Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li čovječanstvu organizirana religija?  (Pročitano 75105 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Materijalne koristi sigurno nema. Bez religije covecanstvo se moze dovesti u red, ali samo pod palicom, kao u holivudskim futuristickim filmovima gde te non stop prate pomocu ugradjenog cipa, i bilo sta lose da uradis bivas na licu mesta kaznjen. Da, tako se mogu drzati ljudi pod kontrolom ali onda se gubi ljudskost i osecaj slobode.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
a da li je za nas dobro da znamo da postoje stroga pravila koja nismo u stanju da ispunimo i da strahujemo od strasnog suda?
zar nije to ono sto proizvodi tolike kvazi vernike?
zar smo postali ispravni ako pratimo sva ta pravila samo zato da izbegnemo kaznu,zar to onda nije prevara?
a osecaj slobode ne mozes ni imati,kad te religija obavezuje poput nekog roba.
zar nije bolje da odgovaras samom sebi,da sam sebi budes sudija,jer sebe ne mozes slagati.ti uvek znas zasto si nesto uradio.
ja imam odredjenu predstavu o sebi i stalno analiziram svoje postupke i pri tome se ne vodim nikakvom religijom.
najvaznije mi je da ne izneverim sebe i ono sto predstavljam, kada uspem da postupim u skladu sa svojom licnoscu osecam se odlicno i ne treba mi nikakva potvrda od boga.
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Kombinezon, costa, pravila nisu tako strasna koliko mislite. Problem je sto ih mediji i ljudi slabo upuceni u te stvari dosta naduvaju. Ja sam poprilicno hedonista, pa mi nije tesko da ispunim ni teza od mnogih pravila. Kao na primer post od koga se mnogi plase i ustrucavaju a u stvari nije nista opasno, tesko ni posebno.

Naravno, samo pracenje pravila te ne cini dobrim, nikako! Ni svestenici to ne kazu. Bolje je biti cista srca a ne postiti nego ubijati a postiti sredu/petak kao Legija...

Religija ne obavezuje - svako je slobodan da je prihvati ili odbaci. Ako je prihvatis, prihvatas i lepo i "ruzno". Ne postoji religija koja nudi samo spasenje bez ikakvog odricanja - bilo bi besmisleno. Hriscanska odricanja su zarad drugih - gladnih, siromasnih, obespravljenih. Tesko je to uvideti dok se ne udje malo dublje u materiju.

Kombinezon, tvoj je izbor da li ti treba potvrda od Boga ili ne. Nije vazno samo ne izneveriti sebe, vazno je ne izneveriti ljude oko sebe. Znaci, milosrdnost, pazljivost, skromnost su vrline pa makar i ne bio Hriscanin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
Ali zasto nam je potrebno da nam sva ta pravila propisuje religija,zar nismo sami sposobni da dodjemo do nekih osnovnih moralnih nacela.
Zar stvarno neko treba da nam govori sta treba,a sta ne treba i jos da nas ucenjuje tamo nekakvim kaznama ili nagradjuje posmrtnim zivotom.
Nisam bas toliko slab.

Meni je najvaznije da ne izneverim sebe,jer ja samo znam da sam onakav kakav sam.Ako izneverim nekog drugog,a pritom ostanem dosledan sebi i svojim prioritetima,to znaci da je taj neko imao nerealna ocekivanja ili me nije dobro poznavao.
Ko god mi je prijatelj nece od mene ni ocekivati ono sto ne mogu da ispunim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Pojedinacno neko moze da bude dovoljno jak. Ali sta ako imas dve pametne, racionalne osobe koje nemaju ista moralna nacela? Onda mora da udje autoritet sa strane da resi ko je u pravu.

Sto se tice izneverivanja, to je teze tumaciti sa religijske strane pa ne znam sta da kazem na tvoj stav. Jedino je bitno ne stavljati sebe u centar svemira. Meni je licno to najteze da uradim od svega, trudim se pa nekad uspem a nekad pokleknem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
Ako su dve osobe dovoljno pametne i racionalne onda osnovna moralna nacela moraju da im budu ista.

Ja i nekazem da sam ja sam sebi najvazniji,samo kazem da sam prema sebi najodgovorniji.
Npr.-Ja ne smatram sebe za nekoga ko nema razumevanja za tudje probleme i kada se dogodi da ne odreagujem onako kako posle utvrdim da je trebalo,cak i ako mi ta osoba oprosti ja sebi necu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Ne moraju da im budu ista. A zamisli kad se pridoda jos nekoliko miliona ljudi, neki gluplji, neki pametniji, neki siromasni, neki bogati, neki obrazovani, neki ne... Nema sanse da se napravi zajednicki moral.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Pa da ako su dobronamerni. Medjutim nisu svi "normalni" kao sto smo ja i ti (da zelimo dobro sebi i drugima). Ima mnogo ljudi koji su inteligentni a opet samo na sebe misle, zanemarujuci sta njihovi postupci cine drugima. Ako takve posmatras oni nemaju ni "m" od morala a opet su u stanju da o tome filozofiraju kao da znaju sva znanja ovog sveta i cesto da nadglasaju nekog dobronamernog, bez obzira na religiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
upravo tako....znaci religija je tu da odredi moralna nacela onima koji to sami ne mogu.

dvema racionalnim i inteligentnim osobama OSNOVNA moralna nacela moraju da budu ista,inace neko od njih nije bas takav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
slucajno sam obrisao post ali opet sam ga otkucao.

odgovar na tvoj drugi post-zto sam i napisao-inteligentni i racionalni,a ne samo inteligentni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.042 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.