Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Udruženje: Kad bi SPC uveli porez ne bi bilo 5.000 vernika  (Pročitano 32190 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
mob
Palm 
Црквене порезе морамо увести, јер ако то не учинимо, православни попови ће спалити Ђордана Бруна, и ако им превише попустимо, могу се осилити, па спалити и Н.Коперника и И.Њутна.

У појединим деловима Војводине верници СПЦ плаћају парохијану, што је нека врста добровољног верског пореза.

Идеја није лоша, али зашто се ограничити на верске организације.

Увести порез за присталице ЕУ, па ко се изјашњава за евроинтеграције плаћа неколико процената од својих прихода за евроинтегративне процесе.

Такође, увести порез за НВО, родну равноправност, права ЛГБТ популације, права угрожених мањина, трошкове збрињавања имиграната,  па ко се изјасни да је присталица ових покрета, идеологија и мишљења, плаћа порез из кога се финансирају ове делатности.

У ствари, треба да уведемо пропис да се претпоставља да је свако сагласан да му се уведе порез за финансирање цркви,  НВО, родне равноправности, права ЛГБТ популације, права угрожених мањина, док се изричито не декларише да је против тога.То противљење треба да искаже тако што ће оверити изјаву пред нотаром, и по један примерак оверене изјаве депоновати код полиције, суда, тужилаштва, изабраног лекара, референта за родну равноправност при општини, катастра и надлежног министарства.
« Poslednja izmena: 27. Maj 2018, 04:03:13 od milanb2014 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa jel to ima veze s mozgom?

nema doslednih ateista , dosledni ateista ne treba da ima nikakve moralne norme
hahaha
ovo je super. moral potice od biblije i kurana?
« Poslednja izmena: 27. Maj 2018, 09:29:58 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
od kurana naravno ne, mada je i stari zavet dosta problematican
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
od kurana naravno ne, mada je i stari zavet dosta problematican
hahahaha
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
troluje sez
nadam se
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
U Srbiji je vera na zavidnom nivou kao po obicaju. Vec sam pricao o tome mnogo puta.  Ljubljenje ikone, slavljenjem slave, prekrstavanjem kad se prodje pored crkve i ta druga sujeverja ne chine nekoga vernikom, chine ga robotom. Da chovek stvarno bude vernik, on mora da se vodi nacela i da bude Hriscanin u svakom smislu svaki dan i svakoga sekunda, a ne kada se seti.  Religija/vera u Srba nikada nije bila nesto preterano jaka, jer se sve svodilo na ritual. Mislim, kad su svestena lica manji vernici od vernika, sta tu dalje ima da se prica. Kad chovek pogleda, one ribice kod picinog parka su mnogo chasnije i postenije, tu znaju na chemu su, i chovek zna (u) chemu je. 
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Ritual je normalna stvar, to je kao neki protokol kojim bez nekog razmišljanja dolaziš do svoje božanske prirode, tj tako bi trebalo da bude i to upražnjavaju sve vere sveta. Slažem se da smo mi slabo religiozni, makar gledajći to kroz hrišćansku prizmu. Srbin ide u Crkvu da bi mu Bog pomogao u ovozemaljskom životu da ima love, da bude zdrav, da mu deca budu srećna itd, što je više manje više sujeverje nego vera. U hrišćanstvu se ipak nagrada dobija  posle smrti, ali ko će sad Srbina naterati da ide u Crkvu, a da mu bude uzvraćeno tek kad umre jbga. Mi smo više skloni klerikalizmu tj idealizaciji sveštenstva nego nekoj pravoj veri. Sad jbga, možda je to neki neizbežni put posle pola veka oficijalnog ateizma, da se ljudi prvo "navade" da idu Crkvu kako god, pa možda vremenom tek da proradi suštinska religioznost ... to će vreme tek pokazati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
hriscanstvo izumire sem u africi. to vreme pokazuje. samo se islam jos siri
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
Moral nije dosao iz biblije.

Evo i dokaza:

Vecina normalih ljudi/vernika nece prihvatiti sve one naredbe i zakone koji su predstavljeni u bibliji.

Nece niko nikoga ubiti sto radi u subotu, vise nije moralno drzati robove, pedere ne ubijaju, tako da covek da bi
odabrao sta ce iz biblije da usvoji mora da koristi neki svoj unutrasnji osecaj + norme savremenog drustva. Dakle mehanizam van konteksta biblije.

Za ove koji ce da tvrde da su najodvratnije stvari napisane u stvari u starom zavetu, a da je novi zavet predivan, to nije tacno, jer je sam Isus rekao da sve iz starog zaveta vazi!

A da se malo osvrnemo i na tih cuvenih 10 bozijih zapovesti. Pa prve 3 veze nemaju sa moralom, cak ni sa humanizmom u celini. To bi pre bilo neko sizofreno, isfrustrirano bice koje to naredjuje nego neki moralni kodex.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Морал није дошао из Библије али је морал који Библија пропагира какав год да је имао неко ''божанско'' порекло.

Значи Библија не заснива свој морал на томе еј лоше је убити човека јер лоше је убити човека, прати унутрашњи осећај и слично него лоше је убити човека јер Бог тако каже и ако убијеш човека горећеш у паклу довека.

Јебига кад то човеку кажеш веће су вероватноће да ће добро размислити пре него што убије некога. Посебно некоме ко је живео пре хиљаду-две хиљаде година.

А то да се за морал користи унутрашњи осећај + норме друштва је исто јако проблематично...Јер на пример испада психопата у нацистичкој Немачкој моралан човек... Smile

На пример Ниче је баш када је рекао да је бог мртав на то мислио...да ће уступити морални нихилизам, што је бар што се тиче 20. века био донекле у праву.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.