Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: u svedskoj 18-godishnji regruti voze leoparda 2-jku ...  (Pročitano 11119 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Bf, pokusavas da objasnis nesto o cemu jako malo znas. Nisi ni svestan sta sve treba uraditi da bi se tenk pripremio za gadjanje. Bez dobro uradjene pripreme celog sistema nema pogotka. Priprema za ukljucivanje sistema, nulovanje sistema, rektifikacija...
Koga ovo zanima (konkretno za M-84) neka potrazi casopis "Novi Glasnik" broj 3, Jul/Avgust 1993. god. Tu se govori samo o pripremi tenka za gadjanje, a samo gadjanje je posebna prica.

pa ja sam govorio o leopardu a ne o shugavoj m-84 Smile vidish za razliku od ruskih/sovjetskih sistema ,na zapadu se ljudi vode mishlju da tim tenkom treba da rukuje i crnja koji nije zavrshio ni onu njihovu "high school"  ... takodje postoji i teorija da on to gadjanje treba da izvrshi u toku ovog zivota Smile

inache poznato je da je npr na starijim verzijama mig-29 za lansiranje bilo potrebno pritisnuti 11 prekidacha ,a na f-16 samo jedan .medjutim i rusi su odavno shvatili da od toga nema nishta i danas se pripreme za let izvrshavaju automatski (tj izvrshava ih flight computer pritiskom na jedno dugme).

sam leopard 2 ima kao i svi moderniji automobili u sebi kompjuter koji osim shto maksimalno olakshava sve radnje ,pruza mogucnost detekcije kvarova ,tako da proizvodjach chak daje garanciju (shto je retkost u sluchaju borbenih mashina) da ce tenk raditi ispravno ako se pravilno i redovno servisira ...

p.s. ne znam odakle potiche ta zabluda da se na strazi ne spava ... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Jako mi je zao onih koji su procitali bilo sto sto je napisao Krsta Grujovic. Njegovi se tekstovi svode na prepisivanje. Oteo mi je moje sheme koje sam ja pisao i crtao. Servisne sheme tenka M84. Proracuni, matematika, izmjene itd. Zato jer je to njemu trebalo, pa sad nesto iz toga objavi.

Onaj ko kaze da je M84 sugav nema puno znanja  o tenkovima. Bio sam u puno svjetskih tenkova, popravljao, prepravljao, modifikovao itd, itd. Molim da o M84 govorite sa postovanjem. Znam kakvi su ostali.

Ako iz deset Abramsa i deset M84 koji stoje jedni uz druge na istom poligonu na istoj liniji, na istoj udaljenosti od mete, gadjaju arapi. Iz M84 100 % u metu, a iz Abramsa oko 10 %.  Recite mi koji je bolji.

Nema te skole koja uci iskustvu. To se stice. U svim ratovima ratuje rezervni sastav, a ne redovna vojska. Zna se zasto.

Vlado
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Citat
Ako iz deset Abramsa i deset M84 koji stoje jedni uz druge na istom poligonu na istoj liniji, na istoj udaljenosti od mete, gadjaju arapi. Iz M84 100 % u metu, a iz Abramsa oko 10 %.  Recite mi koji je bolji.

Зар није Абрамсов топ најбољи на свету  Smile. Немачка технологија и те форе  Smile.

Шалу на страну, Владо јер би ти могао да се бавиш пројектовањем нових грдосија са знањем које имаш???

И још једно, који је по теби бољи концепт, тешка грдосија као Абрамс, Леопард, Челенџер     или     руска варијанта мањег, покретљивијег али слабије оклопљеног тенка?

Унапред хвала!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ne bavim se tenkovima vise. Radim u Radio Televiziji Republike Srpske na odrzavanju racunara i racunarske mreze. Tenk nisam pipnuo od aprila 1997 godine kad sam se vratio iz Kuvajta. Sa tenkovima je gotovo u mom zivotu.  Samo lijepe uspomene i puno para. Prije desetak dana su ovdje u Banja Luci isjekli test kupole na kojima smo radili. Tri komada kupola M84 koje su bile sluzile za ispitivanja i proizvodnju tenka M84. Svajs aparat i isjekli topove i kupole. Odvezli na otpad. Kao polovno gozdje. Kompletna proizvodna dokumentacija i tehnoloska, a i ostale dokumentacije potrebne za proizvodnju tenka M84 otisle na otpad gdje su prodate kao otpadni papir. Sve tehnoloske linije i oprema iskipani na otpadu. Mozda su jos tamo. Ako kome treba papir na kojem pise vojna tajna strogo povjerljivo, ima na banjaluckom otpadu. Moze da se kupi na kilo.

Bavio sam se konstrukcijama tenkova. Jednog dijela tenka. Taj posao su radili veliki timovi i taj posao je za veliku zemlju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Владимире, који је по твом мишљењу најбољи тенк из другог светског рата (дакле, сразмерно својој класи)?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
bez uvrede ,ali m-84 jeste prilichno shugav tenk,kao i cela serija (t-72) iz koje je potekao .najveca mana je losh top .iako je vece kalibra nego zapadni ,zbog toga shto su izbacili punioca i uveli autolader ,granate su krace ,penetrator lakshi i manji ,efikasni domet protiv teshko oklopljenih tenkova ispod 1 km.

shto se tiche oklopa,istina je da su rusi uvek forsirali lakshe tenkove zbog veceg kvantiteta,usled chega su njihovi tenkovi laksshe oklopljeni .to naravno postaje velika mana u sukobima na otvorenom... nazalost m-84 ima josh slabiji oklop nego sovjetski t-72 ...

nishanski kompjuter (elektronski) se u ruske tenkove uvodi tek od sredine '90-ih. amerikanci to imaju josh od prve serije abramsa i naravno konstantno ih unapredjuju...

i na kraju cela serija t-72 je imala loshe uredjaje za nocnu borbu (ni nash m-84 nije izuzetak).to je sad ispravljeno na t-90 ,pa su mozda chak i neshto bolji od zapadnih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Влада рече супротно. Ае сад да видимо шта ће да каже. У сваком случају једва чекам још детаља о тенковима... Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Bf, nemoj vise da se brukas i pises ovakve stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Na ovoliko gluposti necu da dajem komentar. Dovoljno je reci da na americkom M60 kojeg sam svojevremeno radio nema ziroskopa koje su Rusi imali jos na T54.  M84 ima isti oklop kao T72. Kasnije su oklopi poceli da se razvijaju svaki u svom pravcu. Bio sam i sa M84 i sa Abramsom zajedno u Pustinjskoj oluji i vidjelo se koji je bolji.

Ne zelim da na glupa misljenja dajem komentar.

Vlado
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
Nokia 6300
bio si u pustinjskoj oluji? imaš li koju sliku M1 abrams-a i m-84ke zajedno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.