Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li čovječanstvu organizirana religija?  (Pročitano 75558 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Ja licno drzim da organizovan sistem rituala nema nikakve prakticne (duhovne, psiholoske itd.) posledice po pojedinca. Odnos sa Bogom je duboka licna stvar i ako to postoji, onda to coveka motivise da zivi u miru, sluzi i voli svoje bliznje. Da je sluzenje drugima, nesebicna briga za druge i poniznost pred Bogom (i ljucima) licnan stav svakog pojedinca, bez obzira na religijska opredeljenja, sve bi bilo mnogo bolje. Ne znam da li je to pravi odgovor na ovu temu, ali ja ne vidim kako drukcije. Za mene je odnos sa Bogom nesto duboko licno, nesto sto prozima moj svet i motivise me u sveopstem pristupu drugim ljudima.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
To je lepo Sasha1...ali morash priznati da u poslednjih 10 godina kod nas je na neki nacin i izraz ljudi u nekom smislu necega sto je sada vrlo popularno...verovatno zbog proteklog perioda tabua na sve sto ima veze sa crkvom i religijom....
IP sačuvana
social share
*** DJin-djIC is now known as DJiDJaZ ***
>>>>§¢®MaDaFaKiN†DJiDJaZ®§¢|þ<<<<
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Slažem se da je važan osoban odnos s Bogom iz čega proizlazi čitav čovjekov život s bližnjima, no upravo zbog toga mislim da se ljudi okupljaju u jednu sljedbu u kojoj mogu podijeliti to svoje iskustvo s Bogom. Na taj način čovjek konkretno živi ono što vjeruje: " Vjera bez djela je mrtva!"
Premda svaka analogija šepa mislim da je to slično s ljubavlju. Ti nekoga voliš... Onako iskreno, duboko... No mislim da nitko nije sretan dok tu svoju ljubav ne priopći drugoj osobi. Dok ne uđe u kontakt s njom. Tek tada može se rasti i razvijati u ljubavi... Do tada je sve bilo ...
Mislim da tako i vjera raste i razvija se u odnosu s drugim, kako Bogom, tako i ljudima.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Da, premijeru, ovo sto ti spominjes je cisto pomodarstvo danasnjeg vremena i, istini za volju, to nema nikakve veze sa izvornom hriscanskom religijom.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Premijeru?... Nije mi jasno, no slažem se da smo potpuno napustili Isusov nalog" Idite po svem svijetu i navješćujte radosnu vijest, krstite sve u ime Oca i Sina i Duha Svetoga." Nekako smo se zatvorili u svoj kut i čuvamo status quo, a ne navještamo Isusa Krista.
Danas se od Crkve traži da samo progovara kad su ugrožena osnovna ljudska prava i kad se zamijete socijalni problemi, no ne dopušta se da se širi vjera i da se evangelizira " poganski" narod. Barem kod nas...
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
@ koni

Kada cbbj kaže "premijeru" obraća se Djin-djIC-u.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
koni definishi evangilizira..i ..poganski narod....
ako aludirash na  zemlje tretjeg sveta mislim da se njima treba pruziti ne evangelizacija nego pomotj u razvoju nekih osnova drustva i funkcionisanja..kako privrednog tako i drustvenog..a kasnije tje oni sami odluciti sta im valja ciniti...pa ako ne bude tako...to je onda cisto nametanje...

Sasha 1 ..pa jeste..ali takva ti je vetjina vernika danas...moj deda je ishao u crkvu od malih nogu....i slavi slavu i kad se nije smelo i kada se smelo...a danas ne kazem neki su mozda uvideli ...ali vetjina je ipak u modusu...e vidish ima i to..aka popularizam...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Sad sam skužil premijeru, no još sam mali pa trebam puno učiti....
Kad kažem evangelizacija mislim na " ponovnu evangelizaciju" tzv. kršćanskog svijeta, u prvenstvenom smislu Europe. Postali smo ritualci u vjeri, a u zadnje vrijeme, što pokazuju i zakoni svih modernih europskih država, i pravi pogani koji ubijaju svoju djecu, svoje starce, .... svi oni " moderni trendovi" koji se javljaju očiti su znakovi poganštine.
O takvom stanju u Europi puno piše teolog Justin Popović, no možda, za moje viđenje, preoštro.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
ako aludirash na eutanaziju ja ne vidim u tome problem...za mene su uvek holandjani bili napredni..a inace iz licnog iskustva mogu da ti kazem...imao sam nekoga bliskoga ko je oboleo od raka...to je ne mucenje nego...uh....da pozelish da sebi skratish muke..jer u jednom momentu se utvrdi da nema spasa ..nikako..ostaje ti samo da cekash da umresh.,.ali kako...da ne mozesh vishe da gutash ni hranu ni vodu..i tako umeresh sav truo..i to od zedji i gladi u nevidjenim bolovima ...jednostavno gledas kako se neko muci nekoliko nedelja dok ne umre,,,,i sad eutanazija nije pametna stvar ?...mislim ono....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Sve je stvar kako gledaš na sve to.
Po tvom stajalištu mogao bih i opravdati i abortus i sve ono što se smatra za zlo.
Protiv tvog vlastitog iskustva namogu navesti nikakve racionalne razloge, a mislim da je to i nemoguće..... Mogu ti samo reći da mi je žao što si to doživio.
A o tome jesu li Nizozemci napredni moglo bi se raspravljati.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.