Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li čovječanstvu organizirana religija?  (Pročitano 75322 puta)
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Covecanstvu ne treba ni pojedinacne religije ni jedna opsta. Sto bi jedan moj drug rekao, ona je opijum za narod Smile
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Sto ljudi, sto cudi...

By the way, cool avatar!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Naravno da ne treba. Religija, kako pojedinacna pojava tako i kao opsta, treba da pripada covekovoj proslosti kao jedan stepen u objasnjavanju sveta oko nas. Religija otudjuje coveka: Sto vise dajes religiji to vise postajes ne covek. Covek ne bi trebalo na ovom stepenu razvoja da veruje u postojanje boga. Mnogi povezuju boga sa slucajnostu i kazu: Nista nije nuzno i predvidivo, postoji bog, a drugi pak povezuju boga za nuznoscu i kazu: nista nije slucajno, bog postoji. Postoje samo nuznost i slucajnost.
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Religija otudjuje coveka? To verovatno znas posto si je toliko praktikovao jer ti se ogadila ili si mozda cuo od nekog ili si procitao kod Marksa? Smiley Smile

Lepo je sto se trudis nesto sebi da objasnis, ali keep tryin'.

Stepen razvoja i poimanje Boga (da se bolje izrazim - onostranog) apsolutno nemaju nista sa "ljudskim razvojem"...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat: komunista
Covecanstvu ne treba ni pojedinacne religije ni jedna opsta. Sto bi jedan moj drug rekao, ona je opijum za narod

To je rekao Marx, zar ne? Smiley Inace Marx nista nije imao protiv religije, nego protiv verskih institucija koje na neki nacin zloupotrebljavaju religiju, ili je pogresno propagiraju, sto je donekle istina. Inace da religija otudjuje coveka, to je totalno pogresno. marniko82 moze da ti kaze, kakvi su ljudi u Njujorku koji su prakticno materijalisti, jer je zivot sveden samo na rad, na zivot u betonskoj dzungli. To ne mora znaci da svi tako rade, ima pojedinaca, koji bi u Njujorkui mogli da vode dostojan duhovni zivot. Inace nepostoji religija koja ce dovesti jednu masu u ispravno stanje, duha i tela, a pogotovo materijalizam. Danas je relgija iskljucivo stvar pojedinca, ne i mase, njegov izbor, njegov put.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
Ja sam težak ateista tako da meni ne treba religija. Ne smetaju mi ni malo religiozni ljudi (osim naravno religioznih ekstremista tipa: Al Kaida, Ku Klux Klan čije su propagande i ciljevi čist debilizam). Religija je po meni čudan fenomen i nije mi jasno kako je opstao toliko dugo.
« Poslednja izmena: 12. Jul 2005, 03:45:37 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Religija postoji od kad i covek, pre ce se reci da je ateizam fenomen. Mada oni postoje uporedo oduvek... I guess...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
Mislim da ljudi koji osporavaju religiju u principu nemaju blage veze sa religijom i znaju samo onih par uobicajenih religioznih fraza,tipa "opijum za narod","primitivizam i sujeverje","kontrola masa","posledica neprosvecenosti" itd.
Bolje da se malo informisu.
Neka procitaju knjigu "Suze za svet" o tri svetogorska monaha koji su za zivota smatrani zivim svecima.To ce biti njihov korak napred.Ako se unapred prepotentno nasmeju na to bice to znak jakih predrasuda koje ih drze u mraku
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Вене ове земље!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2
mob
Samsung D880
Постоји само једна права вера у једнога Бога Оца, Сина и Светога Духа и постоји само једна Света, саборана и апостолска Црква и није потребно никакво ново организовање, већ да се заблудели врате у окриље Православне Цркве.
IP sačuvana
social share
Александар
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
religija kao takva povezana je sa nama neraskidivo.odakle nam savest?odakle osecaj za pravdu?zar nasim zivotima upravljaju nagoni?zasto ljudi traze smisao zivota?kuda ovo vodi?
sva ova pitanja koja sam naveo smo svi mi nekad postavili bilo sebi ili drugima trazila  su odgovor.ako boga nema onda ovaj zivot ima smisla kao i zivotinjski.jedes,spavas,radis jebes se i to ti je to.cemu razum i inteligencija ako se zivot svodi na to. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.259 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.