Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Okt 2026, 10:52:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 2538
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1867476 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5848
Prostojr je razmak izmedju dve materijalne tacke.

Beskonacnost ne postoji u univerzumu. To je samo koncept.

Prostor je ono u čemu se sve nalazi pa i taj tvoj razmak između bilo koje dvije točke.

A beskonačnost nije samo koncept ona i stvarno postoji u našem svijetu, prostor je jedna od tih beskonačnih veličina, a ima ih koliko hoćeš.

I vrijeme je recimo beskonačna veličina koju i te kako svi "osjećamo".

U našem svijetu imaš beskonačne pravce i polupravce koliko ti god srce želi, ah sada sam se sjetio da fizičari ne znaju ništa o tome, to znaju samo pravi metafizičari poput mene recimo, a nikaj onda, pozdrav.

Pa sta je prostor?

Naš prostor samo je jedna od dimenzija Aposlutnoga Ništa...

ovo se ne moze nazvati adekvatnom definicijom
sta je dimenzija? sta je to tvoje apsolutno nista? zasto nas prostor?

Prostojr je razmak izmedju dve materijalne tacke.

ovo je vec blize.
delom zbog toga sto je ovde objasnjeno upravo sta je dimenzija.
ali bi da ti napomenem sonik jednu zanimljivost. pojam razmak... ili udaljenost dolazi od cula dodira. i tu bi abenaz mogao da uleti da se nije zakacio za ulogu reci ili za sta vec

Pa sama dimenzija nije razmak između nekih točaka, govorim o različitim dimenzijama prostor-vremena kao što je ova naša, u kojoj mi postojimo.

Prostor-vrijeme je kao cjelina jedna dimenzija, ali shvaćam na što misliš kod dimenzije, misliš na veličinu nečega, na tri prostorne dimenzije, ali ja govorim o pravim dimenzijama koje su velike kao i čitav naš svijet, kontaš?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
ne.
sta je za tebe dimenzija?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
ali bi da ti napomenem sonik jednu zanimljivost. pojam razmak... ili udaljenost dolazi od cula dodira. i tu bi abenaz mogao da uleti da se nije zakacio za ulogu reci ili za sta vec
pojam ''razmak'' kao i bilo koji drugi pojam dolazi na prvom mestu od svesti putem reči,a tek na drugom od dodira,svest/reč je primarna i apsolutno neophodna za postojanje bilo čega,diskusiju o bilo čemu,dokazivanje bilo čega. ti i sad dok se nadmudruješ sa ovim dvojicom koristiš reči i svest i i dalje ne uviđaš njihovu krucijalnost,zapanjujuće zaista
(i sad bi ti reko nešto kao ''hehe pa kakve ima veze što koristim reči,sve o čemu govorimo bi postojalo i BEZ reči Wink)) ''  i onda te ja pitam da dokažeš upravo to što si rekao,da dokažeš da i kako nešto postoji bez reči i onda zaćutiš)
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat
pojam ''razmak'' kao i bilo koji drugi pojam dolazi na prvom mestu od svesti putem reči,a tek na drugom od dodira,svest/reč je primarna i apsolutno neophodna za postojanje bilo čega,diskusiju o bilo čemu,dokazivanje bilo čega. ti i sad dok se nadmudruješ sa ovim dvojicom koristiš reči i svest i i dalje ne uviđaš njihovu krucijalnost,zapanjujuće zaista
(i sad bi ti reko nešto kao ''hehe pa kakve ima veze što koristim reči,sve o čemu govorimo bi postojalo i BEZ reči Wink)) ''  i onda te ja pitam da dokažeš upravo to što si rekao,da dokažeš da i kako nešto postoji bez reči i onda zaćutiš)
eto, sta sam rekao
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
kazem...iluzija...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
Rastojanje je fizicka velicina. Moze da se izmeri. Prostor je rastojanje izmedju dve materijalne tacke. Ukoliko imamo samo jednu materijalnu tacku, onda je prostor jednak zapremini te materijalne tacke. Besmisleno je pricati o prostoru u kome ne postoji materija jer cak i da takvo nesto postoji, nema nikavog znacaja.

Vreme je karakteristika kretanja. Cestici A treba 5 secundi da predje razdaljinu od 5 metara. Ukoliko nema kretanja, svako racunanje vremena pa samim tim i merenje vremena nema nikakvog smisla. Koliko je vremena proslo pre Big Benga je potpuno irelevantno za nas svemir i nema nikakvog znacaja na cinjenicu da nas svemir (univerzum postoji).

Za ove manje obrazovane, dokaz da se Big Beng desio je mikrotalasno pozadinsko zracenje, crveni pomak udaljenih galaxija. Sto su galaxije udaljenije od nas to je njihov crveni pomak veci.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5848
Rastojanje je fizicka velicina. Moze da se izmeri. Prostor je rastojanje izmedju dve materijalne tacke. Ukoliko imamo samo jednu materijalnu tacku, onda je prostor jednak zapremini te materijalne tacke. Besmisleno je pricati o prostoru u kome ne postoji materija jer cak i da takvo nesto postoji, nema nikavog znacaja.

Vreme je karakteristika kretanja. Cestici A treba 5 secundi da predje razdaljinu od 5 metara. Ukoliko nema kretanja, svako racunanje vremena pa samim tim i merenje vremena nema nikakvog smisla. Koliko je vremena proslo pre Big Benga je potpuno irelevantno za nas svemir i nema nikakvog znacaja na cinjenicu da nas svemir (univerzum postoji).

Za ove manje obrazovane, dokaz da se Big Beng desio je mikrotalasno pozadinsko zracenje, crveni pomak udaljenih galaxija. Sto su galaxije udaljenije od nas to je njihov crveni pomak veci.

Nikakvo pozadinsko zračenje nije dokaz da se Veliki prasak ikada dogodio, jer ta teorija, ako se uopće i može zvati teorijom baš na ništa o samom postanku svijeta ne odgovara, to bi i obrazovanom i onom drugom i te kako već moralo biti jasno.

I postoji da znaš daleko više prostora u našem svijetu gdje nema nikakve materije, govorim o onome "izvan" našega svemira, dakako da fizičari koji ni ne znaju kako je svemir veliki to nisu mogli otkriti.

A što se vremena tiće, mi mjerimo to po kretanju ali samo vrijeme ne ovisi o tome da li ćeš ti spavati ili se voziti, jedna sekunda će isto proći i u prvom i drugom slučaju, garant!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
pošto sam ja manje obrazovan, aj mi malo detaljnije objasni ovo sa ''crvenim pomakom udaljenih galaksija i pozadinskim zračenjem'', šta je to,o čemu se tu radi
(znači TI da mi objasniš tvojim rečima a ne da mi daš neki debilni link)
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
Napisi zelju na papir, pa cemo videti, ako si bio dobar cele godine, mooooozda ce biti nesto 25. Decembra ili 7. Januara  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
rastojanje se ne moze izmeriti...moze se samo uporediti sa nekom velicinom koja je dogovorno uzeta za jedinicu mere...

rastojanje u apsolutnom smislu ne postoji...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 2538
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Okt 2026, 10:52:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.