Pa i neki heteroseksualni parovi se "trpaju u bulju"
Citava industrija napravljena na tome... eee...
Ali ne ocekuju dete na osnovu toga
ko je probo, on zna. Ko nije, to zove trpanjem.
@starletama, kakve su ovo pobrojane stavke koju te treba da ima i postuje svaki covek na ovoj planteti? Cime je gej populacija odvojenija od cigana, koji imaju apsolutno ista prava kao i crnci, indijanci...pardon, indijanci nemaju, oni su u rezervatu, aboridzani, pardon, i oni su ogradjeni, nacionalne manjine i invalidi, recimo?
« Poslednja izmena: 27. Okt 2013, 01:03:03 od Arijada »
Alo mozgu, kom bre roditeljstvu??? Trpas ga u bulju a hoces dete, ma...pun mi vas je kurac vise
Djeca koju odgajaju gay parovi uspješna su u školi. Njihova djeca bilo usvojena, začeta uz pomoć surogat majke ili dovedena iz prijašnjih veza su bolja nego ona koja su živjela u grupnom smještaju. Djeca koja čekaju na usvajanje ponavljaju razred u 34 % slučajeva.
Goxy sreco da li si ti dobio neku potvrdu da ti roditelji nisu istopolno orijentisani?
Pa i neki heteroseksualni parovi se "trpaju u bulju"
Citava industrija napravljena na tome... eee...
Ali ne ocekuju dete na osnovu toga
ko je probo, on zna. Ko nije, to zove trpanjem.
@starletama, kakve su ovo pobrojane stavke koju te treba da ima i postuje svaki covek na ovoj planteti? Cime je gej populacija odvojenija od cigana, koji imaju apsolutno ista prava kao i crnci, indijanci...pardon, indijanci nemaju, oni su u rezervatu, aboridzani, pardon, i oni su ogradjeni, nacionalne manjine i invalidi, recimo?
Tekst za tebe:
'Gejevi nemaju prava kakva mi, heteroseksualci, uzimamo zdravo za gotovo'
Kako je na samo nekoliko minuta biti gej i izložen prijekoru javnosti, na vlastitoj je koži osjetio putnik u zrakoplovnoj luci čiji su kofer zaposlenici australske aviokompanije Jetstar "ukrasili" golemim natpisom "ja sam gej".
Putnik, inače autor bloga "One sleepy dad", fotografiju kofera objavio je na svom profilu na Twitteru, a priča je ubrzo dospjela u medije, i to zbog njegove reakcije – naime, nije zatražio ničiji otkaz niti se izvikao na upravu tvrtke, već je na njih apelirao da educiraju svoje zaposlenike i podignu svjesnost o tome da je homofobija nedopustiva.
Svoj doživljaj stoga je detaljno opisao iz kuta čovjeka koji je na grub način, u samo nekoliko minuta, doslovno bio prisiljen shvatiti kako je to biti predmetom poruge zbog različitosti.
Kad je njegov je kofer na transportnoj traci izišao prvi, imao je što vidjeti. Primijetivši da je na njemu nešto bijelo isprva je pomislio kako je pogriješio, a onda je shvatio da nije. "Pokupio sam kofer osjećajući kako ostali putnici zure u mene. Natpis me neugodno iznenadio ali mislio sam kako imam dovoljno debelu kožu da se ne osvrćem na poglede. Žurio sam na sljedeći let, i hodajući prema terminalu shvatio sam da me ljudi čudno gledaju", prisjeća se.
Trostruko privilegiran
U tim je trenucima doživio svojevrsno "prosvjetljenje" shvativši kako zaista izgleda suočavanje s tvrdim predrasudama i osudama.
"Ja sam bijelac, muškarac i heteroseksualac. Taj trostruki privilegij znači da uglavnom nisam izložen predrasudama. Ali tih nekoliko minuta hodao sam u cipelama gej osobe na javnome mjestu. Bez ikakvog razloga, samo zbog natpisa na mom koferu, postao sam predmetom nijeme poruge. Bio sam degradiran, posramljen i ponižen", opisao je putnik.
Za njega je to, kaže, bilo samo nekoliko minuta u životu. "Kad zamislim da bih to iskustvo morao proživljavati svakog dana, čitavog života, onda posve razumijem zašto se naši gej prijatelji osjećaju progonjenima te zašto toliko mnogo njih odluči dignuti ruku na sebe. To je neprihvatljivo", poručio je. "Kažu kako vas riječi ne mogu ozlijediti i to je istina. Ali nisu riječi te koje bole, već namjera koja se iza njih krije. Natpis 'ja sam gej' na mom koferu nije imao nikakvu pozitivnu konotaciju. Upotrijebljen je kao kako bi uvrijedio i ponizio."
Slika društva
Navodi kako su neki ljudi komentirali da je riječ o neukusnoj šali nekakvog "luzera koji slaže prtljagu" te da Jetstar potiče homofobiju.
"Nažalost, naše gej prijatelje tretiraju pogrešno u čitavom društvu, skupa s našim političkim liderima. Naši zakoni su takvi da gejevima uskraćuju jednaka prava i dostojanstvo kakvo mnogi od nas heteroseksualaca uzimaju zdravo za gotovo. Ovaj incident nije priča o meni, već o onome što mi kao društvo smatramo prihvatljivim", zaključio je.
Kao i onaj ucitelj sto je nedavno pretucen od strane ucenika jer su mislili da je gej.
Ja kontam da se ne radi tu toliko o pravima. Gledano zakonski, manje vise sve imaju. (Sem braka i usvajanja dece) Ali ako pogledas kako se drustvo odnosi prema njima, samo ove silne rasprave o tome sta je normalno ili nije i slicno, ti govori da je stvar nesto drugacija...
Taj koji je pretukao profesora zato sto je gej (?) garantovano je pretukao pre njega gomilu strejt drugara i vrsnjaka ali vazno da je sam pojam "gej" dobio tih 5 neophodnih redova teksta na nedeljnom nivou
U realnom svemiru se ne desava da neko miran i ko nije problematican najednom ustane ujutru i pocne da bije pedere iz cistog mira.
« Poslednja izmena: 27. Okt 2013, 14:46:03 od vanyo »
O kojim ti dokazima govoris? To su sve teorije. Nasli neke lobanje i prodaju muda za bubrege, nije nego.
Koja zivotinja ima pismo, jezik, moze da stvara sto mi stvaramo i da unistava sto mozemo da unistavamo? Koja zivotinja oseca sramotu i svesnost svojeg bica?
Zivotinje imaju sexe iz cistog nagona, mi imamo sposobnost za mnogo vise, i to sto je mnogo vise treba da koristimo.
Шта ти ја могу када ти одбијаш било какве доказе који указују да су људи настали ко и сваки живи створ на овој планети и да у томе уопште нисмо посебни...
И терија гравитације је само теорија и у њу сумњаш?
Погледај само мраве, осе како они граде своје мравињаје и осињаке...Пчеле направе савршен шестоугао...имаш гомилу ''градитеља'' у животињском царству...
Мало си превише антропоцентричан када је реч о живом свету...
To nisu dokazi vec teorije, jer i to objasnjavanje naseg "postanka" ne objasnjava odakle cestice, energija, materija itd. Dakle opet nemamo polaznu tacku, a ja kao urgentni tehnicar mogu samo da kazem, da je teliko toliko sofisticirano da je ne moguce da se ravilo putem evolucije i drugih bakraca.
Sto se tice sexualnosti, imali smo i u proslosti vremenske periode kada su ljudi pali pod uticaj perverzne i hedonisticke prirode, i gde su sada ti ljudi i te kulture? Unistene, jer je to faza samodestrukcije.
To sto mi mozemo na primer da imamo sex danas bez posledica, ne znaci da treba koristimo tu rutu. Neke stvari se ne rade jer su pogubne, ubijanje, silovanje mucenje, pedofilija, zrtvovanje itd. Uostalom, ti kazes da nemas problem sa "slobodnim sexom" ok, znaci ako je tvoja devojka spavala sa njih 30, to je ok, ili ako ti danas sutra kcerka radi isto, to je isto ok? Ja ne vidim to kao dobro, i meni nije potrebna bilo koja religija da kriticki razmotrim sve beneficije i destrukcije bilo koje odluke, i sa tom odlukom da sex treba da bude bez icega mi ne dobijamo nista, a gubimo toliko mnogo.
I mravi ne mogu kriticki da razmisljaju kao mi, i isto tako, pitaj se lepo kako su oni nastali, i kako su sve vrste nastale? I zasto danas nemamo nikakve nove vrste da su se stvorile same od sebe onako? Zasto neki od onih majmuna nije se razvio? I znam kazaces da je to proces koji traje bilionima godina, ali ako smo smi nastali u "isto vreme" valjda bi do sada bio neko slican nama ljudima u tom zivotinjskom carstvu.
« Poslednja izmena: 27. Okt 2013, 15:15:25 od RavenDark »