Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Udruženje: Kad bi SPC uveli porez ne bi bilo 5.000 vernika  (Pročitano 31181 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
naravno. sto je covek (ili zena) inteligentniji i obrazovaniji manje su sanse da je vernik.
i u isto vreme vece su sanse da zna da koristi kontracepciju.

a ne da se kao vrsta kontracepcije koristi abortus. inace dosta uobicajena stvar u srbiji. poznajem nekoliko zena koje su uradile veliki broj abortusa. sve same vernice
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
  Pametno podjednako kao kada bih ja (kao vernik) predložio da finansijski teret svih abortusa u Srbiji (čiju bi cenu trebalo maksimalno nabudžiti i oporezovati) padne isključivo na teret plata ateista,jer mi vernici prekid trudnoće ne priznajemo.
  Mogu smisliti još sličnih zezalica,to barem nije teško.

Abortus se placa iz sopstvenog dzepa. Kao i gro ginekoloskih pregleda i operacija.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Pre će biti da budale i duhovnost ne idu zajedno,ili možda imaš pik samo na SPC ? Mrzelo me je da tražim,ali ako već braniš stavove organizacije iz Aneine početne poruke,koliko to novca Srbija daje SPC-u iz budžeta ? Prva guglovana vest iz 2015. jasno kaže da je svim tradicionalnim crkvama Vojvodine tada dato ukupno oko 21,5 milion dinara ,a za njihove "graditeljske, dobrotvorne i naučne delatnosti".
  Mizerna cifra obzirom na rasipničko društvo u kome živimo i koje ima stotine fantomskih nevladinih organizacija koje isisavaju budžetske pare.

P.S.

Anea,nekada se nije plaćalo,a i sada imaš tekstove o tome da su cene abortiranja u privatnim klinikama višestruko veće nego u državnim.Razlog odlaska u njih nije kvalitetnija usluga,već - nevođenje dokumentacije o istom ("diskrecija").
« Poslednja izmena: 22. Maj 2018, 19:04:26 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
 Pre će biti da budale i duhovnost ne idu zajedno,ili možda imaš pik samo na SPC ? Mrzelo me je da tražim,ali ako već braniš stavove organizacije iz Aneine početne poruke,koliko to novca Srbija daje SPC-u iz budžeta ? Prva guglovana vest iz 2015. jasno kaže da je svim tradicionalnim crkvama Vojvodine tada dato ukupno oko 21,5 milion dinara ,a za njihove "graditeljske, dobrotvorne i naučne delatnosti".
  Mizerna cifra obzirom na rasipničko društvo u kome živimo

nemoj bit defanzivan i trpati ljude u kalupe koje izmisljas zato sto ti vredjaju osecanja. mozda tvoja osecanja nisu bas na mestu, izmedju ostalo bas zato sto su osetljiva na cinjenice.

elem, koliko novca srbija daje verskim zajednicama (ne samo spc-u), bog sveti zna jer nacina je mnogo. ali je i jedan dinar previse jer je rec o krsenju ustava, pravde i ljudskog dostojanstva.

same verske zajednice bi morale zeleti da su odvojene od drzave i da svoj posao rade samostalno, nezavisno, sa novcem svojih vernika.
da li bi umesto toga da sluze drzavi? dnevno politickim ciljevima politicara? da uzimaju novac od nevernika? da koriste drzavu da vrse pritisak na drustvo?

islam to ima kao program koliko mi je poznato
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Pa, kaze...

http://gakfront.org/A3d2HmiN/assets/files/untitled%20folder/Cenovnik_GAK_NARODNI_FRONT.PDF

DOR21, DOR22, DOR23, DOR24

To sto tekstovi kazu, mene apsolutno ne zanima.

A, takodje, mislim da ni vi vernici ne kapirate dve stvari:

a) ako neko ima gazdinstvo, izdaje nesto, ustupa, prodaje, etc... i ostvaruje profit, onda znaci da nije neprofitna delatnost, vec kao sve ostale organizacije koje ostvaruju profit, treba da zapljunu. Plus, posto nisu registrovani, mogu da valjaju bez ikakve kontrole trzisne inspekcije bilo sta, i tome stete budzetu RS.
b) ne vidim zasto ne bi placali porez na imovinu... i onaj ko ima pasnjak 7. kategorije u tri zapizdine koji vredi 200e, mora da placa porez, a ako kojim slucajem taj pasnjak prelazi odredjenu povrsinu, ne moze da ostvari socijalnu pomoc... iako nema leba da jede... Popovi imaju za audije, a struk im govori da def. ne gladuju...
c) drzava nikome ne treba da uplacuje poreze i doprinose, jer... svi imaju dve ruke da zarade... ni popovima, ni sportistima, ni umetnicima, ni zasluznim gradjanima...
d) crkveni porez znaci da drzava u ime crkve prikuplja sredstva od njenih vernika i prosledjuje ih reciprocitetno crkvi kojoj pripadaju.... od ostatka poreza i doprinosa, drzava pomaze svim gradjanima... ovako se pare dele sakom i kapom svakoj sekti... i trose moje pare za Pahomija, Kacavendu i ostale pedofile i manijake... Taj crkveni porez je, mislim posten, jer vase pare idu u vasu organizaciju, a ne za te grozne NVO i bla..bla..
e) fun fact: Natasa Kandic iz budzeta nije dobila ni dinara donacija... za to vreme Pahomije je za silovanje dece dobio zastaru slucaja...
f) Cisto sumnjam da Srbija ima 10% verujucih...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
U Srbiji 10 posto ljudi i ne ulazi u te crkve tako da ...  Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
Pa, kaze...
DOR21, DOR22, DOR23, DOR24

Prekid trudnoće iz nemedicinskih razloga.U sva 4 slučaja.Jasno stoji u tom cenovniku.Dakle,stvar njihovog ličnog izbora.

Nemam ja ništa protiv toga da crkve plaćaju porez na imovinu koja im je vraćena i poslove koje (privatno) obavljaju,ali poruka "Ateista" nije tako jednostavna,jer njen drugi deo jeste čista propagandistička pizdarija : "...kao i to da umesto izdvajanja iz budžeta koji pune svi građani Srbije..." .Koja su to (i kolika) izdvajanja iz budžeta koji pune svi građani Srbije,a odlaze crkvama - to nam ne saopštavaju.Da su mislili na novce koje crkve zarade,a ne uplate ih putem poreza u budžet (te ne mogu biti upotrebljeni za nešto treće),pametni i obrazovani ateisti bi tako i napisali,umesto ostrašćenog brljanja koje citirah gore.
  Nataša Kandić je od države dobila na poklon nepotezanje silnih tužbi koje je mogla popiti i blokiranje postupka (o kome govori Vikipedija na Engleskom,ali tog dela nema na Srpskom) povodom šamaranja starca 2003 : "The organisation representing Serb refugees also filed charges. She justified her act by asserting she had to "defend [myself] from Serbian patriotism". In July 2005, the First Municipal Court in Belgrade dismissed the private lawsuit against Kandić" .
  Mrska Vikipedija u članku o finansijskom poslovanju NVO tvrdi da one po pravilu nisu obveznici PDV-a ( https://sr.wikipedia.org/wiki/Finansijsko_poslovanje_nevladinih_organizacija ) .

P.S.

Ako meni država,kao verniku,naplati poseban porez koji će otići crkvi,hoće li onda porez koji naplati crkvi negde niže niz drum, otići na zadovoljavanje potreba samo,jedino i isključivo vernika ?
« Poslednja izmena: 22. Maj 2018, 20:15:38 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Citat
Ateisti Srbije
Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
ni priblizno to nije smesno kao srbi vernici mislim stvarno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
  Pametno podjednako kao kada bih ja (kao vernik) predložio da finansijski teret svih abortusa u Srbiji (čiju bi cenu trebalo maksimalno nabudžiti i oporezovati) padne isključivo na teret plata ateista,jer mi vernici prekid trudnoće ne priznajemo.
  Mogu smisliti još sličnih zezalica,to barem nije teško.

I onda naravno uvesti transparenciju pa videti i koliko vernica ode na abortus  Smile

Inace, za crkvu svapski sistem, ko se izjasni ko vernik plati crkveni porez i sa time direktno pomaze crkvu, onaj ko ne veruje ne placa nista...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.