Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:59:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li treba da se filozofija predaje u školama?
Da
60%  (24)
Ne
12.5%  (5)
Ne znam
0%  (0)
Da, ali samo odabrana poglavlja
5%  (2)
Da, ali sa akcentom na diskusiji i samostalnom razmišljanju
22.5%  (9)
Ukupno glasova: 40
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Trebali nam filozofija u školama?  (Pročitano 98536 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Da bi tebi objasnio to sto sam napisao pod tackom 1. i 2. trebalo bi mi 7 strana sa velikim rizikom da ne bi shvatio.

Pokusacu jos jednom, pa sta bude:

Ako neko napise sta je jedino bitno zdravorazumskoj osobi, skoro svi ce doci do zakljucka:

Da je taj neko zdravorazumska osoba, jer odkud on zna sta je bitno zdravorazumskoj osobi ako i sam to nije.
Bravo genije !  Smile Znaci i dalje " argument " protiv bilo cega sto sam rekao ostaje " tebe svi mrze "...
Citat
I evo malog primera iz recimo najglupljeg sporta na planeti Curling-a.

Pera kaze:

Igracu Curlinga je jedino bitno da ima cipele koje se malo klizaju po ledu!

I sta je Pera?

1) Palamudin koji lupa o onome o cemu pojma nema, jer nikad nije igrao Curling
2) Iskusni igrac Curlinga

Odgovor - Palamudin.

Jer je sta je sa ostalim aspektima te idiotske igre: saigraci - oni sto ciste led? uvezbanost celog tima, osecaj za izbachaj, i sta sve nema u toj igri...
Mali mozda ali definitivno jedan u nizu primera da ti pojma nemas sta govoris i sa cime to dovodis u vezu...
« Poslednja izmena: 14. Jul 2015, 12:49:21 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Ubo čovek suštinu

U 90% slučajevima nemaš blage veze o predmetu diskusije.
U 9% slučajeva si nešto načuo ali pogrešno shvatio
1% slučajeva koji se odnose na sadržinu biblije, ne grešiš. Tu si brži od google-a, za sekund nađeš gde šta piše.

Prema tome u 99% diskusija si potpuno beskoristan, neko ko kvari a ne doprinosi.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.125
Da, za mene filozofija jeste prosipanje mudrosti, da ne kažem prosipanje odvala. Kao što rekoh, prosečnom čoveku ne trebaju filozofi i filozofija da bi naučio kako da razmišlja. Sama činjenica da u 2015. godini filozofi i dalje sviraju ku*cu da li je njihovo polje rada nauka, disciplina, ovo ili ono... pokazuje koliko je sve to zaludno i beskorisno postalo.

Citat
Kažem, pošto se toliko pozivaš na praksu, ja bih voleo da u praksi vidim da nema
- pozivanja na smešne autoritete i pozivanja na anonimne autoritete (to je ono kad ljudi kažu naučno je dokazano, a ono nauku videlo nije ili kada se kao naš predsednik pozovu na čuvenog naučnika i pronalazača Tarabića Starijeg)
- style over substance (to je ono kad čuješ o tome kako je neki tamo čika kulturan pa je potrebno njega svi da slušaju )
- lažnih dilema (to je ono kada ti daju tri opcije da rešiš neki zadatak, a u stvari postoji pet opcija,)
- klizavih nizbrdica (to su ti svi oni što kažu "daš mu prst, uzeće ti celu šaku i tako zaključuju)
- ad hominem (to je ono kada im ti kažeš razloge  pa očekuješ od njih da ti odgovore sa razlozima a oni ti kažu da si ti neki što palamudi i da tebe ne treba niko da sluša)
- kompleksnih pitanja (to ti je ono kada te pitaju Da li i dalje tučeš svoju ženu, a ti šta god odgovorio ispada da si to radio u prošlosti)

Sve to mogu i bez filozofije.

Баш ми је жао што људима више не истачу крв и не кљукају их водом кад су болесни, баш ми је била кул та наука  Smile
А и они астролози, штета што их владари више на питају кад да крену у битку, шта ће сада толики научници  Smile

Pa to, videla ekipa da im ističe vreme i da ih niko više ne ferma, pa ajde malo da se diže frka. Pošto im je ona Svirada (blokada) fakulteta pre godinu dana prošla neslavno, sad moraju da traže novi način da privuku pažnju na sebe. Razumem ih ja, mislim pet godina se oblačiš, ponašaš i pričaš kao Če Gevara/Hitler/Martin Luter King/Gaj Foks/Dart Vejder... i maštaš o tome kako ćeš da završiš u udžbenicima istorije, a onda shvatiš da sve to možeš samo da okačiš mačku o rep.  Smile  Samo što ih niko nije terao da biraju tu karijeru, niti ih je iko sprečavao da se pred upis malo raspitaju kakve su im perspektive kao filozofima u Srbiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Citat
Sve to mogu i bez filozofije
Може се и без музике, књижевности, закона, топле воде...само не знам каква је вриједност таквог живота.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.125
Babe i žabe.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Могу да се сложим са тобом да је филозофија данас на ниским гранама и то највише захваљујући онима који је представљају.  То ипак не значи да средњошколцима не треба пружити неки основни увид у историју људске мисли.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.125
Pa o tome ja i pričam sve vreme. Moraju da shvate da ovo više nije srednji vek. I da se ne živi od ljubavi i fantazija, nego od sposobnosti i naplate istih. Bez obzira što ja imam nisko mišljenje o filozofiji i filozofima, ja nigde na temi nisam rekao da Filozofski fakultet treba ukinuti. Ali ga treba reformisati i redukovati, jer je apsurdno da se štancuju profesije i diplome s kojima će ljudi posle moći samo da se slikaju. Takođe treba da se prestane sa tom mitomanijom vezanom za filozofiju, jer produkte te filozofije viđam svaki put kad prođem kroz Plato. Sve fijuci i zgubidani A ni van Srbije nije mnogo drugačije, jer čoveka u svemir nisu poslali filozofi, nego inženjeri,radnici, lekari... Elem, filozofija ima i dalje svoje mesto i značaj u svetu, ali mnogo mnogo manje nego što se to ovde predstavlja.

Što se filozofije u srednoj školi tiče,i to sam prežvakao jedno 500 puta. Za prirodni smer, sve što je potrebno iz logike i filozofije, može da se stavi u jedan predmet sa kvalitetnim sadržajem. Za društveni smer neka ostane filozofija kao poseban predmet. I to je to. Kome je do filozofiranja, može posle da se bavi time na Fil. faksu ili u slobodno vreme, čitajući i izučavajući filozofska dela.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Citat
jer čoveka u svemir nisu poslali filozofi, nego inženjeri,radnici, lekari...
Заборављаш да је филозофија у својим почецима била синоним за науку.  Прве правилне представе о свијету, рана математичка истраживања... све је то дјело филозофа. Из филозофије су се изродиле скоро све науке, од природних до друштвених. Каснији развој је омогућио да се издвоје и крену својим путем. Друго, сама филозофија се рагранала и много је теже ухватити све конце него некоме из прошлости. Такође нам се чини да данас нема добрих филозофа кад упоредимо данашњу са прошлим епохама. Ипак, нама фали временска дистанца да правилно оцијенимо да ли је заиста тако. То што сваки дан виђамо хипстере који продају муда за бубреге не значи да нема другачијих људи. Што се тиче средње школе, ту се учи историја филозофије, мало праве филозофије ту има.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.125
Из филозофије су се изродиле скоро све науке, од природних до друштвених.

I s ovim se moje učešće na ovoj temi završava, pošto vidim da ćemo opet svi da se vrtimo u krug. Sve što sam imao da kažem na ovu temu, već sam napisao na prethodnim stranama, neke stvari i po više puta. Da prolazim opet kroz istu proceduru, da slušam kako je iz filozofije sve poteklo i kako će palamudisanje da nekog nauči da misli svojom glavom, to mi ne pada na pamet.

Dok se ne pojavi nešto novo na temi, računajte da sam u autu.
« Poslednja izmena: 14. Jul 2015, 14:48:56 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:59:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.