Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U zemlji migova i vozova gde deca gladuju do smrti...  (Pročitano 43765 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Без суверенитета и националне државе нема ни паприкаша.

Bez trunke kompromisa i prilagođavanja nema ni paprikaša ni države.

Citat
Све је то привидно. Пре 30 година, држава са ГДП-ом од неколико хиљада долара по становнику се сматрала развијеном.Данашњи долар не вреди као долар од пре 30 година.

Dobro da te pitam ja nešto. Što su 80ih ljudi ovde na izlete išli u Trst, u Beč, u Pariz... a ne u Varšavu, Bratislavu, Prag...? U istočni blok se išlo putem ekskurzija, takmičenja, razmena i slično. Ko god je hteo da vidi svet, išao je na zapad.
Imam lepo starije od sebe, koji su bili u tim zemljama 80ih... i bili sad pre par godina, pa da mogu da uporede. Naravno, nebo i zemlja. 80ih beda gora od naše 93'. Sada triput napredniji od nas.

Citat
Сада ти тврдиш да су нам ти исти западњаци пријатељи, да има да просперирамо када им предамо суверенитет.Човеку који још поседује здрав разум, одмах се поставља питање добронамерности чланова те заједнице у коју морамо да се укључимо.

Nigde ja nisam rekao da su nam prijatelji. Od početka rasprave pričam jedno te isto : okruženi smo jačima od nas. Imamo dve opcije. Povinuj se, ili propadni sam.

Citat
Што бих ја бацао компјутер, какве везе то има са овом темом?Сви ти уређаји се углавном производе у Кини, што ти на бациш компјутер и телефон, не призводе се на западу?

Proizvode se u Kini ali uz zapadnjačke tehnologije i pod zapadnjačkim standardima.  Smile Da nije bilo Kineza, ti telefoni bi danas koštali pet puta više, ali bi postojali. A da nije bilo zapadnjačkih tehnologija, ti telefoni danas ne bi ni postojali.
Dalje, a što bih ja bacao svoj? Pa ja sam za saradnju sa svima, ali najviše sa zapadom, koji nam diktira sudbinu. A ti si taj koji kažeš da nas je zapad upropastio i da nam zrači ''dekadentne vrednosti'' a sam koristiš njihove proizvode i tehnologije.  Smile

Citat
Хоћеш да кажеш, то што сматрам да држава не треба било коме да даје свој новац за приватни бизнис, да ме то чини севернокорејским комунистом?

Ne čini te to nego onaj predlog koji si dao par postova ranije, šta bi ti radio kad bi otkačio zapad. To je identično onome što je na snazi u SK. Potpuna izolacija i diktatura. Sve pod nekom ideologijom Juche, odnosno ''niko nam ne treba i do jaja nam je... ali samo zato što ne znamo za bolje''.
« Poslednja izmena: 25. Feb 2017, 21:00:18 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
... a ne u Varšavu, Bratislavu, Prag...? U istočni blok se išlo putem ekskurzija, ...

Tamo se islo zbog jeftinog smestaja, alkohola i prostitutki.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 25. Feb 2017, 19:05:00
...
  Mogu da izmeste firme (što košta), ne mogu da nas zaobiđu uz velike troškove. A lopužu najviše boli kada ga udariš me po obrazu već po džepu.
..

Tako je i Milosevic razmisljao i presao se.

Usledili su sankcije, krah mnogih preduzeca.

Putevi fizicki autoputevi su izgradjeni kroz rumuniju i bugarsku.
Evropski backbone za internet je u Rumuniji i Bugarskoj.

Moguce je zaobici srbiju samo tako, znas zasto ?

Zato sto se to vec desilo.

Pomiri se sa tim da Srbija nema nista sa cim bi mogla da ucenjuje bilo koga.
« Poslednja izmena: 25. Feb 2017, 21:17:20 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
mob
Palm 
E što vole naši ljudi da glume tu posebnost srpskog naroda... Ono, ceo svet se prilagodi uslovima igre, samo Srbi uvek moraju da glume neke prosvećene inovatore i revolucionare.

Стално нешто пљуцкаш по српском народу, као глумимо неку величину и храброст, не умемо да се повинујемо јачем, и сличне глупости.

Српски народ је углавном био трпељив према страним освајачима, подигао је свега неколико буна за неколико векова ропства и то само када му је био угрожен физички опстанак.Погледај само наше народне изреке "Беганова  мајка никада није закукала" , "умиљато јагње две овце сиса" и сличне народне умотворине.

Када је почео геноцид у тзв."НДХ" неколико усташа је убијало стотине Срба.Србин је мирно чекао у реду да буде заклан или ударен маљем у главу, јер не треба изигравати мудоњу, неће усташе баш њега да закољу, него ће да престану док дође на њега ред.Међутим, такви су углавном завршили убијени, упркос мудрим народним пословицама.Постојали су они други, који теби много сметају , који су се латили оружја и изигравали мудоње, па су неки од њих и претекли.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Jel pljuckanje ako ja kažem da je Mika nerealna budala ako Mika 10 puta odluči da istera kontru propalitetima, i 10 puta dobije batine? I ništa drugo sem batina, čak ni ''Bravo Miko za istrajnost!'' od okolnih posmatrača. Nego samo batine.

?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
mob
Palm 
Bez trunke kompromisa i prilagođavanja nema ni paprikaša ni države..

Проблем је што нема никаквог компромиса.Мораш предати комплетан суверенитет.Формално, ЕУ ће уређивати само неколико надлежности али ће у пракси самосталност Србије бити мања од јединице локалне самоуправе.

Dobro da te pitam ja nešto. Što su 80ih ljudi ovde na izlete išli u Trst, u Beč, u Pariz... a ne u Varšavu, Bratislavu, Prag...? U istočni blok se išlo putem ekskurzija, takmičenja, razmena i slično. Ko god je hteo da vidi svet, išao je na zapad.
Imam lepo starije od sebe, koji su bili u tim zemljama 80ih... i bili sad pre par godina, pa da mogu da uporede. Naravno, nebo i zemlja. 80ih beda gora od naše 93'. Sada triput napredniji od nas.
Мани ме ескурзија из 80-тих, ја сам био прошле године у Бугарској.Беда већа него код нас.То је иначе чланица ЕУ.

Ne čini te to nego onaj predlog koji si dao par postova ranije, šta bi ti radio kad bi otkačio zapad. To je identično onome što je na snazi u SK. Potpuna izolacija i diktatura. Sve pod nekom ideologijom Juche, odnosno ''niko nam ne treba i do jaja nam je... ali samo zato što ne znamo za bolje''.
Ниједан мој предлог нема никакве везе са владајућом идеологијом у С.Кореји.

Забрана абортуса је до недавно постојала у већини чланица ЕУ.У некима је абортус дозвољен 70-тих, у некима 80-тих а у некима и знатно касније.Није ни сада абортус апсолутно дозвољен, ни у ЕУ ни у Србији.Практично, мој предлог се своди на значајно пооштравање услова за абортус.

Што се тиче фаворизовања родитеља у запошљавању, то је апсолутно нормална ствар.Неко ко има породицу и децу, обављаће боље посао, јер мора да издржава своју децу, па ће се више трудити.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Што се тиче фаворизовања родитеља у запошљавању, то је апсолутно нормална ствар.Неко ко има породицу и децу, обављаће боље посао, јер мора да издржава своју децу, па ће се више трудити.

glupost.
mogao bi da razmisljas i ovako. posto ima decu, radnik ce vise da se plasi da ne ostane bez posla pa ce pristati i na nizu platu, duze radne sate...
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
...
Забрана абортуса
...

Poenta toga je sta ?

Da abortus treba da vrse u inostranim klinikama ili za one sa malo para ilegalno ?
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Jebi ga, kad ulaziš kod nekoga u savez, s kim ćeš da deliš ljude, granice, robu, standarde... naravno da moraš da se odrekneš dela suvereniteta.

Citat
Мани ме ескурзија из 80-тих, ја сам био прошле године у Бугарској.Беда већа него код нас.То је иначе чланица ЕУ.

A ja letos bio u Mađarskoj. Daleko su ispred nas u svemu. Onda uporediš to sa hladnoratovskom Mađarskom i shvatiš kolika je promena.

Citat
Практично, мој предлог се своди на значајно пооштравање услова за абортус.

Možda ti nisi krojio taj predlog po uzoru na SK. Ali ovako kako si mi ga opisao, zvuči tačno kao ono što je u SK.

To za abortuse i mogu donekle da razumem. Al ovo ostalo, počev od otpuštanja ne-roditelja pa sve do zabrane interneta, to je suludo. I tipičan SK pristup.

Iskreno mislim da takve sulude ideje najčešće dolaze od ljudi koji nikad nisu iskusili to što sami predlažu. Lako je pričati iz fotelje kako će roditelji obavljati posao bolje, jer će da ih motiviše potreba da  nahrane dete. I pričati kako će biti srećni zbog toga.

U realnosti, da tebi neko uvede tako nešto, oterao bi ga u pičku materinu i izašao na prvi protest protiv takve mere.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Trip oko interneta i abortusa je neko smanjenje "nemorala", a to ni jedna ideologija ili religija do sada nije uspela.

Jedini nacin da to upali je onako kao u filmu Equilibrium, uklonis ljudska osecanja hemijom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Biće da je to.

Lik očigledno ne kapira koliko ovde preduzeća i ljudi zavisi od tog interneta i zarađuje na njemu. S obzirom da je internet danas neizostavan element čak i firmama koje veze nemaju sa IT. Prvo, zbog sajtova preko kojih se plasiraju, a drugo zbog komunikacije sa svetom. Jer gazda kad poručuje nešto iz inostranstva, sigurno ne poteže međunarodni poziv svaki put. Nego lepo upali Skajp ili email.

Da ne pričam o tome kako bi veselo bilo kada se nađe tim naših inženjera koji bi da naprave nešto novo i onda shvate da umesto preko neta, moraju da idu direktno u biblioteku nekog svetskog univerziteta i traže tone papira da bi videli kako su Ameri/Rusi/Nemci... rešili taj i taj problem u tom i tom motoru. Pa tako hiljadu puta. Isto važi i za lekare, ekonomiste, arhitekte... za sve.
Još kad bi bila ta zabrana napuštanja zemlje koju on pominje, pa ti treba posebna dozvola i jebavanje sa birokratijom svaki put... ma milina jedna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.