Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ТАЊА БОШКОВИЋ:Убијају деци жељу за традицијом,ћирилиц  (Pročitano 8418 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Ja pri kraju osnovne, jer sam provalio da brže pišem kada koristim pisanu latinicu. Što ume da bude bitno kada ti diktiraju brzo ili kad imaš puno toga da ispišeš. Mislim meni je bar tako. Ali s druge strane, kad pišem nešto za dokumenta i administraciju, pišem onim pismom koje stoji na tom formularu/dokumentu. S druge strane, za kompom mi ne pada na pamet da ikada koristim ćirilicu, osim kada moram zbog nekog search-a ili kada pišem nešto što mora da bude na ćirilici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Vidis... to je skroz zanimljivo...

Meni su pisana i latinica i cirlica prakticno necitljivi jer imam obicaj da mi sva slova budu.... okrugla...

Zato sam uvek hvatala beleske stampanim slovima, posebno cirilicom... nemam pojma zasto... verovatno ljudi imaju razlicite afinitete... hm...

Inace, koliko se secam proglasili su cirilicu najboljim pismom za digitalne medije jer je svako slovo zauzima isti prostor... Verovatno nisam dobro objasnila... ali poenta je da kada kucas cirilicom... sve je jednobrazno i nema iskakanja...

Ova recenica je na latinici

Ова реченица је на ћирилици
« Poslednja izmena: 22. Jul 2015, 13:32:34 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7

Elem, meni je ta ideja glupa jer sve što može da se radi na tabletu, može i na jeftinom desktop računaru. Pritom, desktop PC duže traje, trpi drndanje od strane klinaca i  lakše se servisira i sređuje, dok tablet uvek moraš da nosiš u servis.

Moze ali je tablet za neke stvari prakticniji i laksi za nosenje i upotrebu. Recimo zadaci iz matematike mogu biti u formi abcd pitalica gde ce dete odabrati izmedju ponudjenih odgovora prsticem a ne misem, a za mis treba podloga i tako dalje.

Sto se tice telefona, da zanemarimo kurcenje i dokazivanje pred vrsnjacima, je potpuno ok stvar. Malo telefoniras, malo facebook, malo igrice, ne vidim da ce se to promeniti u buducnosti.

------ nevezano za ovo gore --------------

Svaka generacija je kukala na nove narastaje kako su ovakvi i onakvi pa se svet ipak okrece i dalje. Kad je moj deda bio mali, verovatnu je njegov deda/ujak/otac kukali kako svi odose u Beograd a niko na selu, pa se gube tradicija, i trt mrt. Pa su onda nasi dedovi gundjali na pojavu rokenrola, starke, farmerke i ostalo, kako kome upadne - referenca Grlom u jagode i Flojd. Pa su onda ti nasi ocevi postali tate pa su onda nama kenjali o
hevi metalu, kompjuterima, kondomima, i sta sve jos , znate i sami. Pa smo onda mi ('71 - 81) postali ocevi i onda smo opet krenuli da drobimo kako su nam deca asocijalna, kako mnogo gledaju komp i tv i mobilne telefone, a svet se i dalje okrece...

@Anea

Imas latinicni font kod koga svako slovo uzima isti prostor.

« Poslednja izmena: 22. Jul 2015, 13:38:03 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.130
mob
Qtek 666
Ја радим у две школе, а у две сам "силом прилика" као да радим, и тврдим да се искључиво ћирилица користи. За три године сам имала само један случај да дете није желело да користи ћирилицу, али смо то решили, мали је живео 10 год. у Немачкој и слабо је знао ћирилицу. Можда касније та деца забораве случајно или намерно своје писмо, али у школама се само оно користи, осим за часове језика...бар сам за основне сто посто сигурна. Ниједно дете од 60 тестова које сам прегледала на завршном сада није користило латиницу.
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Citat
Imas latinicni font kod koga svako slovo uzima isti prostor.

naravno, ali poenta je da svaki cirlicni zauzima isto prostor zbog samog stila cirilice... Smile

znaci... arial, times new roman i helvetica isto Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Citat
Meni su pisana i latinica i cirlica prakticno necitljivi jer imam obicaj da mi sva slova budu.... okrugla...

Znam na šta misliš i tu si u pravu. Baš sam hteo da dopišem u prošli post, da to što je pisana latinica laka za pisanje, ima svoju cenu u vidu toga da ako ne radiš na rukopisu, da se dešava da zbrzavaš slova pa na kraju to sve liči na doktorski potpis.  Smile Ono... sve je jedna linija sa nekoliko malih kvržica koje kao treba da predstavljaju slova, al njih osim autora niko ne može da pročita. To se meni nekad dešava.  Smile

Tako da što jes jes, ako hoćeš lep i čitljiv rukopis, ćirilica, i to štampana je najbolja. Zato ja njome i popunjavam većinu dokumenata. Ali kad pišem nešto za sebe, onda koristim speedy Gonzales pisanu latinicu koja mu taman dođe i kao dobra enkripcija pošto jako malo ljudi posle može da rastumači te škrabotine.  Smile

Bluesoniq

Za neke stvari tablet jeste praktičniji, ali za većinu aktivnosti kojima bi po mom mišljenju prosečan učenik u srpskoj školi trebalo da se bavi, PC računar je sasvim dovoljan.
Što se mobilnih tiče, detetu koje roditelj još uvek vodi kući/u školu ili živi blizu škole, isti ne treba. Posle kada počne da hoda gradom samo (sad zavisi ko kad kreće, ali recimo od 4. ili 5. razreda), onda mu se kupi telefon. A isto važi i za komp, ne pre 10. godine. Ne treba navikavati decu na to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Ja se ne slazem sa tim. Decu treba obrazovati u svakom pogledu. Ne treba mu dati da visi 16 sati na kompu ali 1 sat dnevno (youtube, igrice) je ok. Ostalih 11 sati ode na skolicu, jelo, igranje u kuci ili napolju...

Zadnjih 10 tak godina jedino sto pisem rucno na papiru je ceduljce za kupovinu namirnica i to kad mi zena ne posalje poruku na hangout ili sms. I to ceduljce je toliko necitljivo ponekad cak ni ja ne znam sta sam napisao.
« Poslednja izmena: 22. Jul 2015, 13:50:36 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Imaće preostalih 90 godina svog života da se bavi youtube-om i igricama i da hoda ulicom ko zombi piljeći u telefon. U prvih 10 bolje nek se zanima igračkama, LEGO kockicama, igranjem napolju i povremeno crtaćima. Što se tiče obrazovanja, tu nema potrebe za brigom, neće oni ništa propustiti. Kako vreme i tehnologija napreduju, sve će im manje vremena trebati da nauče da koriste komp i telefon. Tako da ako počne da koristi komp sa 10 godina, već sa 13 će umeti dobro da barata njim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
ok, to je tvoje misljenje, ja imam drugacije.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung SGH-E590
Ja imam tri pravila! Cirilicu pisem pisano, latinicu pisem stampano, a kucam na engleskom alfabetu. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.