Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 14:40:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li Crkva da se mesa u politiku???  (Pročitano 33179 puta)
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Siemens c 75
Ovde se razmimoilazimo u stavovima totalno.

Prvo, ja pravim razliku izmedju vernika kao takvih i stada... nije dzabe ta jezicka igra, stado je masa bez mozga koju neko vodi, a zelja crkve da bezpogovorno vodi svoje "stado" mi je veoma strana ideja.

Takodje, ja sam ateista  Smile

I trece, sta meni smeta ko kakve sklonosti ima? Sto mi je gori neki homo par od nekog strejt para u komsiluku gde muz lesi zenu, ili su stoka nekulturna koja nema kulturu zivljenja? Jeste otrcana fraza ali me ne zanima kakve su cije sklonosti vec kakav je covek.

Као прво пријатеље, ти си светом тајном крштења, већ постао део тог стада и немој Онога ко га води тако да називаш није он " неко " тачно се зна ко је то, даље зашто кажеш да Црква нешто " безпоговорно " хоће, јел ти Цркву можда сматраш политичком странком, па то је место неизмерне љубави и милосрђа, нема ту беспоговорности, Бог никоме не наређује, Бог све разуме и воли својом Божанском љубави спасења, Бог ће сваку своју залуталу овчицу драговољно вратити своме стаду. Smile

Као друго, прочитај прво.Јелте као што овчица залута тако и душа залута али је Бог својим светим промислом врати и сачува. Дакле буди без бриге.

И треће
зашто одмах наводиш то " лешење " жене. У својој кући и комшилуку никад нисам видео да муж " леши " жену, свађе свакако и моји родитељи се с времена на време посвађају и то се реши на разне начине јелте, куповином новог телевизора, компијутера, излазком, вечером..... Али
зар у том геј, хомо или каквом већ " браку ", далеко му лепа кућа, зар ту неможе да се деси да се " брачни другови "  посвађају и не потуку, зашто то идеализујеш, дали су ти педереи неки над људи па никад не дођу у сукоб, а да не спомињем да је све то не природно, да мушко не може да роди и шта ће онда да усвајају децу која ће да стичу лекције из такве заједнице која није могла да послужи сврси тј.- да на свет донесе још једно људско биће и испуни Божју вољу, да се размножавају.

И кад причаш о тим и таквима неможеш да апстракујеш гомилу " детаља " које такве " људе " чини ониме што јесу болесницима, па и Адолф Хиотлер у том случају испада одличан момак када јелте апстракујемо неке " детаље " нпр. помор милиона Православаца и Јевреја, гасне коморе и концентрационе логоре..
Неможе да се апстракује. Брак је и према Црквеном и према световном праву " заједница двеју особа различитог пола " која резултује плодом - породом.

Живела нам мајчица Србијица или Русија све једно и наравно наша света Српска Православна Црква!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Као прво пријатеље, ти си светом тајном крштења

a zasto ti mislis da su svi krsteni? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Ja nisam rekao da su nadljudi, izvrces. Sustina se svela na ono "bitno je kakav je ko". Ima ljudi koji ne zasluzuju da budu roditelji, pa imaju decu, ima ljudi koji ne zasluzuju da budu van resetaka, pa slobodno setaju... htedoh reci, dok god postuju zakon, i ponasaju se kulturno, meni ne smetaju.

A sto se tice nekog, za men nije neko vec niko. Najveca prevara koju vernici postavljaju pred ateiste je "dokazi da bog ne postoji"... isto kao da nevinom kazes "dokazi da si nevin"... dokazi ti meni da postoji, ali ne dogmom, prezvakanim cudima od pre 2.000 godina koja cak nisu ni zapisana u relevantnim istorijskim navodima.

Pomisao da je postojala licnost koja je napravila toliko turbulencija u tadasnjem drustvu, okupila istomisljenike, uzdrmala vlast rimljana na prostoru danasnjeg izraela, izvodila cuda a toga nema zapisao kod najvecih istoricara tog perioda je vise nego cudno.

I upravo gde se razlikujemo - ne zelim da me vodi ili vraca ni neka visa sila niti zemaljska. Moj razum i obrazovanje, zajedno sa porodicom su mi dovoljni za to  Smile

P.S. U vezi sa porodom, najsvetijom misijom od svih, sto bi crkva rekla... pa zar su onda monasi ustvari skroz omasili?  Smile Ili je pre da kad crkvi odgovara da neko ne ostavlja porod za sobom to je ok, ali kad se to moze upotrebiti kao los argument protiv neistomisljenika, onda je strasno?  Smile  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
meni su samo zanimljivi ovi sto sve znaju i misle da je pravo na zivot nekakva propaganda evropske unije, kao i pravo na razlicitost - ta dva prava su utkana u civilizaciju od najranijih vremena do danas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
meni su samo zanimljivi ovi sto sve znaju i misle da je pravo na zivot nekakva propaganda evropske unije, kao i pravo na razlicitost - ta dva prava su utkana u civilizaciju od najranijih vremena do danas

Meni nije jasno kako si dosao do tog zakljucka/konstrukcije? Ozbiljno?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7

vrlo jednostavno - dobro pogledaj istoriju od najranijih vremena do danas - sta su bogovi porucivali od najranijih vremena pa sve do danas? ne vidis neke slicnosti?

ili - borci za slobodu - za sta su se uvek borili?

ili najvazniji zakonski akti - zbog cega su pisani kroz celu istoriju i sta je to u njima slicno ili isto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Мислиш да је стварно он дошао до тог закључка? То је научио слушајући Пешчаник и капира како је оно што је учио у школи жива превара а ЛДП сада модернизује народ и свест људи па трипује како више није заостао као ови Срби 'традиционалисти'. И онда са тим флоскулама долази овде и зајебава људе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6300
Citat

Za više ciljeve, sloboda je ustvari samo izgovor.

Citat
ili najvazniji zakonski akti - zbog cega su pisani kroz celu istoriju i sta je to u njima slicno ili isto?

"Napisali ustave
da mozak zaustave,
napisali zakone
da se bolje zaklone."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Мислиш да је стварно он дошао до тог закључка? То је научио слушајући Пешчаник и капира како је оно што је учио у школи жива превара а ЛДП сада модернизује народ и свест људи па трипује како више није заостао као ови Срби 'традиционалисти'. И онда са тим флоскулама долази овде и зајебава људе.

pa ovde je rec o tradicijama - prati malo

Citat
Za više ciljeve, sloboda je ustvari samo izgovor.

ok, koji je to visi cilj bio za robove u rimu i za crnce u americi od slobode?

Citat
"Napisali ustave
da mozak zaustave,
napisali zakone
da se bolje zaklone."

ako se to odnosi na poslednje ustave i zakone - onda ok (jer ipak je to od bore corbe...), ali - ja rekoh u cemu je slicnost?
« Poslednja izmena: 18. Mar 2009, 00:52:59 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One

vrlo jednostavno - dobro pogledaj istoriju od najranijih vremena do danas - sta su bogovi porucivali od najranijih vremena pa sve do danas? ne vidis neke slicnosti?

Odnosilo se na zakljucak da je navedeno tvorevina EU, kako zakljuci da to neko tvrdi?

Zesce si me pogresno shvatio  Smile
« Poslednja izmena: 18. Mar 2009, 00:55:40 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 14:40:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.