Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li čovječanstvu organizirana religija?  (Pročitano 75153 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
@Tattoo

Religija ne obavezuje ali je potrebna zbog toga što je čovjek usmjeren na Boga. U njegovoj je prirodi. Crkva to oduvijek tvrdi. U novije vrijeme medicina, tj. neurologija pronalazi i fizičke dokaze o toj usmjerenosti, tzv. božja točka kod sljepoočnice. Ona je kod nekih aktivnija, a kod drugih nije, isto kao što je neki drugi dio mozga razvijeniji kod jednih negoli kod drugih. Istine je da Crkva nije prije poznavala tu "točku", ali je prepoznavala po povijesti i po čovjekovom ponašanju da je on usmjeren k Bogu. Zato je potrebna religija. Rekli bi medicinari: treba ostvariti sve svoje potencijale, tj. konkretno, treba postići što veću moždanu aktivnost. To ne znači da "ne-vjernici" nisu "potpuni" ljudi, nego samo znači da čovjek teži Višemu.

@tomahavkic

Mislim da je danas važna samo moć, a putevi do moći su različiti. Svi teže da imaju što više i da budu što prihvaćeniji u društvu, a to ne možeš ako nemaš neki oblik moći. Bilo fizička, bilo materijalna, bilo politička itd., a najmanje se cijeni ona duhovna i misaona. Zašto? Zato jer ona nije mjerljiva. A danas je mjerenja i premjerivanje sve. Za sve imamo mjeru. Biramo partnera mjereći ga, provjeravamo njegovu ljubav izjavama i darovima, pa što je veći dar veća je ljubav ( zaboravi malo idealiste koji kažu da je sitnica važna, ali i sitnica je mjerljiva). Na to mislim. I da bi "uspio" u ovom svijetu moraš steći nekakvu moć. Moć je danas najjači afrodizijak. Nadam se da sam malo pojasnio. Naravno, ovo je moje mišljenje s kojim se možeš, ali i ne moraš složiti.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
i ja mislim da je vazno puno u zivotu postici i steci ugled.
ti pod tim smatras drugacije stvari nego ja,a u stvari mislimo na isto. Wink   "oduvek sam smatrao da je prostakluk uspeti u zivotu",kao sto bi rekao jedan moj brat.

@koni i ciklo i drugi koji pokusavaju da ubede ostale da je vera dobra stvar

ja sam bila prva koja je pricala protiv vere i bila sam protiv svega sto nije racionalno...moji prijatelji vernici su to trpeli,i na kraju sam sama uvidela da oni imaju nesto vise od mene...mislim da takve rasprave ne vrede,ako tebi vera znaci obicna je pristojnost da drugi to ispostuju...moraju sami videti sta ona daje,ne moze to da im se objasni .let go...
« Poslednja izmena: 06. Maj 2005, 23:11:38 od tomahavkic »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Mislim da je danas važna samo moć, a putevi do moći su različiti. Svi teže da imaju što više i da budu što prihvaćeniji u društvu, a to ne možeš ako nemaš neki oblik moći. Bilo fizička, bilo materijalna, bilo politička itd., a najmanje se cijeni ona duhovna i misaona. Zašto? Zato jer ona nije mjerljiva. A danas je mjerenja i premjerivanje sve. Za sve imamo mjeru. Biramo partnera mjereći ga, provjeravamo njegovu ljubav izjavama i darovima, pa što je veći dar veća je ljubav ( zaboravi malo idealiste koji kažu da je sitnica važna, ali i sitnica je mjerljiva). Na to mislim. I da bi "uspio" u ovom svijetu moraš steći nekakvu moć. Moć je danas najjači afrodizijak. Nadam se da sam malo pojasnio. Naravno, ovo je moje mišljenje s kojim se možeš, ali i ne moraš složiti.

pa mozda ja gresim,ali mislim da danas nije vazna samo moc. Smile mislim,kome je vazna Smile: ja s takvim ljudima ne zelim da budem mnogo u kontaktu.ugled je isto moc Smiley pogledaj majku terezu.ne znam ovo sa ljubavlju i darovima jer mi veci poklon nije bio znak ljubavi...niti uopste trazim neki poklon.mozda gresim.(valjda ga zato nikad nisam ni dobila )ali ocekivati da osoba tebe voli opet znaci ocekivati od nje mnogo...da se ponasa u redu,postuje te,ne bude egoista kad si ti u pitanju,spremna da ti pomogne,spremna da sebe preispituje...to su uzasno veliki zahtevi Smiley
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Naravno da nije vazna samo moc... ali.. ko je ima ima mnogo drugaciji pogled.
Neverovatno je kako dovoljna kolicina novca i moci moze da proizvede realnu kopiju onoa sto bi covek zeleo.
Kad nemas novca i imas iskrenu ljubav ti si fakat presrecan...
Kad imas novac i nemas iskrenu ljubav napises stavke sta to podrazumeva das potcinjenom i za pola sata dobijes to sa sve masnicom na vrhu...
Nije to realno sve.. ali ne znam sta je bolje.. ziveti u losem realnom ili dobrom imaginarnom svetu
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Nazalost ne valja nijedno, ali ipak je bolja stvarna ljubav od bilo kakve alternative. Mislim da se pravo drugarstvo i ljubav ne mogu kupiti nikako. Drug koji je sa tobom zbog para nije sa tobom zbog tebe. Cura/momak koji/a je sa tobom zbog para zasluzuje samo jedan tretman...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Slazem se ja sa time, nema tu zbora, ali to ne menja cinjenicu da se tako verne replike toga mogu dobiti da je to zapanjujuce..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
vidis,kako uopste znas da ti je neko prijatelj?
kada si pun kesa,pa nemas priliku da ti zatreba pomoc....onda je lako biti tvoj prijatelj....i to najbolji....lako je izlaziti sa tobom na fensy mesta,juriti sponzoruse,peglati se...raditi sta god hoces.
e druga prica je kada ti je zivot sranje....onda bukvalno maltretitas svoje ortake...trazis im kes,smaras ih....nemozes da ides negde kad te zovu....svaki drugi dan si nervozan pa se dernjas ko lud....fauliras ih na basketu ko konj....blejis im na gajbi pet sati zato sto te cale nervira i bas te zabole sto moraju da uce...ne vratis im maicu tri metra dana...prisvojis im najjaci sorc koji imaju...trazis im kas,pa ga drzis dve godine....slomis im kevinu omiljenu vazu.......
e pa kada oni i posle svega toga i dalje ostanu uz tebe,onda znas na cemu si.
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
@ SF
Smiley Zavisi od osobe, svako od nas je drugaciji. Za sex je najlakse!  Smile

ali dublja osecanja...

Zavisi to i od kulture, zapadnjacima je normalnije da nemaju pravu ljubav i prijateljstvo pa im lakse pada pomisao da placaju takve stvari. Meni nikad to na pamet ne bi palo da probam.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4
ja mislim da je religija izgubila svoj pravi smisao (to se pogotovu odnosi na tkz. velike religije)
ljudi postali previse pasivni, a mislim da bi prava stvar bila da izadju iz svojih uobicajenih oblika ponasanja, ako mogu, i da vide svet onakav kakav jeste, neobojen svetlim bojama, vec turoban i tezak...
crkva nudi gomile lakih resenja (molitve...) a u stvari resenje samog problema se nalazi u njima samima
IP sačuvana
social share
I find your lack of faith disturbing
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
Postoje velike razlike i prema mnogima nedokucive razaljine u poimanju homo-religiosusa. Svaki pojedinac mora sebi postavitii pitanje nad pitanjima.Da li i u sta verujem. Na ovom podneblju desavali su se i jos se desavaju lomovi u ljudskim dusama .#Sloboda veroispovesti poklapa se sa pocetkom sveopste katarze naroda. Faktor grupisanja i psihologija mase kao stozer okupljanja prihvata religiju lao vodilju kroz bespuce koje je ostavilo razaranje rat i svi pogromi koji su nas snasli . Bez obzira na neke spoljne manifestacije koje se ispoljavaju kao vodilje kroy tri konfesije ostaje i dalje neplodno tle za istinsku religioznost Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.