Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U zemlji migova i vozova gde deca gladuju do smrti...  (Pročitano 44120 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Увести царине од 40-50 % за робу из ЕУ, САД и Кине.

EU, SAD i Kina ce tebi to uraditi. Sa tim da EU moze i da ti naplati transport ka rusiji ili zabrani isti.

Увести строгу цензуру медија и интернета, уклонити утицај декадентне западне културе колико је то могуће.

I izolovati srpske malobrojne naucnike, lekare i inzenjere, spreciti razmenu znanja.

Glupost koju samo ruski frulasi mogu da smisle.

Промовисати рађање деце, традиционални морал и породицу.

A cime da ih roditelji hrane ? Taj deo si zaboravio.

Све ће то ићи врло тешко.Многи ће бити незадовољни оваквим мерама, напустиће Србију.Међутим, морамо покушати, јер садашњи систем води у изумирање и нестанак.

Samoizolacija ce samo ubrzati proces. Biljci kada sklonis svetlo ona ugine. Coveka kada zatvoris samog u cetiri zida, on poludi i uvene.

Човеку дај конфор и он ће почети да се дегенерише.Има довољно хране, смештаја, конфора  и секса и таква јединка је бескорисна.

Naravno, osim ako nije u pitanju "pravoverni" clan partije  Smile
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
@HKJ
Soc. privreda u Jugi je bila delimicno trzisno orjentisana. Oko toga je i nastao sukob sa SSSR-om tj Staljinom 1948, zbog toga sto su Tito i jugo-komunisti smatrali da treba motivisati ljude svescu da rade za sebe, pa su za razliku od SSSR-a gde je seljak od zemlje imao samo malo okucnice, ovde seljacima dato pravo da poseduju do 15 hektara obradive zemlje. To je posle primenjeno i na ostalu privredu tako sto su preduzeca raspolagala delom dobiti, tako da su uspesnija preduzeca davala vece plate, pravila vise stanova za svoje zaposlene, kupovala objekte za rekreaciju radnika itd. Delimicno je bilo jer je uvek postojalo neko deljenje para, pa su cesto uspesne kompanije finansirale one manje uspesne ili ona kojima su bile potrebne investicije. Medjutim, ako mislis da ona nije bilo propadanja firmi, i to nisi u pravu ... i onda je bilo stecaja, na kraju krajeva imas i u Boljem Zivotu kad Boris Komnenic dolazi u tamo neku trgovacku firmu kao stecajni upravnik.
Medjutim, sve to nebitno ... da vratimo pricu na pocetak, tj na moju tvrdnju da su odnos prema prirodnom okruzenju i vojsci lakmus za ocenjivanje da li imas funkcionalnu drzavu i na njenom celu sposobnu politiku. Bas eto zbog ovakvih rasprava ... jer pazi, mi smo stigli i do komunizma, a kad bi nastavili stigli bi i do srednjeg veka, izbora u Americi ...i pitaj boga dokle sve ne, rasrpavljajuci i gubeci vreme oko cega? Oko politike rodjo, za koju nit smo placeni, nit nas ko za bilo sta pita. Ja sam prosto za jednostavniji princip, aj postavimo neke norme pred politiku i drzavu, pa ko proso dobrodoso, ko ne proso pravac biro za nezaposlene.
Meni je glupo sad ovo, npr ja bi sa mojim politickim stavovima verovano kod komunista bio negde na prevaspitavanju, a moram da branim taj sistem sad i da mu dizem cenu, iako mislim da nije izdrzao test vremena.  Mozda si ti u pravu, mada ja mislim da imas podosta netacnu predstavu o tome kako je tad funkcionisala ekonomija, al kao sto rekoh nebitno. Besmisleno je sad da se ubedjujemo, kad zivimo u ovom raspadu koji ocigledno ne funkcionise najbolje, u stvari ne najbolje, nego veoma lose. Moj je stav da smo suvise blagi prema politici i da im dajemo suvise lera, i da je rezultat negativna selekcija u toj "delatnosti". Aj ne treba vojska, aj nema veze ekologija aj ne mora ni kultura, ne maze se na leba ... aj ne treba ovo, aj ne mogu oni ono ... cek cek pa sad vise nema ni leba. Ne znam dal me kapiras sta ocu da ti kazem.
Dok mi da sad ovde raspredamo teorije i objasnjavamo mozda i licna vidjenja necega, nama je politika postala kolektor najgoreg olosa, za koje su komunisti bili (to sam pokusao da ti objasnim) mali Bogovi na zemlji po tome sta su postigli. Ne da je komunizam bio super i neprejebiv, nego da je ovo daleko losije od komunizma, zato sto nemamo odredjen kriterijum koji definise ko ostaje u toj profesiji, a ko mora da ide. Da je taj kriterijum ustanovljen na vreme, odavno bi se u nasoj politici stvari rascistile, probali bi i bili sklonjeni sa scene. A upravo je to bila ideja kad se menjao komunizam da se dodje do toga.
Nego je sistem drugosrbijanski alergican na pomen vojske, iako niko nije pominjao ratovanje izolaciju, qrte murte ... i klasika, daj da tandrcemo nesto radi tandrkanja,  covek krete sa pricom da ne znam od cega se finansira vojska i eto nas tu kod samoupravljanja Smile
Znaci moja je teza da nisu migovi "krivi" sto deca nemaju da jedu, nego politicari koji su nesposobni da rade svoj posao kako treba ...sto bi rekla braca Rusi "svjo", da ne tupimo dalje ovu pricu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Naravno da nisu migovi krivi, ja sam bio pod utiskom da smo se oko toga složili još pre nekoliko strana. Ova sad rasprava što traje, nema veze sa migovima već se nadovezuje na raspravu koja je započela pre pet strana kada je krenula priča o spoljnopolitičkoj orijentaciji Srbije. I ja sam tada video da se opet potežu poređenja sa Švajcarskom, i da se posle opet izliva reka gluposti i neistina o EU i zavisnosti Srbije od nje.

Ja nemam problem da saslušam bilo čiju ideju i bilo čiji predlog, ma koliko drugima delovao glupo. Moguće je da ću da odreagujem burnije nego drugi, ali nije mi problem da saslušam bilo koga. Ali da ima argumente i obrazloženje. A ja za sve ove godine nisam čuo nijednog čoveka koji kaže da Srbija treba da otkači Evropu, a da je ponudio bilo kakvo rešenje i ideju šta i kako nakon toga. Naravno nije ovo Davos niti G8 pa da očekujem referate i disertacije na tu temu. Ali ono, ako neko već mašta o tako velikom i radikalnom potezu, red je da u glavi ima neki plan koji podrazumeva period dalji od tri dana u budućnosti. Znači to, to i to, tako i tako, argumentovano i potkrepljeno time i time.

Što se tiče Juge, kad se sve skupi, sabere, oduzme, istumba, izmeša... ja o njoj generalno imam neutralno mišljenje. Može se čak reći da ide malo ka pozitivnom. Jer kao što napisah više puta, u odnosu na sve ove posle njega i Juge, Tito i njegovi su bili super jer su bar ostavili nešto iza sebe. Ali to što Tita smatram boljim od sadašnje stoke ne znači da ću da verujem da je ta Jugoslavija bila tako dobra i uspešna kao što pričaju ljudi a bez mnogo podsećanja na činjenice i podatke koji postoje i dan danas. I veliki je problem što ljudima prosto ne ulazi u glavu da ovo nisu više 60te i da Srbija danas ako želi da živi iole normalno, mora da ima razmenu i veze sa najjačim igračima i sa okruženjem. A s obzirom na to da su najjači igrači i okruženje mahom zapad i njegove sfere uticaja, onda moramo da budemo dobri s tim zapadom. Opet kažem, ako neko ima alternativni plan, nek ga izloži. Ali ja do sad ne videh ništa što deluje ostvarivo, a pogotovu ne održivo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
@HKJ
Soc. privreda u Jugi je bila delimicno trzisno orjentisana. Oko toga je i nastao sukob sa SSSR-om tj Staljinom 1948, zbog toga sto su Tito i jugo-komunisti smatrali da treba motivisati ljude svescu da rade za sebe, pa su za razliku od SSSR-a gde je seljak od zemlje imao samo malo okucnice, ovde seljacima dato pravo da poseduju do 15 hektara obradive zemlje.
nije to bio uzrok sukoba nego borba za moć i vlast
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
kod kineza komunizam pa im najbolji studenti idu u drzavni kadar.
kod nas likovi asistenti na fakultetu postaju ministri ekonomije bas po tom istom nalogu brisela/washingtona.
nakon 15 godina, plata qrac a spoljni dug 200% bdp-a. samo je dovoljno da ne kupe drzavne obveznice 2 prodaje za redom ti inkognito likovi grupacija moci i mi smo bankrot i zvanicno.
svako ko misli da srbiji ne preti opasnost od hrvata, madjara, siptara, bugara i muzdosa i da je vojska od 30.000 ljudi (od toga 19% zena) dovoljna da nas odbrani od te zgadije koja samo ceka sansu da otvori neki novi jasenovac je budala.
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
@HKJ
Tvoja je bazicna pretpostavka da bi okretanjem Rusiji, iz taka popili sankcije kao 90ih?  To oces da kazes? Sa kojim objasnjenjem, mislim za njihovu javnost. Ma koliko da su mocni ovi sa zapada, njihovi biraci sigurno ne vole o sebi da misle kao nekom ko terorise druge narode bez ikakvog razloga. Aj 90ih smo ratovali, ratni zlocini qrac palac. Koje bi sad bilo objasnjenje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
@HKJ
Tvoja je bazicna pretpostavka da bi okretanjem Rusiji, iz taka popili sankcije kao 90ih?  To oces da kazes? Sa kojim objasnjenjem, mislim za njihovu javnost. Ma koliko da su mocni ovi sa zapada, njihovi biraci sigurno ne vole o sebi da misle kao nekom ko terorise druge narode bez ikakvog razloga. Aj 90ih smo ratovali, ratni zlocini qrac palac. Koje bi sad bilo objasnjenje?

A kako ti zamisljas to "okretanje" Rusiji ?

Drzava ce firmama narediti da raskinu partnerstva i saradnju koju imaju sa EU i da nadju iste u rusiji ?

Mislis li da je to tako lako i tako moguce ?

Ako to zamsiljas... onda stvarno nadji neku knjigu iz srednje o ekonomiji i procitaj je.

A sto se potencionalnoga obrazlozenja tice eto... onaj terorizam u crnoj gori ili nesto slicno.

Da neces naterati ljude u Srbiji da umesto WV ili Fiata kupuju raspale ruske automobile i polufabrikate ?

Znas li ko bi se prvi bunio ? SPC i politikanti.
« Poslednja izmena: 19. Feb 2017, 21:05:54 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Ne mozemo mi nikako da se okrenemo Rusiji jer smo okupirani od strane EU Smiley

Referendum za ili protiv EU. Nista drugo. Umesto nasilnog uvodjenja Srbije u EU.
« Poslednja izmena: 19. Feb 2017, 21:52:19 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
@HKJ

A kako ti zamisljas to "okretanje" Rusiji ?

Drzava ce firmama narediti da raskinu partnerstva i saradnju koju imaju sa EU i da nadju iste u rusiji ?

Mislis li da je to tako lako i tako moguce ?

Ako to zamsiljas... onda stvarno nadji neku knjigu iz srednje o ekonomiji i procitaj je.

A sto se potencionalnoga obrazlozenja tice eto... onaj terorizam u crnoj gori ili nesto slicno.

Da neces naterati ljude u Srbiji da umesto WV ili Fiata kupuju raspale ruske automobile i polufabrikate ?

Znas li ko bi se prvi bunio ? SPC i politikanti.
Ne zamisljam to tako kako ti zamisljas xD
Sto bi terali kompanije sa zapada, pa brate sve one ili rade ili prodaju robu u Rusiji, sta mislis ti, to je SSSR pa Ruskinje ne smeju da kupe najlonke jer je to sa trulog zapada?
Pa nije ovo hladni rat, covece  u Rusiji imas da kupis robu iz citavog sveta, pa i sa zapada, Japana itd.
« Poslednja izmena: 19. Feb 2017, 21:54:08 od Srebrni Letač »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Ma to su gluposti koje su pustile bitange koje popularisu EU u Srbiji, sa nula dana radnog staza placene od raznih agencija  Smile

Prvo, EU i Rusija saradjuju perfektno na obostrano zadovoljstvo Smiley Kad budu EU i Rusija bile zaista u nekom sukobu, e onda moze da se govori o biranju strane Smiley

Drugo, sto bi uopste skretanje ove mutave politike "EU nema alternativu" (a inace EU je sve manja i manja) bilo prepreka za ekonomsku saradnju ? Smiley

I trece, sto bi nuzno izlazak iz ove politike znacio saradnju sa Rusima  Smile

REFERENDUM.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.