M. R. Petrović, 24 sata | 18. 10. 2013. - 10:35h |
Uprkos netoleranciji prema gej osobama u našem društvu, u Vojsci Srbije do sada nije zabeležen nijedan slučaj da je neko od njenih pripadnika imao bilo kakvih problema u službi zbog homoseksualnog opredeljenja. To tvrde u Ministarstvu odbrane, a potvrđuju i poverenica za ravnopravnost i predstavnici LGBT zajednice, piše list "24 sata".
U Ministarstvu, naime, navode da Vojska Srbije poštuje Ustav i zakone Republike Srbije, pa u tom smislu i ne toleriše diskriminaciju u svom sastavu ni po jednom osnovu, pa ni po osnovu seksualne orijentacije.
- Seksualno opredeljenje nije, niti će biti prepreka za nekoga ko želi da bude profesionalni vojnik u Vojsci Srbije. Pitanje o seksualnom opredeljenju se nije postavljalo u regrutnom sistemu obaveznog služenja vojnog roka, a ne postavlja se ni danas ni u jednoj od faza prijema u profesionalnu vojnu službu - kaže za “24 sata” major Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane.
Do sada, prema njegovim rečima, nije bilo pritužbi na probleme u službi zbog homoseksualnog opredeljenja, a problemi po tom osnovu nisu zapaženi ni u toku redovnih provera psihosocijalnog stanja pripadnika VS, pišu "24 sata".
Tekst je vrhunski. Slicno jednom intervjuu jednog generalnog direktora u Srbiji...
Novinarka - "Gospodine Pericu, da li je tacno da ste vi u vasoj firmi zabranili stvaranje radnickog sindikata?" Generalni - "Ja?!?!? Taman posla, smatram da je sindikat veoma bitan i podrzavam ga ali jos nijedan radnik nije dosao do mene da mi predlozi otvaranje pomenutog sindikata."
Tako i ovo, gej je ok u vojsci, a da li ih bas ima? Mozda ih i ima ali svakako to kriju ili se ne kurce time ko ovi guzopoklonici na paradama. A i vojska je suvise hevi i maco za domace pedere. Bolje odraditi anketu po dizajnerskim i marketinskim firmicama.
Da li svaki vojnik homoseksualne orijentacije može da otvoreno kaže da voli isti pol i to bez straha od progona i nečasnog otpuštanja iz vojske? Da li znamo nekog višeg oficira ko je otvoreno Gay? Zašto se izbjegava postavljanje pitanja ko je Gay ako je već vojska tolerantna!? Čim se nešto izbjegava tu smrdi!
Meni je ovo malo licemjerno ali možda mi se samo čini!