Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:47:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 502 503 505 506 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 950477 puta)
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0b11
mob
Apple N73
Nema bre nikakvog Boga Jehove ili Jahve ili YHVH koji stvorio svet za 7 dana i koji je star 5000 hiljada godina ,

Hrabra izjava. Nije mi jasno kako možeš da tako izričito tvrdiš tako nešto, kad imaš toliko kontraargumenata za evoluciju i tooooliko šupljina u toj nespretnoj i nesretnoj teoriji.  Smile Smile

Najstarije stene na zemlji su 3.9 milijardi godina stare.
Starije su nestale pomeranjem tetonskih ploca.
Prvi zivot je 3.8 milijardi godina star .
Postoje dokazi za to.

Ne postoje dokazi za starost stijena o kojima ti pričaš. Metode datiranja stijena se zasnivaju na pretpostavkama, tj. pretpostaviš dvije stvari da bi otkrio treću. I sami naučnici priznaju  za fosile da im se starost određuje na osnovu toga u kom su sloju nađeni, pa onda montiraju rezultate da se uklapaju u taj period koji odgovara tom sloju. Za te metode se sve drugo može kazati osim da su pouzdane...  Smile Smile
« Poslednja izmena: 16. Jul 2011, 22:28:41 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Linux
Browser
Safari 533.1
mob
Samsung S7
Yahve, ili ti bog supljina, ali ga nauka beskompromisno isteruje odatle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 907
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
hahaha, ima supljina u teoriji evolucije, znaci nije tacna....a kad je u pitanju bog koji je stvorio univerzum za 7 dana, za sta ne postoji ni najsitnija mikro mrvica dokaza, e to je jasno kao dan! smejurija!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Vredjas me zbog toga sto kazes da je laz samo zbog toga sto vidis stvari iz druge perspektive ,
ocigledno je da neke stvari vidimo u drugacijem svetlu . 

Ovo je jevrejska knjiga i ovo su njihovi tekstovi pisani pre Hriscansva ,pokusacu da ti rastumacim poslane stihove ,
uradio bih to pre da si mi dao priliku pre nepotrebnog  napada od kog niko nema nikakvog benefita.

" Blagosloviću one koji tebe uzblagosiljaju, i prokleću one koji tebe usproklinju; i u tebi će biti blagoslovena sva plemena na zemlji"

Dragi Covece YHVH  je Izraelski Bog ,on poziva na rat protiv svih koji imaju drugog Boga i misli se na izgubljena plemena Izraela koja su rasuta sirom sveta .

"I blagosloviće se u semenu tvom svi narodi na zemlji, kad si poslušao glas moj."

To je pretnja citavom svetu religioznom kolonizacijom i nepobitno prihvatanje religije,

Samuilova 22:50 " Toga radi hvalim Te, Gospode, po narodima, i pojem imenu tvom, " Isaija 11:10
" I u to će vreme za koren Jesejev, koji će biti zastava narodima, raspitivati narodi, i počivalište Njegovo biće slavno. " Isaija 49:1 " Poslušajte me, ostrva, i pazite narodi daleki. Gospod me poziva od utrobe :od utrobe matere moje pomenu ime moje. "

Ja ne razumem Kako ti ne mozes da vidis cistu religioznu propagandu "Pazite narodi daleki ."

Zasto daleki narodi treba da paze ?

Ponovo Jevrejski trenurtak  ;  "Gospod me poziva od Utrobe:od utrobe matere moje pomenu ime moje. "

Da li razumes znacenje ovoga ?

Samo se racunas i samo Mozes biti jevrej samo ako ti je majka jevrejka .

Naravno sve je to deo uspesne propagande pri sirenju jedne religije.

Ne pokusavam da ismejem bibliju vec sam objektivan pri njenoj upotrebi i citam druge stvari o tim vremenima i okolnosti pod kojima je nastala.

Ubudece samo me lepo pitaj sta god zelis i lepo cu ti odgovoriti ,Ja ne zelim ovaj negativni trend vredjanja da se nastavi izmedju nas a verujem da ni ti ne zelis moje negativne reakcije ,jer ovo je ipak samo zabava mali ventil za dusu i ubistvo slobodnog vremena a previse je tema na kojima se srecemo ,ocigledno je da delimo neki interes .

Zelim ti da lepo provedes Nedelju

Smile
Objasnio sam zasto je to sto si rekao laz i ne postoji nikakva "druga perspektiva".
Jevreji jesu autori, posto su bili odredjeni za to, ali je stari zavet prepun objasnjenja da ce to mesto "Bozijeg naroda" od jevreja biti oduzeto i dace se drugom narodu i drugim slugama.
Ti meni da objasnjavas sta kaze biblija ?!? Osoba koja ne zna sta znaci rec blagosloven/blessed ?!?
Bog - Kreator svega nikome ne preti nego govori sta ce da se desi.
Isaija je pozvan iz utrobe svoje majke da prorice, da narodima sveta prenese prorocanstvo Bozije.
Religija je pogresno shvatanje biblije koje u coveku stvara verovanje da on ima izbor i da moze da utice na svoju sudbinu iako je ona uvek bila smrt.
"Pazite narodi daleki" znaci "obratite paznju" na ono sto je dato kroz Avrama i njegovo seme.
Gentile je engleska rec za ne-jevreja. Isaija 11:10 se odnosi na Isusa kroz kojeg ce svi nejevreji cuti o slavi Bozijoj
i raspitivati se o Bogu.
Isus je i sam rekao svojim apostolima " Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha, ", o prorocanstvu o dolasku Gospoda Boga je rekao " I propovediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak. "

Nemas elementarno poznavanje biblije, nikada je nisi citao nego si pokupio neartikulisane informacije biblijsko pljuvacke sekcije. To opet nisu nikakve uvrede nego cinjenice koje proizilaze iz tvog pisanja.
Ljudi su kreirani da citaju bibliju ili da je ne citaju, ja koji znam sta u bibliji pise svima i govorim da citanje biblije nikome nece doneti spas od smrti, a ti si taj koji ljude zeli da ubedi da ne citaju bibliju.

Meni je svaki dan - nedelja i svaki dan nisam mogao bolje da provedem.
Citat: Predrag_NK_77
Hrabra izjava.
Alex je zavrsio fakultet na kojem su izmislili "dokaz nepostojanja", i ti njega vredjas ako pokusas da mu objasnis da su dokazi vezani za ono sto postoji.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2011, 07:45:05 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
eyepheelYU ti si ******* ,

I Mnogo si gluplji nego sto sam mislio , inferioran i podlozan religioznoj reklami  Starog zaveta koju branis

fanatizmom slepog vernika . Ti nemas kapacitet mozga koji je neophodan da razume jednostavnost poretka,

Ti ne mozes da shvatis da U Bibliji to nisu reci Boga vec obicnih ljudi koji su je pisali i sastavljali stotinama godina,

Nema Boga  i  Nema Duse  to su dve nedokazane izmisljotine, stvorene, jer bez njih nema ni nadgrobnog zivota .

Postoji visi nivo svesti i inteligencija koji su rezultat evolucije i mozda ce covecanstvo da evolvira jednog dana

daleko u buducnosti tako da im tela nece biti vise potrebna i mozda ce naci negde univerzum sa blagostanjem,

ali Ti ces vec biti mrtav i zaboravljen kao i Bog cije postojanje fanaticno branis .

YHVH nije tvoj Bog  ,Biblijski Bog ne postoji ovo je jevrejski tekst pisan pre postojanja Hriscanstva .

Svaka Kultura i Narod imaju pricu o nastanku sveta i nastanku prvog coveka ,

Nista Bog nije stvarao jer ne postoji , Kako mozes da budes tako primitivan .

Postoji samo priroda univerzuma koja se proteze kroz vreme i prostor .

Zelim ti od sveg srca sve ono najgore sto moze da se dogodi jednom coveku i zelim ti da zivis dugo i da se secas

« Poslednja izmena: 17. Jul 2011, 13:28:57 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0b11
mob
Apple N73
hahaha, ima supljina u teoriji evolucije, znaci nije tacna....a kad je u pitanju bog koji je stvorio univerzum za 7 dana, za sta ne postoji ni najsitnija mikro mrvica dokaza, e to je jasno kao dan! smejurija!  Smile

U evoluciji ne postoji ništa drugo osim šupljina. Čitava ta teorija je u stvari jedna velika rupa, koja će jednog dana, siguran sam, biti proglašena najvećom zabludom i laži u istoriji nauke. Nauka, kad se pravilno tumači, tj. kad se ne zloupotrebljava, ruši ovu nespretno-nesretnu teoriju kao kulu od karata.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Predrag_NK_77

Nesto stvarno nije u redu sa vasim sistemom skolovanja ,u kakva sranja vi verujete u 21 veku .

Oldest dated rocks

The oldest dated rocks on Earth, as an aggregate of minerals that have not been subsequently melted or disaggregated by erosion, are from the Archean Eon. Such rocks are exposed on the surface in very few places.

Some of the oldest rocks date is based on the oldest dated mineral zircon.
Some of the oldest surface rock can be found in the Canadian Shield, Australia, Africa and in other more specific places around the world.

The ages of these felsic rocks are generally between 2.5 and 3.8 billion years. The approximate ages have a margin of error of millions of years. In 1999, the oldest known rock on Earth was dated to 4.031 ± 0.003 billion years, and is part of the Acasta Gneiss of the Slave craton in northwestern Canada.

Since 2008, the oldest rock on earth has been discovered by McGill University in the Nuvvuagittuq greenstone belt on the coast of Hudson Bay, in northern Quebec, and is dated from 3.8 to 4.28 billion years old.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Sony xperia
Ae malo spustite tenziju. Sem toga, izbor reci bi mogao biti kulturniji prilikom obracanja nekome.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0b11
mob
Apple N73
Predrag_NK_77

Nesto stvarno nije u redu sa vasim sistemom skolovanja ,u kakva sranja vi verujete u 21 veku .

Šta nije u redu? Po tebi je sav sklad koji nalazimo na Zemlji, sav zastrašujući, fascinantni, fino podešeni Univerzum proizišao iz eksplozije jednog 'kosmičkog jajeta' koje je imalo beskonačno veliku masu i energiju??!!  Smile Smile Smile Crne rupe, antimaterija, Veliki prasak, evolucija i slične nebuloze su po tebi nešto u šta je lakše povjerovati nego u plansko stvaranje??!!  Smile Smile Smile

Pogledaj u zvjezdano nebo, drugar, pa razmisli da li je to moglo nastati u nekoj samoizazvanoj megaeksploziji. Osjećaš li makar i promil mogućnosti da je sve to proizvod jednog velikog planiranja nekog višeg, inteligentnijeg Bića i zaslužuje li sva ta fina podešenost i sklad makar i uzimanje u razmatranje te mogućnosti??  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 17. Jul 2011, 16:17:16 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
eyepheelYU ti si ******* ,

I Mnogo si gluplji nego sto sam mislio , inferioran i podlozan religioznoj reklami  Starog zaveta koju branis

fanatizmom slepog vernika . Ti nemas kapacitet mozga koji je neophodan da razume jednostavnost poretka,

Ti ne mozes da shvatis da U Bibliji to nisu reci Boga vec obicnih ljudi koji su je pisali i sastavljali stotinama godina,

Nema Boga  i  Nema Duse  to su dve nedokazane izmisljotine, stvorene, jer bez njih nema ni nadgrobnog zivota .

Postoji visi nivo svesti i inteligencija koji su rezultat evolucije i mozda ce covecanstvo da evolvira jednog dana

daleko u buducnosti tako da im tela nece biti vise potrebna i mozda ce naci negde univerzum sa blagostanjem,

ali Ti ces vec biti mrtav i zaboravljen kao i Bog cije postojanje fanaticno branis .

YHVH nije tvoj Bog  ,Biblijski Bog ne postoji ovo je jevrejski tekst pisan pre postojanja Hriscanstva .

Svaka Kultura i Narod imaju pricu o nastanku sveta i nastanku prvog coveka ,

Nista Bog nije stvarao jer ne postoji , Kako mozes da budes tako primitivan .

Postoji samo priroda univerzuma koja se proteze kroz vreme i prostor .

Zelim ti od sveg srca sve ono najgore sto moze da se dogodi jednom coveku i zelim ti da zivis dugo i da se secas

Nisam podlozan nikakvoj religioznoj reklami starog zaveta posto ne govorim da je stari zavet pisan prostim jezikom kako to tvrdi religija. Ne branim bibliju posto sam objasnio da ona nema objektivan znacaj za coveka, samo sam govorio da u njoj nema onoga sto ti tvrdis da ima. Sta god da sam ja shvatio shvatio sam za sebe i iza toga stojim, bas kao sto to treba da rade svi drugi.
Ne tvrdim da ima Boga u fizickoj dimenziji nego silu uzrocno posledicne stvarnosti koja je sve stvorila nazivam Bogom, bez obzira da li se to nekome dopada ili ne. Vidim da je sve posledica pokreta i promene, tako je bilo oduvek, pre coveka i sada. Covek je kao deo prirode samo instrument te sile kao is ve drugo u postojanju.
Znaci da ne branim nikakvo postojanje Boga, kao sto to rade religije koje su imenovale svoje "bogove" koje brane.
Naravno da nikakav YHVH nije Bog kojeg ja branim nego sam ukazivao da je stari zavet govori o jednom coveku koji ce biti Bog. Znaci ne branim to i ne govorim ljudima da na to obrate paznju nego samo da tako pise.
Znaci da kada neko poput tebe kaze da to ne pise onda ja kazem da to pise i navedem stihove koji o tome govore.
Hvala na zeljama, sve si pogresno shvatio i dobro je da i ostali vide tvoje pravo lice, cemu pretvaranje i gluma finoce.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 502 503 505 506 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:47:12
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.