Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: u svedskoj 18-godishnji regruti voze leoparda 2-jku ...  (Pročitano 11104 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
 Smile slab si mi ti agent KGB-a

vladimir_16 = Vladimir Ivanovic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ja sam Vladimir Ivanovic i ne znam gdje je zapelo. Nije mi jasno zasto me povezujes sa KGB-om. Ako ti nije sta jasno otidji na http://stef124.tripod.com/index.htm pa me se nagledaj.

Vlado
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Ma ne popvezujem tebe, nego mi je smesno sto se clan foruma "KGB agent" cudi da si bio u "Pustinskoj oluji".
Pogledaj predhodnu stranu.
« Poslednja izmena: 10. Mar 2007, 14:40:13 od 211 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Ma ne popvezujem tebe, nego mi je smesno sto se clan foruma "KGB agent" cudi da si bio u "Pustinskoj oluji".
Pogledaj predhodnu stranu.
Ma, mislim da se on ne cudi ali bi bilo super imati fotku od 84-ke i Abramsa jedno pored drugog. A sto si ice strucnosti, citao sam Vladimirove postove jos dosta ranije i Vlado je vidjeo i ulazio u vise tenkova nego neko u automobile. A kad pocne pisati to vec prelazi nama smrtnicima u latinski. Kao sto je Vlado rekao, projekat M 84 je ogroman projekat za vece zemlje. Sa time je jugoslovenska vojna industrija stala u korak sa razvijenijim europskim zemljama.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Na ovoliko gluposti necu da dajem komentar. Dovoljno je reci da na americkom M60 kojeg sam svojevremeno radio nema ziroskopa koje su Rusi imali jos na T54.  M84 ima isti oklop kao T72. Kasnije su oklopi poceli da se razvijaju svaki u svom pravcu. Bio sam i sa M84 i sa Abramsom zajedno u Pustinjskoj oluji i vidjelo se koji je bolji.

Ne zelim da na glupa misljenja dajem komentar.

Vlado

prilichno si zatareo prijatelju... tachno je da na m60 nije bilo ziroskopa jer ljudi nisu ni hteli da pucaju iz pokreta.ali to nije mogao ni t-54/55 .s druge strane m60 je imao prednost u boljem topu i boljem oklopu (stara pricha Smile)

m-84 nema isti oklop kao t-72 (pogledacu kasnije detalje ,ali mislim da m-84 ima liveni a t-72 oklop od valjanog chelika ).

a to da je m-84 bolji od abramsa je u najmanju ruku smeshno. da ,m-84 je brzi od abramsa i manje troshi .ali to nisu trkachki automobili. koliko su t-72 unishtili abramsi ,a koliko m-84 kuvajtske armije? shta bi se desilo u sukobu m-84 i abramsa ? mislim da je svima jasno. da ne govorimo o tome da je od prvog zalivskog rata proshlo 16 godina ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Gledaj malo Discovery, ameri su se i upustili u projekat razvoja Abramsa zbog inferiornosti M60 u odnosu na t-55
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
ne lupaj gluposti prijatelju ,verovatno si pomeshao m46 i m60 .inache m-60a3 je bio bolji i od t-62  i smatralo se da je na ravnoj nozi sa t-72.

chitaj i obrazuj se :http://en.wikipedia.org/wiki/Patton_tank
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Evo malo informacija o oklopnoj zastiti M-84 i M84A

Koncept okopne zastite preuzet je sa T-72M, odnosno T-72M1 kod M-84A ali je u toku proizvodnje tehnoloski proces usavrsen. Telo tenka M-84 je sastavljeno od zavarenih  pancirnih, valjani ploca koje su postavljene pog uglom od 22 stepena. Prednja gornja ploca je debljine 231mm, sastavljena od kombinacije: Pancirna ploca 60mm, staklo-teksolit 105mm, pancirna ploca 50mm, a kod verzije M-84A se ugradjuje i dodatna pancirna ploza debljine 16mm, prepoznatljiva po dva "rebra" ispred vozacevog poklopca ulaza. Bocne strane su debljine 80mm, oko motorno-transmisionog odeljeja 70mm. Obruc kupole je zasticen dodatnim celicnim gredama. Bokovi tenka i hodni deo su zasticeni od tvrde impregnirane gume, koja pruza dodatnu zastitu od kumulativnih projektila.
     Kupola je livena, nejednake debljine sa maksimalnim oklopom od 410mm, a kod verzije M-84A dodat je i segment od nemetala, debljine 130mm, ugao oklopa prednjeg dela kupole je 35-40 stepeni, pa zastita odgovara debljini homogenog oklopa od 550-600mm (zbog duze putanje projektila prilikom proboja oklopa). Medjutim ukupnoj zastiti doprinose i niska silueta (M-84 je jedan od najnizih tenkova), te mala ceona povrsina oklopnog tela, koja je za 35 procenata manja nego kod Abramsa M1 i povrsina kupole koja je za 45 procenata manja. Debljina oklopa i konfiguracija ovog tenka je u skladu sa procenjenom verovatnocom pogadjanja pojedinih delova tenka. Na osnovu nekih procena ceona strana tela tenka pruza zastitu od kinetickih projektila probojnosti 550mm i kumulativnih 550-650mm, a kupola 350-450mm kod kinetickih i 450-550mm za kumulativne projektile.Smatra se da je sa ceone strane tenk M-84 imun na projektil topa 105mm, a na projektil topa 120mm do daljina od  1.000m (verovatno se misli na starije generacije projektila, jer najnovija resenja donose probojnost od 550-600mm na daljinama od 2.000m, pa se moze reci da je M-84 tek na tim daljinama  relativno bezbedan).

Tekst je preuzet sa linka koji je dao Vlado.

Da dodam jos i to da sve one sisteme koje si nabrojao kod Leoparda 2 (stabilisan top, balisticki racunar, laserski daljinomer...) ima i M-84.
Naravno da je njegov oklop za danasnje protiv-oklopne projektile zastareo, ali to je druga prica. Top i sistem punjenja su odlicni (uz odredjene izmene na automatskom punjacu topa). Jedino je potrebno uvodjenje novog tipa municije.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

doc.jpg
(41.25 KB, 650x600)
« Poslednja izmena: 12. Mar 2007, 14:40:15 od 211 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
Nokia 6300
po meni je m-60 krš. koliko sam ja čuo m1 abrams je nastao a bi obuzdao ruske tenkove (t-55, t-62, t-64, t-72, t-80) u nemačkoj(ameri su uvek mislili da je mesto kroz koje bi rusi prošli nemačka). ruski tenkovi nisu baš najkvalitetniji, ali naprimer rusi su imali ohoho t-55ica i mislim da  jedan m-60 nema šanse protiv 2-3 t-55. a o t-72 i da nepričamo. e sad to što su ameri prvo izmučili iračane sankcijama, a zatim upali 2003 u irak i počeli da se diče kako abrams roka t-72. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
da ne duzim ,211-ce prema podacima koje si naveo m-84a je otprilike na nivou standardnog t-72 sovjetske armije ,pogledacu podatke kasnije sad me mrzi Smile

shto se tiche topa ,teshko da ce s njim postici neki bolji rezultati bez redizajna autoloadera i celog skladishtenja projektila - zbog tog problema duzine projektila.

shto se tiche nishanskog kompjutera - i kompjutera uopshte ,ja nisam rekao da ih m-84 i t-72 ne poseduju vec da josh uvek nema mogucnosti da kompjuter sam integrishe sve elemente gadjanja ,a da nishandzija samo fiksira metu .u stvari moguce je da je na t-90,m-84 ab1 to ispravljeno .

m48 su pobedjivali t-54/55 u ratu izraela protiv arapa '67,a m60 t-62 (a mozda i t-72) u ratu 1973. dodushe ,arapi su poznati kao dobri tenkisti Smile tako da to nije bash merodavno. uglavnom m60 je za t-55 teshka kategorija, njegov rival je vishe t-62
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.