Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 08:16:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svi bi da žive u Beogradu  (Pročitano 21295 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Raspasce se Srbija ko bivsa Jugoslavija..osecam  Smile

Ma ko jos gleda tv  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Citat
- U Beogradu: 17,5%
- U Novom Sadu: 20,3%

Iskreno, vise bih voleo da zivim u Novom Sadu... cini mi se kao daleko mirniji grad nego sto je slucaj sa Beogradom. Ni ja ne volim tu urbanost, brz zivot, guzvu... a o naglasku da ne pricam Smile
U Mladenovcu je lepo, lep je gradic ali bih voleo na neko vreme da pobegnem iz njega... Mladenovac je grad sa velikim brojem seljaka, cobanina i idiota... dosta je sela koji su u okolini Mladenovca i sve je manje onih pravih Mladenovcana. To je, eto, neki razlog zasto bih pobegao na neko vreme.

A sto kaze Munka za ova putovanja... istina je... meni, na primer, treba manje vremena da stignem do Novog Beograda odavde nego burazeru koji sa Novog Beograda ide na faks koji je kod Pionira. Propast.

A da favorizuju Beograd u odnosu na ostale gradove u Srbiji, favorizuju ga... pa sam naslov to govori a nidje veze prema ovoj, kakvoj takvoj, anketi.
« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 20:21:22 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 841
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Slazem se da zivot u Beogradu ima svoje prednosti, ali i mane. Kada kazem prednosti mislim na veca primanja i veca mogucnost nalazenja posla ali sa druge strane zivot u Beogradu je ponekad i mucenje, sve ono sto mozes zavrsiti u manjem gradu za nekih pola sata, u Beogradu ces izgubiti ceo dan.  Rekao bih da je zasad lakse naci posao tamo nego u unutrasnjosti, ali treba ipak baciti na papir troskove zivota za one koji bi po svaku cenu u Beograd, a moraju placati kiriju i sve ostalo. Ali ljudi sve cine, kao bi pobegli iz zavicaja u kome je malo toga preostalo, ugasile su se sve firme koje su nekad radile i kada se otvore neka radna mesta, ona se munjevito razgrabe sto po politickoj liniji, privatnim vezama i poznanstvima, sto po metodi ''podmazivanja''. Uglavnom nicu kladionice, kafici, kafane.
Primecujem da polako i u Beogradu dolazi do zasicenja i da situacija nije uopste takva kako neki misle, sve je teze naci posao u struci. Ali se situacija cini daleko normalnijom nego u unutrasnjosti.
Evo u gradu u kome zivim (Vranje) je primer toga, vecina mladih je bez posla, jedina zabava su kafici, kladionice. Plate prodavaca po radnjama i buticima retko kad prelaze 15.000 din. Jedan moj prijatelj je radio na crno u jednoj menjacnici za 11.000 din mesecno. Iole normalan posao mozes dobiti jedino ako poznajes nekog u nekoj stranci, imas para da kupis radno mesto ili imas nekog ko je negde uticajan.
Beograd ima puno prednosti i ne treba pljuvati po njemu, ali ovo pisem samo da docaram situaciju nezaposlenih ljudi u unutrasnjosti. Ovde na jugu, u Vranju je bilo ranije jake industrije, pomenucu samo neke: Simpo, Yumco, Kostana, Zavarivac, Tiv...Medjutim sve je to propalo i hiljade ljudi je bez posla.Od tih jakih industrija rade samo ''Div-Bat (British American Tobaco)'' i ''Alfa-plam''.
Zbog toga razumem ljude koji su spremni na sve kako bi otisli odavde. Prednost manjeg grada je svakako jeftiniji zivot, ali zivot bez nekih vecih drustveno-socijalnih zbivanja. Konkretno, sto se finansija tice, isto, mozda i vise vredi zivot sa 20.000 din ovde nego sa 40.000 din u Beogradu, ali problem je sto i tih 20.000 din ovde niko ne nudi.
Postoje poslodavci koji ovde zaposle radnike po programu ''Prva sansa 2011'' po kojoj recimo sa srednjom skolom dobijas 20.000 din od biroa, ali poslodavac ti ovde trazi da mu od tih para koje ti sleduju dajes 5.000 dinara, kao svuda je plata 15. 000 din, pa sto bi ti primao vise? I ima ljudi koji po svaku cenu pristaju na to, kako bi bilo sta radili. Navescu za kraj primer jos jednog prijatelja koji je zavrsio Elektronski fakultet u Nisu. Kada je trazio posao, u Nisu su mu rekli da postoje 42 firme uglavnom privatne koje se bave elektronikom i u kojima bi mogao da konkurise, a kada je to isto pitao u nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje u Vranju, odgovor je bio-nijedna! Kako da se onda vrati ovde? 
« Poslednja izmena: 28. Apr 2011, 12:54:55 od presvega »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Vi bar imate Aleksu  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Citat
i veca mogucnost nalazenja posla

Dokurca brate... sad ce te napadnu. Ili nece Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Svi bi da žive u Beogradu... još malo pa će ovo glasiti: Svi žive u Beogradu.
Procenjuje se da je iz ostatka Srbije u Beograd u posledenjih 15 godina došlo i tu ostalo između pola miliona i milion ljudi. Ako se propadanje vanbeogradske Srbije nastavi, u narednih 15 godina će doći još milion. Ima nekoliko manjih gradova u Srbiji iz kojih gotovo svi oni koji završe neki fakultet beže u Beograd, ili Novi Sad, ili pale preko.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
ja nikada necu ziveti u Beogradu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Novi Sad se pretvara u mini Beograd polako ali sigurno.

znam za jedan grad pored je beograd Smile
« Poslednja izmena: 28. Apr 2011, 22:19:28 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Citat
Kapiram da svako ima svoje definiciju srece, idealnog mesta za zivljenje itd. ali ovo pljuvanje Beograda je smesno. Ok Beograd kao i svaki drugi grad ima mana ali BG je realno metropola, ziv grad sa prepuno desavanja u kome svaki pojedinac moze da nadje svoje mesto.

Slažem se..ali prosto možda neko, u nekom periodu života zasiti svega toga i poželi da živi drugim načinom života.Kao u Kurosavinom snu o selu vodenica.

Slazem se. Kapiram ljude kojima ne prija urbana sredina i brz nacin zivota ali ja nisam mislio na subjektivne razloge vec na objektivne. Ne kapiram iscudjavanje pojedinaca oko toga zasto gomila ljudi zivi u Beogradu i zasto dobar deo stanovnika Srbije zeli da se preseli u njega.
Ako neko zeli da se bavi sportom-ok, postoji gomila klubova za treniranje i terena, ako neko zeli da se bavi umetnoscu-nije problem, postoji gomila udruzenja, radionica itd, da ne spominjem gomilu mesta za zabavu i izlazak, mogucnost zaposlenja, veliki izbor mogucnosti za skolovanje itd. Velika vecina ovih stvari ne postoji u manjim sredinama i normalno je da ljudi zele da dodju u Bg ili neki drugi veliki grad.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5

Srijem ide hrvatskoj, ti odaberi.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 08:16:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.