Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Treba li jedna od ulica u Beogradu nositi ime Josipa Broza Tita?
Treba
36.8%  (25)
Ne treba
57.4%  (39)
Nemam stav
5.9%  (4)
Ukupno glasova: 68
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li jedna od ulica u Beogradu nositi ime Josipa Broza Tita?  (Pročitano 24165 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.55
Moj deda je bio narodni heroj, spasio je sto Partizana!

Upao mu mitraljez u bradu  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
 Smile Smile

(valjda - brada u mitraljez  Smile )
« Poslednja izmena: 27. Maj 2010, 09:56:27 od Дулаћ »
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Alcatel 
Dulać pokušaj realno da sagledaš situaciju. Što se tiče revanšizma, mislio sam na istorijski revanšizam. Koliko god su komunisti krivili sliku o ratu na svoju stranu, toliko drua strana sada pokušava da krivi sliku na kontra stranu. Ne postoji volja za realnim sagledavanjem situacije. Eto i ti da si pažljivo pročitao moj post, koji je bio krajnje pomirljiv , sa niskim tonom, ne bi odmah skočio i viknuo na mene.
Dokle god obe strane budu ukopane na pozicijama 1941 do 1945 , nema potrebe za diskusijom. I ovo na forumu mi se čini , kao dopisivanje slepih, koji ne znaju brajevu azbuku. Vi bi se rado složili sa mnom kada bi se ja posrao na partizanski pokret , kome je pripadala u tom periodu moja porodica. S druge strane razumete svakog Četnika, pa i onog tipa Kosta Pećanac, ili nedaj bože i saradnika okupatora Milana Nedića. Pobogu pa iako su grešili, monarhisti , pa još Srbi. Ako tako sagledavaš situaciju , tu nema potrebe za dijalogom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
xexexex "viknuo"....

Naime, kakav bih ja bio čovek kada bih rekao da su svi Srbi - partizani zločinci po automatizmu...
ne, ne, radi se samo o sagledavanju delovanja pokreta kao celine, a posebno rukovodstva, koje jeste bilo zločinačko.
Naravno da se većina sastojala od prostog, seljačkog naroda koji se borio časno, ali došlo je vreme za otrežnjenje. Šta kada vidiš one dokumente koje je stavio Yetyou ? Ili kada budu iskopane i ostale masovne grobnice pobijenih seljaka bez ikakvog povoda, osim što nisu hteli da prodaju dušu komunistima ?

IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
Što se tiče napuštanja otadžbine, znam jednu priču o tome...
 Moj deda je 40 te godine završio vojnu pilotsku školu u Sarajevu, tako kažu. Bio je plan da posle kapitulacije svi piloti sa članovima vlade i kraljevskom porodicom avionima odlete do Aleksandrije, gde bi se piloti odvojili i priključili Britanskom RAFu, a Kralj i Vlada otišli za London...

Tako su mi pričali, nemam neposrednih saznanja. Kada sam priču i čuo nisam bio baš motivisan da je proveravam...  Deda je umro još 1948..., par meseci pre rođenja mog oca i nekoliko meseci pre nego što su moju babu oslobodili. Zamalo nije završila na Golom otoku, trudna. Valjda su mislili da sama i sa tek rođenim detetom nema puno izgleda. Crnogorka iz Peći se ipak snašla u životu...

Elem, Avioni su  sleteli u Nikšić, tu su ostavili sve pilote i blago kod nekog sveštenika, da bi članovi porodica pomenutih mogli da se spasu..., nije bilo dovoljno mesta u avionima.

Posle toga deda je završio u nekom logoru u Mađarskoj, gde su ga tukli i užasno maltretirali, ipak se živ vratio. Zahvaljujući ovakvom gestu Kralja moj deda sada ima i praunučiće, jer bi verovatno stradao u ratu kao pilot. Ali ga je veoma povredila ta izdaja, sve sam to čuo od njegovog rođenog brata...

tako je.
takodje postoji prica da je neki nesretnik nasao polugu , 2 zlata i grdno prosao zarad toga.
potoje opet price da je tito smislio sav scenario oko zlata, uzeo svo blago i kasnije delio zlatne tabakere ...
mada ova prica nema smisla jer se postavlja pitanje od cega je nas kralj ziveo i kako su uspeli dalje da se kote zenidbama jer niko se ne bi udao niti ozenio samo zbog zvanja kralja nego je tu u igri i kapital...
tako da... potpuno verujem u tvoju pricu .

IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Previše je sve to bilo tragično...

U obračunu sa neistomišljenicima su korišćena najpodlija sredstva. Postoje svedočenja da su Partizani oblačili četničke uniforme i išli po selima da ubijaju i kolju kako bi kod stanovnika tog kraja izazvali odijum prema Četničkom pokretu. Ne sumnjam sa druge strane i da je među četnicima bilo stoke...

Ta podela je u narodu išla toliko daleko da su često rođena braća ili sin oca i td...ubijali. Pročitajte nešto o tome i iz svedočenja atentatora na Pavelića, http://www.krajinaforce.com/kforce/knjige/dmsrpski/2.htm

Ali propaganda je čudo, ona ima i posebnu tržišnu vrednost. Od pozitivnih priča, naručenih izveštaja, pozitivnih očekivanja, zavisi možda nečiji kreditni rejting, kretanje cena akcija na berzi, opšta stabilnost... Nije moguće recimo da niko nije mogao da pretpostavi šta će se desiti u Grčkoj, jednostavno su bili primorani da lažu i da poveruju u laž, ... Kao u crtanim filmovima kada Kojot dođe na ivicu provalije i dok ne pogleda da ispod sebe nema tla on i zaista ne pada...

Dakle, jedno nacionalno telo, osnovano sa svrhom utvrđivanja istine, bi dobro došlo. Bez pretenzija osvete, već sa željom da se u budućnost krene bez ponavljanja nekih grešaka iz prošlosti... Trezveno, na naučnim temeljima zasnovano i td...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
dalje da se kote

a na šta ovo liči, prosta i primitivna osobo ?!
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Ajde smirite se Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
Citat
dalje da se kote

a na šta ovo liči, prosta i primitivna osobo ?!

da su se dalje kotili ....sta bi drugo trebalo da znaci  Smile

ne bih se ja uznemiravala oko termina ...oni su 5% srbi ...i ne znaju da izgovore svoja srpska imena ... Smile

sto se tice godina naseg jadnika, zaboravila sam da spomenem jednog velikog kralja. kralj sunce svima vam je ponat, je preuzeo vlast od kardinala mazarena u istim godinama kad i nas jadnik.
samo sto je kralj sunce vladao 70 godina . i u to vreme zemlja je cvetala.

kod nas je pocinjao rat. najbolje sto je mogao je da pogine sa svojim narodom.nije morao da cuva svoje aristokratsko dupe. nasli bi mi vec nekog monarha  Smile

shone ...opusteno..ne moze on mene izbaciti iz takta  Smile
« Poslednja izmena: 27. Maj 2010, 12:02:16 od sandra80 »
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
Ta podela je u narodu išla toliko daleko da su često rođena braća ili sin oca i td...ubijali.

naravno, kad je sekta ispirala mozgove ljudima da krvno srodstvo ne igra nikakvu ulogu, da je partija iznad oca, majke, dece, braće...

ti, prosta i primitivna osobo, a koliki je tvoj nakot ?!

Mislim, ako je taj termin ispravan, zašto ne kažeš npr. "okotila sam dvoje dece" ili slično ?

(Shone, njoj taj termin očigledno ne smeta, zato nemoj molim te da me upozoravaš ili sl.)
« Poslednja izmena: 27. Maj 2010, 12:04:46 od Дулаћ »
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.