Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 23:44:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1656934 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa dobro, svi koji su se potrudili da procitaju su shvatili o cemu govoris. Vise od toga ocigledno neces reci. Znaci moze lock na temu?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Pa dobro, svi koji su se potrudili da procitaju su shvatili o cemu govoris. Vise od toga ocigledno neces reci. Znaci moze lock na temu?

Pa imaš tisuće pitanja na tu temu, pitaj nešto, neću na sve dogovoriti ali na mnogo toga hoću zašto ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Evo nekih odgovora iz moje teorije svega koji su uvjeren sam istiniti, a vrijeme će uskoro pokazati jesam li zbilja u pravu ili ne. Da počnemo s vječnim Bogom.

Vječni Bog, vječni uzrok svega nije niti može biti osobne naravi, nešto slično kao mi ljudi, jer svaka osobnost mora imati početak svoga svjesnoga postojanja, inaće nema kada ta svjesnost zaživiti aktivno dakako.

To znači recimo da je što se toga tiće Buda bio u pravu kada je naučavao da Bog nije osobno biće. Ako Bog nije osobno biće što je onda?

Svakako je Ništa u odnosu na sve što postoji u našem svijetu, ali to treba malo detaljnije objasniti svakako.

Zanimljivo je da i znanost tvrdi nešto slično, samo je velika razlika u pojmu "ništa" u znanosti i pojmu "ništa" u filozofiji, to treba znati razlikovat.  Smile

Iz toga proizlazi da osobnost, inteligencija ima svoj uzrok, i da ne postoji vječno, da nema nikoga tko je vječno star  i da nam onda može govoriti o svome iskustvu.

Ali kako sam već rekao iako ne postoje vječna bića, postoje bića, u što sam sto posto uvjeren, koja su starija od svemira, već sam prije naveo barem trojicu koja su najpoznatija u našem svijetu.

Dakle ako povežemo onaj gornji dio sa ovim donjim, iz vječnoga uzroka svega "Ništa", (detaljnije o tome u samoj teoriji svega u živo), nastaju svjetovi poput našega, i točno "u središtu" se onda prvo "rađa" Inteligencija, dakle osobna bića, koja nisu materijalne prirode, a tek kada broj tih bića dosegne jedan enormno visok broj (u Bibliji se taj broj naziva "Mirijada", nebrojeno mnogo), dolazi i do "ideje" o stvaranju materijalnoga svijeta kakav je recimo naš svemir.

Ako to povežemo sa Biblijom, onda Jahve nije vječni uzrok svega, nije vječni Bog (to je "Ništa" kako sam gore napisao), već se tu radi o toj Prvo inteligenciji, Prvoj ikada nastaloj Civilizaciji u našem prostor-vremenu, koja je vremenom napravila svemir kakav mi danas znamo.

Znači prva isitina iz moje teorije svega je da Jahve nije vječni Bog (vječnoga Boga nitko nikada nije vidio, Biblija je o tome više nego jasna, a Jahve Boga su mnogi ljudi vidjeli, počevši od Adama i Eve pa nadalje). Radi se zapravo samo u bićima, Bogovima, koji nisu materijalne prirode, koji su zbilja napravili život na Zemlji, a što će se i dokazati konkretnim dokazima kada ta Sila dođe na Zemlju da je svi narodi Zemlje mogu osobno vidjeti. Ako se netko s nečime ne slaže iz moje teorije može slobodno to ovdje iznijeti, dapače, pa da raspravimo o tome.  Smile
« Poslednja izmena: 05. Avg 2017, 13:22:07 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Ne možeš ti rečenicu subjektivno tumačiti, zna se što je subjekt, što objekt što predikat i tak dalje.

I kaj je onda tu problem?
ne razumeš,kada kažem ''subjektivno'',ne mislim na subjekat u gramatičkom smislu,nego je sve subjektivno u tom smislu što svi mi ljudi-subjekti u smislu da sve posmatramo i zaključujemo na osnovu naših sopstvenih subjektivnih karakteristika i percepcije,inteligencije,stanja svesti itd,tako da nema ni govora o nekakvoj ''objektivnoj'' stvarnosti koja postoji nezavisno od nas subjekata jer subjekt je upravo i uslov objekta i svake ''objektivne'' stvarnosti,prouči malo berklija i šopenhauera mesto što se zaludjuješ nekakvim ''teorijama'' bez trunke smisla i dokaza,možda će ti biti jasnije

i upravo je u tome ''problem'',što je sve stvar individualnih tumačenja i definicija i bukvalno je nemoguće da se SVI ljudi ikad oko nečeg slože (a čak i kad bi se nekako složili to opet ne bi bio dokaz da je to STVARNO objektivno tako,nego samo da ljudi imaju zajedničko mišljenje oko nečeg i to je to) ,a kamoli ove nebuloze koju ti zastupaš
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa sta mu ti dodjes, solipsista neki?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Citat
Ne možeš ti rečenicu subjektivno tumačiti, zna se što je subjekt, što objekt što predikat i tak dalje.

I kaj je onda tu problem?
ne razumeš,kada kažem ''subjektivno'',ne mislim na subjekat u gramatičkom smislu,nego je sve subjektivno u tom smislu što svi mi ljudi-subjekti u smislu da sve posmatramo i zaključujemo na osnovu naših sopstvenih subjektivnih karakteristika i percepcije,inteligencije,stanja svesti itd,tako da nema ni govora o nekakvoj ''objektivnoj'' stvarnosti koja postoji nezavisno od nas subjekata jer subjekt je upravo i uslov objekta i svake ''objektivne'' stvarnosti,prouči malo berklija i šopenhauera mesto što se zaludjuješ nekakvim ''teorijama'' bez trunke smisla i dokaza,možda će ti biti jasnije

i upravo je u tome ''problem'',što je sve stvar individualnih tumačenja i definicija i bukvalno je nemoguće da se SVI ljudi ikad oko nečeg slože (a čak i kad bi se nekako složili to opet ne bi bio dokaz da je to STVARNO objektivno tako,nego samo da ljudi imaju zajedničko mišljenje oko nečeg i to je to) ,a kamoli ove nebuloze koju ti zastupaš

Ti si potpuno u krivu.

Nije bitno što mi zaključujemo već to da postoji istina o svemu neovisno o tome što mi vjerujemo, dakle i te kako postoji objektivna istina o svima nama.

I ona ni najmanje ne ovisi o tome što ti ili ja znamo ili ne znamo.

Isto kao što je 2+2=4 bez obzira da li to neko dijete već zna ili ne, to je objektivna istina koja vrijedi za sva bića, ako su inteligentna dakako.

I ako berkli i šopenhauer tvrde da nema objektivne istine onda nemaju pojma što je to istina, očigledno, a ti samo njima vjeruj, tako nikada nećeš doći do one prave istine o svima nama a koja i te kako postoji, a ti kako hoćeš!  Smile

Pa sta mu ti dodjes, solipsista neki?

Ne, zašto bi bio?

Ja samo tvrdim da postoji istina o svima nama, i ona je takva kakva je, ne može se mijenjati, i nije ovisna uopće o nikome od nas a najmanje o našem ljudskom neznanju, dapače!

Ja sam došao do nje, znači svaki čovjek to isto može napraviti, samo prvo treba vjerovati do to može, jer kukavice ne mogu doći do bilo čega velikoga, a kamoli do univerzalne istine o postanku svih svjetova koji postoje! 
« Poslednja izmena: 05. Avg 2017, 22:59:43 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Ti si potpuno u krivu.
niko nije '' u krivu'' ili ''u pravu''

Citat
Nije bitno što mi zaključujemo već to da postoji istina o svemu neovisno o tome što mi vjerujemo, dakle i te kako postoji objektivna istina o svima nama.
naravno da je bitno šta mi,na prvom mestu i pre svega,percipiramo putem svesti,dakle bivamo svesni nečeg,a potom i zaključujemo,to je zapravo JEDINO bitno jer van toga (naše svesti) ništa i ne postoji

Citat
Isto kao što je 2+2=4 bez obzira da li to neko dijete već zna ili ne, to je objektivna istina koja vrijedi za sva bića, ako su inteligentna dakako.
ne, to nije objektivna istina nego subjektivna ''činjenica'',zato što je jednom davno ko zna ko rekao da to tako mora biti,da su 2+2 4 i to je to. i reč/pojam/broj ''dva'' je samo REČ,bez reči i svesti ništa ne postoji,jer upravo svest putem reči dovodi u postojanje sve što postoji,tako da ništa od toga,od svih tih ''znanja'' nije objektivno nego strogo vezano za našu svest i reči

mislim da je ovo za solipsizam pitao mene, ti ni ne znaš šta je to verovatno  Smile
recimo da jesam,mada ne volim nikakve klasifikacije i podele i ''izme''

« Poslednja izmena: 06. Avg 2017, 00:26:52 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa ako pada kisa mozes li da je zaustavis?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
naravno da ne,zašto to pitaš,kakve to ima veze sa bilo čime?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Citat
Ti si potpuno u krivu.
niko nije '' u krivu'' ili ''u pravu''

Citat
naravno da je bitno šta mi,na prvom mestu i pre svega,percipiramo putem svesti,dakle bivamo svesni nečeg,a potom i zaključujemo,to je zapravo JEDINO bitno jer van toga (naše svesti) ništa i ne postoji

Citat
ne, to nije objektivna istina nego subjektivna ''činjenica'',zato što je jednom davno ko zna ko rekao da to tako mora biti,da su 2+2 4 i to je to. i reč/pojam/broj ''dva'' je samo REČ,bez reči i svesti ništa ne postoji,jer upravo svest putem reči dovodi u postojanje sve što postoji,tako da ništa od toga,od svih tih ''znanja'' nije objektivno nego strogo vezano za našu svest i reči

mislim da je ovo za solipsizam pitao mene, ti ni ne znaš šta je to verovatno  Smile
recimo da jesam,mada ne volim nikakve klasifikacije i podele i ''izme''

Kažeš da van naše svijesti ništa ne postoji? A ti si koliko to daleko otišao "svojim misllima"?

Zanimljivo je da su recimo naša zvijezda Sunce, isto kao i Mjesec ili sama Zemlja postojali davno prije nego su postojale bilo kakve misli o njima, eto vidiš kako te stvaran svijet potpuno demantira, da nisi u pravu.

Svijet ne ovisi o nikakvim mislima niti bilo kojoj svijesti, on ima uzrok zbog kojega postoji, i postojati će bez obzira imao tko svijest o tome ili ne, dapače.

Zamisli da sada nestanu sva inteligentna bića u svemiru, dakle da nestanu sve misli koje postoje u svemiru, zar misliš da će zbog tog razloga cijeli svemir nestati? Neće, sve će isto biti i sa našom Zemljom, i sa Suncem i Mjesecom i sa svemirom, sve će se dalje nastaviti kako je i sada, samo što neće biti misli ni inteligentnih bića da o tome razmišljaju.

Eto to ti je objektivna istina, isto kao što je ne subjektivna nego posve objektivna istina da će uvijek biti kao što je i sada da je 2+2=4. Pozdrav  Smile

Pa ako pada kisa mozes li da je zaustavis?

Mislima ili sviješću sigurno ne, dapače.

Treba uzrok padanje kiše ukloniti, pa kiša neće padati, jednostavno.

Dakle da bi nešto postojalo bitan je uzrok i djelovanje na njega, ako želimo nešto promijeniti.

Sviješću ne možemo ništa konkretno promijeniti.

A kamoli učiniti da nešto nastane ili pak nestane, da više ne postoji, garant!  Smile
« Poslednja izmena: 06. Avg 2017, 16:24:46 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 23:44:42
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.