Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 19:03:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubijen Oliver Ivanović  (Pročitano 77131 puta)
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
mob
SonyEricsson xperia m2
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
Naravno, za sa Zapada dotirane medije tvrdnje teroriste Hašima Tačija su aksiom.

Isključena mogućnost etničkog motiva, uskoro rezultati

Priština -- Istražni organi uskoro će izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića, najavio je kosovski predsednik Hašim Tači.

Nema tu više šta da se istražuje. Hašim je dao direktivu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
ne znam da li ima tema...
video sam jutros da su 'ufatili' neku bivsu sesticu..americku foku..u beogradu...
posjedovao je i'brusen -ociscen ' cz....

prvo mi je palo na um..da li on ima ikakve veze sa ubistvom ivanovica...
previse je naivno....da bi bilo istinito...

po mom nekom amatersko-rekreativnom misljenju....
s obzirom da je ivanovic upucan sa odredjene udaljenosti sa sest usko grupisanih hitaca
a poznato je (iz dokumantaraca i casopisa i sl)da foke  pucaju  kontrolisanom paljbom...
i da grupisu po dva pogotka ...kao i vecina specijalnih snaga bilo koje drzave na svetu...
dok kazu da evropa malo drugacije radi....
pa eto prica se  i da nasi regionalni pucaci...imaju praksu da zavrse pricu sa ovjeravanjem...
i cesto pucacine odradjuju sa dugim cjevima sa relativno vece udaljenosti..do desetak metara...
a ovjeru rade sa kratkim cijevima...
i obicno su u dvoclanim timovima...

tako da citava prica dosta asocira na umjesanost strane skole..
a sobzirom da je najbliza patrola bila 90 metara udaljena od mjesta dogadjaja...
a policijska stanica se nalazi manje od dvesto metara....cinjenica je i da je objekat bio pokriven video nadzorom...
jasno je da bi domaci  i te kako to sve znali...
i poradili bi malo na samom pristupu i na samom video -nadzoru...
sve  sumnje govore da je u sve umjesan strani faktor...

ali sta god bilo...sto se tice americke foke....
takav ubica kada se nadje bilo gdje na svetu..on je tu dosao sa razlogom...
a razlog su debeli novci....
ne moze svako da angazuje bivsu foku...
oni su i posle penzionisanja 'na sluzbi' ...dok god su vojno sposobni...njihova aktivnost se ne gasi....
kao i kod nas evropljana kada je rec o pripadnicima jedinica za spec.operacije...

kada se radi o sesticama..ili o bilo kojim pripadnicima koji ucestvuju u nekim specijalnim operacijama...
.njihovi identiteti su uglavnom zasticeni...
i nikad ovako olako ne padaju u ruke bilo koje sluzbe....

kada su negdje angazovani..od svojih maticnih sluzbi....
sluzbe na tlu gdje izvode nekakve tajne operacije ....uvijek budu obavjestene i uglavnom im pruzaju i podrsku...

to sve me navodi da posumnjam da se uopste radi o sestici...
mozda je nekakva bitanga koja je bila pripadnik foka pa je izbacen ili  necasno otpusten iz sluzbe...
ili se radi o novinarskoj slobodnoj masti....a draganu j vucicevicu maste nenedostaje.. Smile
kod njega je svaki amerikanac  cia..svaki americki vojnik je foka i slicne budalastine... Smile

ali covek zna znanje i radi dobar posao... Smile

ali americke sluzbe paze i na takve  krimogene likove...koji su nekad bili foke....
ne dozvoljavaju da nanose stetu i sramotu svojim najelitnijim trupama...
i sumnjam da bi cak i cia....angazovala jedno  takvo smece...

to opet govori da se mozda radi o kriminalnom miljeu ili o ovim govnarima
koji stoje iza svih sranja protiv drzave...i slicnim interesnim grupacijama...
a onda je i meta jasna...
a ne vidim da se digla bas prevelika frka...

sta god da je u pitanju....malo mi je cudno sto su ga tako uhapsli....
pazi ...ne znas namjere..ne znas sta radi u srbiji...ne znas s kime je povezan...
ne znas nista o njemu..a ti ga uhapsis...

sta si time sprecio...nista...
samo si sebe i svoju drzavu sprecio da prokljuve sta se dogadja...

njega je trebalo drzati na oku....i obradjivati svaki njegov kontakt
sacekati da se saznaju njegove namjere...mozda i nalogodavci...itd...

ne razumijem zasto to nije uradjeno...
kome je bio interes da se na ovakav naivan i traljav  nacin ovo odradi...

ja biza pocetak  krenuo u tom pravcu...

kako je nastao ovakav propust i u 'diplomatiji' iz resora bezbjednosti i u samom resoru bezbjednosti...
kako je moguce da ovakav elitni ubica seta beogradom..a da za njega nijedna sluzba ne zna ...
da ne znaju ni kako je dosao..zbog cega je dosao...
i ko ga je unajmio -poslao ...sta god bilo....

od ispitivanja takvih osoba nema nista....mimo toga sto ce ih neko zastititi..cim se cuje da su kompromitovani.....
ako ne budu izvuceni.....u tom  slucaju izvrsit ce samoubistvo...ili ce nastradati u saobracajnoj nesreci...

i dresirani su da sutke istrpe  i odsjecanje sopstvene glave...
o poligrafima i slicnim metodama ispitivanja da ne pricam ...jer je smjesno....
takvi umeju od prirucnih materijala koji se nalze u svakom domacinstvu ...da naprave poligraf...
tako da se ponovim..
nije mi jasno zasto je ovo dospjelo u javnost ..i nije mi jasno zasto su ga ovako naivno uhapsili ....

alo..ljudi..jeste li vi normalni...sta radite vi...je l ovo neki diznilend  Smile

pecednice smjenjuj sve sto ti je sumnjivo....
ovo nisu cista posla... Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
albanci nemaju nikakav interes da ga ubiju...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
svi su imali poneki motiv ....ali motiv je motiv....i snaga motiva varira...
niko nikad nije osudjen na osnovu motiva... bez ijednog dokaza...
msm u nekoj pravnoj sredini...
a sem toga...zar siptarima treba motiv da ubiju srbina...

siptari su   drzali  covjeka par godina u pritvoru ..sudili mu ..presudili na devet godina.
i ljudima koji poznaju zakone i pravo i iz tv serija... jasno je da sa tom pricom i takvim optuzbama i dokazima
ne bi mogli da osude ni nekog ko je zaista kriv... Smile

a motiv medjunarodnih kriminalaca(ja njih sve zovem kriminalcima jer jesu) je bio 20 miliona dolara...
koje su ukrali pred njegovim ocima .
.i svi su smjenjeni u to vrijeme..
.i to sve se poprilicno zataskalo...

ali tako nesto se ne moze zataskati ako je svjedok ziv...
a i  poceo je i on o  tome da prica...
nije iskljuceno da je i on njima pretio da ce progovoriti o svemu
ako nastave da ga maltretiraju ...sa tim bezumnim optuzbama za ratne zlocine...

covjeka su zatvorili ko najveceg zlikovca... samo zato sto je covjek izgovorio dve tri reci
u pogresno vreme i na pogresnom mjestu...
pred nekim kao svjedokom....

tamo nekad u ratu....
nekakvo vojno lice je pitalo olivera sta da radi sa neka jedan-dva-tri ... zarobljena siptara...
naravno da on nije bio ni nadlezan za tako nesto...
covjek je rekao  .'.sto mene pitas..postupi po pravilima i naredjenjima'...

posle se ustanovilo da su ta jedan- dva-tri  siptara ubijena....
i covjek je optuzen zbog toga....
i osudjen na devet godina zbog toga sto je rekao nekom nizem vojnom licu..da postupi po pravilima i naredjenjima koja dobije od svog nadredjenog...

to sto je oliver tada rekao -rekao bi svako ko bi bio upitan za tako nesto a da pri tome nije nadlezan za takva pitanja...
on u to vrijeme nije mogao da naredi nista...nijednom vojnom licu...
jednostavno covek je bio van' lanca komande'...

ljudi svi zaboravljaju pretnje kosovskim srbima od strane dauta haradinaja i ostalih kriminalnih aktera i to malo pre ubistva ivanovica...
zaboravljaju sa kakvim zlikovcima imaju posla....
citav vrh kosovske vlade je kriminalan i svi su umjesani u ratne zlocine...
sam ramus je uklonio desetine svjedoka...
taci je umjesan u zutu kucu itd...
veselji je najveci zlikovac medju njima...itd...
a te tri gnjusobe su bit samoproglasene lazne drzave kosovo...

osnivanje suda za ratne zlocine teroristicke ovk-a...nije ni malo  naivna stvar....
siptari (l koji ce se naci na optunicama)su imali mnogo vise razloga da ubiju olivera nego bilo ko...
jer i on je jedan od najkredibilnijih svjedoka ratnih zlocina pocinjenih od strane ovk-a
svi dokumenti i podaci o ubistvima srba na kosovu su stizali do njega...i svi svjedoci su prvo njemu dolazili...
znao je on sve...

naravno ..kapiram ja da se u tim negacijama krivice siptara..stranaca i svemiraca... (koje su najociglednije)trazi krivica vlasti u beogradu...

pitam sve te strucnjake...koji je motiv beograda da ubije olivera ivanovica...
vlast u beogradu je ivanovicu i te kako pomogla u mnogim stvarima...
cak su predsjednik vucic i oliver imali i medjusobnu komunikaciju i to poprlicno cestu...
supruga olivera ivanovica je' par dana' pre ubistva bila u vucicveom kabinetu...i tako...
politicka retorika i razlicito vidjenje buducnosti nisu razlog za nepijateljstva izmedju politickih aktera...
i sam djilas je do pre pola godine sjedio i ispijao kafe sa anderjom vucicem...
i bio je(kako se pricalo) na pragu ulaska u nekakvu koaliciju ili saradnju sa sns.. i tako dalje....

ako dv politicara imaju razlicite retorike i ako se prepucavaju u skupstini ili u medijima
to ne znaci da ne popiju kafu ili rakiju i ne odu da rucaju zajedno posle radnog vremena...
svi oni izmedju sebe imaju nekakve kontakte...svi imaju zajednicke prijatelje koji su izvan politike..
vidjaju se na rodjendanima..slavama ..vjencanjima itd...
ovo je mala zemlja....

da se ljudi ubijaju zbog toga sto neko ima dugacije politicko misljenje od nekog drugog...
pa sta bi onda bilo sa ovom petokolonaskom  bagrom... na celu sa sasom jankovicem i ostalim idiotima...
cije su namjere ocite...i zna se i odakle dolazi novac za te namjere itd...
petokolonasi koji jos samo sto  nisu pocei fizicki da napadju porodice naprednjaka...
a kroz sve ostalo su prosle porodice naprenjaka od strane petokolonasa...

da se tako i zbog toga ubijaju ljudi....svi bi oni do sada 100 puta bili fizicki uklonjeni..
msm ono...optuxziti nekog za ubistvo... zbog toga sto ima drugacije politicko misljenje i sto srugacije vidi svet oko sebe je posebna glupost...
to samo interesni idioti  mogu da trkeljaju.

da li vi znate sta znaci biti ubica...i sta znaci optuziti nekog da je ubica...
to nisu ni malo lagane optuzbe...
i bez obzira ako to nema veze sa mozgom...uvijek ce biti onih koji ce pricati o tome da je neko nekog ubio iako nije
tom covjeku ostaje vjecna sramota....

znam ja da mnogi na ljude gledaju kao na gnjide i bas ih zabole kroz kakve katarze ce neko proci zbog njihovih nebuloza i gluposti....
ali neka samo pomisle da se to isto moze i njima desiti...
a karma je cudan fenomen...zenskog roda..sto znaci da i te kako  zna da bude kucka...

i cak sta vise..razumio bi sve te nebuloze...da je oliver predstavljao nekakvu pretnju po srpsku listu ili nesto slicno....ili za vucica ili za sns i sta ja znam..za bilo koga iz vlasti u beogradu...
nego nije..
srpska lista aleksandar vucic je oduvala sve politicke protivnike iz srpskog kora..pa i ivanovica...i to neupitno...
politika i politicka moc olivera ivanovica je vec tada bila proslost...

beograd nije imao nikakav motiv a  ni razlog   da oliver ivanovic bude ubijen....
nikakva pretnja oliver ivanovic nije bio ni sns-u..niti beogradu... niti srpskoj listi ....niti bilo kome u beogradu...
pa svi ti ljudi i sa srpske liste 'do juce' su zajedno sa oliverom i beogradom
bili bitke za sjever kosova i za srbe...
msm ono o cemu pricate vi...

jediina potencijalna pretnja po koga je on bio ...iz srpskog kora....
to su mozda neki ljudi koji su izasli iz rata prljavih ili krvavih ruku...
ali cisto sumnjam da je oliver takve stvari znao ...a da je sutio svo ovo vreme...
on je bio veliki zagovornik i pomirenja i resavanja pitanja i nestalih i ubijenih i srba i siptara...
on je bio takav covjek ..covjek koji  bi sigurno i progovorio pa i svjedocio bi protiv takvih ljudi..ko god da su...
i to u vreme kada je to bilo aktuelno...

sad kakvo je stanje u k.mitrovici po pitanju kriminala...to mi i nije bas nesto poznato...
ali kriminala ima i u beigradu i u banjaluci...
a i beograd i banjaluka su dosta pravno uredjenije sredine od kosovske mitrovice..i kvalitet zivota je 1000 puta bolji....
pa opet ima ljudi koji se na sve moguce nacine snalaze i pokusavaju da obezbjede sebi egziztenciju kroz razne kriminalne radnje...
tako da sam siguran da i na sjeveru kosova kao i na ostatku kosova cvjetaju i kriminal i korupcija kao i siva ekonomija...

ali ..ne vidim koji je motiv bilo koga iz kriminalnog miljea da ubije olivera ivanovica...
covjek vise nije imao politicku snagu...a i bio je godinama sklonjen sa politicke scene...
kako i na koji nacin bi on mogao da utice na kriminal na sjeveru...
nema logike...

tako da ....

ne znam sta su sipci dostavili nadleznim sluzbama u beogradu od dokaza i kakva su operativna saznanja beograda
po pianju ubistva olivera ivanovica...
pa i ne mogu da komentarisem nesto o samom ubistvu sem onoga
sto je ocito...i sto s  moze nalsutitii nagadjati ..kao to sto je.... cijih ruku je to nedjelo...

po markerima na ulici..sa kojim su markirane cahure..moglo se vidjeti ...poprilicno se moglo vidjeti
kako je i iz koje pozicije i na koji nacin je pucano...
ali posto su sada vijesti takve kakve su ...prica se o nekakvim propustima
i da neki policajci nisu na pravi nacin osigurali mjesto zlocina i da je tu masa  ljudi hodala ..
moguce je da je neko i caure pomjerao i slicno..
tako da ni o tome ne mogu vise da pricam...

ali mogu da kazem nesto ...ko god da je odradio ovo...znao je sta radi...
vjest je na obaracu i vrhunski je strelac...
a da bi neko bio vrhunski strelac on mora mnogo da vjezba...
mimo vjezba... potrebno je da se i upozna sa lokacijom na kojoj ce da puca...

znaci velika je vjerovatnoca da je ubica ili ubice da su dolazile na tu lokaciju i da su je dobro osmotrili...
iz mnogo razloga je to potrebno....
a jedan od njih je da bi mogli da uvjezbaju i pucacinu i sam prilaz automobilom itd...
dosta bi se tu posla moglo odraditi da siptari dopuste beogradu da izadju strucnjaci na teren...
ili barem da se docepaju podataka sa kompjutera iz objekta pred kojim je ubijen ivanovic...
i zapisi sa videonadzora su kljucni...i to citav paket ...a ne samo iz dana ubistva...

a to da ce  siptari i njihove sluzbe odraditi nekakav posao...
ma to je  smjesno i pomisliti...nisu oni ni strucni za tako nesto...niti su tehnicki potkovani...
oni ce naci nekakve zrtvene jarce i ko zna sta ce biti...

jedno je sigurno... od strane organizatora citave price i samih izvrsioca...
sve je odradjeno profesionalno..dovedeno je do savrsenstva...
na sve su mislili...
ali savrseni zlocini ne postoje...
postoji samo los i traljav  operativni rad..
..zbog kojeg se desavaju propusti i zlocinci izmaknu ruci pravde i zakona...

« Poslednja izmena: 13. Feb 2018, 11:46:14 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Тачи тврди: Мотиви убиства Ивановића мафијашке природе

Косовски председник Хашим Тачи тврди да засад нема индиција које би алудирале на то да је убиство Оливера Ивановића било етнички мотивисано, а да први подаци указују на криминалне, мафијашке мотиве.

Тачи сматра да ће "истина изаћи на видело, иако ће некога то болети".

„Истрага о убиству Оливера Ивановића се наставља. Засад нема индиција које би алудирале на етнички мотивисан случај, али прве информације указују на криминалне, мафијашке мотиве. Сарађиваћемо са српским властима како бисмо добили адекватне информације“, рекао је Тачи за телевизију Н1.

Упитан откуд зна да је убиство криминалне природе кад нема никаквих јавних резултата, Тачи је рекао да се ради о прелиминарним подацима истражних органа.

„Даље не могу да говорим. Ту су и релевантне институције које ће дати своје резултате. Међутим, можда постоје и криминалне структуре повезане са одређеним политичким круговима“, рекао је Тачи.

Ивановић је 16. јануара убијен испред седишта своје странке у северном делу Косовске Митровице, а истрага о овом убиству је још у току, колико је јавности познато, без било каквих резултата.

Танјуг
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
jutros citam vesti..izjava onog monstruma tacija...
kaze siptarski monstrum......mogli bi se neki neprijatno iznenaditi iznenadnim obrtom i rezultatima
u kontekstu ...opet okrivljuje srbe...
a tacno se vidi da je izjava....amaterski ... podvucena  kao nekakva losa  udica...
i vidi se da nemaju blage veze ...a .vidi se i da pomno prate srpske medije i drustvene mreze
i da traze bilo sta....

po mom misljenju uipetljanost ovih nesretnika policajaca srpskog imena i prezimena je u tome
da je mozda neko iz beograda odmah po saznanju za ubistvo-  reagovaoi rekao im
da uzmu bilo sta ..da obezbjede bilo kakav dokaz da se moze proslediti srbiji...
i to ne da se sakrije nekakva veza sa ubistvom...
nego se znalo da ce siptari manipulisati dokazima..i da ce srbija na kasicicu dobijati informacije od njih...
i sva krivica policajaca je vjerovatno u tome...
siguran sam da nemaju nikakve druge veze sa ubistvom olivera...

ali to je samo moje misljenje...tako mi to djeluje...
ako je vjerovati siptarima..a ja im nista ne vjerujem...
nema mi  logike u tome...da su uzeli  jednu cauru a da su ostavili  sest komada...
msm ono...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Кфор: Сви укључени у истрагу о убиству Оливера Ивановића

Командант Кфора, генерал-мајор Салваторе Куочи рекао је да је убиство Оливера Ивановића под истрагом, да постоји пуна сарадња са Еулексом и да су сви укључени у решавање случаја.

Он је у интервјуу за РТК оценио да је ситуација на Косову мирна и стабилна и да раде много у координацији са косовском полицијом која је задужена да држи ситуацију под контролом.

„Наравно, постоје неки изазови у спровођењу истраге, али косовска полиција је у потпуности професионална, веома заинтересована да реши случај и сваки проблем који би могао да утиче на безбедност на северу Косова“, каже Куочи.

Каже да је ситуација на Северу „за сада мирна и стабилна“, али да постоји бојазан да би нешто могло да се деси и да Кфор ради на безбедности у тој области.

„Сарађиваћемо и радићемо сви заједно на томе да осигурамо да се ништа не деси. Ми смо добро обучени и спремни да то радимо“, каже Куочи.

Куочи каже и да нема доказа да би српске снаге безбедности могле да уђу на север Косова.

„Ми имамо блиску сарадњу са српском страном, немамо доказе да је Србија спремна да уђе на Косово, нема потребе за тим, ми смо овде да осигурамо безбедност свих грађана Косова, а посебно северног Косова и српске мањине, тако да нема проблема“, рекао је Куочи.

Он наводи да је Кфор повећао присуство на Северу само да би показали да су вољни да држе ситуацију под контролом.

Куочи је рекао да је било неких случајева напада на имовину Срба повратника у Истоку и Клини, а да је полиција открила и ухапсила неколико починилаца који су проузроковали проблеме и да су случајеви и даље под истрагом.

„То заиста није етнички проблем, иако не искључујемо да би то могло да се деси. Радимо на пуној интеграцији повратника и надамо се да ће њих бити више, а претњи мање него раније“, навео је Куочи.

Он је рекао и да и даље има неких етнички мотивисаних проблема, али да је тога мање него раније.

Навео је и да се потреба за заштитом српских манастира и имовине Српске православне цркве на Косову смањила и да Кфор сада чува само Високе Дечане.

Каже и да у другим манастирима, за које је задужена косовска полиција, углавном нема проблема.

Куочи каже и да има редовне састанке са српским оружаним снагама, а да се састао и са начелником Генералштаба Војске Србије Љубишом Диковићем.

Танјуг
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 19:03:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.