Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Toliko je vruće da šnicle prže na ulici, a kolače peku u kolima  (Pročitano 3324 puta)
05. Jul 2016, 16:58:24
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 601.5.17
mob
Apple 15
Toliko je vruće da šnicle prže na ulici, a kolače peku u kolima

UTORAK, 05. JUL 2016, 15:22 -> 15:32   
IZVOR:
RTS, JUTJUB

Ako je u Beogradu vruće, kako bi onda trebalo opisati temperature u Arizoni, gde su na ulici pržili šnicle, a u automobilu pekli kolače.

Snimak amaterskog „kulinarskog šoua“ privukao je priličnu pažnju, a momci na njemu su hteli da pokažu koliko je vruće u Arizoni tokom leta.

Kada su stavili meso na metalni poslužavnik koji su ostavili na suncu, šnicle su odmah počele da „cvrče“.

A onda su, posle nekoliko sekundi, skrenuli kadar na skupoceni „laborgini“ u kom su na kontrolnoj tabli bili postavljeni kolači na plehu.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
u arizon kalifornijii i nevadi je najtoplije u sad

feniks ima prosecnu dnevnu julsku temperaturu od 41

las vegas 41

bulhead city 44.5

laughlin  44.5

lake havasu city 43. inace drzi rekord 53.3 apsolutnimaksimum za naseljna mesta u sad

yuma 42

needles 43

dolina smrti 47

posto su naravno sva ta mesta dosta juzno izmedju 30-37 geografske sirine sto ce reci da je intenzitet uv i toplotnog zracenja ogroman ,recimo da neko proba u toku podneva da seta asfaltom bos dobio bi teske opekotine

ipak rekorder po prosecnoj dnevnoj najvisjoj kao i prosecnoj dnevnoj uopste se nalazi u alziru to je grad sa 20 000 stanovnika reggane gde je dnevni najvisi prosek takodje kao u dolini smrti 47 a 24h. prosek 40,sto je za stepen vise nego u dolini smrti,

jos dva grada gde je prosek slican kao u dolini smrti su takodje u alziru

in salah i adrar gde je dnevna temperatura u proseku 46.5 stepeni

« Poslednja izmena: 05. Jul 2016, 18:41:26 od sez »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
Al suv vazduh. A ovde je leti ko na faking Borneu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Istina, vlaga zeza, iznad 40 stepeni moze fino da se izdrzi ako je suvo. Kad je vlazno osetis i kad je hladno i kad je toplo.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
zato je najgore u tajlandu  vijetatnamu brazilu posto je konstantno vlaga ogromna

zamislimo sad ove americke doseljenike koji su poceli sa naseljavanjem arizone nevade i ove najtoplije delove kalifornije,koji je to sok za njih bio kad pola godine imas opasne vreline a sedis u drvenoj kuci od dasaka,u sahari berberi zive vekovima i njihova stanogradnja je prilagodjena tim temperaturama,a naravno i naviknuti su na te uslove
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4009
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Al suv vazduh. A ovde je leti ko na faking Borneu.

Bas tako.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
zato je najgore u tajlandu  vijetatnamu brazilu posto je konstantno vlaga ogromna

Poznanik mi pricao, susio ves u Hong Kongu na terasi, onako topao dan, navece jos ves vlazan  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
to je bash pametno ...na tako slaboj 'vatri'. peci lako kvarljive namirnice ..kao sto je meso....
to je bash zdravo... Smile

sine ja po ovim nasim vrucinama ..radi preventive...meso i na rostilju spalim... Smile

ajd govedina ...nije masna...pa i nije toliko problem..
ali svinjetina...ne znam bas da l bi je pekao na takav nacin... Smile

sve u svemu...ne bi ga pojeo onako 'sirovo' ...pa nema tih para... Smile
« Poslednja izmena: 06. Jul 2016, 17:07:28 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
mob
Sony 
Poenta je u vlažnosti, naših 29npr može da bude dosta gore nego negde 40  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
nije kod nas nikad tolika vlaznost kao na jugu azije,osim toga intenzitet   suncevog zracenja u juznijim oblasima u oblastima je mnogo veci koga zanima nek pogleda tablicu indeksa toplote

https://hr.wikipedia.org/wiki/Indeks_topline
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.