Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:32:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svima koji slave - srecan dan budala!  (Pročitano 72634 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
Citat
jbt pa ti bolje braniš bibliju nego vernici. jesi siguran da nisi vernik ?

Za pocetak bih ti predlozio da pogledas u recniku sledece reci:

"Braniti"

"Kritikovati"

Pa da probash da napavish razliku, i onda se vratish da nastavish diskusiju.

@abe

Vec smo pricali o slobodnoj volji pre godinu dana.

Apsolutna slobodna volja ne postoji, jer postoji apsolutni zakoni logike i matematike koji ne mogu da budu drugaciji nego sto jesu. Ne postoji entitet (bog) koji ove zakone moze da promeni.

I jos jedna primedba, u smislu da ovaj bog moze da "zna" buducnost, onda ni za njega slobodna volja ne postoji, jer
je vec sve predefinisano. On ne moze da odluci da radi drugacije nego sto je vec uradjeno, jer ce onda promeniti buducnost, a ako se buducnost stalno menja, onda je ne moze znati unapred.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Opet nisi procitao sta sam napisao!

Pakao je namenjen za sve one koji se ne povinuju volji jahve/isusa.

Dakle sve one koji uz pomoc slobodne volje koju ti je jahve implementirao u glavu i pomocu inteligencije koju si takodje dobio od boga, zakljucish da je sve sto pise u bibliji lupetanje i moralno nakaradna knjiga.

P.S.

Ne umes da diskutujes, nisi odgovorio ni na jedno postavljeno pitanje u mom prethodnom postu!

Opet se sramotiš svojim biblijskim NEZNANJEM, ozbiljno.

Neće u pakao onaj koji misli da je Biblija glupost, i ne vjeruje u nju, to nigdje ne piše.

Dapače, Isus jasno veli da će PRIJE u raj doći nevjernici (poput tebe što vjeruješ u majmusnke pretke), nego neki koji se toliko busaju u prsa kao vjernici, ali ti to nisi pročitao pa niti ne znaš je li tako?

Napisao sam ti ŠTO ZNAČI pakao, a ti probaj to shvatiti, dakako kada tvoj um bude SPREMAN za tako tešku svar shvatiti, eto ukratko.

I vidi se tko NE ZNA diskutirati, pa ti NISI ni pročitao a kamoli PROUČIO cijelu Bibliju ali bi ovdje davao savjete ljudima što tamo piše i kako je to sve glupo, pa tko glupo razmišlja ovdje valjda je jasno, jer POJMA NEMAŠ o Bibliji a otvorio si temu o njoj, i to još o samo uskrnuću, zbilja bedasto od tebe, jednom ćeš to i shvatiti, što prije to bolje za tebe.  Smile

Stvarno ne ume

Pa vidi se tko ne zna diskutirati bez brige.

Kada se pita tebe i kolegu blusonika o nekim konkretnim stvarima, onda je jasno da ništa o tome ne znate, to se osobito pokazalo na onoj mojoj temi kada se pitalo nešto ili o evoluciji ili Velikom prasku.

Pa zar je tako teško PRIZNATI da ne znate nešto, je li?

A ne muljate li muljate tako da ni vama samima nije jasno što ste zapravo rekli.

No to je samo DOKAZ vašega NEZNANJA o samom postanku svijeta, jer sve ono što pišete samo NAGAĐATE, a to nema veze sa pravom isitinom o bilo čemu, dapače! In onda bi ovdje razgovarali o Bibliji, koja je PORUKA samoga Storitelja nama ljudima, a niste ju ni priočitali, oa mislim, ajde malo razmislite o tome, kako to izgleda kada netko prićča o nečemu što niti pročitao a još manje proučio nije to ne rade pametni ljudi, naprotiv!  Smile
« Poslednja izmena: 12. Apr 2018, 12:25:39 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Nije tesko priznati. Nisi primetio da smo priznali. Sem sto razumemo koncept evolucije recimo. I jos smo rekli da o nastanku sveta ni naucnici ne znaju nista. Nisi primetio?

Ali ti uglavnom ne odgovaras na pitanja nego vrtis svoju mantru. Ne znas da diskutujes
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Apsolutna slobodna volja ne postoji,
pa slobodna volja je nešto što je apsolutno samo po sebi, ne može volja neapsolutno, ''malkice'' da bude slobodna,sloboda upravo podrazumeva POTPUNU slobodu,nešto što nema NIKAKVIH ograničenja,a ne samo da ne postoji tako nešto nego je to i bukvalno nemoguće i nezamislivo

pa da, i  o tome smo pričali ranije msm, sasvim je moguće da hipotetički bog i on sam nema slobodnu volju,ne vidim što ti je to nemoguće il apsurdno il šta već
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Zasto se raspravljamo o znacenju reci "slobodan"

Slobodan covek znaci da ima slobodu da se krece gde hoce, da jede sta hoce, da misli i govori sta hoce.

U tom smislu se koristi i rec slobodna volja. Dakle da mozes da sam odlucish sta ces uraditi ili o cemu ces misliti.

U tom smislu razlikujemo apsolutnu slobodnu volju i "ogranicenu" slobodnu volju u okviru prirodnih i drustvenih zakona.

Ne mozes da letis samo mashuci svojim rukama. Ne mozes se trenutno stvoriti na drugoj strani planete, ne mozes da dises u vakumu, ne mozes da udjes u zakljucanu zgradu bez kljuca.

O tome se ne radi u temi o slobodnoj volji. Ako ne prihvatash ove predispozicije termina, predlazem ti da preskocish taj deo diskusije jer nas nece odvesti nikuda.

@Teo

Ne raspravljamo ovde na temi o celokupnoj bibliji (koja je kompletna glupost) nego o jednom delu o stradanju isusa zbog toga sto je tvoj bog odlucio da ga muci umesto samo da ljudima oprosti. Ali ti nisi u stanju da procitash o cemu je ovde rec.

Predlazem ti da stanes ispred ogledala i da ponavljas sto puta svakoga dana:

JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   JA ZNAM SVE!  JA ZNAM SVE!   

Sigurno pomaze kod gubitka samopouzdanja!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
dela svoje slobode covek se odrekao i prepustio to tzv institucijama...recimo drzavi...

taj deo je 90% te slobode...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Uz to da je nauka povecala tu slobodu za 300%
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Zasto se raspravljamo o znacenju reci "slobodan"
zato što očigledno imamo različite definicije tog pojma
po meni, tvoja je apsurdna i potpuno nelogična

Citat
Slobodan covek znaci da ima slobodu da se krece gde hoce, da jede sta hoce, da misli i govori sta hoce.

U tom smislu se koristi i rec slobodna volja. Dakle da mozes da sam odlucish sta ces uraditi ili o cemu ces misliti.
po tebi

u tom smislu je TI koristiš,i nažalost većina jer ne kapirate suštinu i srž problema

ne mogu da odlučim o čemu ću misliti već mi misli SAME dolaze u svest,kao i svima drugima,razmisli malo,kad bi mogao da biraš svoje misli, to bi značilo da ih SMISLIŠ pre nego što ih MISLIŠ,što je apsurd
čovek misli PO DIFOLTU,i SAMO ZATO što ima svest i što je svestan svojih misli tripuje da ima nekakvu slobodu

Citat
Ne mozes da letis samo mashuci svojim rukama. Ne mozes se trenutno stvoriti na drugoj strani planete, ne mozes da dises u vakumu, ne mozes da udjes u zakljucanu zgradu bez kljuca.
kao što rekoh ''ograničena sloboda'' je oksimoron, isto ko ''živi mrtvac'' itd
frapantno mi je da si napisao sve ovo i dao ove primere i da I PORED NJIH,iako su ti pred očima,ne kontaš da čovek ima samo MOGUĆNOSTI/SPOSOBNOSTI a nikako slobodu i PRAVE izbore;dakle ne možeš da letiš JER NEMAŠ TU MOGUĆNOST,PROSTO,nisi tica;ne možeš da dišeš u vakuumu JER NEMAŠ TU MOGUĆNOST,NISI TAKO PROGRAMIRAN;e sad,shodno tome,MOŽEŠ,IMAŠ SPOSOBNOST DA MISLIŠ,tako si PROGRAMIRAN;imaš SPOSOBNOST DA JEDEŠ TO I TO ITD,i ti to mešaš sa SLOBODOM;sloboda je imaginarni sistem u kom nema nikakvih ograničenja,a uzročno-posledična stvarnost u kojoj živimo i koju ti tako svesrdno zastupaš kad ti odgovara predstavlja ne imaginarni nego POSTOJEĆI,STVARAN sistem u kom svaka posledica ima uzrok te shodno tome nema nikakve slobode i izbora. meni je još ludje da vi naučni fanatici verujete u slobodnu volju i onda uzmete i pozivate se na uzročno posledični lanac,prirodnu nužnost,prirodne zakone itd,pa kakva onda crna slobodna volja jbt kad je sve prirodna nuznost i uzrok-posledica lanac  Smile
vernici što veruju u slobodu volje,to i aj,ima bar neekog smisla iako je i to imbecilno al ne toliko
« Poslednja izmena: 12. Apr 2018, 16:22:36 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
tj tedoh reći religijski fanatici a ne vernici,pošto si i ti vernik (veruješ u slobodnu volju i nauku)  i fanatik,samo druga vrsta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Citat
u tom smislu je TI koristiš,i nažalost većina jer ne kapirate suštinu i srž problema

ne mogu da odlučim o čemu ću misliti već mi misli SAME dolaze u svest,kao i svima drugima,razmisli malo,kad bi mogao da biraš svoje misli, to bi značilo da ih SMISLIŠ pre nego što ih MISLIŠ,što je apsurd

Dakle svi treba da menjamo svoje misljenje, a ne ti - pojedinac? Ne verujem da ce ti to proci bilo gde. Ako hoces da diskutujes i dalje na ovu temu o sl. volji, predlazem ti da usvojish ovo misljenje, ako neces, onda mozes da preskocish ovaj deo diskusije jer nas opet nece odvesti nikuda.

Ja na primer mogu da odlucim o cemu cu da mislim. Cak i mogu da isplaniram ceo tok i koncepciju mog izlaganja, gde moj mozak upravlja kako cu formirati recenice (misao) i sta zelim da saopshtim svojim sagovornicima.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:32:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.719 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.