Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Apr 2024, 07:19:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 391 392 394 395 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 450726 puta)
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
па фоке неће сигурно  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22683
па фоке неће сигурно  Smile
Pa nece, sto bi oni oslobadjali neprijatelja, trebaju prijatelji da oslobadjaju Wink
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Србија и Република Српска да помогну да се генерал Младић лечи у Србији - апел одбране генерала



Тим одбране генерала Ратка Младић и породица апеловали су данас да владе и председници Србије и Републике Српске уложе свој дипломатски утицај у свету да се генералу Ратку Младићу омогући лечење у Србији и спаси живот, те упозорили да је у Хагу почело јавно да се говори да је генерал осуђен за Сребреницу без доказа.

Адвокати генерала Младића и његов син Дарко Младић на конференцији за новинаре у Београду саопштили су да је на јучерашњем стручном предавању у Хагу Јонас Нилсен, главни помоћник хашког судије Алфонса Орија, јавно рекао да нису имали доказа против Младића за Сребреницу.

Кобранилац Драган Иветић рекао је да је јуче виши стручни помоћник судије Орија јавно признао да судско веће није имало ниједан доказ за састанак у Сребреници на којем је наводно постигнут план да се изврши "геноцид" у Сребреници, па се уместо доказа прибегло закључивању на основу претпоставки.


Он је истакао да се не могу прихватити претпоставке о кривици, уместо доказа и да је ово само признање судског већа о озбиљној грешци у правном смислу.

- Озбиљно и тешко болестан генерал Младић је неправилно осуђен и невин човек који треба бити ослобођен оптужби, те подвргнут адекватном лечењу, рекао је Иветић.

Дарко Младић је нагласио да сада и они који су учествовали у доношењу хашке пресуде против генерала Младића јавно говоре да су осудили човека без доказа.

- Није прошло ни два-три месеца од када су донели пресуду, а већ сами говоре како нису имали доказе за један такав битан део пресуде као што је Сребреница, за коју смо скоро 30 година слушали разне медијске приче, а сада помоћник главног судије на стручном предавању каже да нису имали доказе. Ако ово није скандал, ја не знам шта јесте, рекао је Дарко Младић.

Он је замолио владе Србије и Републике Српске, те председника Србије и председника Републике Српске, да уложе свој дипломатски утицај у свету да изнесу, путем дипломатске мреже, све ове неспорне чињенице о третману и здрављу генерала Младића у Хагу.

- Да покушамо сви заједно да извршимо притисак на доносиоце одлука тамо не да донесу неку одлуку мимо правде, него да уваже чињенице и да се генералу Младићу омогући лечење у Србији и на тај начин да му се спаси живот. То није само у интересу генерала Младића и његове породице, него и правде и истине на овим просторима, рекао је Дарко Младић.

Говорећи о тешком и по живот опасном здравственом стању генерала, Дарко је рекао да постоји опструкција главног хашког лекара Паулуса Фалкеа и другог медицинског особља у притворској јединици у Хагу.

Он је навео да је јасно да мотивација за понашање доктора Фалкеа, који пре пресуде генералу Ратку Младићу није дозволио да га прегледају српски лекари, лежи у томе да се прикрије здравствено стање генерала, како би на силу могла бити донесена хашка пресуда.

Он је рекао да се здравствено стање генерала током времена убрзано погоршавало посебно задњих годину дана, те изразио сумњу да је доктор Фалке стављао налепнице преко медицинског извештаја преко назива „инфаркт“ и тако се служио фалсификатима.

- Толико је доказа да су манипулисали здрављем генерала Младића, да су занемарили своју основну лекарску дужност и да су се послом бавили као џелати, а не као доктори, тако да је право чудо да је генерал Младић уопште жив, рекао је његов син Дарко.

Он је додао да се породица плаши да је некоме у Хагу, укључујући и хашке докторе који су лоше поступали са здрављем генерала, у интересу да генерал Младић тамо умре и због тога да се не би извршила ревизија овакве скандалозно погрешне пресуде.

Адвокати су предочили детаљан преглед здравственог стања генерала Младића, које су хашки лекари са доктором Фалкеом на челу прикривали, те упозорили да Ратко Младић може умрети данас или сутра, да га у Хагу лече „наслепо“, а хашки лекари играју са његовим здрављем „руски рулет“, али са четири или пет метака уместо са једним.

Они су навели да генерал Младић због више можданих удара и ризика од инфаркта, шума на срцу, као и тенденције ка Алцхајмеровој болести, мора бити хитно хоспитализован и да је време да се заустави злоупотреба хашких лекара.

Адвокати су истакли да је хашка пресуда генералу Младићу најпристраснија и најнеправичнија, те изразили уверење да ће она путем жалбе бити оборена и да ће генералу Младићу бити омогућен здравствени третман који налаже елементарна људска пристојност.

Главни адвокат Бранко Лукић подсетио је да је одбрана ове седмице поднела три поднеска у којима се захтева хитно пуштање генерала на привремену слободу и његово лечење у Србији, да се покрене поступак због непоштовања суда против хашких лекара, посебно доктора Фалкеа, као и да се поништи пресуда и обустави процес.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Помоћник хашког судије признао: Није било доказа за геноцид у Сребреници!


Хашки трибунал нема доказа о састанку војног врха Републике Српске, на ком је наводно договорено извршење кривичног дела у Сребреници. То је јавно признао Јонас Нилсен, сарадник судије Хашког трибунала Алфонса Орија, председавајућег Судским већем, које је у првостепеном поступку осудило генерала Ратка Младића на доживотни затвор.

Нилсен се, на предавању у Институту Асер, није устручавао да каже да се, уместо доказа, прибегло закључивању на основу претпоставки.

Доживотни затвор и осуду за геноцид у Сребреници генералу Ратку Младићу хашке судије засновале су на претпоставци. Не располажу писаном одлуком, па чак ни белешкама, али су пресудиле за удруживање у циљу извршења наводног геноцида у Сребреници на основу претпоставке о наводном састанку војног врха Републике Српске 12. јула 1995. године, на којем је договорено извршење кривичног дела.


Нилсен у свом обраћању спекулише и да ли је била ноћ или дан када се наводни састанак одржавао, па тврди да су доказали да је било присутно комплетно војно руководство. Потом признаје:

„Није било састанка на ком је договорено извршење тог дела. Понављам, није било писане одлуке, није било војних састанака или било чега сличног. Некако смо морали све да сазнамо из промене става и понашања свих оних који су били укључени. Судије су се бавиле класификацијом — шта је било речено одређени дан, о чему је разговарано увече и о чему је разговарано дан касније, а нарочито је било важно присуство неких сведока-инсајдера који су касније сведочили“.

Тим одбране генерала Младића тврди да је без иједног доказа судско веће уважило паушалну тврдњу хашког тужилаштва о наводном састанку одржаном 12. јула у команди Братуначке бригаде. Нема доказа ни за тврдњу да је на том састанку донесена одлука о погубљењу војно способног становништва, осим реченице сведока тужилаштва Момира Николића, који тврди да је, чекајући наводни састанак, од извесног Поповића чуо да ће заробљеници бити погубљени.

„О чему могу да причају 12. јула ујутру, кад је историјска чињеница да Војска Републике Српске тада није имала ниједног заробљеника, а није почела ни евакуација из Поточара, али ето, важи се изјава Момира Николића“, каже Миодраг Стојановић, адвокат у тиму одбране генерала Ратка Младића.


Адвокат тима одбране Драган Иветић подсећа да је Тужилаштво у пресуди признало да нема доказ за овај елемент, а да је сада „човек који је радио за судско веће то и јавно изнео“.

Нилсен је потврдио и да је, након што је пре Младића и генерал Војске Републике Српске Радислав Крстић осуђен за геноцид у Сребреници, ово кривично дело требало опет доказивати, што није учињено. Право и правда након овог скандала подразумевале би да Механизам за међународне кривичне судове, наследник Трибунала, преиспита већ донесене пресуде.

„Ово је тема у којој морају да учествују најодговорнији људи Републике Српске и Србије и најбољи правни стручњаци. Основна ствар је да се обори теза о постојању плана“, сматра Миломир Савчић, председник Борачке организације Републике Српске.

Нилсеново јавно признање пресуде без доказа за тим Младићевих адвоката ваљан је аргумент за припрему одбране у другостепеном поступку. Но, пракса Хашког суда упозорава да признање Оријевог сарадника само по себи не значи ништа, ако за право и правду места не буде ни у Механизму за међународне кривичне судове.

 

Извор: РТРС
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Плакати са ликом генерала Младића и на прозорима општине српског Новог Сарајева Smile


НАЧЕЛНИК ЉУБИША ЋОСИЋ: „ОН ЈЕ ПРЕДВОДИО ВОЈСКУ КОЈА ЈЕ ОДБРАНИЛА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ“


        У ИСТОЧНОМ Новом Сарајеву синоћ су излепљени колор плакати са ликом бившег команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића.

        Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић поручио је у изјави Срни да нико не сме да омаловажава и вређа онога ко је живот посветио одбрани и слободи српског народа.

        Ћосић је раније, реагујући на прилог БХРТ-а у којем је критиковано то што су на прозорима општине Источно Ново Сарајево излепљене Младићеве фотографије, рекао да те слике не само да неће бити уклоњене већ ће бити налепљене и нове, много веће и у колору.

        Он је истакао да је Младић био генерал Војске која је одбранила Републику Српску.

        Ћосић је подсетио да су фотографије излепљене као вид подршке генералу Младићу уочи изрицања пресуде пред Хашким трибуналом.

        Он је истакао да и њега вређа што су у Федерацији на слободи многи који су починили злодела над српским народом, а за то никада нису кажњени.

        Срна
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Срећан рођендан Генерале



вечно ти хвала

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije


Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
za šta mu se zahvaljuješ
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
mob
SonyEricsson xperia m2
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Одбрана Младића тражи још три месеца за жалбу


Одбрана Ратка Младића затражила је од Жалбеног већа Механизма у Хагу, наследника Хашког трибунала, да му одобри продужење рока за улагање жалбе на првостепену пресуду за три месеца, тачније до 3. септембра.

Браниоци сматрају да због обима и сложености првостепене пресуде није могуће уложити жалбу до 5. јуна.

Они су раније тражили да због „низа правних и чињеничних грешака“ пресуда којом је Младић осуђен на доживотни затвор буде преиначена, а Младић ослобођен од оптужби.


Као алтернативу Младићева одбрана је предложила Механизму да му се суђење понови.

Са друге стране, Тужилаштво у Хагу затражило је жалбом да суд Младића прогласи кривим и за геноцид над муслиманима и Хрватима у пет општина у Босни и Херцеговини, за које је првостепеном пресудом ослобођен.

Хашки трибунал је бившег команданта Војске Републике Српске непосредно пред затварање 22. новембра прошле године осудио на доживотни затвор због геноцида у Сребреници, прогона Хрвата и Муслимана широм БиХ, терорисања становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем, те узимања припадника Унпрофора за таоце.

Трибунал је, међутим, Младића ослободио оптужбе за геноцид у пет општина, за које тужилаштво од жалбеног већа Механизма у Хагу (наследника Хашког трибунала) сада жалбом тражи да га прогласи кривим и осуди.

У питању су општине Фоча, Котор-Варош, Приједор, Сански Мост и Власеница.

О жалбама ће одлучивати веће којим председава судија Теодор Мерон, а у чијем су саставу судије Кармел Адијус, Лиу Дакун, Симор Пантон и Приска Матимба Њамбе.

Пресуда Младићу садржи 2.541 страну са чак 18.211 фуснота што ту пресуду чини најобимнијом у историји Трибунала.

Танјуг
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma


Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Sve dok ne pocne da im odgovara nazad kao Voja, tesko da ce Ratko ista moci da uradi
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 391 392 394 395 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Apr 2024, 07:19:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.