Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li čovječanstvu organizirana religija?  (Pročitano 75192 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
da se nadovezem na jucerasnju raspravu.ja sam duboko religiozan covek.religija za mene je izuzetno vazan aspekt u mom zivotu ili nisam fanatik.religioznih organizacija ima mnogo i tesko je razumeti postojanje tolikog broja njih.ja do sada nisam nasao ni jednu koja se beskompromisno pridrzava osnovnih nacela hriscanstva.ostale religije kao islam,hinduizam,sintoizam,judaizam ne zanimaju me jer smatram da su prevazidjene.covek mora daveruje u nesto makar to bilo apstraktno i liseno svake forme jer nam je to urodjeno.verovatno zato postoji toliko religija da bi ljudi mogli da bireju koja od ponudjenih im se najvise svidja.
sa tim se ne slazem jer jedan je BOG STVORITELJ jedna je vera,jedno spasenje jer nas nije stvaralo vise bogova vec samo jedan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemogu da se slozim sa misljenjem da crkva nekog drogira, osim ako se ne radi o nekakvoj sekti ili nekom kultu. Ja kao pravoslavni hriscanin mogu da govorim samo o svojoj veri. Dakle osnovna poenta je u tome kako dovesti coveka do covecnosti i ocistiti ga od strasti. Strast sama po sebi je zabluta. To ce vam potvrditi svi ucitelji mudrosti i svi svestenici iz svih religija. Strast radja zlo. A zlo se pobedjuje jedino dobrotom, smirenjem i bestrascem.
Sto se tice ratova i medju-verskih sukoba, zelio bih da znate da njih ne izazivaju vernici vec pojedine interesne grupe kojima je cilj drugaciji od verskog. Isto kao sto na utakmicama vecitih rivala Partizana i Zvezde sukobe izmedju navijaca izazivaju iskljucivo oni koji nose zlo u srcu i koji su dosli da se tuku, a ne oni koji su dosli zbog fudbala i koji iskreno vole svoj klub.
Dragi ljudi, Bog stvarno postoji odgovaralo to vama ili ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pojedici ili interesne grupe ne mogu izazvati nikakav veci sukob ako nisu potpomognute od verskih vodja.dokaza u istoriji kako nasoj tako i u svetskoj ima na pretek.videli smo svi njihovo licemerje u poslednjem ratu na kosovu kada su muslimanski i pravoslavni svestenici pozivali na mir a istovremeno blagosiljali svoje trupe da je opravdano to sto rade.to pitanje ne moze da se gleda povrsno jer je interes stajao ispred svega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemoj tako.
Niko nije blagosiljao paljenje ni crkava ni dzamija. To su radili izmanipulisani nesretnici kojima nije jasna sustina vere. Naravno, svako navija za svoje boje, ali iskreno neverujem da su podpomagani od strane verskih vodja. Siptarske terosriste je pomagala i hrabrila Americka CIA koja je i uzrok ovakvog stanja na Kosovu. Nije problem u veri vec u ljudima. Amerikancima je trebala baza i resurski Kosova i to je bio osnovni uzrok celog ovog glupog rata. Raspalili su citavu situaciju koja je mogla da se smiri. Nalozili su ih da mogu imati sopstvenu drzavu, oni su naseli i sada imamo situacju kakvu imamo. Zavadi pa vladaj. No to je druga tema.  A nasi svestenici su blagosiljali nasu vojsku jer mi branimo ono sto je nase: preko 200 crkava i manastira koje se tamo nalazi nalaze. Zar da dozvolimo paljenje i unistavanje istih i odobrimo okupaciju teritorije na kojoj je nastala nasa drzava?

Istog trenutka kada je upaljenja dzamija u Nisu i Beogradu su se oglasili predstavnici Srpske Pravoslavne crkve i osudili zlocin. Ljudi koji su to uradili dobili su od 3-6 meseci zatvora, a dzamije su renovirane.
Dakle to sto si rekao ne stoji. Nema nikakvog licemerja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mozda si u pravu iako ja imam drugacije iskustvo jer sam varovatno stariji od tebe.ja sam iz centralne sumadije gde se tradicija i crkva jako postovala.moji su  ranije imali dosta problema zbog toga.lako je osudjivati vec pocinjeno delo problem nastaje kod prevencije takvih stvari jer sam siguran da ni svestenici neznaju sustinu vere.a kad slep slepog vodi oba upadaju u rupu.veliki je broj osnovnih pitanja na koja svestenici nemaju ili ne znaju odgovor i tu nastaje problem jer kad ne dobijes jasan odgovor od onog ko koji je duzan da ti ga da onda sam trazis i lutas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"...a kad slep slepog vodi oba upadaju u rupu.veliki je broj osnovnih pitanja na koja svestenici nemaju ili ne znaju odgovor i tu nastaje problem jer kad ne dobijes jasan odgovor od onog ko koji je duzan da ti ga da onda sam trazis i lutas."

Jasno, slazem se...  Zato je po meni bolje pitati monaha za savet nego popa. Svakako su veci duhovnici.
Ali udaljismo se od teme...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 158
Zastava u Bozijoj basti
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Kao sto je neko vec rekao postoji samo JEDNA  prava vera u OCA I SINA I SVATOGA DUHA i u JEDNU SVETU,SABORNU I APOSTOLSKU CRKVU.Hvala Bogu sto mi je dozvolio da progledam duhovnim ocima i sto mogu reci
PRAVOSLAVLJE ILI SMRT!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Bivši učenik osnovne škole

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2344
Zastava Budimpešta
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6610
Vrlo tolerantno s tvoje strane... Bas onako potkrijepljeno jevandjeljem... Ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe...
Ima neke spiritualne veze izmedju tvog nicka i tvog duhovnog nivoa.
« Poslednja izmena: 01. Dec 2005, 18:21:20 od Consigliere »
IP sačuvana
social share
Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 158
Zastava u Bozijoj basti
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ovo je razmisljanje BUKVINE zene BUKAV je inace bogoslov i ako BOG da uskoro ce biti rukopolozen u djakona.Eto toliko o nama, jer PRAVOSLAVLJE je JEDINA PRAVA VERA ZA NAS Smile Smile Smile
P.S. Sto ne znaci da mi nismo tolerantni prema drugim religijama i da ne ljubimo bliznjeg svog kao sebe same jer je PRAVOSLAVLJE LJUBAV
P.S. Ono sto sam rekla PRAVOSLAVLJE ILI SMRT znaci SVOJE NEDAM, A TUDJE MI NETREBA Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Bivši učenik osnovne škole

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2344
Zastava Budimpešta
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6610
ali cemu onda pominjanje smrti? nek svak' zivi kako hoce... ali podvlacim zivi
IP sačuvana
social share
Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.