Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 223 224 226 227 ... 673
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tamna strana srpskog sporta ~ Navijaci vs. huligani vs. policija  (Pročitano 720754 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
nije tacno
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
SonyEricsson k310i
Ma ti novinari se u sve rauzemuju i sve znaju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Huligani su huligani i oni nemaju niti boju niti naciju !

Milovan Đorić napadnut u Varaždinu
Direktora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, Milovana Đorića napala je u utorak popodne u Varaždinu grupa Hrvata.

Prema rečima Đorića, njih sedam-osam ga je, dok je u jakni reprezentacije Srbije šetao gradom, fizički napalo. Đoriću je pomogao lokalni meštanin koji ga je odveo u obližnju prodavnicu odakle su pozvali policiju koja je došla u roku od nekoliko minuta.

Iako je Milovan Đorić u prvoj izjavi srpskim medijima rekao ga su ga huligani oborili i šutirali, kasnije je tu svoju izjavu korigovao u "oni su me napali, ali me nisu šutirali. Molim vas promenite ono što sam prvo rekao." Takođe i broj napadača se kreće od 2-10 u zavisnosti od trenutka kada je Đorić davao svoju izjavu.

Prema hrvatskom portalu Index.hr, "Đorića su navodno napala trojica hrvatskih navijača koji su, videvši srpska obilježja na jakni, nasrnula na njega, ali je interventna policija bila u blizini pa je sprečen veći incident. Napadači su navodno uhapšeni i privedenu u varaždinsku policiju, a Đorić nije povređen. Osim ovog događaja za sada nije bilo drugih incidenata".

Đoriću, koji posle prisustvovao meču mladih reprezentacija Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za EP, je u bolnici pružena medicinska pomoć, a konstantovane su mu lakše povrede lica.

Varaždinska policija je saopštila da još traga za napadačima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 540
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
У последњих месец дана имали смо два сличаја улетања навијача на терене у Енглеској,у оба случаја нити један навијач није кажњен затвором смо мизарном новчаном казном...имам и линк али не дам...
Прва ставка у преписивању па ЛАЖ

Недовољан  (1)
« Poslednja izmena: 13. Okt 2009, 22:02:32 od bgracanin »
IP sačuvana
social share
Радио Б92: " Момци који су се 10 година супростављали режиму, тукли се са милицијом док су други спавали у својим кућама. То су Делије."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Ako sam zgrešio, platiću!

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče u Mađarskoj da je spreman da plati kaznu ukoliko nadležne institucije procene da je ispijanjem šampanjca u VIP salonu „Marakane“, o čemu je „Alo!“ juče pisao, prekršio zakon.

Ministarka sporta Snežana Malović, koja je takođe u subotu uveče nazdravljala s predsednikom, nije našla za shodno da se oglasi o svom prestupu.

- Ako sam kojim slučajem prekršio zakon time što sam prihvatio času koja mi je ponuđena, treba da snosim zakonske posledice, odnosno da platim kaznu kao i svaki drugi građanin. Kada bih kojim slučajem vozio automobil i prekoračio brzinu, morao bih da platim kaznu - kaže Tadić.
Iako je u slučaju običnih građana policija brzo reagovala i hapsila sve koji su protivno Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama konzumirali alkohol, predsednik očekuje da će se nadležne institucije tek baviti njegovim slučajem. On je ipak istakao da je „neselektivna primena zakona uslov za postojanje pravne države“.
- Nisam ja nešto pio toga dana, već sam se kucnuo čašom, ali ako sud nađe da je prekršen zakon, smatram svojom obavezom da platim kaznu - rekao je Tadić.
On je objasnio i da je u VIP salonu boravio jer ga na to obavezuje protokol, a da bi radije bio na tribinama.
- Sugerisao bih ministrima da kad god mogu budu na tribinama. Ako ja moram da poštujem protokol, drugi ne moraju da se drže tog protokola, i građanima to bode oči - rekao je Tadić. Podsetimo, u VIP loži uz Tadića su bili ministri Dragan Šutanovac i Snežana Samardžić-Marković, dok su meč sa plaćenom kartom sa tribina gledali Vuk Jeremić i Zdravko Ponoš!
Političari iz opozicije redom su osudili kršenje zakona koje je državni vrh gledaocima nacionalne televizije prezentovao u direktnom prenosu.
- Ovo je očigledan primer da u Srbiji zakoni ne važe jednako za sve. Jednima je sve dozvoljeno, drugima ništa i to hitno mora da se promeni. Tomislav Karadžić nazdravlja na stadionu, ministarka sporta se protiv huligana bori tako što zagovara hapšenje navijača zbog čaše piva, a i sama pije šampanjac - kaže Aleksandar Vučić, potpredsednik SNS-a.
Poslanik DSS-a Dragan Šormaz, koji je i sam učestvovao u izradi prve verzije ovog zakona, kaže da je strašno da zakone krše oni koji se zalažu za evropske standarde.
- Ovo je dokaz da oni nemaju pojma šta je Evropska unija. Ako državni vrh krši zakone, postavlja se pitanje da li smo pravna država. Tužilac, kome su puna usta priče o navijačima, treba da se pozabavi ovim, pa neka se Boris pozove na imunitet - poručuje Šormaz.

Slobodan Radovanović: Tužilaštvo neće reagovati
Republički javni tužilac Slobodan Radovanović izjavio je da Tužilaštvo neće reagovati niti pokretati bilo kakav krivični postupak protiv predsednika Srbije Borisa Tadića zbog toga što je na stadionu nazdravio za pobedu fudbalske reprezentacije nad Rumunijom, jer za to nema osnova. Radovanović je rekao da nije prekršen zakon time što je Tadić nazdravio za istorijski uspeh reprezentacije Srbije i plasman na Svetsko prvenstvo na zvaničnom prijemu Fudbalskog saveza. „To nije isto i ne treba mešati sa situacijama u kojima navijači konzumiraju alkohol i potom prave ispade i nerede“, zaključio je Radovanović.

Navijač Zvezde Dalibor Dajić (28) ogorčen na državni vrh
Robijao 10 dana zbog jednog piva!

Dalibor Dajić (28) iz Zrenjanina osuđen je 27. septembra ove godine na deset dana zatvora jer ga je policija uoči meča Vojvodina - Crvena Zvezda uhapsila s limenkom piva u blizini stadiona domaćeg kluba.
Dajić je samo jedan od mnogih posetilaca utakmica koji je zbog kršenja Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama završio iza rešetaka. Iako se najpre nije žalio na presudu, nekažnjeno cirkanje državnog vrha ga je, kako kaže, razbesnelo.
- Ogorčen sam. Prošao sam kako sam prošao, a oni će se naravno izvući. Boli što po tom pitanju ništa ne može da se uradi, pa je suvišno bilo šta komentarisati. Političarima je dozvoljeno da se vesele u loži, a meni nije ni nekoliko stotina metara od stadiona. Jasno je da za mene i njih važe različiti zakoni - očajan je Dajić.
I dok će tužilaštvo verovatno da zažmuri pred prestupom najviših funkcionera, Dajiću je suđeno po kratkom postupku, bez mogućnosti odloženog plaćanja novčane kazne.
- Dosta nas je privedeno tog dana, ali je sve zavisilo od toga kome se koji sudija za prekršaje zalomio. Data mi je mogućnost da platim 30.000 dinara na licu mesta ili da odležim deset dana u zatvoru. Pošto naravno nisam poneo tolike pare na utakmicu, pravo sam odveden u zatvor - kaže Dajić. On tvrdi da u trenutku hapšenja nije pio pivo, da nije znao za zabranu, kao i da na sebi nije imao nikakva navijačka obeležja.

- Pravo sa livade na kojoj sam iz automobila izašao sa limenkom u ruci, odveden sam kod sudije, odatle u zatvor. Nisam neko ko je sklon nasilju, a taj prekršaj me je koštao deset dana odsustva sa posla - kaže Dajić. On nije želeo da se fotografiše, jer, kako kaže, ne veruje da će njegova slika u novinama bilo šta promeniti.

B. Majdarević - Ag.

Преузето са...

--------------------------------------------------------------------------
За Тадића и Ко.

IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
policija našla pištolj u vozilu
Uhapšen jedan od vođa „delija“
Autor: Aleksandra Ž. Adžić | Foto: FoNet | 14.10.2009. - 07:58

Dražen Dragaš na saboru zvezdaša izabran za člana skupštine „crveno-belih“

Dražen Dragaš, jedan od vođa navijača Crvene zvezde i član skupštine crveno-belih, uhapšen je juče nakon što je policija u njegovom automobilu našla pištolj za koji nije imao dozvolu, saznaje „Blic“.

Prema nezvaničnim informacijama, patrola policije u rutinskoj kontroli u Ulici Koste Glavinića na Senjaku zaustavila je automobil kojim je upravljao Dragaš. Proverena su mu dokumenta, a nakon toga je u automobilu nađen pištolj za koji nije imao dozvolu, pa je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Dragaš je marta ove godine na saboru zvezdaša kao jedan od predstavnika „delija“ izabran za člana skupštine crveno-belih. U skupštini je inače 81 član, a 19 su iz redova „delija“. On je, međutim, dobro poznat policiji i protiv njega je podneto nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava zbog raznih dela.
Dražen Dragaš je 22. avgusta 2005. godine ranjen u noge u jednom kafiću na Bulevaru kralja Aleksandra. Iako napadač nije uhapšen, u prestonici se pričalo da je u njega zbog neraščišćenih „poslovnih“ računa pucao takođe jedan od „delija“, koji je posle toga prešao u navijački tabor ljutog rivala. Pričalo se da je s njim u kontratabor prešao i Ljubomir Marković Kića, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je organizator linča na navijača Tuluza Brisa Tatona. Takođe, mladić koji je navodno pucao u Dragaša, pominje se i kao jedan od najboljih prijatelja begunca Đorđa Prelića, koji se takođe sumnjiči da je organizator zverskog napada na simpatizere francuskog kluba. Hapšenje jednog od vođa delija, i to zbog ilegalnog posedovanja pištolja, potvrda je da je država namerava da bude dosledna u borbi protiv huligana, ali i kriminala u navijačkim redovima koji je najavila posle ubistva Brisa Tatona, simpatizera francuskog Tuluza koga su na smrt pretukli mladići s crno-belim obeležjima Partizana. Simpatizeri crno-belih su, zverski nasrnuli na navijače Tuluza po instrukcijama Đorđa Prelića, člana kriminalnog klana sa Karaburme koji se dovodi u vezu s prodajom droge, ali i vatrenim obračunima.

Među navijačima i kriminalci
Posle ubistva francuskog navijača, čelni ljudi države, posebno ministarstava policije, pravde i tužilaštva, napomenuli su da „među vođama navijača ima onih koji se bave kriminalom - prodajom droge, iznudama, ucenama i zelenaštvom“. Jedan od vođa navijača Zvezde Velibor Dunić novembra prošle godine uhapšen je u Švedskoj po poternici Srbije, a naši pravosudni organi ga terete za pokušaj ubistva i organizovanje krijumčarenja droge.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Dražen Dragaš je 22. avgusta 2005. godine ranjen u noge u jednom kafiću na Bulevaru kralja Aleksandra. Iako napadač nije uhapšen, u prestonici se pričalo da je u njega zbog neraščišćenih „poslovnih“ računa pucao takođe jedan od „delija“, koji je posle toga prešao u navijački tabor ljutog rivala.

Рањен пре четири године, а нападач још увек није ухапшен??? Па ко нормалан на његовом месту не би носио пиштољ?
Слажем се, прекршио је закон и логично је да буде адекватно санкционисан али ја бих на његовом месту урадио исто.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Utoka tebra, to je Srbija
  Smile
« Poslednja izmena: 14. Okt 2009, 18:50:41 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče u Mađarskoj da je spreman da plati kaznu ukoliko nadležne institucije procene da je ispijanjem šampanjca u VIP salonu „Marakane“, o čemu je „Alo!“ juče pisao, prekršio zakon.
Kako je naš predsednik dobar coveka , za njega je zakon iznad svega i za sve je isti  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
Dražen Dragaš je 22. avgusta 2005. godine ranjen u noge u jednom kafiću na Bulevaru kralja Aleksandra. Iako napadač nije uhapšen, u prestonici se pričalo da je u njega zbog neraščišćenih „poslovnih“ računa pucao takođe jedan od „delija“, koji je posle toga prešao u navijački tabor ljutog rivala.

Рањен пре четири године, а нападач још увек није ухапшен??? Па ко нормалан на његовом месту не би носио пиштољ?
Слажем се, прекршио је закон и логично је да буде адекватно санкционисан али ја бих на његовом месту урадио исто.

Pa ko normalan se bavi kriminalom da ga zbog toga upucavaju. Ajde nemoj da se praviš toša kao ne znaš da je on jedan od jači dilera na Senjaku.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 223 224 226 227 ... 673
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.