Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 15:12:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 157 158 160 161 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 504313 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Ае бре Ђарма не гуши тему и не постављај глупа питања само да би се измотавао.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
ali ako proguglaš, videćeš koje organizacije su izdali saopštenje o podršku. za primer tu je udruženje korijeni, ali ima ih više...a ne verujem da su članovi 1389 su svi rođeni ovde ili njihovi roditelji.

pa kakve veze ima gde su ciji roditelji rodjeni,ako iskr5eno volis svoju zemlju i svoj narod,onda volis sve jednako i onoga iz peci,pristine,nisa,kraljeva,beograda,subotice,bijeljine,brckog banja luke knina...

Ратко
Срби се свог јунака не одричу

Хапшењем ђенерала Ратка Младића долази крај једне ере за Српство.

Осим Горана Хаџића, који је још увек на слободи, ђенерал Младић је био последњи српски државни и војни вођа из ратних деведесетих који је избегавао Хашком казамату, тој НАТО инквизицији и једној од већих срамота у историји светског права.

Сада ће и се Младићу судити, и то за тзв. „геноцид у Сребреници“, догађај за који до данас не постоје докази.

Срби могу да имају само дубоку захвалност за војсковођу који је одбранио више од 2.000.000 Срба од хрватског неонацизма и муслиманског фундаментлизма.

Захваљујући Ратку Младићу данас постоји и читава једна српска држава - Република Српска.

Тадићев режим се сада може позивати на правне разлоге и своје међународне обавезе. Може се оправдавати геополитичким интересом. Али никаква политичка корист, никакво измаштано прикључење Европској Унији (која нас и не жели) не може морално оправдати изручење јунака и браниоца Хашком трибуналу.

Са гледишта основне правде видели смо данас шта је нечасност. Са гледишта националних интереса, данас смо видели велеиздају.

Ово је дан када ми из Двери, а вероватно и милиони других Срба, осећамо срамоту што смо држављани једне државе која није држава.

Ми се човека који је бранилац и јунак нећемо одрећи. Нити ћемо окупацију икада прихватити.

Информативна служба „Двери – Покрета за живот“

Да ли подржавате хапшење и изручење Ратка Младића Хашком трибуналу?
Не
658     90.6%    
Да
55     7.6%    
Не знам/ Немам став
13     1.8%    

Хари Ван Бомел: Хапшење Младића недовољно за статус кандидата
   PDF    Штампа    Ел. пошта
петак, 27. мај 2011.

ХАГ- Потпредседник Комитета за европске послове холандског парламента Хари ван Бомел изразио је данас задовољство хапшењем бившег команданта војске Републике Српске Ратка Младића, али сматра да то "није довољно" да би Србија добила статус кандидата за чланство у Европској унији.

"Задовољан сам што је Ратко Младић ухапшен, али то није довољно да би Србија добила статус кандидата за ццланство у ЕУ", рекао је Ван Бомел за агенцију Тањуг.

"Још чекамо на последњег бегунца (Горана Хаџића). Проблем са Косовом, такође, мора бити решен, а и реформа правосуђа мора бити унапређена", додао је он.

Бомел је недавно, почетком маја, био у саставу делегације холандског парламента која је посетила Београд.

(Танјуг)

Џаба сте хапсили
Брамерц отворено исмејао српски режим

Београд, 27.05.2011

Загреб – Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је синоћ да је хапшењем Ратка Младића Србија направила битан посао иако касно.

„Пре две седмице послао сам негативни извештај о сарадњи Србије с Хашким трибуналом. Рекао сам да Србија може и мора направити више али данас признајем да је обављен битан посао, иако касно. Младић је напокон ухапшен, те очекујем да правда на крају буде задовољена“, изјавио је Брамерц напуштајући регионалну конференцију државних тужилаца о ратним злочинима на Брионима.

На питање новинара постоји ли могућност да оптужница против Младића буде проширена и на ратне злочине у Хрватској, где је био командант 9. корпуса ЈНА у Книну, Брамерц је одговорио да је његова канцеларија пре неколико месеци уручила амандман за проширење оптужнице судијама на увид.

„Сада чекамо завршетак истраге у Београду а када Младић буде у Хагу размотрићемо могућност проширења оптужнице“, рекао је Брамерц. Он је поновио да је хапшење Младића јако важно пре свега за жртве.

„Хапшење је додуше дошло јако касно али битно је за суд да је ухапшен један од двојице најбитнијих ратних злочинаца, остао је још само Хаџић“, нагласио је Брамерц, изразивши наду да ће Младић убрзо бити изручен Хагу како би суђење могло да почне што пре.

(Танјуг)
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 10:19:45 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 2610
Sto se tice zadnjih desavanja,mislim da Srbijanski javni emiteri obavezno moraju prenositi
sudenje Mladicu,jer stekao sam dojam da velika vecina u  Srbiji  nema pojma zbog cega je on uopste
uhapsen.

Uhapsen je da bi se domogli njegovih ratnih dnevnika i transkripata razgovora, kaseta,....jer ih ima u saci sta su ustvari snage UNPROFOR-a u BiH radile, sta Ameri a sta stvarno Srbi, ko je  najvise zajeba napravio oko demilitarizovane zone u Srebrenici, podmetnutih bombardovanja po BiH .
Ne kazem da Srbi nisun pucali i ubijali ali Mladic nije pocinio deo od ovoga no dokazi koje ima da bi sacuvao sebe, RS, su zapravo cilj -da se uniste i da zapadnjaci ponovo mirno spavaju jer gresaka vise nema-nestali sa Mladicevoim dokazima  i Mladicem
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
SonyEricsson 
Sto se tice zadnjih desavanja,mislim da Srbijanski javni emiteri obavezno moraju prenositi
sudenje Mladicu,jer stekao sam dojam da velika vecina u  Srbiji  nema pojma zbog cega je on uopste
uhapsen.

Uhapsen je da bi se domogli njegovih ratnih dnevnika i transkripata razgovora, kaseta,....jer ih ima u saci sta su ustvari snage UNPROFOR-a u BiH radile, sta Ameri a sta stvarno Srbi, ko je  najvise zajeba napravio oko demilitarizovane zone u Srebrenici, podmetnutih bombardovanja po BiH .
Ne kazem da Srbi nisun pucali i ubijali ali Mladic nije pocinio deo od ovoga no dokazi koje ima da bi sacuvao sebe, RS, su zapravo cilj -da se uniste i da zapadnjaci ponovo mirno spavaju jer gresaka vise nema-nestali sa Mladicevoim dokazima  i Mladicem
ako je to istina, onda on sam trebao da se predaje odmah posle rata, da srbi, jedan narod, ne bi mogli biti optuživani.
prema tome on snosi moralnu krivicu prema svom narodu...naravno, ako je stvarno tako kako si napisao.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
imao je vojsku i oruzje, ali nije ucinio nista vredno pomena! zasto nije pomogao republici srpskoj krajini? svi  su nemo gledali kako se srbi odatle isteruju!!!
Mi smo od dvoje sirotinje pomagali braću u Krajini koliko smo mogli dok je Matica imala važnija posla da uvodi sankcije i blokade prema Republici Srpskoj.

Citat
nemojte pogresno da me razumete, ali zasto da ceo narod trpi zbog jednog coveka?  imamo mi mnogo vecih heroja u istoriji a o njima se nikad ni neprica!! 
ne kaki, prodali ste svakog heroja, a sad vam žao što se ne spominju...ma idi
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 2610
ako je to istina, onda on sam trebao da se predaje odmah posle rata, da srbi, jedan narod, ne bi mogli biti optuživani.
prema tome on snosi moralnu krivicu prema svom narodu...naravno, ako je stvarno tako kako si napisao.

Mislis li da se nesto moze kako mi hocemo-iako mislimo da mozemo??????
Nasaaa vlast je u debelom procepu jer (ako ih uopste imaju) im muda drze zavrnuta obavstajne sluzbe zemalja koje su ih dovele na vlast.
Tako je bilo sa Milosevicem,...do Tadica (osim Kostunjavka)...pre sa Titom.
I onda MORA da se radi kako se kaze-jer kako bi nas zaduzili da postanemo robovi ako se odmah  iznesu podaci da je vecina stvari njihov scenario, da im je smetala JAKA i jedinstvena SFRJ a trebaju im banana marionetske  drzave i vlade koje ce lakse kupiti(za sitnuriju) .
Scenario hapsenja Mladica je  99% slican scenriju hapsenja Karadzica.
Jedini problem je sada sto je Toma zajebao strajkom svee, dobio priliku da bude uz vlast, iako naravno, ne priznaje i nema mitinga  jer SRS nije vise kredibilna stranka da bi ih organizovala, pogotovu sto Mladic izjavljuje da je Seselj debelo kriv za mnoge stvari.
Mozda je ovo i nacin da se Seselj najzad ucutka, uz ostale detalje KAradzicu i Mladicu, da nije Srpski vojvoda koji je pobedio Hag,...... Smile Smile Smile Smile Smile

Apropo mog komentara procitaj izjavu neimenovanog izvora-saradnika lista Pravda:

– Мла­дић се сло­бод­но кре­тао и био при­су­тан у јав­но­сти све до про­ме­на 5. ок­то­бра, а и један период по­сле то­га. Јед­но вре­ме ње­го­во обез­бе­ђе­ње пре­у­зи­ма Вој­ска Ју­го­сла­ви­је, за­тим Вој­ска Др­жав­не за­јед­ни­це СЦГ. То је тра­ја­ло до вре­ме­на ка­да су ко­нач­но из вој­ске са свих ва­жни­јих функ­ци­ја по­ву­че­ни љу­ди ко­ји су би­ли бли­ски ге­не­ра­лу Мла­ди­ћу. То ни­су би­ле је­ди­не ин­сти­ту­ци­је ко­је су се бри­ну­ле о ње­го­вој без­бед­но­сти – на­во­ди из­вор „Прав­де“. Он ис­ти­че да су бив­ши офи­ци­ри узе­ли уче­шће у чу­ва­њу ге­не­ра­ла, али је ње­го­во кре­та­ње би­ло по­зна­то др­жа­ви.
– Ни­је ве­ли­ки број љу­ди био упо­знат с тим ко­ји ја­та­ци му по­ма­жу и где се скри­ва Мла­дић. Др­жа­ва Ср­би­ја је ЕУ же­ле­ла да по­ну­ди ге­не­ра­ла ка­да се за то ство­ре усло­ви и за од­ре­ђе­не услу­ге. Ка­ко је вре­ме про­ла­зи­ло и ка­да је ме­ђу­на­род­на за­јед­ни­ца тра­жи­ла Мла­ди­ћа, Ср­би­ја је мо­ра­ла не­што да по­ну­ди ка­ко би свет уве­ри­ла да же­ли да окон­ча са­рад­њу са Ха­шким три­бу­на­лу. Та­да је, на­вод­но, раз­би­је­на гру­па ја­та­ка ко­ји су га чу­ва­ли, и они би­ва­ју ухап­ше­ни у апри­лу 2006. го­ди­не. Мла­дић та­да пре­ла­зи у ру­ке аге­на­та ко­ји се бри­ну о ње­го­вој без­бед­но­сти, и они су че­сто ме­ња­ли ло­ка­ци­је. Њих ни­је би­ло ви­ше од де­сет, а два су би­ла стал­но при­сут­на у ње­го­вој бли­зи­ни. Та­ко је оста­ло све док ЕУ ни­је усло­ви­ла Ср­би­ју са кан­ди­да­ту­ром. Др­жав­ним ор­га­ни­ма Ср­би­је ни­је ре­че­но све до мар­та да ће кан­ди­да­ту­ра Ср­би­је под­ра­зу­ме­ва­ти и ис­по­ру­че­ње Мла­ди­ћа. Ота­да се че­као пра­ви мо­ме­нат за хап­ше­ње Мла­ди­ћа
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 11:01:09 od stami4 »
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Citat
imao je vojsku i oruzje, ali nije ucinio nista vredno pomena! zasto nije pomogao republici srpskoj krajini? svi  su nemo gledali kako se srbi odatle isteruju!!!
Mi smo od dvoje sirotinje pomagali braću u Krajini koliko smo mogli dok je Matica imala važnija posla da uvodi sankcije i blokade prema Republici Srpskoj.

Citat
nemojte pogresno da me razumete, ali zasto da ceo narod trpi zbog jednog coveka?  imamo mi mnogo vecih heroja u istoriji a o njima se nikad ni neprica!! 

Super, ti si postao milogorac samo zapadniji. Sve za malo vlasti. Umesto da kažeš kako je mala Srbija boreći se protiv celog sveta da zaštiti Srbe žrtvovala svoju decu, Kosovo i Metohiju, svoju privredu, svoj standard, primila oko milion izbeglica i posle 15 godina od završetka rata još uvek brani RS od stranih pritisaka ti trućaš gluposti. Josipović te čeka u zagrljaj da zajedno pevate tompsonove hitove.

Hajde reci šta ste to vi uradili
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
...
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 11:26:15 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 3510
Србију не треба наградити противуслугом  
Волфганг Ишингер
Хапшењем Ратка Младића начињен је још један корак ка суочавању са страшним догађајима који су се одиграли на Балкану, чак и поред чињенице да има оних који га виде као хероја, сматра Волфганг Ишингер.

Испуњена стара обавеза
Када је реч о зрелости Србије за Европску унију Ишингер истиче да је хапшење Младића пре свега била стара обавеза Србије. Он не сматра да Београд сада треба наградити противуслугом.

"Било би сасвим погрешно констатовати да је Србија сада коначно заслужила да јој се отворе врата Европе и да ту више нема препрека. Постоји још једна велика препрека која мора да се пређе. То је одбијање Србије да се озбиљно позабави питањем Косова и потражи решење. За мене је незамисливо да Србија увезе у Европску унију нерешен косовски проблем. Тај проблем сада мора да се решава".

DW- World - Deutsche Welle

Мислим да сам већ негде чуо за овог Ишингера...има ли он неке везе, или неко из његове фамилије, било какве везе 2СР-ом  Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat

Citat

Super, ti si postao milogorac samo zapadniji. Sve za malo vlasti. Umesto da kažeš kako je mala Srbija boreći se protiv celog sveta da zaštiti Srbe žrtvovala svoju decu, Kosovo i Metohiju, svoju privredu, svoj standard, primila oko milion izbeglica i posle 15 godina od završetka rata još uvek brani RS od stranih pritisaka ti trućaš gluposti. Josipović te čeka u zagrljaj da zajedno pevate tompsonove hitove.

Hajde reci šta ste to vi uradili
Nisam ja milogorac, nego sam konačno progledao na oči. Branite Republiku Srpku?  Smile Smile Smile Smile Pa vi ne možete da se usaglasite da li ste uopšte trebali da ratujete oko Kosova, a kamoli da nas branite. Sloba kukavne izbjeglice iz Krajine slao na Kosovo da brane ono što ste vi izgubili, tako ste nas primili. Ubili Dražu u sred Beograda a krivi vam Crnogorci i prečani, dok su ustaše tamanile narod po Bosni i Krajini, Srbijanci se tamanili međusobno, nije bilo pametnije stvari nego ratovati za crveni barjak i kralja i otadžbinu. Oprosti, ako vi želite da stremite ka dnu, ja ne želim. Pa mi u RS ovakvi kakvi smo, uništeni ratom, pod okupacijom i Sarajevom koje sve krade sebi imamo veće prosječne plate od vas, ej Srbijo šta si dočekala.
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 11:30:28 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 157 158 160 161 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 15:12:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.