Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 16:44:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 503 504 506 507 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 950340 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
HTC Wildfire S
Nesto stvarno nije u redu sa vasim sistemom skolovanja ,u kakva sranja vi verujete u 21 veku .

Kako to misliš "vašim". xD
Više od pola čovečanstva ne može da se makne od kreacionističke zajebancije i drugih podjenako iracionalnih varijacija. xD
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Predrag_NK_77

Nesto stvarno nije u redu sa vasim sistemom skolovanja ,u kakva sranja vi verujete u 21 veku .

Šta nije u redu? Po tebi je sav sklad koji nalazimo na Zemlji, sav zastrašujući, fascinantni, fino podešeni Univerzum proizišao iz eksplozije jednog 'kosmičkog jajeta' koje je imalo beskonačno veliku masu i energiju??!!  Smile Smile Smile Crne rupe, antimaterija, Veliki prasak, evolucija i slične nebuloze su po tebi nešto u šta je lakše povjerovati nego u plansko stvaranje??!!  Smile Smile Smile

Pogledaj u zvjezdano nebo, drugar, pa razmisli da li je to moglo nastati u nekoj samoizazvanoj megaeksploziji. Osjećaš li makar i promil mogućnosti da je sve to proizvod jednog velikog planiranja nekog višeg, inteligentnijeg Bića i zaslužuje li sva ta fina podešenost i sklad makar i uzimanje u razmatranje te mogućnosti??  Smile Smile Smile

Predrag_NK_77  veruj mi ne veruj mi ali Gledam drugar ,

Eksplozija je netacan termin za Big Bang ,sada svi kazemo Inflacija univerzuma .
 Nekad davno jedan od predmeta mi je bila Astrogeologija ,
Sta Vidim ? Kad gledam u zvezdano nebo Ja uzivam u prizoru lepote ali znam da je Svemir surovo mesto .
U vestima Vidim najvecu otkrivenu planetu HAT-P-1 negde oko 1.4 puta vecu od Jupitera a jos laksu od Saturna ,Da ima toliko velike kade sa vodom ona bi plivala poput pampura.
Vidim da postoji sunce VY Canis Majoris  2600 puta vece od naseg koje je svega 1.4 miliona km u obimu.
Vidim nase Sunce kao jedno od 400 milijardi  sunca u nasoj Galaksiji "Mlecni Put"
 koja je samo jedna od 500 milijardi galaksija u nasem Univerzumu ,
koji se siri zadnjih 13.8 milijardi godina sve vecom brzinom ,
I nastavice da se siri dok se i zadnja zvezda ne ugasi i potrosi svoje gorivo i Univerzum postane hladan i bezivotan
I svaka od tih 500 milijardi galaksija ima masivnu crnu rupu kao i milione drugih ,
Poput cudovista u kvazaru  OJ287 koji je na svu srecu udaljen od nas 3.5 Milijarde svetlosnih godina ,
To cudoviste je najveca crna rupa u Univerzumu i ima masu od 18 milijardi nasih sunca .
Tesko da je bilo inteligencije u stvaranju mnogih nepotrebnih kosmickih pojava ali one postoje ,
I sve te galaksije cine svega 4% ovog univerzuma ,96 % je tamna Materija i tamna Energija .
(Ovi rezultati su dobijeni simulacijom nemackog super-kompjutera).

I onda gledam malecnog coveka na malecnoj zemlji koji je na 24 satu ove planete proveo samo zadnja tri minuta,i koji danas na vrhu svog naretka i civilizacije jos uvek siluje ,ubija i jede svoju sopstvenu vrstu ,
i pitam se ,zasto bi se bilo ko drkao sa kreacijom i mikro-menadzerstvom parazita koji unistavaju prelepu planetu ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Kako to misliš "vašim". xD
Moja pretpostavka je da je mislio na srpski ili balkanski sistem skolovanja.
Verovatno misli da je nemoguce da iz ( za njega ) savrsenog sistema skolovanja izadje osoba koja ce biti podlozna religiji.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
eyepheelYU ti si ******* ,

I Mnogo si gluplji nego sto sam mislio , inferioran i podlozan religioznoj reklami  Starog zaveta koju branis

fanatizmom slepog vernika . Ti nemas kapacitet mozga koji je neophodan da razume jednostavnost poretka,

Ti ne mozes da shvatis da U Bibliji to nisu reci Boga vec obicnih ljudi koji su je pisali i sastavljali stotinama godina,

Nema Boga  i  Nema Duse  to su dve nedokazane izmisljotine, stvorene, jer bez njih nema ni nadgrobnog zivota .

Postoji visi nivo svesti i inteligencija koji su rezultat evolucije i mozda ce covecanstvo da evolvira jednog dana

daleko u buducnosti tako da im tela nece biti vise potrebna i mozda ce naci negde univerzum sa blagostanjem,

ali Ti ces vec biti mrtav i zaboravljen kao i Bog cije postojanje fanaticno branis .

YHVH nije tvoj Bog  ,Biblijski Bog ne postoji ovo je jevrejski tekst pisan pre postojanja Hriscanstva .

Svaka Kultura i Narod imaju pricu o nastanku sveta i nastanku prvog coveka ,

Nista Bog nije stvarao jer ne postoji , Kako mozes da budes tako primitivan .

Postoji samo priroda univerzuma koja se proteze kroz vreme i prostor .

Zelim ti od sveg srca sve ono najgore sto moze da se dogodi jednom coveku i zelim ti da zivis dugo i da se secas

Nisam podlozan nikakvoj religioznoj reklami starog zaveta posto ne govorim da je stari zavet pisan prostim jezikom kako to tvrdi religija. Ne branim bibliju posto sam objasnio da ona nema objektivan znacaj za coveka, samo sam govorio da u njoj nema onoga sto ti tvrdis da ima. Sta god da sam ja shvatio shvatio sam za sebe i iza toga stojim, bas kao sto to treba da rade svi drugi.
Ne tvrdim da ima Boga u fizickoj dimenziji nego silu uzrocno posledicne stvarnosti koja je sve stvorila nazivam Bogom, bez obzira da li se to nekome dopada ili ne. Vidim da je sve posledica pokreta i promene, tako je bilo oduvek, pre coveka i sada. Covek je kao deo prirode samo instrument te sile kao is ve drugo u postojanju.
Znaci da ne branim nikakvo postojanje Boga, kao sto to rade religije koje su imenovale svoje "bogove" koje brane.
Naravno da nikakav YHVH nije Bog kojeg ja branim nego sam ukazivao da je stari zavet govori o jednom coveku koji ce biti Bog. Znaci ne branim to i ne govorim ljudima da na to obrate paznju nego samo da tako pise.
Znaci da kada neko poput tebe kaze da to ne pise onda ja kazem da to pise i navedem stihove koji o tome govore.
Hvala na zeljama, sve si pogresno shvatio i dobro je da i ostali vide tvoje pravo lice, cemu pretvaranje i gluma finoce.

Ti si samo obican sluga Bibliji uhvatila te je i nece da te pusti  ,to sto se pozivas na sve te njene tekstove ukazuje na to da si samo obican vernik ,

Citiram

"Ne tvrdim da ima Boga u fizickoj dimenziji nego silu uzrocno posledicne stvarnosti koja je sve stvorila nazivam Bogom".

Zavrsen citat

Drago mi je da si to rekao jer kad nesto nazivas Bogom onda si  vernik ali ne obican vec izopacen .
A posto si rekao da nemas mogucnost vere To te cini Hipokratom i Lazovom .
Ali koga jos zelis da lazes osim samog sebe ,
Ti stalno citiras Boga kao da su to njegove navodne reci ,sta je i kako i kad rekao ljudima, kao da u tome ima neke stvarne mudrosti i kao da je on stvaran karakter od nekakvog znacaja za sve zive,
 Jedino za koga biblija ima znacaj je za njene prave vernike a ti to nisi ,
Prestani da citiras bibliju i pricas o dolasku boga a posle da protivrecis samom sebi i  pricas da biblija nema nikakvog znacaja za covecanstvo ili da nije objektivna .
Upakuj kako god zelis ti verujes u biblijskog Boga jer si iz biblije koju citiras izvukao definiciju za njega ,
i to te odmah cini vrlo ogranicenom osobom  bez obzira sto neznas gde ti je mesto.
Po mom misljenju
Ni jedan covek nece postati Bog u biblijskom smislu kao sto pise u tvojoj omiljenoj literaturi ,
Bog nije stvorio ni Univerzum ni Suncev sistem ni planetu zemlju ni coveka .
90 % Biblije nema puno ili skoro nikakve vaznosti ili svrhe za modernog coveka .

Citiram

"Ljudi su kreirani da citaju bibliju ili da je ne citaju, ja koji znam sta u bibliji pise svima i govorim da citanje biblije nikome nece doneti spas od smrti, a ti si taj koji ljude zeli da ubedi da ne citaju bibliju."

Zavrsen citat

Prvo ljudi nisu kreirani i ako kazes da jesu to je jos jedan dokaz da si religiozni vernik ,
To sto ti mislis da znas sta u bibliji pise pa zelis da nam preneses svoje tumacenje
"kako biblija nece nikom doneti spas od smrti "
Upravo si u ovoj recenici formulisao rezultat tvog celog saznanja i proucavanja biblije ,
Nadam se da shvatas  da je to ustvari nametanje tvog sopstvenog razumevanja i totalno negativnog misljenja
koje se krsi protiv slobodne volje drugih i pravih vernika koji citaju Bibliju iz drugih razloga ,radi utehe i nade .

Tvoja" istina" je mozda i istina ali svako sam mora doci do svog sopstvenog zakljucka i sopstvene istine ,
To sto ti radis je samo stvaranje mizerije i vrlo negativna stvar ,

Nadam se da ce ti se sve vratiti visestruko ,

A sto se tice biblije Svi treba da procitaju bibliju bez obzira na veru ,nedelju dana je sasvim dosta ,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ti si samo obican sluga Bibliji uhvatila te je i nece da te pusti  ,to sto se pozivas na sve te njene tekstove ukazuje na to da si samo obican vernik ,

Citiram

"Ne tvrdim da ima Boga u fizickoj dimenziji nego silu uzrocno posledicne stvarnosti koja je sve stvorila nazivam Bogom".

Zavrsen citat

Drago mi je da si to rekao jer kad nesto nazivas Bogom onda si  vernik ali ne obican vec izopacen .
A posto si rekao da nemas mogucnost vere To te cini Hipokratom i Lazovom .
Ali koga jos zelis da lazes osim samog sebe ,
Ti stalno citiras Boga kao da su to njegove navodne reci ,sta je i kako i kad rekao ljudima, kao da u tome ima neke stvarne mudrosti i kao da je on stvaran karakter od nekakvog znacaja za sve zive,
 Jedino za koga biblija ima znacaj je za njene prave vernike a ti to nisi ,
Prestani da citiras bibliju i pricas o dolasku boga a posle da protivrecis samom sebi i  pricas da biblija nema nikakvog znacaja za covecanstvo ili da nije objektivna .
Upakuj kako god zelis ti verujes u biblijskog Boga jer si iz biblije koju citiras izvukao definiciju za njega ,
i to te odmah cini vrlo ogranicenom osobom  bez obzira sto neznas gde ti je mesto.
Po mom misljenju
Ni jedan covek nece postati Bog u biblijskom smislu kao sto pise u tvojoj omiljenoj literaturi ,
Bog nije stvorio ni Univerzum ni Suncev sistem ni planetu zemlju ni coveka .
90 % Biblije nema puno ili skoro nikakve vaznosti ili svrhe za modernog coveka .
Ne branim bibliju, samo argumentovano ukazujem na ono sto u njoj pise, ne pozivam se na bibliju posto sam rekao da niko od biblije nema objektivnu korist, i nisam nikakav vernik posto ne govorim o nikakvom laznom bogu
i sve sto sam rekao da je poruka biblije je deo stvarnosti a ne religijska bajka.
Svaka zdravorazumna osoba zna da je sila uzrok pokreta ili promene i nikako mi nije jasno zasto je pogresno tu silu koja odredjuje sve pokrete i sve promene u prirodi nazvati - Bog ?
Ako tebi forum dozvoljava da ti mene nazivas "izopacenim vernikom" ti nastavi da to radis, ali to nema nikakav znacaj.
Svako se na ovom forumu izjasnjava o svom stavu posto je to najnormalnije, samo se meni nabijaju na glavu etikete koje nemaju blage veze sa onim sto govorim.
Apsolutno nicim nisam dao do znanja da imam bilo kakve veze sa bilo kakvim verovanjem.

Biblija bas kao i mnoga druga prorocanstva o kraju covekove svesti koju poznajemo ukazuje da ce covek biti potpuno nemocan u vezi ishoda te situacije, tako da je potpuno irelevantno da li neko cita bibliju ili ne.
Sta je tu nejasno ?!?
Kako precizno definisanje termina moze da oslikava ogrenicenost ?
Niko normalan ne zna sta ce od nekog coveka da postane a narocito sta neki covek "nece postati".

Vidis kakav si ti covek, ti sebi dajes za pravo da izmosis sta ti mislis ili imas da kazes o bibliji a drugima to pravo
zelis da oduzmes.
I ceo ovaj hissy fit ili tantrum bacas zato sto si izneo neistine o onome sto pise u bibliji i zato sto sam ti ja na to argumentovano objasnio.
Citat
Citiram

"Ljudi su kreirani da citaju bibliju ili da je ne citaju, ja koji znam sta u bibliji pise svima i govorim da citanje biblije nikome nece doneti spas od smrti, a ti si taj koji ljude zeli da ubedi da ne citaju bibliju."

Zavrsen citat

Prvo ljudi nisu kreirani i ako kazes da jesu to je jos jedan dokaz da si religiozni vernik ,
To sto ti mislis da znas sta u bibliji pise pa zelis da nam preneses svoje tumacenje
"kako biblija nece nikom doneti spas od smrti "
Upravo si u ovoj recenici formulisao rezultat tvog celog saznanja i proucavanja biblije ,
Nadam se da shvatas  da je to ustvari nametanje tvog sopstvenog razumevanja i totalno negativnog misljenja
koje se krsi protiv slobodne volje drugih i pravih vernika koji citaju Bibliju iz drugih razloga ,radi utehe i nade .

Tvoja" istina" je mozda i istina ali svako sam mora doci do svog sopstvenog zakljucka i sopstvene istine ,
To sto ti radis je samo stvaranje mizerije i vrlo negativna stvar ,

Nadam se da ce ti se sve vratiti visestruko ,

A sto se tice biblije Svi treba da procitaju bibliju bez obzira na veru ,nedelju dana je sasvim dosta ,

"Ljudi su kreirani" znaci ljudi postoje takvi kakvi postoje i nisu sami sebe stvorili pa se koristi termin "kreirani/stvoreni". Sto se tice citanja biblije postoje samo dve grupe ljudi, oni koji je citaju i oni koji je ne citaju,
trecih nema.
Nema niceg negativnog u istini da biblija nikoga nije spasila smrti i da zbog toga nema objektivnu vrednost.
To nije nikakvo negativno misljenje o bibliji nego stvarnost koje se nekome moze svidjati ili ne.
I ja to nikome ne namecem, posto nikome ne govorim da cita ili ne cita bibliju.
Istina je rec o onome sto postoji i sve sto sam protumacio iz biblijskih knjiga ( sem poslanica koje su neistina iskazana prostim jezikom ) se odnosi na ono sto postoji.

Da li ti i kako u onome sto sam rekao vidis mizeriju je tvoje subjektivno misljenje i slobodno nastavi da iznosis svoje zelje o mojoj sudbini ukoliko ti one pomazu u bilo kom obliku i formi.
Necu te prijavljivati moderatoru.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
Katastrofa. Samo toliko.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Katastrofa. Samo toliko.
Najvaznije je da nema zrtava.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
Najludje od svega je sto te od svih ljudi koji povremeno prate tvoje pisanije, samo 2 osobe donekle razume.

Naravno ti ces i dalje nastaviti po starom. I dalje ce te ljudi nazivati svakakvim imenima, ali sta ima veze, samo teraj dalje.

I da, jesi vernik, i to samo takav. Koga bole racku da li si ti imenovao tvog boga ili nisi, iz tvog pisanja se vidi da si vernik, i to onaj zadrti.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Najludje od svega je sto te od svih ljudi koji povremeno prate tvoje pisanije, samo 2 osobe donekle razume.
Ova izjava ludja nije mogla da bude.
Citat
Naravno ti ces i dalje nastaviti po starom. I dalje ce te ljudi nazivati svakakvim imenima, ali sta ima veze, samo teraj dalje.
Bice kako biti mora.
Citat
I da, jesi vernik, i to samo takav. Koga bole racku da li si ti imenovao tvog boga ili nisi, iz tvog pisanja se vidi da si vernik, i to onaj zadrti.
Ja sam tako ocigledan i zadrt vernik da niko nije ni prismrdeo objasnjenju u sta ja to verujem.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7

Ja sam tako ocigledan i zadrt vernik da niko nije ni prismrdeo objasnjenju u sta ja to verujem.

Prvo mora da pozove tumaca, ili da prevede tvoj tekst na engleski pomocu google translate opcije, onda da tamo ukapira sta si hteo da kazes, pri tom naravno mora prvo da ubaci zareze, pa onda da pozove nekoga da mu to protumaci. Tek onda moze da napise sta je to u sta ti verujes.

Pretpostavka ovako, bez daljeg rasplitavanja tvojih rezanaca od misli, bi bila da verujes u biblijskog boga, koga TI nisi imenovao, a koji se pokazuje ljudima.

Polazna osnova moze da bude tvoja izjava da proucavas bibliju 25 godina.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 503 504 506 507 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 16:44:14
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.