Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen jer je film 'Montevideo' postavio na internet  (Pročitano 25492 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
HTC One
Ako narod ne bira stvari, što se zove DEMOkratija? Što ne priznamo da je oligarhija, gde imamo privilegije, a ne prava?

Jbg, ne bih da radim tudj posao.

Lepo google, iako ne volim ta instant resenja pa pogledas definiciju demokratije. Pa malo procitas Sokrata, Platona i Aristotela o Atinskoj (grckoj, na polisima zasnovanoj) demokratiji. Pa onda se malo bacis na Tit Livija, Polibija i Cicerona za obrazovanje o Rimskoj republici. Onda se bacis na hriscanske filozofe, pre svega Svetog Avgustina i Tomu Akvinskog. Kada to predjes, pozabavi se srednjim vekom i pocetkom novog - Hobsom, Lokom, Monteskjeom, Milom, Spinozom, Marsilijem Padovanskim, Tokvilom, federalistima (pre svega Dzefersonom i Pejnom) itd. Onda mozes i modernim autorima poput Sartorija, Bobija, Vucinom Vasovicem, Gidensom, Heldom, Dalom itd.

Pa onda lepo to izanaliziras iz ugla pristalica raznih politickih porodica - republikanizma, komunitarizma, liberazilma itd. npr Habermasom, Hanom Arendt, Judit Sklar, Vilom Kimlikom, Amarti Sen, Marsalom, Hiterom, Rolsom itd.

Eto, to mi prvo pade na pamet za istoriju i razumevanje razvoja demokratije i njenih koncepata, da se onako povrsinski upoznas sa njom, kao bazom. Posle mozemo dopuniti spisak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 
Citat
Vidis, i ja skidam filmove kao i ti, razlika je sto ja ne smisljam opravdanja za sebe u vidu nekog opsteg boljitka, napredka civilizacije i nekih presmesnih trivijalnosti. Skidam zato sto mogu, sto imam opciju i sto zakon kaze da je postavljanje a ne skidanje kaznjivo.

Збиља, није кажњиво Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

No Mercy for the Merciless

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 26498
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
mob
Samsung J7
@CvijaFaQ

Evo trče, sapliću se.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Hkj,
ako svako čeka da drugi prvi nešto uradi, zauvek će ostati ovako kako je.
Ako želiš da se zakoni poštuju i da se zna neki red trebaš se lično potruditi.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
http://thepiratebay.org/search/Windows/0/99/300

7,XP,Vista...Spanski,Nemacki,Engleski...obican crack,fll crack,crack + patch,no-cd crack...SP 1,SP 2,ova verzija,ona verzija...  Smile Smile

I,recite mi... koliko ovde nasih izvora vidite?  Smile

Hkj,
ako svako čeka da drugi prvi nešto uradi, zauvek će ostati ovako kako je.
Ako želiš da se zakoni poštuju i da se zna neki red trebaš se lično potruditi.
E,aj postedi me tih prica.  Smile

Sad ce bas Srbi koji nemaju vise ni za hleb od silnih poreza,taksi,cena,carina,i slicnog,da ispravljaju krive Drine.

Mani ne bre tih filozofija.
« Poslednja izmena: 03. Mar 2011, 01:35:38 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
mob
HTC Wildfire S
Doduše, moram se u potpunosti složiti sa Aneom u jednoj stvari - Vrlo je teško objasniti u Srbiji prosečnom čoveku pojam "autorska prava" i poštovanje autora.  Smile
Vrlo apstraktna stvar.  Smile
Mozda zato sto ga zabole da placa 50 evra za nesto za sta zna da i mnogi drugi na svetu ne placaju nista,a pritom imaju 10 puta vise para od njega...? mozda je to...?  Smile

Pa nije samo zato.
Autorska prava postoje mnogo pre interneta i torenta.  Smiley

Malo ovo je delikatna tema na koju se ne može dati univerzalan odgovor.

S jedne strane se slažem s tobom... lično, boli me baš kurac da plaćam nekom tipu ili kompaniji ili timu ljudi negde u Americi koji su napravili neku stvar koja mi se dopada, recimo neku igru, ne pada mi na pamet da idem do grada i kupujem u nekoj prodavnici niti da kupujem preko interneta kad to mogu da dobijem za džabe.
I to je tako iz političkih, ekonomskih i uopšte mojih ljudskih ubeđenjenja i prosto zato što sam jedna pokvarena i arogantna sisa od čoveka. Smiley
S druge strane, treba se poštovati autor jer u suprotnom više niko ne bi ni stvarao. Teško je objasniti prosečnom čoveku u Srbiji da i jedan umni rad, neopipljiv i apstraktan, ima svoju vrednost i da je neko potrošio svoje vreme i energiju za njega, kao i da je morao trošiti materijalne resurse dok ga je stvarao i sasvim priorodno i opravdano želi da ubere plodove svog rada.
Hipotetički, zamisli ti da recimo batališ formalno obrazovanje i posvetiš se recimo pisanju i istraživanju... šta znam, tekstova o vojsci i sve u sklopu nje, primera radi.
I ti tako otvoriš svoj sajt i potrošiš jedno dve nedelje i napišeš za početak sjajan i kvalitetan analitički tekst o kopnenim snagama Kine. Za te dve nedelje, jeo si, kenjao si, pravio si račune. Da bi napisao koristio si jedan ogroman intelektualni napor, iskoristio brdo referenci i istraživanja itd itd itd.
I ja uzmem taj tvoj tekst i prekopiram ga na Burek i potpuno te ignorišem i nepoštujem kao autora. Ne ukradem, ostane tebi tvoj tekst, na tvom sajtu.... jednostavno samo kopiram ovde.
I gomila ljudi to pročita, Burek ubere profit preko posećenosti i reklama a ti ostaneš suva kurca jer niko više nema potrebu da čita to tvoje na tvom novo otvorenom sajtu. To je sad bajato.

Da li se tebi dopada ta ideja i zašto bi ikad više poželeo da uradiš jednu sličnu stvar kao što je stvaranje?  Smile
Da li i dalje misliš da ja ništa tebi nisam "ukrao"?  Smile
« Poslednja izmena: 03. Mar 2011, 01:40:14 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
@Cool: Proveo sam ja moje vreme studirajući antičku demokratiju, niti je ona propala politički, niti je ona nemoguća sa polisima, već je prestala da postoji jer ta teritorija vojno pokorena.

@Blood: I ti tako sve to prihvataš sa osmehom na licu? Ne bi i ti isto što i ja, a?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

No Mercy for the Merciless

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 26498
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
mob
Samsung J7
Daj mi pušku brate, idem da pobijem govna i gotova stvar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
Dovoljne su ti pesnice. Još ako imaš šire šake, pa možeš i da daviš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 
Citat
zato što sam jedna pokvarena i arogantna sisa od čoveka.

Макар признајеш Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.