Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 01:31:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 522 523 525 526 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 952438 puta)
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Nokia 
« Poslednja izmena: 13. Sep 2011, 10:52:29 od pakodazna »
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0a2
mob
Samsung S7
Mogu u dve -----> 1. Ateista je neko ko tvrdi da nema Boga, a da bi to mogao da tvrdi mora da zna mnogo više od drugih ljudi, odnosno da ima empirijske dokaze za njegovo nepostojanje.

Za tebe neinformisanog - Ateizam je odsustvo verovanja u bogove - bilo koje. Neverovanje je prisutno jer nema nikakvih validnih, fizickih i proverljivih dokaza da bilo koji bog, ili vise bice postoji.

Ateizam je svesna odluka, svesnog bica da na osnovu licnog iskustva, logike, prosudjivanja, cinjenica, dokaza shvati da nijedan bog ne postoji.

Ateisti su svi ljudi koji ne veruju ni u jednog boga. Tu je kraj definicije i sve ostalo što se pripisuje ateistima nije tačno! Poznato je da su komunisti često zabranjivali religiju i trudili se da je potisnu. Većina komunista su bili ateisti, ali to ne znači da su svi ateisti bili komunisti. Današnji pokret ateista ne pruža odgovore na politička pitanja, nego okuplja ljude koji su protiv svakog uređenja koje čoveku nameće šta treba da misli i koje cenzuriše njegova lična osećanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Nokia krntija
Citat
Zasto je BAS taj tvoj u koga ti verujes PRAVI

Ja nigde nisam promovisao ono u šta ja verujem, niti tvrdio da je to jedina prava istina niti imam nameru da tvrdim. Ali ako vi ateisti dajete sebi za pravo da promovišete svoje ubeđenje na ovoj temi, ne vidim zašto to ne bi bilo dozvoljeno hrišćaninu, muslimanu, jevreju, budisti ili nekom drugom verniku. Lupetate i jedni i drugi, s tim što je ateističko lupetanje daleko veće.

Ja lično sam na ovoj temi diskutovao ranije o teoriji evolucije i abiogenezi sa čovekom koji mi još uvek nije odgovorio na postavljena mu pitanja koja su krajnje jednostavna.

Citat
Sad svako moze da veruje u sta zeli, mi ATEISTI imamo jedu "religiju" NAUKA

Skoro je jedan forumaš postavio na forum zanimljiv intervju sa čovekom koji je radio 30 godina u Pentagonu kao jedan od naučnika na jednom projektu, da ne dužim evo pa sam pročitaj

http://forum.burek.com/u-misiji-novog-svetskog-poredka-t555782.html

I između ostalog, evo šta taj naučnik kaže

Citat
Квантна космологија је моја идеологија. Просто квантна космологија и физика имају теолошке импликације и научници се морају суочити са тиме да би разумели о чему се ради. Религије овде имају погрешан став по питању апсолутности, о томе како функционише Бог. Оно што ми зовемо Бог квантна физика на основу космолошких принципа одређује као „финалног посматрача“. „Финални или апсолутни посматрач“ нема прошлост, ни будућност, он је садашњост. Неко мора све то да одржава. У религији је то Бог, у науци апсолутна интелигенција.
Молим вас, све већи број озбиљних истраживача одбацује досадашња сазнања о настанку свемира, без обзира на то да ли верују у Бога или не. Све већи број научника, заправо, признаје да је могуће да свемир има свог ствараоца. Нова астрономија је заснована на квантној теорији универзума. Циљ нове астрономије је да обезбеди прецизну математичку дефиницију особина свемира, од субатомских честица до највећих структура. У потрази за овом дефиницијом научници су открили да су били потребни посебни услови за настанак интелигентног живота у свемиру. То је научнике навело да трагају за планом и ствараоцем настанка универзума. Тако научници почињу да гледају другачије на стара теолошка и антрополошка начела. Ова начела су постала важна, јер квантна механика тврди да ништа не може постојати ако нема интелигентног посматрача, чије опажање то чини стварним. Другим речима, научници схватају да је настанак свемира нераскидиво повезан са постојањем интелигентних бића у њему

Citat
priznaj da i u Deda Mraza jos verujes

Ne, ali zato čvrsto verujem da si ti glup.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2011, 10:52:18 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Nokia 
Citat
Zasto je BAS taj tvoj u koga ti verujes PRAVI

Ja nigde nisam promovisao ono u šta ja verujem, niti tvrdio da je to jedina prava istina niti imam nameru da tvrdim. Ali ako vi ateisti dajete sebi za pravo da promovišete svoje ubeđenje na ovoj temi, ne vidim zašto to ne bi bilo dozvoljeno hrišćaninu, muslimanu, jevreju, budisti ili nekom drugom verniku. Lupetate i jedni i drugi, s tim što je ateističko lupetanje daleko veće.

Ja lično sam na ovoj temi diskutovao ranije o teoriji evolucije i abiogenezi sa čovekom koji mi još uvek nije odgovorio na postavljena mu pitanja koja su krajnje jednostavna.

Citat
Sad svako moze da veruje u sta zeli, mi ATEISTI imamo jedu "religiju" NAUKA

Skoro je jedan forumaš postavio na forum zanimljiv intervju sa čovekom koji je radio 30 godina u Pentagonu kao jedan od naučnika na jednom projektu, da ne dužim evo pa sam pročitaj

http://forum.burek.com/u-misiji-novog-svetskog-poredka-t555782.html

Citat
priznaj da i u Deda Mraza jos verujes

Ne, ali zato čvrsto verujem da si ti glup.
Citat

Smile Pametnice nasa

Zasto ne verujes u Deda Mraza  ?, mozes li neke razlike izmedju njega i boga da nam nabrojis.  Ukratko  Smile

Sto se tice  magistra novog svetskog poredka  Smile ( XAXAXAXxaxaxa  Smile Smile Smile JOj care ), mislim da bi on i dr.mr Miroljub bolesni Petrovic cinili idealan tandem za promociju vere i pravoslavlja  Smile Smile Samo napred, sto vise intervijua u eminentinm naucnim listovima poput pecata, kurira, skandala...moja iskrena podrska...

Sa tvojom pamecu, mislim da ces da prevazices i Miroljuba, a i ovog magistra novog svetskog poretka...zamisli ti bi mogao da doktoriras na tome  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
mob
Nokia ????
pakodazna i bluesoniq

Vas dvojica ste ostrasceniji od bilo kog vernika na forumu. Kod vas se javlja radikalni ateizam, tj. antiteizam sto vas cini jos fanaticnijim. Stoji i dalje da ste najstandardniji stereotipi ...

Citat
Ateisti nemoraju apsolutno nista da dokazuju, religije tvrde da bog postoji na njima je i da dokazu njegovo postojanje.

Nije tacno da ne moraju da dokazuju. Kao sto religije iznose tvrdnje da Bog postoji, pa to, prema tvojim shvatanjima, moraju da dokazu, tako i ti tvrdis da Bog NE postoji. Prema tome, tvrdnja je tvrdnja, bilo da je pozitivna ili negativna, mora da se dokaze. Jedino agnostici ne moraju nista da dokazuju jer ih uglavnom zabole Smile
Citat
Ateista samo na osnovu DOKAZA, cinjenica moze da donese zakljucak.
Tu se vracamo na isto. I ja na osnovu dokaza tvrdim da Bog postoji, a dokaz ces naci na prethodnim stranama u supilijumovim postovima (ne pada mi na pamet da ovde za tebe izvlacim konkretno na sta mislim, nego te pustam da sam nadjes, cisto da potvrdim ono sto je on rekao: nekima je nemoguce dokazati da je pomorandza okrugla i narandzasta). Naravno, ti takve stvari ti neces da prihvatis kao dokaz, jer si u grehu prelesti Smile

@Indiana

Nemoj druze biti licemeran, obecao si da ces ici u manastir, pola ucesnika teme te sprdalo za to, sto si precutao, ali si sad nasao supilijuma da sprdas, a sve je lepo objasnio... Jos jedan dokaz za antiteizam...
« Poslednja izmena: 13. Sep 2011, 11:39:55 od S Baldrick »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Nokia krntija

Povlačim reč. Ja više ne verujem da si ti glup. Sada znam da si ti glup. I to mnogo.

Ateizam je svesna odluka, svesnog bica da na osnovu licnog iskustva, logike, prosudjivanja, cinjenica, dokaza shvati da nijedan bog ne postoji.

Ne postoje nikakve činjenice ni dokazi koji bi nagnali čoveka da shvati da Bog ne postoji. Da postoje, bile bi u svim udžbenicima biologije, astronomije, fizike, hemije, filozofije itd, crnim boldovanim slovima napisano - Bog ne postoji. I vice versa.

Možete samo da tipujete na osnovu vam predočenog, a moje lično mišljenje je da je kvota na nepostojanje Boga daleko veća.

Logika je tek posebna priča... Mislim ono... logično je da organska materija nastane iz neorganske sama od sebe... sasvim slučajno.

Da.

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

Pazi sad, ako i bog postoji  i jednog dana odem kod njega na istinu   Smile ja cu ga licno pljunuti posred face, za svako dete koje je umrlo od gladi, za svaku zenu spaljenu na lomaci zbog njega, za svaki rat koji se vodi zbog vere, jer ako je zasluzan sa stvaranje sveta zasluzan je i za ove nesrece.

Ako i postoji on je onda najmonstruoznija osoba koju je nasa planeta poznavala....smrad najobicniji

O tome ti pricam... Al ovi zatupljeni uvijek imaju izgovor u smislu "to on nas samo testira da vidi kako cemo reagovati u ovakvim okolnostima i ako budemo dobri onda cemo jednog dana biti u raju"... Sta me ima testirati kojeg djavola 70-80 godina, zar mu tako pametnom i svemocnom nije dovoljno godina dana da vidi kako reagujem Smile A da ne govorim o ovim sukobima "nas je bolji-vas je gori", pazi molim te kad su provodili inkviziciju u njegovo ime sa metodama ubjedjivanja spram kojih su Hitlerove metode izgledale kao najobicniji razgovor, a on nije nista ucinio da to sprijeci, j*** ja takva iskusenja
« Poslednja izmena: 13. Sep 2011, 11:59:58 od Indiana_Jones »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
Ne postoje nikakve činjenice ni dokazi koji bi nagnali čoveka da shvati da Bog ne postoji. Da postoje, bile bi u svim udžbenicima biologije, astronomije, fizike, hemije, filozofije itd, crnim boldovanim slovima napisano - Bog ne postoji. I vice versa.

Možete samo da tipujete na osnovu vam predočenog, a moje lično mišljenje je da je kvota na nepostojanje Boga daleko veća.

Logika je tek posebna priča... Mislim ono... logično je da organska materija nastane iz neorganske sama od sebe... sasvim slučajno.

Da.

To nije teorija evolucije. Bar ne Darvinova.

--

Inace u udzbenicima biologije takodje ne pise ni da zmajevi ne postoje, da Deda Mraz ne postoji, da duhovi ne postoje... i to ipak ne dokazuje da ova bica mozda ipak i postoje.
--

Ja jednostavno ne osjecam Boga i ta pretpostavka mi nije prirodna i ne podrazumijeva mi se. Nije me biologija u to ubijedila nego  mi je jednostavno legla, uklopila se.

Momenat razuvijerenja (dao sam sansu) na casovima vjeronauke je bila iskljucivost prema ostalim religijama i da pravoslavlje je jedino pravo sa svojih 300 miliona u odnosu na 7 milijardi ljudi. A vecina religija jesu takve..

Konfucianizam kao filozofska disciplina je nesto najblize "religiji" sto se ja mogu pribliziti, oni uglavnom nemaju natrprirodnog, ni rituala.. jednostavno jedna filozofska grana sa razradjenom etikom i moralom.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2011, 12:02:29 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Nokia 
 ### Doktore novog svetskog poretka  Smile,  A Deda Mraz, pazi deca veruju u njega  Smile, dokazi pa isti kao i kod postojanja boga...nula  Smile

Ateista NE TVRDI da bog nepostoji,ateista nemoze da dokazuje negativ, na religiji je da dokaze da nesto postoji jer ona i jedina tvrdi da bog postoji  ( cekam napisi barem jedan dokaz  Smile ) ...kontas razliku, to sto ti verujes da je Adam ziveo 930 godina, sto verujes u potope, kretenizam o postojanju sveta od 6000 godina...tvoj problem, niko ti ne brani pazi mozes da verujes u svakakve gluposti pa i da je neki cika na nebu  sto nas posmatra  Smile

Narandza je okruga i narandzasta, nauka je dokazala  Smile i kako je nastala, i koje je vrste, i kako je doslo do toga da joj je boja narandzasta i sve ostalo vezano za njen rast i razvitak...sigurno je nije bog napravio  Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0a2
mob
Samsung S7
...crnim boldovanim slovima napisano - Bog ne postoji

Nisu bash crni, ali pise - "bog verovatno ne postoji."

Jos jednom, ateisti ne tvrde da bog ne postoji, oni ne veruju da postoji!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 522 523 525 526 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 01:31:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.