Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:16:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li Crkva da se mesa u politiku???  (Pročitano 33140 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Па тако кажи, о универзалним, а не о нашим! Договори се једном с мозгом..

Јес ти Швеђанин па да ти ја говорим која је то наша традиција? Узми Рајса па прочитај "Чујте Срби", зна и он понешто о традицији Срба.

dogovori se ti sa mozgom, ako ga imas - da li srbi bastine neke od univerzalnih vrednosti?
sta je za tebe tradicija? koja je to po tebi srpska tradicija?
« Poslednja izmena: 18. Mar 2009, 02:13:50 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
U genima Srba je da čuvaju svoje analne otvore , ponašaju se bahato, biju žene, piju rakiju, ne briju muda, i jbg ima još nešto ali dobri su Srbi, to hteo da kažem.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
U genima Srba je da čuvaju svoje analne otvore , ponašaju se bahato, biju žene, piju rakiju, ne briju muda, i jbg ima još nešto ali dobri su Srbi, to hteo da kažem.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Немам шта да додам  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Siemens c 75
Ок coolrunner поштујем твоје мишљење али нисам ништа хтео да изврнем нити сам изврдно прочитај ово си написо " Sto mi je gori neki homo par od nekog strejt para u komsiluku gde muz lesi zenu," и оно што сам изнео је била нормална реакција на то, па зар се " такви " кажем такви јер је то за мене болест, међу собом некад не разрачунавају и на тај начин, зашто одма стрејт пар и ту ти набацујеш једну терминолошку замку којом се Богу хвала ипак немоу изједначити те две ствари " хопо пар " и " стрејт пар ".
Како две особе истог пола могу бити - брачни пар - чак и да се и кад се донесе овај " закон " питање је шта ће бити, ту се онда мора мењати Породично право и то темељно, зарад чега, бестијалности и извитоперености која је могла дс се излечи.
Да ме неко не схвати погрешно никада ја неби ни тако такве особе али би им зато обезбедио установу где могу да се лече, веровтно неке хормонске терапије, шта већ, али ако неко усред града врши опсцене радње онда имам правода као ујак и будући тата, свог сестрића и ћерку заштитим од Богохулника.

А што се тиче више силе тј. свете Божје промисли. Па размисли и сам колико си се стотина пута у свом животу нашо у ситуацијама које ниси мога ничим " рационалним " да објасниш до неком вишом силом, још увек си млад дешаваће ти се маса ситуација када ћеш заплакати од среће и захвалити веруј ми Богу што ти је спасао дете, или излечио неку болест за које није било лека. Жиовот није кратак, јако је дуг и у њему ћеш наћи на хиљаде доказа постојања Бога који нам прашта сва наша сагрешења.
А шарлатане од историчара ми не спомињи, то су векови прошлости у којима се дешавало свашта, писало се шта је ко хтео, спаљивало преправљало, па опет спаљивало па писало ново, тако да је добро да знамо и оволико.
Сво наше знање, дипломе, магистратуре, докторати падају у воду ко зрно песка у пустињи пред васколиком васељеном којој нисмо видели ни краја ни почетка а кунемо се у науку која нам је послужила а се међусобно истребимо. Требамо се вратити старим добрим тредиционалним вредностима и Богу, јер начин на који живимо и наука у коју се заклињемо су нас довели на ивицу опстанка, нуклеарно наоружање, ефекат стаклене баште, синтетичке болести, стотине хиљада божје деце умире од глади док богати изигравају бога и " испитују свемир " е то је наше знање, пријатељу, моја и твоја диплома, безвредно парче папира не које ћемо се поносити јер смо ето добили паапир где пише да смо паметни и нешто знања како да зајебемо пријатеља, али где је ту воли ближњега свога, не чини прељубе, за остало и да непричам чисто сумњам да би се неко нашо не прозван, а сва та правила омогућавају нам миран и спокојан живот. Јебига.
Ево ти пример братићу: код мене у село, још увек жива и здрава, покретна, разумна јелте баба од 94 године најстарија баба у село, пази сад ово здрава и радно способна, непуши, не пије кафу, увек сређена и ведра израђује ношњу и то скоро све, значи кецеље, кошуље, сукње, мараме. Баш ми прошлог месеца поклонила оригиналну Шумадијску сукњу.
Видиш пријатељу та жена нема ни 8 разреда основне школе, 2-3, 4 у вр главе а жива, здрава, срећна, увек добра према свима и Богобојажљива. И шта јој фали, има своје праунуке, који је пазе доста познаника и пријатеља и свако јутро по хлеб, милина ти да је видиш, крупна, румена и нашминкана, наша баба Цоја, мислиш да би она била срећнија са мојом дипломом правника.

Има и биће стотине прилика када ћеш рећи Богу фала а да тога ниси ни свестан е када једном будеш онда оди до Цркве да запалиш свећу, знај да те је Бог примио назад и отада па на даље осећаћеш Његово стално присуство, нећеш тражити доказе Његовог постојања.

Живела нам мајчица Србијица или Русија и наравно наша света Српска Православна Црква!!! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
кажем такви јер је то за мене болест

Nije bolest, dokazano. A ako cemo o neprirodnom, ima u u zivotinjskom svetu (priroda) slucajeva homoseksualizma, nije trend ili neki umisljeni promasaj.

Citat
Како две особе истог пола могу бити - брачни пар

Prosto, brak je kruna ljubavi. A ljubav je nesto sto postoji izmedju dve osobe. Ako neka dva muskarca imaju emocije jedan prema drugom kakve moja devojka i ja medjusobno imamo, ko sam ja da ih sprecavam. Obzirom da znam koliko volim svoju devojku, zlocin bi bio razdvojiti me i povrediti me... a kako su i oni ljudi, isto vazi i za njih. Zamisli da ti neko brani da volis svoju zenu, i da zeli da te leci od toga???

Citat
али би им зато обезбедио установу где могу да се лече, веровтно неке хормонске терапије, шта већ

Pa kazem, ne leci se. Dokazano je da nije do hormona Wink Neki imaju i vise testostereno nego dosta onih koji se smatraju muskarcinama.

Citat
али ако неко усред града врши опсцене радње онда имам правода као ујак и будући тата, свог сестрића и ћерку заштитим од Богохулника.

Definisi bludne radnje? Meni smeta i kad strejt par vrsi bludne radne na bilo kakvom javnom mestu, em je neprimereno em ja moram da se uklanjam da jos ja ne ispadnem preverznjak ili voajer. E sad, poljubac je druga stvar... da je scena poljupca izmedju dva muskarca prijatna, i nije... video par slucajeva kad sam bio u NY i imao sam pozamasnu dozu nelagodnosti... ali opet, nije bahanalija, a cega sve moze covek da se nagleda na ulici da mu ne prija, to i nije najgore.

A sto se tice vise sile, druze dzaba. Postujem ja tvoj stav, ali imam svoj. nekad moze da se kosi toliko sa tvojim da mozda predje u uvredu (i obrnuto) ali nije iz zle namere, ne mogu protiv stavova. Ne verujem, a dokaz nisam video, nisam imao situacija koje nisam mogao da objasnim. Mozda na srecu, mozda na zalost.

I kad rece to sto rece za istoriju, spaljivanja, prepisivanja itd. Pa zar ne bese oko 50 jevandjelja pa na saboru izabrase samo 4 a ostala proglasise jeretickim? Ko ih je proglasio, bog ili ljudi, gresnici koji su sebi dali za pravo da vagaju ko je tacnije zapisao bozju rec?

Kada nadjem malo vremena, opsirnije cu o religijama uopste, poreklu od mitova, zajednickim osobinama svih mesija i spasilaca od 4000-5000 godina pre Hrista pa zakljucno sa njim. Ipak je sada kasno za toliko spisanije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Eto... jedan citira Smilju Avramov, drugi poteze politikolosko vidjenje problema, treci se drzi nekih drugih pravnickih struja... ali...  Smile

Ali... zar vas sve nisu ucili da je pravo jedna poprilicno fluidna pojava... menja se i prilagodjava tokom vremena... Takodje, drzava i pravo su medjusobno povezani i zavise jedno od drugoga...

Krajnje je nerealno ocekivati da usled promene drustvenih okolnosti (npr. izbora), ne dolazi i do promene prava...

Vlast, valjda, treba da postuje volju naroda... Smiley
Da nije tako, jos bi u ustavu stajalo da smo mi "socijalisticka federativna zajednica radnog naroda" Smiley

Sto se tice univerzalnih prava... cenim da ona ulaze u prvu kategoriju\korpu\generaciju ljudskih prava i prilicno su... kako da kazem... bazicna... Smiley
« Poslednja izmena: 18. Mar 2009, 07:24:59 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
Ali... zar vas sve nisu ucili da je pravo jedna poprilicno fluidna pojava... menja se i prilagodjava tokom vremena... Takodje, drzava i pravo su medjusobno povezani i zavise jedno od drugoga...

ali neki principi sw uocavaju od najranijih vremena
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Mislim da je zastita od diskriminacije zbog seksualnosti novijeg datuma...
Jeste... cuveni ljudi kroz istoriju su voleli da "trpaju" male decake, ali su uvek smatrani obicnim ljudima...
To sto se danas homoseksualci bore za to da postanu posebna rasa... pa... upravo je ono protiv cega se bore - rasizam Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Siemens c 75

У реду coolrunner поштујем твоје мишљење али ћу и даље бранити свој став и тим људима покушати да објасним да нема веће радости од оне кад први пут чујеш плач свог детета у продилишту, кад ти га први пут донесу да га видиш или 3 наредна месеца када неможеш да дођеш себи од среће и чуда да у рукама држиш још један живот који раније није постојао а ту је због тебе и ради тебе а ти због њега, да цео живот пдредиш њему, то  је некако дубоко усађено у мене против чега не могу. Па онда не раскидива веза између њега и тебе која траје у вечност, не може то да се стекне усвајањем, ту везе нема без обзира дали је усвајање потпуно или непотпуно.
Неке везе су не објашњиве када отац у 3-4 ујутру сапава а мајка се прене јер је чула плач детета и оно се смири кад га она привије на груди, имам једног анђела од 4 месеца, па ричам из искуства.

Чисто сумњам да ће у Србији то да прође. У моје село дете се не износи из куће 40 дана нити му ко долази, а онда крштење па тек онда у свет, ако баш мора излази се само на вакцинацију. Јелте пуно је обочаја и веровања, која су нас Богу хвала очувала. А сад шта је ту је борићемо се докле можемо и како можемо јер не вреди бити те људе нити треба али им треба помоћи, па ако баш не могу да се опасуље пустити их да живе али никако озаконити тако нешто јер далеко било то би могло да добије размере епидемије, шта ћемо после.

А што се тиче права anea чак и Устав из 1974 који је једини у свету следио Совјетску стаљинистичку правну теорију и бранио прво на сецесију као правно правило био гарант опстанка тадашње државе и њеног назива, али је његово кршење од стране против правно отцепљених бивших ЈУ република, чијим је признавањем почињен преседан у савременој правној историји са далекосежним последицама, ескалацијом грађанског рата и дискредитовањем правног система УН, довело до тога да се више тако не зовемо.
Али то је историја која нема везе са темом, драго ми је само што ће се тај експеримент пресликати на онаг ко је тај експеримент вршио на нама, неможе се стварати на силу било шта, кусо и репато неиду под руку. Јелте према сватању истакнутог француског правника, политичара и филозофа Бодена, сви народи сачињавају универзалну људску заједницу која почива на извесим правилима: сваки народ мора допинетеи срећи и усавршавању другог народа и свака нација мора поседовати слобогу да та јој природом и право на самоопредељење не може послужити као оправдање и основ за разбијање суверене независне државе.

Црква се нема шта мешати у политику она није политичка странка, она је живо тело христово и њена је дужност да своје стадо тј. народ јелте, заштити од свакојаких пошасти, не може нико очекивати да она ћути и немо посматра шта се дешава то она никад није ни радила, али сад има доста не крста тј. " невладиних организација " којима боде очи све она што Црква уради, а она мора да ради, да дела, њу чине људи не само зидине где дођете да се прекрститие и запалите свећу, а људи имају јелте способност говора и уставном загарантовано право на мисли и изражавање истих. Неможе се очекивати да Црква ћути и пусти да јој убијају народ да је то радила, колико Срба би са Карађорђем кидисало на Турке или са Милошем све једно. То су биле пошасти тог времена сад су дошле нове софистицираније јелте " заштитиници људских и рађански права и слобода " није него.

Пустите људи Цркву у држави има много, много горућих проблема, а Црква ако вам не помогне неће вам сигурно стајати на муку.

Живела нам мајчица Србијица или Русија све једно и наравно наша света Српска Православна Црква !!!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:16:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.