Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Ultimate Survival" ~ Discovery Channel  (Pročitano 84009 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 938
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 7310 Supernova
Bear Grylls-u ni urin ne moze nista   Smile

ako ga Cak Noris ne sredi nece niko  Smile
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 17:55:41 od zlato80 »
IP sačuvana
social share
To nisam ja - to je moja schauma. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6300
@drogance ma ok je sve buraz,i ja sam malo naglo reagovao... Smile

Neko je pitao nešto o losovima,pa volio bih ga fotkati uživo,ali ne znam kako bi se to završilo.
Životinje osjećaju dobre vibre,osjete ako im želiš nauditi ili ne želiš,mada to ništa ne znači...
Los je najveća vrsta jelena,može se naći na sjevernim dijelovima Evrope(skandinavija),Sibru,Kanadi.Takođe se može naći podvrsta losa koja živi na Aljasci,to je ujedno i najveća vrsta Losa.
Težina mužijaka varira od 600-1000 kg i visine od 1,9-2,5 m visine do ramena,dužine i preko tri metra...
Smatra se da je jedna od prvih pripitomljenih životinja na svijetu,smatra se da je to bilo i pre 4-5 hiljada godina.
Postoje crteži koji su pronađeni po sibirskim pećinama na kojima se jasno vide slike ljudi kako jašu losove,a ti crteži potiču iz mlađeg kamenog doba.
Jako su napasni kada su u sezoni parenja,i često napadaju vozila u pokretu,napadi  se obično završavaju katastrofalno za obadvije strane...Zabilježen je jedan slučaj kada je los kidisao na  lokomotivu...???
Da, još jedna zanimljivost da je u 15 vijeku švedska vojska koristila losove za jahanje.
To je samo i samo bila privilegija za vojsku ostalima je strogo bilo zabranjeno i takav ispad se kažnjavao smrću.
Jer su ih takođe koristili razbojnici, pa se smatralo da i jesu razbojnici ako su ih jahali pa su ubijani...
Sad kakva je razlika između skandinavskog i kanadskog,pa i nema neke razlike sem što su kanadski dosta veći i teži.
Istina je da dosta ljudi strada od njih ali su to uglavnom neiskusni lovci,ili slabo obučeni avanturisti...

Eto, ne znam kako će modovi reagovati na ovaj post ali ja lično ne vidim da je puno skrenuto sa teme,
jer će bear vjerovatno uskoro da zadavi jednog losa od tonu i da mu popije svu mokraću...
Sad o urinu,pa da ti kažem,mene su učili da je veoma opasno to raditi,mislim sad možeš ti ili ja da popijemo urin ,jer sam recimo ja zdrav sigurno,a mokraća zdravog čovjeka je čist destilat...
Ali mi pričamo o ekstremnim situacijama,kada si bez vode ,napaćen, gladan,umoran,neispavan,malaksao i u tom stanju organizam crpi tečnost iz tijela i uzima hranjive materije a ostatak odbacuje jer se tim procesom stvaraju otrovi i sam takav urin  nije preporučljiv da se pije kako onaj bear to radi...-svakom vojniku je to strogo zabranjeno jer urin s nekim zaštitnim vakcinama može da stvori posljedice opasne po život.
Sad preživljavanje s obuka vojnih i policijskih nema nikakve veze sa civilnim,
Vojnik ne smije da pali vatru,ne smije da bude viđen,mora da se kreće neprimjetno,ne smije da se prepozna mjesto da je tu neko boravio a sve je to dodatni napor,sem toga imaš svu potrebnu opremu sa sobom da komotno možeš da preživiš 29 dana koliko obično traje taj dio obuke s preživljavanjem u prirodi.Čovjek kada smije da zapali vatru,onda može i da se slobodno kreće i nađe vodu tako da nema potrebe za tim...Takođe može da se koristi i krv kao zamjena za vodu,mislim od raznih životinja...A dobar izvor hrane su mravi,odnosno mravlja jaja...
Vodu najlakše možeš da nađeš po insektima,pčele recimo se kreću i nastanjuju u divljini na 500 metara od vode,praćenjem tragova divljači takođe može da se dođe do vode,jer kada jednom nađeš trag neke životinje može samo da te odvede na dva mjesta,do vode ili do jazbine a uz put se hrane i pretežno idu istim putem,što je veoma dobro za postavljanje jednostavnih zamki.Pa ptice takođe,treba pratiti ujutru i pred mrak,jer tada idu na izvore na pojenje,odnosno vraćaju se s njega.
Recimo da na podzemne izvore takođe treba obratiti pažnju jer gdje se plitko nalazi voda tu je obično trava zelenija nego obično,tu su razne vrste drveća vrbe i topole bujnija je vegetacija.Na tim mjestima je dovoljno iskopati rupu 20x20 cm dubine 50 i sačekati obavezno će da počne navirati voda.Pa razne biljke sadrže sok recimo breza,ali to samo na proljeće i kasnu jesen,mada je u jesen gadnog ukusa...Pa rosa,koja se može skupljati jutarnjom šetnjom po travi sa zavezanom maramom na nogama,pa se onda cijedi ili sisa...Skuplljanjem kišnice,takođe.Razno bilje i voće su takođe izvor tečnosti,a mogu da posluže i kao hrana...Sve ovo bear ima mogućnosti da obradi ali ne on to voli nakaradno protiv svih pravila života u divljini...
Da ponovim svaki vojnik će se izvući iz ovakvih situacija zato što je nešto slično prošao već,
ali obični ljudi neće jer neznaju kako,e takve emisije treba da pravi onaj medvjed-specijalac...
A ne da nakazi  priručnik savršenih mašina za ubijanje...Pazi obučen vojnik bez problema može da pređe 50 km pod teretom od 30 kg, a dvojica mogu to da pređu dok nose trećeg od 80 kg po ne znam kakvom vremenu,a to običan čovjek nikada neće moći.Zato mislim da je bearova emisija totalni promašaj,jer on objašnjava tehnike za već obučene ljude,samo na loš način...

IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Неко на неком сајту/форуму рече... Бер те учи да погинеш, Лес како да преживљаваш а Реј како да преживиш.

Ник-о свака част за постове... ја сам доста читао и гледао о преживљавању али још нисам имао прилике и да испробам све што сам научио... планирам неку такву акцију сада на лето. Иначе сам на регрутацији 2004 и ја као род добио пешадија/ снајпериста (мада вероватно од тога нема ништа, доста времена је прошло а и војска нам је #####).

Што се урина тиче... то је опад из нашег организма који се са разлогом одбацује и само будала може да га пије чистог. У веома екстремним ситуацијама када немамо другог решења може се пити, али веома опрезно јер долази до кружења отрова и гомилање како све више и више "рециклирамо" исти урин... велика је вероватноћа да ће доћи до отказивања бубрега.

Исто важи и за непрокувану воду... само у без излазним ситуацијама.

Лес Страуд је показао како искористити урин (као што је Ник-о описао у свом посту) и колико се ја сећам никада није пио загађену воду нити јео лешине... и изводио разне акробације.

Али опет Бер је јако занимљив за гледање као шоу а не едукативна емисија! Ко зна чиме је он пелцован?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Са вером у Бога, за Краља и Отаџбину!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1189
Zastava Smederevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S2
zlato80 i ostali heateri ako vam se ne svidja emisija nemojte da je gledadate!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3;M
hvala na edukativnim informacijama  Smile
no to je zabavna emisija i covek prezivljava na svoj nacin, a cinjenica je da je jedina problematicna radnja drinkovanje urina ? zar ne
naravno da obican covek nece tako pokusati da prezivi, ali da je moguce - moguce je
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Имао је он још много "испада"...  Smile

Али и даље стоји да је занимљив за гледање и да га ја и даље радо гледам.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ma dosadan je više u p.m.!!!

Žao mi je što pogibe onaj Australac, ljubitelj životinja, Stiv Irvin!
Njegove emisije su bile gušt za gledanje!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
I bi daljinski upravljac!  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Citat
Неко на неком сајту/форуму рече... Бер те учи да погинеш, Лес како да преживљаваш а Реј како да преживиш.

Gledao sam i Bera i Reja i lično, Rej mi je zanimljiviji. Manje je holivudski orijentisan, a ne volim da gledam šouove.  Smile
A ko je Les?

Citat
Ник-о свака част за постове... ја сам доста читао и гледао о преживљавању али још нисам имао прилике и да испробам све што сам научио... планирам неку такву акцију сада на лето.

I ja  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16;
I bi daljinski upravljac!  Smile

Smile Smile  
Upravo tako.Ko nece da ga gleda,niko ga ne tera.A ne da neki govore:odvratan je,smarac i tako to,a svaku epizodu odgledaju. ](*,)Cinjenica je da je ovo vise zabavna emisija,jer realno ono sto on radi(penjanje po stenama od 50 m i to),ne moze 5%l judi da uradi.Ali zanimljivo je gledati ga i videti sta ce  sve pojesti u novoj epizodi. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.119 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.