Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Jun 2026, 18:11:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 2531
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1755445 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
naravno da je bitno šta mi,na prvom mestu i pre svega,percipiramo putem svesti,dakle bivamo svesni nečeg,a potom i zaključujemo,to je zapravo JEDINO bitno jer van toga (naše svesti) ništa i ne postoji

pa sta to percipiras putem svesti ako nista ne postoji van svesti?

naravno da ne,zašto to pitaš,kakve to ima veze sa bilo čime?
Pa ako pada kisa mozes li da je zaustavis?
pa ako je kisa deo svesti, mozes li da utices na nju? mozes li da utices na svoju svest uopste?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Kažeš da van naše svijesti ništa ne postoji?
tako je.izvoli i dokaži šta to i kako postoji-BEZ SVESTI,odnosno VAN TVOJE SVESTI,dakle nebivajući svestan.srećno!

Citat
Zanimljivo je da su recimo naša zvijezda Sunce, isto kao i Mjesec ili sama Zemlja postojali davno prije nego su postojale bilo kakve misli o njima, eto vidiš kako te stvaran svijet potpuno demantira, da nisi u pravu.
ja i nisam rekao da PRE svesti nije ništa postojalo nego da BEZ svesti ne bi ništa postojalo,pa tako ni te ''zvezde,mjesec,sunce'' itd,da ih MI NISMO POSTALI SVESNI i time ih uveli u postojanje

Citat
dobro pitanje,trebao sam i tad naglasiti,dakle percipiram I ISTOVREMENO DOVODIM U POSTOJANJE,odnosno baš percepirajući i ''stvaram'' nešto što ''objektivno'' postoji,percepcija=postojanje,nema percepcije bez postojanja i nema postojanja bez percepcije. misli o tome  Smile

Citat
pa ako je kisa deo svesti, mozes li da utices na nju? mozes li da utices na svoju svest uopste?
naravno da ne,zbog čega bih mogao? niko ni na šta ne može da utiče jer slobodna volja ne postoji
« Poslednja izmena: 06. Avg 2017, 17:32:47 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat
naravno da ne,zbog čega bih mogao? niko ni na šta ne može da utiče jer slobodna volja ne postoji
nisam pitao u kojoj meri mozes slobodno da odlucis da menjas svest nego da li mozes da menjas svest, ali nema veze

Citat
dobro pitanje,trebao sam i tad naglasiti,dakle percipiram I ISTOVREMENO DOVODIM U POSTOJANJE,odnosno baš percepirajući i ''stvaram'' nešto što ''objektivno'' postoji,percepcija=postojanje,nema percepcije bez postojanja i nema postojanja bez percepcije. misli o tome  Smile

zasto mislis da je pojava necega u svesti nastanak tog necega?
« Poslednja izmena: 06. Avg 2017, 20:15:50 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
Citat
Kažeš da van naše svijesti ništa ne postoji?
tako je.izvoli i dokaži šta to i kako postoji-BEZ SVESTI,odnosno VAN TVOJE SVESTI,dakle nebivajući svestan.srećno!

Eto kada ti spavaš okolo sve postoji isto kao i kada si budan, recimo krevet.

Da nema kreveta kada spavaš i kada nisi svjestan svoga postojanja gdje bi spavao? Na čardaku ni na nebu ni na zemlji?

Loša ti je ta tvoja teorija o svijesti.

Ne možeš ti recimo neku zvijezdu poput našega Sunca staviti u postojanje tako što ćeš percipirati to i onda učiniti da postoji daj budi ozbiljan.

Zvijezde kao i planete imaju sasvim drugi uzrok svoga nastanka, daleko si ti do istine o tome, bez zamjere!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
nisam pitao u kojoj meri mozes slobodno da odlucis da menjas svest nego da li mozes da menjas svest, ali nema veze
pa i odgovorio sam ti,ni u kojoj, kao što i niko ni u kojoj meri ne ''odlučuje'' ništa nego sve radi po difoltu i automatski,jer..pogodi zašto

Citat
ne mislim nego znam
jer kada JA postanem SVESTAN NEČEG (uzmi biiilo šta za primer,predmet neki,osobu,životinju,štagod)-tada to POČNE DA POSTOJI-za mene; kada PERA  postane SVESTAN NEČEG onda..kapiraš gde idem s ovim  Smile
jedini način da me ukopaš i poništiš tu moju ''teoriju'' jeste da mi objasniš IŠTA, kako IŠTA POSTOJI-BEZ SVESTI/REČI
pokloni se i počni  Smile

mada objašnjavao sam ti već ovo čini mi se pre oko dinu-dve i nisi skapirao tad pa nzm što bi sad  Smile

Citat
Eto kada ti spavaš okolo sve postoji isto kao i kada si budan, recimo krevet.
i ovo ima kakve veze sa bilo čime? spavanje nije PRESTANAK svesti nego ''odlazak'' u neku drugu svest,tzv. podsvest,il kako već oćeš to da nazoveš
Citat
Ne možeš ti recimo neku zvijezdu poput našega Sunca staviti u postojanje tako što ćeš percipirati to i onda učiniti da postoji daj budi ozbiljan.
naravno da mogu,kao što sam to već uradio,ne samo ja nego i svi ostali koji su svesni ''sunca'' i ostalih stvari.to je osnovni i nepremostivi uslov i uzrok svakog postojanja-nečija SVEST

Citat
Zvijezde kao i planete imaju sasvim drugi uzrok svoga nastanka, daleko si ti do istine o tome, bez zamjere!  Smile
uzrok SVEGA što postoji je svest/reč
to je činjenica (ili što bi ti reko ''objektivna istina'') a ne neka moja ''teorija''
ti si daleko od istine

IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat
pa i odgovorio sam ti,ni u kojoj, kao što i niko ni u kojoj meri ne ''odlučuje'' ništa nego sve radi po difoltu i automatski,jer..pogodi zašto
nisam pitao o odlucivanju nego o tome da li mozes po svojoj (neslobodnoj) volji da menjas svoju svest.
razumes, odluka nije slobodna, u smislu da nema slobodne volje. ali kada preovlada jaci motiv da li mozes da promenis sadrzaj svoje svesti onako kako ti taj motiv diktira? recimo da nateras sebe da ne mislis o necemu?

Citat
ne mislim nego znam
jer kada JA postanem SVESTAN NEČEG (uzmi biiilo šta za primer,predmet neki,osobu,životinju,štagod)-tada to POČNE DA POSTOJI-za mene;
pa mogao bi da budes precizniji.. ili 'postoji' ili 'postoji za tebe'. sta od to dvoje? mada nema potrebe da pojasnjavas. vidim da je to za tebe isto.

jedini način da me ukopaš i poništiš tu moju ''teoriju'' jeste da mi objasniš IŠTA, kako IŠTA POSTOJI-BEZ SVESTI/REČI
pokloni se i počni  Smile
pa dobro, mada bi mogao i ti prvo da dokazes to sto ti tvrdis,  tvoju teoriju..

ali da pokusam... u formi dijaloga.\> da li su tvoja secanja sadrzaj tvoje svesti?

mada objašnjavao sam ti već ovo čini mi se pre oko dinu-dve i nisi skapirao tad pa nzm što bi sad  Smile

mislim da je bilo obrnuto al ajde..
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
nisam pitao o odlucivanju nego o tome da li mozes po svojoj (neslobodnoj) volji da menjas svoju svest.
razumes, odluka nije slobodna, u smislu da nema slobodne volje. ali kada preovlada jaci motiv da li mozes da promenis sadrzaj svoje svesti onako kako ti taj motiv diktira? recimo da nateras sebe da ne mislis o necemu
teško ali pretpostavljam da je to moguće

Citat
pa mogao bi da budes precizniji.. ili 'postoji' ili 'postoji za tebe'. sta od to dvoje? mada nema potrebe da pojasnjavas. vidim da je to za tebe isto.
već sam milion puta objašnjavao da sve što postoji postoji ZA NEKOG,na to mislim kad kažem da je postojanje subjektivno

postoji=postoji ZA mene/tebe/nju/njega, ne postoji nikakvo drugo postojanje,''samo po sebi''/ ''objektivno'' ili slične patetične nebuloze

Citat
rekoh već,ne radi se o teoriji nego o neosporivoj preočiglednoj činjenici koju bi,siguran sam,svi prihvatili kad bi samo maalko porazmislili i mućnuli glavom
kako misliš da dokažem? pa dokazao sam dosad petsto puta  Smile

Citat
ali da pokusam... u formi dijaloga.\> da li su tvoja secanja sadrzaj tvoje svesti?
da
(kuda ideš s ovim debilnim pitanjima baš me zanima šta li pokušavaš -.-)

Citat
mislim da je bilo obrnuto al ajde..
kako misliš obrnuto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat
rekoh već,ne radi se o teoriji nego o neosporivoj preočiglednoj činjenici koju bi,siguran sam,svi prihvatili kad bi samo maalko porazmislili i mućnuli glavom
kako misliš da dokažem? pa dokazao sam dosad petsto puta  Smile
ne dokazujes, samo tvrdis i mislis da je ocigledno. a ako je ocigledno nema potrebe za dokazivanjem

Citat
da
(kuda ideš s ovim debilnim pitanjima baš me zanima šta li pokušavaš -.-)

pa da li su tvoja secanja uvek deo tvoje svesti?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
uzrok SVEGA što postoji je svest/reč
to je činjenica (ili što bi ti reko ''objektivna istina'') a ne neka moja ''teorija''
ti si daleko od istine
Citat

Ti samo misliš da je to istina, a misliti i znati nešto nije jedno te isto, dapače.

Prvo, svijest nije uzrok svega znaš zašto?

Jer postoji uzrok same svijesti, dakle niti je uzrok svijest a niti ne postoji oduvijek, dapače.

Svijest, i to svaka, postoji tek od onda kada svjesno postane svjesna svoga postojanja, svoje egzistencije, a što je bilo prije toga je li? Ta svijest nije postojala, eto jednostavno a istinito, znači nije svijest uzrok svega.

Isto kao što i ti sam, prije nego si postao svjestan svoga postojanja nisi jednostavno postojao, nisi postojao prije svoga rođenja, tako se i svijest mora "roditi" (ne u materijalnom smislu dakako), da bi postojala, to ti je jedina objektivna istina, a ti vjeruj u što hoćeš, nema problema!  Smile
« Poslednja izmena: 07. Avg 2017, 17:16:41 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
ne dokazujes, samo tvrdis i mislis da je ocigledno. a ako je ocigledno nema potrebe za dokazivanjem
dokazujem.tvrdnja ''ništa ne postoji bez svesti (ili reči ako ti je lakše)'' je istovremeno i sama sebi dokaz,jer bez reči ZAISTA ništa ne postoji. da bi to opovrgao,izvoli i volontiraj primer nečega što postoji bez reči.jes stvarno tolko tupav jbt? stvarno ne bih da vredjam al.. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 2531
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Jun 2026, 18:11:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.