Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Mar 2024, 10:20:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 390 391 393 394 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 445993 puta)
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
prate me u svojim snovima...

oce da budu kao ja...

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Конференција за штампу у МосквиРусија има начин како да помогне генералу Младићу



Москва је спремна да пружи помоћ генералу Ратку Младићу, који је у Хашком трибуналу осуђен на доживотну казну затвора, у заштити његових права. Као стална чланица СБ УН, Русија ће моћи да утиче на формирање новог састава судија, који ће разматрати жалбу у случају Ратка Младића, а имаће право чак и на вето ако посумња у њихову објективност.
Адвокат Драган Иветић, бранилац бившег команданта Војске Републике Српске, најавио је да ће се жалити на пресуду, а разматрање жалбе би могло да траје „и две до три године“.

„После престанка рада Хашког трибунала, ми ћемо потпасти под Механизам који ће наставити рад после 2017. године. Жалбу ћемо предати идуће године и она ће бити веома добро припремљена. Наш циљ је да правда буде задовољена…“, рекао је Иветић, који се обратио путем видео-моста на конференцији за штампу коју је данас у Москви организовала новинска агенција „Росија севодња“.

На конференцији су говорили и генералов син Дарко Младић, члан Комитета Државне думе Русије за одбрану и председник руског Комитета за одбрану генерала Ратка Младића, посланик Павел Дорохин и директорка Центра за проучавање савремене балканске кризе и чланица Комитета за одбрану генерала Ратка Младића Јелена Гускова.

Они су истакли да је сада најважније спасити генералу живот и омогућити му лечење.

„Одбрана је тражила да се скине имунитет медицинском особљу притворске јединице како бисмо могли да их тужимо за погрешно лечење генерала Младића. То како они раде јасно се види у медицинским документима које смо једва добили од њих, а у свакој нормалној земљи то се зове несавесно лечење и подлеже озбиљним тужбама са озбиљним последицама“, истакао је Дарко Младић.

Према његовим речима, питање здравље генерала Младића је, у овом тренутку, најхитније због тога што је више независних лекара, укључујући и лекаре у Трибуналу, установило да је он „у највишем могућем ризику од тога да му се понови мождани удар до могућег смртног исхода“, додао је Дарко Младић.

Он је навео да су хашки лекари одбијали да породици доставе медицинску документацију, иако „имају обавезу да то учине одмах након прегледа лекара и дијагностике“.

„Нама су тек у октобру ове године дали снимке главе, направљене у марту, из којих се види неколико битних ствари. Пре свега, ти снимци нису направљени како струка налаже, неки су рађени без употребе контраста, што их чини ’мутнијим‘ него што објективно могу да буду. Наши стручњаци су проценили да је то направљено у циљу прикривања степена оштећења у мозгу. Врхунски српски лекари који су погледали тај снимак установили су да је он имао нове мождане ударе и хитно би требало одредити степен оштећења. Хашки лекари беже од тога и дан-данас“, навео је Младић.

Он је рекао да ће одбрана наставити да инсистира на томе да генерала Младића прегледају српски лекари, а адвокат Иветић је подсетио да је то одобрио и Механизам за међународне кривичне судове, наследник Хашког трибунала, али да је главни лекар у Хашком трибуналу то блокирао.

„То противљење хашких лекара се претворило у трагикомичан отпор, па је доктор Фалке у једном тренутку забранио посете лекара, а његово образложење је било да би посета лекара могла да буде опасна по његово здравље, па чак и погубна. Не знам како другачије то да назовем, али као да смо у некаквом театру апсурда“, навео је Дарко Младић.

Иветић је додао да се сада чека коначна одлука, а ако она не буде позитивна „онда ћемо се жалити Механизму“.

Хашки трибунал, према речима Дарка Младића, тиме не само да крши законе Србије и међународно право, него и своја сопствена правила.

„То је моменат где ми видимо потребу да једна светска сила као што је Руска Федерација, која има велики утицај у Савету безбедности УН, постави питање како је могуће да се на овај начин крше стандарди међународног права и права на лечење људи… Можда Трибунал не види више потребу да он живи даље, пошто су изрекли пресуду коју су желели, а за коју смо сви знали да је написана и пре него што је генерал Младић био пребачен на суђење, али без обзира на то ми сматрамо да се борба за генерала Младића мора наставити, да би добио право да се брани, да се лечи и да каже истину о догађајима на простору бише Југославије. Тиме доприносимо не само међународном праву, него и трајном и одрживом миру у региону… Међутим, изгледа да је некоме био план да остави експлозивну смешу на Балкану да би можда у неком будућем периоду могао да направи неке озбиљне конфликте на тлу Европе, што ми сматрамо да је био вероватнији план Трибунала него оно што је записано у оснивачким документима да кажњавају починиоце злочина у рату на просторима бивше Југославије”, рекао је Дарко Младић.

Посланик Државне думе Русије и председник Друштвеног комитета за одбрану Младића Павел Дорохин је осуђујућу пресуду генералу Младићу назвао политизованом, неоснованом, пристрасном и неправедном. Он је подсетио и да је Министарство спољних послова Русије више пута истицало политизованост Међународног трибунала за бившу Југославију.

„Ми смо видели да је Трибунал покушавао да сву кривицу за те или друге злочине свали на српски народ, на његово војно-политичко руководство. Ево неких чињеница: за догађаје у БиХ до данас је осуђено 128 људи, од којих су 91 Срби. Укупно су осуђени на 758 година затвора и има још 6 пресуда на доживотну казну затвора. Хрвати су осуђени на 166 година, а муслимани на 41 годину. Фактички, сви руководиоци Србије, Републике Српске и Републике Српске Крајине су прошли кроз Трибунал“, истакао је Дорохин.

Према његовим речима, такав став Хашког трибунала, који ускоро завршава са радом, провоцира тензије и међусобно неповерење на територији бивше Југославије.

Он је подсетио и да је Трибунал пре извесног времена одбио да пусти Младића на привремено лечење у Русију, иако је руска страна припремила све потребну документацију као гаранцију Владе Русије.

„То видимо као још један доказ пристрасности Међународног суда и његовог непоштовања људских права“, рекао је Дорохин, подсећајући да је Суд остале затворенике пуштао на лечење.

Како је рекао, то се у Москви оцењује као „наставак политике двоструких аршина“.

„Пред нама су сада два задатка. Први је — спасити живот и сачувати здравље генерала, пошто је он познати српски патриота и познати пријатељ Русије и човек који је све урадио да заштити своју земљу. Други задатак је заштити његова права као човека, како током судског заседања не би било повреда и како би се изрекла праведна пресуда“, нагласио је руски посланик.

Он је нагласио да све чињенице којима располаже показују да кривица није доказа и додао је да одбрана сада спрема жалбу, која се мора поднети у року од 45 дана.

„И хоћу да кажем да ће приликом одређивања новог састава судија он бити измењен, пошто од 1. јануара по одлуци Савета безбедности УН Хашки трибунал за бившу Југославију престаје да постоји, а после тога разматрање жалби прелази на Механизам. Став Русије и њен утицај би могли да имају одређену улогу када је реч о ангажовању заиста објективних судија, како бисмо након разматрања жалбе на првостепену пресуду добили пресуду која неће бити толико пристрасна као што је била првостепена“, истакао је Дорохин, додајући да Русија може да стави и вето на нови избор судија ако посумња у њихову објективност.

Тајна Младићеве кравате: Коме је и какву је поруку генерал послао из Трибунала?

Црвена кравата, коју је бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић носио приликом изрицања пресуде у Хашком трибуналу, требало је да пошаље сигнал Русији да генерал рачуна на даљу руску помоћ.

Кравату је Младић добио на поклон у августу ове године од посланика Државне думе Русије и председника Друштвеног комитета за одбрану Младића Павела Дорохина.

„Црвену кравату са логом Комунистичке партије Русије, коју је генерал Младић носио приликом изрицања пресуде, поклонио сам му током нашег сусрета у августу, и тада сам га замолио да, ако хоће, пошаље одређени знак, сигнал Русији уколико рачуна на подршку Русије и руског друштва. И као што сте могли да видите, он ју је ставио“, изјавио је Дорохин.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Курт Кернс: Хашки трибунал функционисао на начин који би био строго забрањен у било којој цивилизованој држави, Врховни суд САД поништио би суђење и пресуду Младићу


 Вашингтон -- Амерички адвокат Курт Кернс изјавио је да је Хашки трибунал функционисао на начин који би био строго забрањен у било којој цивилизованој држави.

Према његовим речима, амерички Врховни суд поништио би суђење и пресуду генералу Ратку Младићу да се тај процес одвијао, на пример, у САД.
"Нико ко има просечне менталне способности не би поштовао пресуде које произилазе из очигледно неправичних и пристрарсних правних поступака", истакао је Кернс, који је експерт за међународно кривично право.

Казао је да се у свим цивилизованим земљама правни систем заснива на претпоставци невиности оптуженог док се не докаже кривица, а да се Хашки трибунал заснивао на систему предрасуда.

"Одмах сам био шокиран када сам сазнао да су двојица од тројице чланова судског већа већ раније изрицали пресуде у неким другим предметима где су генерала Младића проглашавали кривим. Сама та чињеница представљала је изругивање основном принципу кривичног права, а то је пресумпција невиности", рекао је Кернс за "ЕуроБлиц".

Кернс, који је био ангажован као саветник тима одбране генерала Ратка Младића и адвокат одбране Винка Мартиновића, навео је да је уочио бројне невероватне ствари које би биле недопуштене у правним системима било које демократске државе.

Он је рекао да су у доказне списе уврштавана сведочења "рекла-казала" из треће руке, у судници су спуштане завесе како би се чула разна заштићена сведочења, одбрани је било забрањено да позива за сведоке оне за које је судско веће процењивало да би њихова сведочења можда била непријатна судијама.

Према његовим речима, судско веће свесно је игнорисало све стварне ослобађајуће доказе.

Иначе, Кернс је један од само 26 адвоката из САД који имају лиценцу за приступ предметима Међународног кривичног суда у Хагу.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile

stize...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro




IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
Citat
Москва је спремна да пружи помоћ генералу Ратку Младићу

Poslace mu cigare, i mozda turpiju u vekni leba  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
ODBRANA MLADIĆA: Meron, Ađijus i Pokar na spisku nepoželjnih sudija


Odbrana Ratka Mladića traži izuzeća u žalbenom veću. Proglasili ga krivim za zločine u drugim postupcima


TEODOR Meron, Karmel Ađijus i Fausto Pokar su sudije koje je odbrana generala Ratka Mladića označila kao neobjektivne. Ukoliko bi neko od njih bio postavljen u petočlano žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove, koje će srpskom generalu doneti pravosnažnu presudu, branioci će tražiti njihovo izuzeće.


Kako nam kaže Mladićev advokat Dragan Ivetić, ove sudije su pristrasne jer su Mladića već osudile u drugim postupcima.

- Sudija Ađijus je bio u pretresnom veću na suđenju Vujadinu Popoviću, Ljubiši Beari (osuđeni na doživotne kazne zatvora zbog Srebrenice) i drugima i u presudi je naveo zaključke da je Mladić počinio i naređivao zločine - govori Ivetić. - Potpuno je isto i sa sudijom Pokarom, koji je u ovom predmetu bio sudija u žalbenom veću.

Ivetić dodaje da je Teodor Meron kompromitovan po dva osnova i s razlogom se sumnja u njegovu neutralnost.


- Prvo je kao predsednik suda javno rekao Majkama Srebrenice da će privesti Mladića pravdi. Kako onda da ne sumnjamo u njegovu objektivnost, jer ga je očigledno osudio pre suđenja i bez dokaza - ukazuje advokat. - Takođe, Meron je bio u žalbenom veću koje je Zdravka Tolimira osudilo na doživotnu robiju, i u presudi je naveo krivičnu odgovornost Ratka Mladića, iako on nije bio u tom predmetu. Da bi ga sad oslobodio, morao bi da pogazi svoje reči i zaključke.

Odbrana je zasad izdvojila ovu trojicu, a kad dobije ceo spisak sudija, videće ima li još nekoga za koga činjenice ukazuju da bi mogao biti neobjektivan prilikom vaganja dokaza.

- Tek kad najavimo žalbu na prvostepenu presudu, Mehanizam će odrediti petočlano žalbeno veće sudija. U Hagu je trenutno haotično stanje, jer se Tribunal zatvara i ne zna se kome se šta dostavlja - kaže Ivetić. - Rok za predaju najave žalbe je 22. decembar, ali ćemo zbog svega tražiti produženje.


"HARADINAJEV SUDIJA"

ADVOKAT Ivetić nam ukazuje na to da bi verovatno postojale sumnje i u objektivnost britanskog sudije Bena Emersona, zato što je u Haškom tribunalu bio branilac Ramuša Haradinaja, kojeg je sud oslobodio optužbi za zločine. Inače, taj sudija je imenovan u žalbeno veće koje treba da donese pravosnažnu presudu Vojislavu Šešelju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22683
Rusija ima mnogo veliki uticaj na Hag  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
APEL MLADIĆA IZ HAGA: Spasite mi život!


Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić pozvao je danas iz Haga svog advokata Dragana Den Ivetića i zatražio „da mu se pod hitno spasi život”

Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić pozvao je danas iz Haga svog advokata Dragana Den Ivetića i zatražio „da mu se pod hitno spasi život”.
 
Ovaj poziv usledio je odmah posle današnje posete ekipe srpskih lekara koja je pregledala generala u haškom pritvoru, saznajemo od Mladićevog sina Darka.

Porodica ne zna šta je konkretan razlog za ovu generalovu zabrinutost, pošto lekari koji su bili sa njim ne smeju da daju bilo kakve izjave u vezi sa zdravstvenim stanjem pritvorenika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22683
Chekamo Spetsnaz.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 390 391 393 394 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Mar 2024, 10:20:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.