Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li čovječanstvu organizirana religija?  (Pročitano 75285 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Prije je bilo govora o tri religije i to je istina samo što je treča religija Židovstvo. To su tzv. religije Knjige. Što se tiče organizirane religije treba uvidjeti da su se ljudi tijekom povijesti uvijek udruživali da bi im bilo lakše i da bi bili sigurniji. Tako su nastale porodice, klanovi, sela, gradovi, države. Tako se i ljudi koji imaju isto vjerovanje moraju ujediniti upravo zbog sigurnosti.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6095
mob
Apple iPhone
Postoji zajednicka vera, a to je vera u sebe. Kada bi smo shvatili da smo mi deo jedne ogromne celine koja je stvorena da zajedno funkcionise onda mozda organizovana religija ne bi bila ideal. Ali ovako ko zna???

A sveto pismo je mnogo lepa knjiga ako moze da se kaze da je knjiga Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
Slazem se Eniac...a sto se tice profitabilnosti....pa katolicanstvo je sigurno tu u ubedljivom vodjstvu..josh od prodaje indulgencija....a pravoslavlje dosta kaska za tom profitabilnostju..iako ono...deru na krstenjima sahranama..samo tako...pa onda ..suveniri..kinta iz budzeta....
IP sačuvana
social share
*** DJin-djIC is now known as DJiDJaZ ***
>>>>§¢®MaDaFaKiN†DJiDJaZ®§¢|þ<<<<
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Eniac kaže da postoji zajednička vjera u sebe, moram reći da kršćanstvo to i naglašava. Da citiram ovdje Sveto Pismo ( koje je već spomenuto) koje u svojoj prvoj knjizi, Postanak, kaže "... Na svoju sliku stvori Bog čovjeka...". Iz toga citata jasno je da mi nismo bogovi na zemlji ( premda se ponekad tako ponašamo), nego smo slika božja na zemlji. Psalmist će to reći:" Ti ga učini malo manjim og Boga...". Svima nam je to zajedničko i zato moramo funkcionirati kao cjelina. Mislim da je jasno kakav odnos trebamo imati jedni prema drugima, jer smo svi zajedno i " kuhani i pečeni". Mislim da iz toga i prolazi i zajednička organizirana religija u Boga, a to što se ljudi ne mogu dogovoriti...... A što se tiče profitabilnosti mislim da su ipak najbogatiji protestanti, jer kad pogledamo redom sve razvijenije zemlje su protestantske: USA, Engleska, Njemačka, skandinavske zemlje.......
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6095
mob
Apple iPhone
Da i upravo problem nastaje zbog tih razlika u profitabilnosti. Pojedine religije propovedaju asketizam, dok druge ne. Mada u svoj ovoj gunguli cini mi se da se izdvaja budizam mada ne znam mnogo o njemu. Lepo je verovati, u svakom sluchaju, podjimo od sebe pa do Boga, bio to Hrist, Alah ili neko drugi. Vera nam je tu da nam pomogne da klizimo kroz zivot, ali neki se ubrzo odricu iste Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
da  mislim da istok..potpuno drugacije sagledava stvar..bar kada se tice religije..mislim da ona nije samo religija po sebi ...ona je i neki vid filozofije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Pa složio bih se s DjinDjicem da je istok sasvim druga priča. U svakom slučaju ta filozofska crta je prisutnija upravo zbog toga što se istočnjaci više bave čovjekom i odnosom čovjeka prema samom sebi. Dok je islam uglavnom determiniran odnosom čovjeka prema Bogu, židovstvo i prema Bogu i prema zajednici pravovjernih, kršćanstvo ima trostruki odnos prema Bogu, prema zajednici, ali i prema sebi.

Problem je kod kršćanstva što nikad nije uspjelo naći određenu univerzalnu mjeru, nego se u razlilčitim "školama" pazilo na različite stvari, što je i dovodilo do silnih raskola (danas postoji oko 10 000 kršćanskih denominacija).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Negdje sam pročitao ili čuo da je u Nepalu najveće bogatstvo imati kuću. U takvom okruženju možda je ono što oni " propovijedaju" također bogatstvo. Nama se čini da su oni više okrenuti sebi i oslobođenju od ovoga svijeta, no čini mi se da je to u takvoj okolini uvjetovano. Pa i kršćanstvo je u početku bilo vrlo živo glede takvog načina života. Sve im je bilo zajedničko, zajedno su molili, živjeli i čekali povratak Isusa Krista, no kad on nije došao počelo se sve mijenjati. Ljudi su počeli shvaćati da ne mogu živjeti samo za dolazak, jer se ne zna kad će Isus doći, pa se počelo prikupljat za život. A kako se svijet razvijao, polako se razvijala i Crkva za njim. I kad je svijet tako opsjednut materijalnim bogatstvom, očito je da se to uvuklo i u Crkvu. Pa mi smo taj svijet i ta Crkva! Jesmo li time napustili Kristov nauk da se najprije traži Božje kraljevstvo a sve će drugo se nadodati.......
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
U potpunosti se slazem sa tobom..i konsttacijom da je razvoj samoga sveta ..doveo i do razvoja i crkve..u tom materijalistickom pravcu..mada ..malo je ipak kako bih rekao degutantno sagledavati stav i propovedi predstavnika iste religije..a sa druge strane znajutji da se crkva dosta promenila i sama pristaje na tu materijalisticku filozofiju zivota....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Glede materijalističkog pogleda i usmjerenja Crkve potpuno se slažem da je tu otišla u krivom pravcu. Kako kaže jedan moj kolega da je za Crkvu najbolje kad ima protiv nekog propovijedati. Isto možemo i ovdje upotrijebiti: Crkva propovijeda materijalnu izgradnju, jer kad to ne bi - morala bi navješćivati Evanđelje!!!!
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.