kad bude zasluzio to, to jest kad ga operem , jbg otkazao mi alnaser u nedelju kad sam trebao da idem na drift u kg, i nikako da ustanem na wreme da poprawim gowno, majstor mi radi do 4, a ja ustajem obichno oko 5
U nemačkoj kompaniji Alpina su još pre nekoliko meseci rešili da se poigraju sa modelom D3 Bi-Turbo (pa su u njega ugradili četvorocilindrični 2,0 litarski bi-turbo dizel motor iz BMW-a 123d), a sada je posle sedana i karavana na red došao i Coupe, koji je ovih dana postao dostupan i britanskim kupcima (tih kupaca ipak neće biti previše, jer je za ovu godinu za Veliku Britaniju predviđeno samo 100 komada Alpine D3 Bi-Turbo Coupe).
Umesto standardnih 150kW/204KS i 400Nm, ovaj 2,0 litarski agregat ovde razvija 157kW/214KS i 450Nm obrtnog momenta (specifična snaga iznosi 107 konja po litri zapremine, dok je odnos snaga/težina 146KS po toni). To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 6,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 244 km/h.
Alpina D3 Bi-Turbo Coupe po fabričkim podacima ima kombinovanu potrošnju od samo 5,4 litara na 100 km i emituje 143 grama CO2 po kilometru (to je podatak sa verziju sa manuelnim menjačem, dok sa automatikom potrošnja iznosi 5,6 litra, a emisija CO2 je 148g/km).
Od menjača zavisi i cena, pa tako D3 Bi-Turbo Coupe sa manuelnom transmisijom košta 32.950 funti (41.605 evra), a sa automatikom 34.540 funti (43.600 evra).
Kao i svaki BMW Alpina, i D3 Bi-Turbo Coupe ima Alpinin aero body kit (u ovom slučaju prilično diskretan), sportsko ogibljenje, novi sportski izduvni sistem i karakteristične Alpinine aluminijumske točkove.
izvor:autoblog
-------------------------------------------------- Porsche Boxster S Design Edition 2 i Porsche Cayman S Sport
Pre nego što početkom naredne godine na tržište stignu njihove restilizovane verzije, paleta aktuelnih Porschea Cayman S i Boxstera S će ovog septembra biti proširena novim specijalnim serijama, nazvanih Cayman S Sport i Boxster S Design Edition 2.
Ovo nije prvi put da nemačka fabrika kupcima nudi posebne i limitirane edicije ova dva svoja modela. Tako je prošle godine u rekordnom roku rasprodata serija od 777 komada Caymana S Design Edition 1, a isto se desilo i krajem te godine sa posebnim Boxsterom 60 RS Spyder.
Novi Porsche Boxster S Design Edition 2 karakterišu "Carrera White" bela boja karoserije sa dekorativnim trakama, aluminijumski točkovi od 19 inča bele boje, kožna unutrašnjost i nešto snažniji 3,4 litarski redni šestocilindrični motor (umesto 217kW/295KS u standardnom Boxsteru S, ova specijalna serija raspolaže sa 223kW/303KS).
U Porscheu planiraju da kupcima ponude samo 500 primeraka Boxstera S Design Edition 2 i to po ceni koja u Nemačkoj iznosi 65.539 evra.
S druge strane, u novom Caymanu S Sport će moći da uživa 700 budućih vlasnika, koji će za njega u Nemačkoj morati da izdvoje po 69.942 evra (9639 evra više od običnog Caymana S).
Za te pare se, pored pojačanog 3,4 litarskog motora (na 223kW/303KS), dobija i Porscheov Active Stability Management system, Bi-Xenon prednja svetla, sportska sedišta, Sports Chrono paket, zatim volan, ručica menjača i ručne kočnice presvučeni alkantarom, za 10 mm niže ogibljenje, širi trag točkova, kao i karoserija u narandžastoj ili zelenoj boji (inspiracija za to je Porsche 911 GT3 RS) i to u kombinaciji sa aluminijumskim 19-inčnim točkovima, retrovizorima i otvorima za vazduh u crnoj boji. Ipak, ako nekome ne odgovaraju narandžasta ili zelena boja, Porsche će ponuditi i ove boje: Black, Indian Red, Speed Yellow, Carrara White i Arctic Silver.
izvor:autoblog
« Poslednja izmena: 06. Avg 2008, 15:14:26 od ooooooooooo »
samo sto se nije istopio turbopunjač jao jeste dobar bmw: Nakon što je nedavno predstavio tjunirani Audi A5 , nemački Senner Tuning se pozabavio i BMW-ovom serijom 3 u Touring, odnosno karavan verziji.
Tačnije, radi se o modelu 320d, čiji motor u fabričkoj varijanti razvija 130kW/177KS i 350Nm, dok je Senner Tuning, uz pomoć modifikovane elektronske kontrolne jedinice motora, uspeo da iz njega izvuče okruglo 200KS i 400Nm obrtnog momenta.
Nemački tjuner se pobrinuo i za atraktivniji izgled ovog Bavarca, što u praksi znači novi body kit (između ostalog podrazumeva nove pragove, zadnji difuzor sa četiri završetka izduvnog sistema, zadnji krovni spojler i nove prednje "bubrege" od karbon fibera) i naravno novi set aluminijumskih točkova (u ovom slučaju od 20 inča).
napravio sam dupli post jer ovo gore ne mogu izmjeniti.
I dosadašnji tjuning paket američke kompanije Heffner Performance za povećanje snage Lamborghinijevog V10 agregata je vlasnicima Gallarda pružao vrhunske performanse, ali kako to već obično biva, i od dobrog ima bolje.
Tako je Jason Heffner sada izradio ekstremni primerak Gallarda, koji raspolaže sa svih 694kW/942KS i 1032Nm obrtnog momenta!! Nažalost, podaci o performansama ovog Gallarda nisu objavljeni, ali ih je lako zamisliti...
Naravno, ovakav Gallardo je pretrpeo opsežne izmene u odnosu na fabrički primerak (između ostalog, tu su dva turbo punjača, novi klipovi, usisni i izduvni sistem, kvačilo, pumpa za vodu, pumpa za gorivo...), a dodati su i novi elementi poput zadnjeg difuzora i zadnjeg krila (oba od karbon fibera i u stilu Gallarda Superleggera).
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti. Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."