Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 07:38:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 282 283 285 286 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 507766 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 2610
Ako nije kukavica sto nije odmah otisao u hag, kao sto je Seselj otisao?
Nit ronim suze, nit cu ronit, ali ne mogu da podrzim jednog covekao koji je poubijao toliki narod, ne mogu da podrzim ni jednog coveka koji tako nesto moze da uradi, cak i da je imao naredjenje da to uradi, pa bio on srbin, hrvat, muslima,...
A ti ces verovatno svrsit kad njemu budu produvavali kozicu  Smile

Ovaj post se odnosi na stami4

Da si samo malo normalniji znao bi da je cifra u Srberenici prenduvana. Pročitao bi pravu cifru, znao bi za prave krivce  za Srebrenicu i Mladića bi ponajmanje pominjao. A kožnu frulicu odavno duvaš,  i nisi svestan koliko si progutao kada si se upecao na njihova svršavanja brojki, ........belo, belo oko tebe u tebi samo ne možeš da vidiš jer si slepac pored očiju.
Obriši nosić i ustašca sinak da se belo koje razniosiš a nisi svestan toga, ne vidi po forumu
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.77
mob
Samsung SGH-E590

Ali da je Mladic heroj sto je poubijo hiljade civila samo zbog osvete, to ne mogu da svatim.
Ja ne mogu da shvatim da ti idalje verujes da je Mladic ubijao ili izdao naredjene da se civili ubijaju! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
SonyEricsson 

Ali da je Mladic heroj sto je poubijo hiljade civila samo zbog osvete, to ne mogu da svatim.
Ja ne mogu da shvatim da ti idalje verujes da je Mladic ubijao ili izdao naredjene da se civili ubijaju! Smile
dok ne dokažu da je izdao naređenje...
drugo je pitanje da li je on mogao da spreči..i da kazni počinioce...
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5

U zadnjih 15 godina se niko nije javio ili pozvan da posvedoci kako mu je Ratko Mladic rekao: "Streljaj" ili "Kolji".

A za ovo drugo, pa u kasarni od 800 vojnika, ne mozes da sprecis da ti bar jedan ne ode u grad, napije se, potuce se i da ga policija vraca u kasarnu. Eto mizernog primera. Sada, zamisli u ratu da komandujes sa vise brigada, a posto je rat, kako ti mozes da sporecis mene da ja ne udjem u neku kucu i ne silujem nekoga ili ne ubijem nekoga?

Ni njemu, ni Pavkovicu, ni Seselju, ni Lukicu, ni Ojdanicu, ni lazarevicu nije dokazano da su licno oni izdali neku naredbu koja bi potpomogla ubijanje, silovanje ili proterivanje.

Dok je sa druge strane, Tudjman na Brionima izjavio kako mu je cilj da se srbima nanesu takvi gubici da oni doslovno nestanu iz tog podrucja. Gotovina je tome prisustvovao, koliko je meni poznato, a postoji i transkript.

Osim toga, da je meni kao vojniku u ratu pobijena porodica ili neki clan porodice, ne postoji general na svetu koji bi meni licno mogao da zabrani da nekoga ubijem. A njemu se bas stavlja na teret organizacija i priprema tog zlocina, on licno sve to naredio, mozda i nadgledao, a ne bi me cudilo da su mu prisili i da je licno davio "zene i decu".

Samo treba malo izvuci glavu iz televizora pa shvatiti ocigledne cinjenice.
« Poslednja izmena: 06. Jun 2011, 22:16:10 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
Šešeljev savetnik braniće Mladića

Kako će izgledati tim odbrane bivšeg vojnog lidera bosanskih Srba? Mezjajev: Zainteresovan sam da se istina utvrdi u svakom slučaju

DOK se u Beogradu i posle 11 dana otkako je uhapšen Ratko Mladić, još nagađa ko će biti u timu za njegovu odbranu, Rusija već ima najozbiljnijeg kandidata za branioca. Kako ”Novosti” saznaju, Aleksandar Mezjajev, najveći ruski ekspert za Haški tribunal i profesor prava na ruskom Kazanju, gotovo sigurno ulazi u tim odbrane.

- Zainteresovan sam da se istina utvrdi u svakom slučaju - kaže za ”Novosti” profesor Mezjajev. - Ipak, trenutno ne mogu da potvrdim, zato što još nije zvanično odlučeno.

Mezjajev otkriva da je bio u odboru za odbranu bivšeg predsednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića, kao i da je sada u istoj funkciji u timu odbrane lidera radikala Vojislava Šešelja.

Na pitanje - da li će Mladićev predmet biti prvi u kome će nastupiti kao branilac, naš sagovornik kaže:

- Pošto predajem na fakultetu, uglavnom postupam kao pravni savetnik. Ali, sačekajmo da se donese zvanična odluka.

Za to vreme, ratni lider bosanskih Srba i dalje je u izolaciji. Po potrebi ga pregleda lekar, vreme prekraćuje gledajući televiziju, a kako nezvanično saznajemo, još nije video ostale pritvorenike.

Njega, prema odluci suda, brani avokat Aleksandar Aleksić.

- U stalnom sam kontaktu sa Darkom Mladićem i trenutno očekujem da mi pošalje broj pasoša kako bi mogao da dođe i poseti oca - kaže Aleksić za ”Novosti”.

Iako su, posle prvog pojavljivanja pred sudom, kolale glasine da je porodica Mladića nezadovoljna Aleksićem, on nije ”razrešen”. Aleksić je dodeljen Mladiću kao jedan od 60 advokata iz celog sveta koji su na raspolaganju haškim optuženicima.

Uslov da se neki stručnjak nađe na ovoj listi je da ima dozvolu za advokatsku praksu u nekoj državi ili da je univerzitetski profesor prava.

Pored toga, toge Haškog tribunala mogu da nose samo pravnici sa najmanje sedam godina radnog iskustva u krivičnom pravu - kao sudija, tužilac ili advokat. Kako ”Novosti” saznaju, na listi advokata u Haškom tribunalu, najviše ih je iz Srbije, potom Engleske, Amerike i Kanade.

Najveće honorare, koji zavise od godina radnog iskustva, primaju glavni branioci. Tako, 97 evra po satu dobijaju advokati koji imaju više od 20 godina iskustva, a osam evra manje oni koji rade između 15 i 19 godina. Tarifa predviđena za advokate koji rade do devet godina, kao i za kobranioce je 71 evro po satu.

Ostali članovi tima dobijaju i po tri puta manje novca. Tako pomoćnici i istražitelji sa više od decenije iskustva dobijaju po 25 evra po satu, a oni koji rade do četiri godine - 10 evra manje.

DOBILI PASOŠE
Porodica Ratka Mladića - supruga Bosiljka, sin Darko i snaja Biljana - u ponedeljak je posle deset godina, dobila biometrijske pasoše i mogućnost da putuje van Srbije. Kako saznajemo, skinuta su i njihova imena sa crne liste EU.

BLEROVI ZA ALBANCE

Zanimljivo je da bivšeg šefa DB Jovicu Stanišića brani Englez Vejn Džordaš, a da mu je savetnik Holanđanin Aleksandar Knups.Optuženi pripadnici bivše OVK Ramuš Hardinaj, Fatmir Ljimaj i ostali, uglavnom su angažovali engleske advokate, pogotovo iz kancelarije Čeri Bler, supruge bivšeg premijera Engleske Tonija Blera

izvor
« Poslednja izmena: 06. Jun 2011, 22:36:43 od mirjanammm »
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
nije mi jasno, jwl se iko potrudio bar malo da pogleda film onog norvezanina, uglavnom su snimci na nasem jeziku ... s jedne strane muslimani, sa druge Mladic.

covek je garantovao da svi koji poloze oruzje, sa sigurnoscu mogu da izadju iz grada ... a s druge strane sta je klinton rekao izetbegovicu.

a s trece oric naser, a sa cetvrte strane srebrenica je trebala biti data za vogoscu i ilijas ... i to su se dogovorili alija i karadzic.

a sad sto muslimani lazu (sami za sebe kazu da lazu), i sto su napali srbe i sto se mladic branio ... to je druga stvar.
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.77
mob
Nokia 2610

Oni se pecaju na komandnu odgovornost. To znaci da je kao Vrhovni komandant vojske RS morao da zna sta se desava u jedinicama i na ratistu pa iako nije izdao naredjenje. Svi su njemu bili potcinjeni  i on odgovara za svakog vojnika, komandira,...
To bi , jos otprilike znacilo, da svaki zlocin se delom pripisuje i njemu. medjutim to ne funkcionise tako osim u slucaju Generalstaba ili Vrhovnoh staba (kako god  da se zvalo vrhovno komnadno telo Vosjkse RS ).
nije mi jasno, jwl se iko potrudio bar malo da pogleda film onog norvezanina, uglavnom su snimci na nasem jeziku ... s jedne strane muslimani, sa druge Mladic.

covek je garantovao da svi koji poloze oruzje, sa sigurnoscu mogu da izadju iz grada ... a s druge strane sta je klinton rekao izetbegovicu.

a s trece oric naser, a sa cetvrte strane srebrenica je trebala biti data za vogoscu i ilijas ... i to su se dogovorili alija i karadzic.

a sad sto muslimani lazu (sami za sebe kazu da lazu), i sto su napali srbe i sto se mladic branio ... to je druga stvar.

Sve si lepo navela, gledao sam film i jos mnogo drugih dokumentaraca i izjavu da je zvanicno u Srebrenici ubijeno oko 1.700 muslimanaa . Od tog broja nekih 800-900 je stradalo od ruku  trupa NAsera Orica kojima su smetali i koji su hteli da  budu podmetnuti kao zrtve vojske RS.
ostali muslimani su stradali prilikom izlazaka iz zasticene zone Srebrenice kada su nocu napdali Srpska sela i onda je odmazdom ubijeno nekih 700-800 muslimana.
Holandjani su zbog propusta svojih mirovnih trupa, bruke i izjava srusili svoju Vladu i od tada pocinje progresivno da raste broj muslimanskih zrtava da bi dostigao cifru od nekih 7.000 zrtava.
 Holandski mirovnjaci koji peru savest i hoce da iznesu istinu govore o prevozenju stradalih muslimana u drugim delovima BiH, na ratistima,  enklavama i sahranjivanju u zajeniceke grobnice ali i sahranjivanju Srpskih zrtava u te iste grobnice da bi se dostigla brojka kojom se manipiulise po svetskim skupovima, medijima....
« Poslednja izmena: 06. Jun 2011, 23:26:46 od stami4 »
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
@Crowz
Zar nije Seselj imao onaj njegov cuveni govor o tome kako su njegovi ljudi ubijali zardzalim kasikama?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1148
Zastava Sarajevo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

Da djelio cokolade djeci,kao sto ti kazes obecavao...  

Ovi koji su poslusali generala i predali se niko nije prezivio NIKO...

Ustvari imaju pojedinci koji prezivjeli streljanje(pravili se mrtvi,kad su 100,200
postrojili i rafalali)
Djecak od 13 godina,to ste gledali 100% kad Srebrenicani izlaze is sume i predaju se
i kad vas vojnik nareduje Srebrenicanu sa maskirnom majicom da je skine...i
tu grupu su komplet pobili,htjeli su i djecaka ali su ga Zene ugurale u autobus...i
spasile mu zivot...

Samo su prezivjeli Srebrenicani koji nisu poslusali "plemenitog" generala..

Vidim uglavnom negirate broj zrtava ali sud u Hagu govori  da je ubijeno blizu 8 000,
Komisija RS 2004 koju je formirao tadasnji predsjednik RS Cavic dosla je do broja od  7 800
ubijenih....ali po vasem to nije istina  Smile

Kako ste popceli neko kaze 5 000,pa neko 3,4000,pa neko 2000,3000....
Uglavnom kako idu stranice ove teme malo malo sve vise i vise smanjujete.
Meni se cini da su oni autori sto su  knjigu pisali(ako su je uopste i pisali) rekorderi
sto se tice smanjivanja meni se cini da spominju 800...

Da u Srebrenici nije ubijeno ni 800 nego recimo 100 ljudi za taj zlocin
mora neko odgovarati,a posto je "Heroj" bio tu i vodio operaciju "oslobadanja"
Srebrenice on mora u Hagu dokazati da nije kriv...a ne izmisljati bolesti i
praviti se retardiran....to jednom "Heroju" ne dolikuje...

Znali se uopste koliki procenat Srbijanaca koji  Mladica smatra "Herojem" ?
« Poslednja izmena: 06. Jun 2011, 23:48:34 od Uragan »
IP sačuvana
social share
Jedna anegdota koja to ilustrira je da je Husein-kapetanov navodni odgovor na pitanje da li se boji rata sa Osmanlijskim carstvom bio Boga se bojim malo, odgovorio je, Sultana nimalo, a Vezira - ko dorata svoga.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Citat
Znali se uopste koliki procenat Srbijanaca Mladica smatra "Herojem" ?

немам појма
ја га рецимо уопште не сматрам херојем...сматрам да је човек завршио посо...не баш темељно али је ипак завршио Smile
и чистач улице заврши посо па га нико не сматра херојем...исто је и са госн младићем
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 282 283 285 286 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 07:38:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.