Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 22:35:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li treba da se filozofija predaje u školama?
Da
60%  (24)
Ne
12.5%  (5)
Ne znam
0%  (0)
Da, ali samo odabrana poglavlja
5%  (2)
Da, ali sa akcentom na diskusiji i samostalnom razmišljanju
22.5%  (9)
Ukupno glasova: 40
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Trebali nam filozofija u školama?  (Pročitano 98660 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7

Apsolutno je identicna. Kao i za zdravorazumne ljude i za golmane sam izneo tvrdnju ( koja nije osporena u bilo kom obliku i formi ) koja sa zastupanjem tih grupa ljudi nema blage veze.

Radi se o dve razlicite stvari. U slucaju fudbala radi se o teoriji igara u kojoj postoji cilj igre. I jedan pobednik. Ili neresheno.

U slucaju foruma i njegovih clanova, ne postoji jasno definisan cilj, kao ni pobednik. Samim tim analogija ti je besmislena.

Ali ajde da se zarad gledalaca sa jeftinijim kartama osvrnemo na jednu drugu igru - recimo "Riziko".

Pretpostavljam da znas o cemu se radi ako ne onda nemoj dalje da citash.

Ako Pera izadje ispred uciteljice i kaze:

1) Jedino vazno svakom igracu Rizika je da postuje pravila same igre
2) Jedino vazno svakom igracu Rizika je da pobedi
3) Jedino vazno svakom igracu Rizika je da ima dovoljno drugara da moze da ga igra i sledeci put.

Ni jedna od ovih recenica nije tacna.

Ali ono sto je tacno je da zbog upotrebe reci "svakom" Pera sam sebe stavlja u polozaj da zastupa sve igrace Rizika, lupajuci pri tome iz sve snage.

« Poslednja izmena: 15. Jul 2015, 14:52:11 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Babe i žabe.

Prostor je stvaran, svaka zdravorazumna osoba to zna.
Merne jedinice su konstrukcija ljudi koje imaju praktičnu primenu.
Koji je molekularni sastav " prostora " i gde se taj " prostor " nalazi ( Posto tvrdis da postoji ).
" prostor, vreme, merne jedinice " su apstraktne konstrukcije i imaju apstraktnu primenu.
Ti si apsolutno nesposoban da shvatis svoj fanatizam.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
1. Ja postojim
2. Ja dok postojim zauzimam prostor

=> prostor postoji.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Pošto je sve to apstrakno verovatno nemaš ništa protiv toga da zauzmem 50 m² tvog stambenog prostora.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Pošto je sve to apstrakno verovatno nemaš ništa protiv toga da zauzmem 50 m² tvog stambenog prostora.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520

Radi se o dve razlicite stvari. U slucaju fudbala radi se o teoriji igara u kojoj postoji cilj igre. I jedan pobednik. Ili neresheno.

U slucaju foruma i njegovih clanova, ne postoji jasno definisan cilj, kao ni pobednik. Samim tim analogija ti je besmislena.

Ali ajde da se zarad gledalaca sa jeftinijim kartama osvrnemo na jednu drugu igru - recimo "Riziko".

Pretpostavljam da znas o cemu se radi ako ne onda nemoj dalje da citash.

Ako Pera izadje ispred uciteljice i kaze:

1) Jedino vazno svakom igracu Rizika je da postuje pravila same igre
2) Jedino vazno svakom igracu Rizika je da pobedi
3) Jedino vazno svakom igracu Rizika je da ima dovoljno drugara da moze da ga igra i sledeci put.

Ni jedna od ovih recenica nije tacna.

Ali ono sto je tacno je da zbog upotrebe reci "svakom" Pera sam sebe stavlja u polozaj da zastupa sve igrace Rizika, lupajuci pri tome iz sve snage.

Zdrav razum je definisan cilj, sve sto zdravorazumna osoba po defaultu radi je manifestacija tog cilja. Objasnjenje da je to tako ne predstavlja nikakvu tvrdnju o pripadnosti toj grupi, posto zdravorazumni ljudi nemaju potrebu da tvrde da su zdravorazumni. Isto je i sa sportom koji ima jasno odredjene ciljeve koji su jedino bitni da bi se moglo govoriti o pojavi te vrste ljudske delatnosti...
Potpuno je razumljivo da ti  i 95% forumskih clanova  ne zelite da pratite pravilnik foruma zato i zastupate ignorentan stav prema njemu. Zato takvo ponasanje i smatrate " zdravorazumskim ".
Garantovano bi u zurbi promenili taj stav kada bi vam moderator rekao da cete biti banovani ukoliko nastavite da napadate licnost drugih clanova. Naravno, ukoliko je za forum mnogo bitnije da bilo ko postuje bilo sta onda se desava ovo sto se desava.

Ja sam rekao " Jedino bitno je da Riziko postoji samo ako postoje igraci koji je igraju po strogo odredjenim pravilima te igre. " a ne bilo sta slicno tvojim navodima.
Forum postoji ako se njegovi clanovi ponasaju u skladu sa njegovim pravilnikom, svako drugacije ponasanje ukida postojanje tog foruma i pretvara ga u nesto sasvim drugo, a clanovima foruma je jedino bitno da se ponasaju u skladu sa pravilnikom foruma.

Smatram da nisam nezdarvorazuman i nicime nisam bilo kome dao razlog da utripuje da ja tvrdim da sam zdarvorazuman.
A tvoju iracionalno pateticnu pricu o " konsenzusu 96% clanova o meni  " slobodno nastavi da ponavljas.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
1. Zdrav razume je stanje, ne cilj. Do zdravog razuma se ne dolazi. On postoji.
2. Ne. Ja moram da pratim pravila foruma da ne bih bio banovan. Nisam nigde rekao drugacije.
3. Ono sto sam rekao je da je vecini ljudi bitno da budu soc. prihvaceni. I to je sve. Vecini ljudi je takodje bitno da ne budu banovani. Ali nije jedino bitno.
4. Nije do tebe da samom sebi odredjujes da li imas zdrav razum ili ne.
5. Naravno da si ti licno, glavom i rukama koje kucaju, izazvao ove reakcije od clanova foruma. U suprotnom slucaju: ti si mali neshvaceni genije, a mi ostali clanovi foruma smo zli, triporozni pateticari koji se bez ikakvog razloga tebi rugaju. Time si nas "96%" strpao u kategoriju ljudi koja radi neke stvari bez razloga/razuma. Dakle upravo si se narugao vecini podforumasa da su budale.
« Poslednja izmena: 15. Jul 2015, 16:17:54 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
1. Zdrav razume je stanje, ne cilj. Do zdravog razuma se ne dolazi. On postoji.
2. Ne. Ja moram da pratim pravila foruma da ne bih bio banovan. Nisam nigde rekao drugacije.
3. Ono sto sam rekao je da je vecini ljudi bitno da budu soc. prihvaceni. I to je sve. Vecini ljudi je takodje bitno da ne budu banovani. Ali nije jedino bitno.
4. Nije do tebe da samom sebi odredjujes da li imas zdrav razum ili ne.
5. Naravno da si ti licno, glavom i rukama koje kucaju, izazvao ove reakcije od clanova foruma. U suprotnom slucaju: ti si mali neshvaceni genije, a mi ostali clanovi foruma smo zli, triporozni pateticari koji se bez ikakvog razloga tebi rugaju. Time si nas "96%" strpao u kategoriju ljudi koja radi neke stvari bez razloga/razuma. Dakle upravo si se narugao vecini podforumasa da su budale.
1.Znaci stanje nije cilj do kojeg je neko dosao ?!? Kako bilo koje stanje postoji bez dolaska do tog momenta ?!?
2.Da, ti krsis pravilnik foruma i niko te nece banovati zato sto na to niko vise ne obraca paznju.
3.To je tvoje subjektivno misljenje, i misljenje svih kojima je bitnije da budu " prihvaceni " nego kako i zasto su prihvaceni.
4.A jel' sam ja rekao da jeste ? Za razliku od tebe, kojme je bitno da tvrdi kako ja nemam zdarv razum i jos lupas kako ti " moras da pratis pravilnik foruma " ( posto je ta tvrdnja za 96% clanova u skladu sa pravilnikom foruma )
5. Ti govoris o reakcijama na ono sto bi 96% clanova volelo da sam ja rekao, a ne reakcijama na ono sto sam ja rekao. U bilo kom slucaju nisam rekao bilo sta slicno " ja sam genije ".
Nigde nikada nisam rekao bilo sta slicno gluposti da bilo ko radi bilo sta bez razloga, niti sam rekao bilo sta slicno tvrdnji da su oni koji ne razumeju sta sam rekao ( i nece da pitaju da im se to razjasni ) - budale.
Dakle nastavljas sa reakcijom prema meni na osnovu necega sto nisam rekao.....
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
1. Nije. Stanje je staticna osobina. Dolazenje negde je akcija.

3. Naravno da je subjektivno misljenje. Dolazi od mene, a ja sam subjekat. Tebi nije bitno da budes prihvacen?

4. Jesi: "Smatram da nisam nezdarvorazuman - poruka: #325".

5. Ti si licno izazvao svojim delovanjem na forumu reakcije od clanova foruma koje se manifestuju od blago podrugivackih do izuzetno neprijateljskih tipa "ne obracaj mi se vise!" - od strane nekoliko forumasa.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
1. Nije. Stanje je staticna osobina. Dolazenje negde je akcija.

3. Naravno da je subjektivno misljenje. Dolazi od mene, a ja sam subjekat. Tebi nije bitno da budes prihvacen?

4. Jesi: "Smatram da nisam nezdarvorazuman - poruka: #325".

5. Ti si licno izazvao svojim delovanjem na forumu reakcije od clanova foruma koje se manifestuju od blago podrugivackih do izuzetno neprijateljskih tipa "ne obracaj mi se vise!" - od strane nekoliko forumasa.
1.ovo je urnebes. Znaci sa zdravim razumom su stvoreni u jednom momentu, nisu do tog stanja dosli promenama koje su nastale usred razvoja, odrastanja, sazrevanja... ?
3. Pa od kada je subjektivno misljenje bitno za sve ? U stvarnom zivotu sam vise nego zadovoljan prihvatanjem okruzenja. Ne mogu ni da pocnem da ti opisujem koliko me zabole sta ti ili bilo ko drugi ko u cyber svetu na osnovu lazi o meni - mislite o meni.
4. To i dalje nije tvrdnja da jesam, kao sto rekoh takva tvrdnja ne postoji, ne postoji dijagnoza zdravorazumnosti.
5. ( od kada se 96% svelo na " nekoliko " ?!? ) koliko puta treba da ti ponovim da su sve negativne reakcije meni upucene rezultat neshvatanja onoga sto sam rekao i potpunog nedostatka volje da se to shvati ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 22:35:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.