Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 19:21:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Turska osvaja Tursku ~ Revolucija bre  (Pročitano 58290 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Erdogan je ipak dobar igrac, msilim da zna da tu ovaj ili onaj lapsus bas i ne sme da sebi priusti i kolko sme da zategne da ne pukne.
Mislim da to čak nije pitanje nekog njegovog konkretnog poteza,jer oni Kurde naoružavaju i obučavaju ima već 2,3 godine.

Kurdi su vec ionako obuceni, taj narod ratuje vekovima. Ali zavisi od njegovih spoljnopolitickih odluka, ako on negde potegne, druga strana ima isto polugu a on zna kolko sme da potegne da ne pukne. Do sada mu je sukob sa Kurdima koristio, medjutim, moze to dosta brzo da se preokrene a Kurdi prestaju sve vise da budu crna ovca u svetskoj javnosti...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
kurdima drzavu i a u picku materinu
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Erdogan je ipak dobar igrac, msilim da zna da tu ovaj ili onaj lapsus bas i ne sme da sebi priusti i kolko sme da zategne da ne pukne.
Mislim da to čak nije pitanje nekog njegovog konkretnog poteza,jer oni Kurde naoružavaju i obučavaju ima već 2,3 godine.

Kurdi su vec ionako obuceni, taj narod ratuje vekovima. Ali zavisi od njegovih spoljnopolitickih odluka, ako on negde potegne, druga strana ima isto polugu a on zna kolko sme da potegne da ne pukne. Do sada mu je sukob sa Kurdima koristio, medjutim, moze to dosta brzo da se preokrene a Kurdi prestaju sve vise da budu crna ovca u svetskoj javnosti...
Jedna stvar je imati gomilu divljaka sa kalašnjkovima,a druga praktično dobro naoružanu vojsku sa ratnim iskustvom što oni sad i jesu.

A ovo gore što sam rekao za Erdogana,mislim da se pravi prevelika fama oko toga koliko je on dobar igrač,pogotovo u spoljnoj politici,lik je sebe potpuno izolovao,jedini njegov preostali prijatelj je Katar,a spisak onih koji bi mu uzeli skalp se širi,zato i kažem da me ne bi iznenadilo da se okupila neka ekipa oko dinastije Saud uz prećutnu saglasnost Amera i Izraela,da se on skloni,a da se transferzala Iran-Irak-Sirija spreči Kurdistanom,koliko god to koštalo Tursku u budućnosti.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
turci su izgladili odnose i sa izraelom.... Smile

toliko o 'losim odnosima' rusije i izraela....  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Oficijelno da,ali samo ti kažem sledeću rečenicu-Hamas i dalje ima trening kampove u Turskoj,sve ti je jasno kakvo je to pomirenje i šta misle Izraelci o tome.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
ma naravno...
sve je to farsa...
posebno ljubavisanje rusije i turske
rusije koja naoruzava iran...
i jos tome dodaj i izrael...i jbt ga onda  Smile
« Poslednja izmena: 22. Avg 2016, 10:36:01 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Citat
Jedna stvar je imati gomilu divljaka sa kalašnjkovima,a druga praktično dobro naoružanu vojsku sa ratnim iskustvom što oni sad i jesu.

U asimetricnom sukobu prva verzija sa "divljacima" ima prednost. Jasno, Kurdi ce tesko ili nikako pobediti turski askar, ali to ne bi uspeli ni da su dobro obuceni. Ovako rade gerilu i na duze staze mogu biti uspesni u tome.

Citat
A ovo gore što sam rekao za Erdogana,mislim da se pravi prevelika fama oko toga koliko je on dobar igrač,pogotovo u spoljnoj politici,lik je sebe potpuno izolovao,jedini njegov preostali prijatelj je Katar,a spisak onih koji bi mu uzeli skalp se širi,zato i kažem da me ne bi iznenadilo da se okupila neka ekipa oko dinastije Saud uz prećutnu saglasnost Amera i Izraela,da se on skloni,a da se transferzala Iran-Irak-Sirija spreči Kurdistanom,koliko god to koštalo Tursku u budućnosti.

Tesko bez pristanka Amera, njima bas ne odgovara Turska u haosu, kao ni Izraelu. Erdogan je uspesan u svojoj izolaciji, on gradi odnose na interesima a ne nekom prijateljstvu. EU mora da ga slusa jer ce pustiti opet izbeglice, Rusi moraju da ga postuju zbog igre oko Sirije i zbog ekonomije, Ameri zbog NATO-a. Mislim da ipak nije glup igrac, radi on posao dosta dugo al mu niko ne podmece nogu. Ameri cute danas, Rusi jedva docekali da se pomire, EU bas i nisu nesto glasni, svako se boji da nesto ne izgubi.
Stvar je u tome da to nije zemlja ko jedan Jordan ili Bugarska, vec Erdogan primorava svoje sagovornike da ga gledaju na istoj visini, i uspeva u tome, zato ga vecina Turaka i podrzava jer im daje sliku jake Turske...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Nesto ce Ruje morati da menjaju, jer ovako nece da moze. Bolje na vreme da to obave nego da bude ko 1917, sto obicno biva kad se neke stvari suvise dugo odlazu. Ne kontam Putina da je nesvestan da ovo Ture moze da ga zajebe jos jednom i to po nalogu zapada. Kako se takvo desavanje naziva u sahu, nisam strucan, sah, suh, seh ... mat ? Jbte koji je to ocaj da pokusavaju opet da se slizu za Turcima Smile
« Poslednja izmena: 22. Avg 2016, 13:57:41 od Srebrni Letač »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
turci su sami sebe gurnuli u haos....

sve to izgleda tako na papiru....

ali pocev od amera...pa do eu....nisu stvari bas tako ocigledne...
dizanjem raketnog stita u rumuniji...i planovima za poljsku....
ameri i uopste nato gube sigurnost u tursku...
a da je nesigurna to je i pokazala sa onim tupavim pokusajem puca....

i ameri povlace nuklearni arsenal....

samim tim tursku ostavljaju oslabljenu i nezasticenu pred rusima....

rusi ...imaju vec vjekovima potrebu da uzmu bospor ii dardanele....to je njihov vjecni san....

uostalom i sam ..jedan od najvecih istorijskih vojskovodja..napoleon ....davno je jos izjavio..
da su bospor i dardaneli ravni jednom carstvu..
i ko ih drzi u svojim rukama posjeduje citavo carstvo....

rusi nisu imali puno opcija....kad su turci prosle godine htjeli da zatvorre bospor i dardnele...
i rusi su citavu 52 armiju  sibnuli na jermensko tursku granicu
i bili su spremni da zapocnu rat za bospor i dardanele... Smile
sada je na snazi ulazak jermenije pod skute ruske federacije...
jos su blizi turskoj...

te turcima nisu ostavili izbor...
rat ili neka normalna prica oko saveza..
a  to je podrazumjevalo gubitak saradnje sa amerima...i ostavljanje turske potpuno nezasticene od rusa....

turci su izabrali manju opasnost.....izabrali su savez sa rusima...

cak sta vise ...ponudili su im i svoje baze na koristenje..
i tu se zavrsava sva prica oko istog nivoa u natoou izmedju turske i amerike...

s tim sto rusi ..naravno..prefrigani stratezi...
poznavajuci kameleonske sposobnosti turcina...
stvaraju sebi dodatne poteze u eventualnom mjenjanju turskih boja...
i pomazu iran..

naoruzavaju ga....najsavremenijim raketnim sistemima i tim stavljaju do znanja turcima..da ce u svakom slucaju biti donji...ako budu srali nesto....

i naravno sa time otvaraju sebi i mogucnost protuusluge sa iranske strane..
koji im daje ...ne jednu bazu... nego citavu zemlju na raspolaganje....

pogorsavanjem odnosa izmedju eu i turske i amerike i turske
otvaraju sebi vrata i pristup citavoj evropi..i citavom bliskom istoku....

tako da... nije to bas vjesta igra vrhunskog igraca erdogana..
nego putinova igra.... Smile

ima tu jos kamara stvari...

kao recimo  cim eu skine sankcije rusiji....turci ce imati problem...jer ni te izbjeglice nece moci pustiti u eu....
eu ce traziti uslugu od rusa....i samim tim nece vise drzati eu u saci....

a i bez toga... po okoncanju sirijskog rata....eu nece vise primati izbjeglice...
i mogu turci sve da ih puste....sve i jedan ce biti vracen u siriju...

turska je u jako jako nezgodnoj situaciji....

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Ja i ne kazem da je Erdogan vest, al posle one samarcine sa rusenjem ruskog aviona, odmah im poleteti u zagrljaj je neozbiljno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 19:21:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.