Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 00:30:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveznajuća neznalica  (Pročitano 12530 puta)
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd

...voleo bih da sam se mogao udaviti umesto nje, ali za dobro naše ćerke nisam mogao.
Morao sam je ostaviti usred okeana."

Razred je ćutao...
Iz dečjih očiju videlo se da su duboko dirnuti ovom pričom i da su danas prvi put shvatili:

Prvi utisak može zavarati.

Prica nema blage veze sa bogovima nego sa lukavoscu autora da izostavi vazan narativni detalj da bi kod citalaca izazvao emocije.

Da je prica drugacije pocela npr,

Bracni par se otisnuo na poslednje putovanje u njihovom zajednicom zivotu jer je supruga imala rak u terminalnom fazi. Hteli su da uzivaju u poslednjim trenucima zajednickog zivota na krstarenju Mediteranom. Ali avaj, bog je imao drugacije namere, nije im dozvolio da i to malo vremena provedu u nekom miru nego im je poslao nevidjenu buru i unistio brod. Na brodu je bio samo jedan camac za spasavanje i supruga, posto je vec ionako bila u poslednjoj termanol fazi svoje bolesti, gde bi joj i najmanji pokret izazivao nesnosne bolove, odlucila je da skoci u vodu i time prepusti camac svome suprugu.

I pre nego što je otišla pod vodu, supruga mu je viknula poslednje reči u životu."

Tako je uciteljica zapocela tuznu pricu...

Deca bi bila i dalje tuzna jer je tvoj bog poslao zeni rak i ostavio muza samog sa detetom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Nehotice si prevideo da je ovo poenta ove priče za decu:

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
I kakve to veze ima sa zapocetom temom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
I kakve to veze ima sa zapocetom temom?

Ne znam, možda da iako mislimo da smo sveznalice, umemo nehotice nešto preskočiti,
i time pokazati fragment svog neznanja?
Mislim, meni se to ume dogoditi....
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
Pa i nije tema da li mi znamo ili ne znamo sve, nego da li tvoj drugar Isus (Jahve, Alah) zna sve
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3745
"Brod doživljava brodolom. Jedan bračni par uspeo je doći do čamca za spasavanje, ali na njihovu veliku žalost, bilo je samo jedno mesto.
Suprug se sâm popeo u čamac, a suprugu je ostavio da umre usred okeana.
I pre nego što je otišla pod vodu, supruga mu je viknula poslednje reči u životu."

Tako je učiteljica književnosti započela svoju prvu ovogodišnju lekciju. Ovde je njena priča prekinuta.
"Šta vi mislite, koje su to bile reči?", pitala je razred pred sobom.
........................................................................................................

Većina učenika odmah se oglasila rekavši: "Mrzim te!", "Kako sam bila slepa!" i takve stvari.
Ceo razred se utrkivao u govoru, ali jedan dečak je celo vreme sedeo i ćutao.
"Šta misliš, šta je rekla?", pitala je učiteljica prilazeći mu.  "Mislim da je rekla: 'Čuvaj našu bebu!'"
"Znaš ovu priču?", iznenadila se učiteljica.
"Ne, moja majka je upravo to rekla mom ocu pre nego što je umrla", odgovorio je dečak.

Učiteljica se okrenula nadajući se da niko nije primetio kako joj suze klize iz očiju.
"Tako je", odgovorila je.
Dakle, brod je potonuo. Čovek se vratio kući i sâm je odgajao ćerku.
Mnogo godina kasnije kada se njen otac upokojio, sređujući njegove stvari, devojčica je pronašla njegov dnevnik u kojem je pročitala:
"... Već je imala strašnu dijagnozu kada smo išli na put. Nije joj ostalo još dugo od života.
Bože, voleo bih da sam se mogao udaviti umesto nje, ali za dobro naše ćerke nisam mogao.
Morao sam je ostaviti usred okeana."

Razred je ćutao...
Iz dečjih očiju videlo se da su duboko dirnuti ovom pričom i da su danas prvi put shvatili:

predivna i nimalo patetična i maloumna priča,naježio sam se i zaplako  Smile BRAVO!  Smile

daj još nešto vako,samo još gluplje  i debilnije  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Pa i nije tema da li mi znamo ili ne znamo sve, nego da li tvoj drugar Isus (Jahve, Alah) zna sve

E, u pravu si.
Sad sam otišao na početak ove teme i video to.

Ja ispovedam da Bog Jeste Sveznajuć (ako me neko pita a i ne mora da me pita Smiley ).
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd

Ja ispovedam da Bog Jeste Sveznajuć

Ok, dakle bog sve zna, i proslost i buducnost? Cak i svoju buducnost?

Ako bog zna sta ce on sam sve da uradi unapred i sledecih milion godina, to znaci da nikakvi dogadjaji ne mogu da uticu na njegove odluke cak ni na njegovo misljenje o bilo cemu, jer je vec sve smislio pre ... hm pre.... hm zilion godina dok je sam sedeo u mraku i .... smisljao sta ce sve da uradi i misli.

U tom slucaju bog, kao i ceo univerzum je samo jedno platno gde se odvija film u kome on, bog nema nikakvu ulogu jer mora da uradi tacno onako kako je pre zilion godina isplanirao. To ce reci da bog nista ne moze da nauci, nista ne moze da promeni i da je sve vec unapred odluceno i zapisano.

I sad vernici mozete da se molite do sutra i do sudnjeg dana, ako vam je pre zilion godina zacrtano da ce da vas udari kamion u nekom selu dok prelazite ulicu i da postanete zbog toga bogalj, nikakve vam molitve nece pomoci.

Nikakve skole, nikakave zivotne odluke nece promeniti ono sto je sveznajuci bog odredio pre zilion godina kad je isplanirao svaciji pojedinacni zivot, cak i svoj bogovski "zivot" ili kako god vi vernici nazivali njegovo bivstvovanje.

« Poslednja izmena: 19. Dec 2023, 16:30:05 od sharpSoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Kako si ovo napisao, kao da si opisao "sudbinu" a ne Gospoda Boga,
kako ga Pravoslavni ispovedaju.

To što Bog zna koje ću odluke ja doneti ne znači da je On Taj Koji
je to odredio da bude baš tako. Ima tu slobode i ljubavi u zamamnim količinama.
Ali prihvatam da je tvoje dosadašnje iskustvo drugačije od našeg.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
Kako si ovo napisao, kao da si opisao "sudbinu" a ne Gospoda Boga,
kako ga Pravoslavni ispovedaju.

To što Bog zna koje ću odluke ja doneti ne znači da je On Taj Koji
je to odredio da bude baš tako. Ima tu slobode i ljubavi u zamamnim količinama.
Ali prihvatam da je tvoje dosadašnje iskustvo drugačije od našeg.

Ako bog sve "zna" onda => procitaj sta sam napisao.
====================================

Ako bog "zna" da ce da se rodi beba, koju ce majka da ostavi 7 mrtvu gladnu u kontejneru i nista ne uradi povodom toga, onda je taj bog sta tacno?

1) Sadista
2) Nezainteresovan
3) Nemocan

« Poslednja izmena: 19. Dec 2023, 16:36:52 od sharpSoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 00:30:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.325 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.