Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 18:42:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 489 490 492 493 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 951544 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG G2
Hvala na odgovoru, kratko i jasno  Smile
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Kad bi baba bila jorgovan, ne bi bila kamilica. Sta pricas bre ti covece. Daj bre.

Kad bih ja znao o cemu ti pricas ja bih verovatno zavrsio u padinjaku.
Rekao sam ti da ne znam o cemu pricas kada tvrdis da sam ja "u zadnjih par dana nazvrljao nesto sto nema nikakvog smisla".
Znaci konstantno se pojavljuju likovi koji mene svrstavaju u mentalno poremecene, a kada ih pitam najosnovnije, da citiraju bilo sta od onog sto sam rekao i objasne sta je u tim recima odraz mentalnog poremecaja .

Evo obrati paznju na svoj komentar ili na komentare karaktera pod nikovima "coolrunner" ili "Alex616" i neces naci nijednu racionalnu kritiku nicega sto sam rekao nego subjektivno misljenje zasnovano na ko zna cemu sto sa onim sto sam rekao nema veze.

Cisto pljuvanje licnosti bez ikakve debate o onome sto je receno.
Citat: coolrunner
Jos da on sam to prihvati.  Smile
Kristalno mi je jasno da ti ne znas sta sam rekao posto konstanto komentarises nesto sto nisam rekao.
I prihvatam mogucnost da neces prestati tako da se ponasas do kraja tvog boravka na ovom forumu.
Citat: Alex616
Ja sam odustao od EyepheelYU pripovedanja jer je kao izgrebana ploca.
mi mu svi to kazemo ali  on nikako da nam veruje u to sto kazemo ,
Bilo mi je zanimlljivo to sto ne razume po neki put terminologiju pa sam sebi protivreci.
Al covek smatra da je njegovo vidjenje stvari jedina istina ,ne vredi da se kritikuje ,
Nasmejem se na pomisao kako muva ribu i sta li one grdne misle ,osim kako i gde da pobegnu .
Ne verujem da je los covek ali ne bih voleo da zaglavim sa njim na pustom ostrvu .
Sve bih svoje neprijatelje zakljucao na po jednu noc sa njim.
A "odustajanje" od mojih postova dokazujes tako sto lazima o onome sto sam rekao odgovaras na moje postove ?
Evo jos jednog posta nicim argumentovanim lazima o onome sto sam rekao i meni.
U svom tom neargumentovanom pljuvanju se bar vidi da se radi o osobi koja ima dosta neprijatelja.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
HTC One
Citat
i neces naci nijednu racionalnu kritiku nicega sto sam rekao nego subjektivno misljenje zasnovano na ko zna cemu sto sa onim sto sam rekao nema veze.

Ja ni pijancu na ulici ne objasnjavam da je i zasto je pijanac. Ocigledne stvari se ne dokazuju, to je cisto gubljenje vremena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Ja ni pijancu na ulici ne objasnjavam da je i zasto je pijanac. Ocigledne stvari se ne dokazuju, to je cisto gubljenje vremena.
Tvoja nemogucnost da razumes sta sam rekao i nemogucnost da das racionalan komentar za ono sto sam rekao
daju opis ociglednosti cega ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

Znaci konstantno se pojavljuju likovi koji mene svrstavaju u mentalno poremecene...

I to ti nista ne govori?

Ako malo razmislis, bez obzira na to da li ti verujes da li si lud ili nisi, videces da u ovom slucaju pobedjuje zakon velikih brojeva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
I to ti nista ne govori?

Ako malo razmislis, bez obzira na to da li ti verujes da li si lud ili nisi, videces da u ovom slucaju pobedjuje zakon velikih brojeva.
To prica tomove o sociopatama koji mi se obracaju na spomenuti nacin.
Dokaz da sam ja mentalno poremecen je sta ?
Da li bi mogao da definises "veliki broj" ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Ovo ispod je moje misljenje ,moram da napomenem da ne bih slucajno bio kasnije optuzen ,
dakle, niko ne mora da se slozi ili prihvati ono sto sam rekao.

Nisam zainteresovan uopste za verziju koju predlazu neki ljudi jer mi se prosto ne svidja njihovo objasnjenje ,
i umesto sto kritikuju moje i sto cepidlace  citiranjem i komentarima i sto mene uvlace da gubim vreme i radim isto Ja im predlazem da iznesu svoje teorije jasno sa pocetkom i sa krajem i da objasne povezanost izmedju svega  i da to ima nekakvog smisla i da bude razumno i tecno a ne da se gadjaju odredjenim nepovezanim recenicama ili da mi tvrde da dve stvari koje su slicne i koje su izjavili nemaju veze jedna sa drugom .

Neke pojedine stvari od mojih  sagovornika zvuce stvarno dobro,ali samo pojedinacno svaka stvar za sebe,
Ja sam kritikovao neke od njihovih postova, zato sto nemaju smisla jer svojim teorijama jednostavno ne mogu objediniti sve elemente koji postoje .

Jedina prava uspesna formula  SVEGA je kad mozete napraviti vezu izmedju svih elemenata ,Fizickih i Metafizickih ,Naucnih i Religioznih ,na najmanjoj mogucoj skali postojanja i na onoj navecoj od prostih elemenata do zivota .

Ovo je ispod moje razumevanje A vi iznesite posebno vase licno svoje bez obzira da li se slazete sa nekim elementima koje sam Ja rekao ili ne . Vi dajte vasu formulu i objasnjenje.

Pre pocetka

Niko od ljudi za sada ne moze da zna kako je doslo do samog pocetka u kreaciji univerzuma
i da li pocetak i kraj postoje ili je ciklus i zatvoreni krug koji se ponavlja.
Sve teorije koje su postojale do dan danas su samo teorije .
A Teorija je mnogo i o ovome cu vam pisati drugom prilikom nemam sada vremena .

Pocetak

Bilo kako bilo  Prvi Izvor svega mora da postoji .
Ali nemoguce da se odredi njegova lokalnost posle velike inflacije(takozvanog velikog praska) Univerzuma
jer sve sto postoji u Univerzumu je sve deo jedne CELINE .
Zbog toga sto je ta celina sveobuhvatna i sveprisutna prostorno i vremenski,
logican zakljucak bi bio Sve je Bog i Bog je Sve bez izuzetka.

Drugim recima atomi elementa koji su bili prisutni na samom pocetku kreacije,
su takodje su prisutni u nama sada i njihovo postojanje ce da se nastavi posle nase smrti ,
jer oni  samo mogu promeniti svoju formu i bez obzira da li ce biti rasuti svemirom u eksploziji Super Nove
ili biti progutani od crne rupe, uvek ce bar po jedan neutron moci da pobegne toj sudbini i postane deo novog ciklusa .Zbog toga je zivot bez obzira gde je ,vrlo specijalna privilegija .

Hemijska revolucija elemenata

Sto se tice hemijske evolucije prostih elemenata u slozenije ,
dokaz za to vam je lepo predstavljen u periodicnoj tablici elemenata ,
i to niko ne moze da ospori ,ali uvek postoji mogucnost da se nadju novi egzoticni elementi .
Recept je prost imas jedan element (na primer Atom Vodeonika ) pa dodas jos jedan pa dodas jos jedan
i tako jedan po jedan element je sve slozeniji.

Bioloska revolucija organizma

Takodje Ja podrzavam biolosku evoluciju kao proces razvica prostih organizama u slozenije ,
Kroz razne periode nase planete zemlje pa do danas, dokazi u vidu fosila su sacuvani
u naslagama zemlje dok ih mi nismo nasli i dok nismo izmerili njihovu starost .
Iz njih moze da se vidi progres i napredak odredjenih grupa organizama .
Naravno da mozaik zivota na zemlji nije kompletan i da nemamo jos uvek jasnu sliku ,
ali svakog dana je ta "slika" sve potpunija.

Covek

Sto se tice Ljudi,Oni u ovakvom obliku sa Fizickim i Mentalnim karakteristikama vec postoje 50 hiljada godina  .
U to vreme smo delili planetu sa jos nekoliko vrsta humanoida a u vremenu pre toga nasu ljudsku liniju mozemo pratiti po majcinoj strani i hromozomu X do zajednickog pretka za sve ljude sveta koja je zivela pre 200 hiljada godima .Nasa Krv i nas DNK je dokaz za to.
Covek se poceo uzdize tehnoloski ,kroz zemljoradnju i metalurgiju tek na kraju zadnjeg ledenog doba pre desetak hiljada godina i veca stabilnost rezervi hrane dala mu je vise vremena da se posveti razumevanju prirode i tumacenju njenih darova i nepogoda.Prva slova koja su nacrtana i izgovorena su 6 hiljada godina stara.Od tog presudnog trenutka covek je poceo da belezi svoje obzervacije ,zivot ,strahove ,snove ,vizije i svoja tumacenja.
Ogromna Moc prirode i ciklusa koji su se ponavljali je izazivala straho-postovanje i to je jos uvek slucaj .
U tim ranim danima smo vizulizirali boga na osnovu onoga sto smo znali i videli oko sebe ,
Dakle verovali smo da smo po uzoru na njega jer nismo videli nista savrsenije od nas i njegova ljutina i gnev( to jest vremenski uslovi) bi cesto imali efekat na zivote ljudi.

Naravno ovih dana znamo vise o svetu u kome zivimio i kvantna fizika je jedina stvar koja pruza i daje moguce objasnje o povezanosti CELINE njenoj sveprisutnosti ,sveobuhvatnosti i ne -lokalnosti elementa .
Neko bi rekao da je samo logicno razmisljanje i da ce ovaj trend definitivno da iskusi vise i vise ljudi ,
mada postoji i onih kojima ce biti neophodno da razumeju mehaniku celog procesa .
Dakle covek napreduje na svim frontovima.
Koncept svetog duha kao nosioca drevnog znanja i bozanske inteligencije koja se manifestuje u coveku kroz inspiraciju je prema tome prihvatljiva na nivou qvantne fizike jer smo vec stigli do elementarnih cestica koji nemaju masu i koji su uglavnom energija .
Naravno Bilo bi lepo kada bi te elementarne cestice koji su u nama i koje vode poreklo od samog pocetka kreacije imali memoriju ,ko zna mozda je svi elementi imaju, samo mi jos uvek nemamo sposobnost da je registrujemo,tehnoloskim, naucnim ,fizickim ,prirodnim ,metafizicki ili teolosko duhovnim putem ili je to mozda privilegija retkih .
U svakom slucaju u ljudskoj civilizaciji su zabelezeni mnogobrojni slucajevi (oko 75) "prosvecenja i ili budjenja " kada se tvrdilo da subjekt vidi svet i univerzum oko sebe onakav kakav stvarno jeste ,secajuci se " svojih" proslih "iskustava ".

Stara je izreka da svi putevi vode do istog cilja . Smile

Pozdrav Svima
« Poslednja izmena: 29. Maj 2011, 02:54:53 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
Off obrisan.

.. bar na zadnjih 2 stranice ...

Tema:
"Sveto pismo ili Darvin?"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50195
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
Да ли је Дарвин знао истину?

Дарвин је само могао да нагађа и предпоставља као и било код од нас. Еволуција је позната по томе што се сматра истинитом само зато што не постоји боље прихваћен научни концепт. Што је лош аргумент јер предпоставка не може да буде тврдња. Чак и када немамо другу опцију. Концепт који критичаре охрабрује да траже доказе, а са друге стране нема доказ није одржив концепт. 

Свето писмо објшњава настанак живота са једне стране на природан и логичан начин. Ток се са друге стране празнине које су остале нејасне пуне садржајем који "најљепше" звучи. Што је грешка, али без тога читава ствар има проблема да се одржи као валидна опција природне философије. Дакле, нешто од тога је сигурно тачно, али као цјелина може бити а и не мора.

« Poslednja izmena: 29. Maj 2011, 03:09:51 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Свето писмо објшњава настанак живота са једне стране на природан и логичан начин.

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 489 490 492 493 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 18:42:12
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.