrovnih zmija, žaba,biljki,insekta, je više nego smiješno.
Ujed stršljena u takvim situacijama može da bude koban,a kamo li zmije,ili neke biljke...
Mogu da navedem još milion stvari koje on radi pogrešno što samo govori da je taj čovjek
 pročitao nekakav "filmski"priručnik za preživljavanje.A ne to prošao kroz neku vojnu obuku...
Kako bilo svako može da misli ono što mu odgovara,ja samo pišem ono što znam,
i što sam probao,jer svaku tehniku  bushcraft-a sam probao, od izrade sopstvenog noža,koplja,luka,skloništa,
primitivnog plovila,paljenja vatre i lova sitnih životinja s primitivnim zamkama,a imam dovoljno znanja da bih mogao da napravim zamku i za krupni divljač,vodu mogu da nađem gdje taj idiot je nikada nebi našao.
Jedino što se meni sviđa u njegovim emisijama humorističkog karaktera to su pejzaži i predjeli za kojima mi se srce cijepa na komade  kada gledam i dao bih pola života za jednu sedmicu da provedem u divljini Kanade...
Pa makar se i ne izvukao živ iz toga...

IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 938
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 7310 Supernova
Grylls viri iz svakog coska, na glavu mi se vise popeo  Smile
sinoc ga gledam na misiji u Sahari - na kraju se uvukao u krepanu kamiliu Smiley 1
e ako je to normalno....
IP sačuvana
social share
To nisam ja - to je moja schauma. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.65
potpisujem skoro sve Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.