Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 17:17:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 211 212 214 215 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 949060 puta)
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Apple N73
i dalje tvrdim, da je Bog Mojsiju diktirao poimenice svaku vrstu koju je stvorio, to bi malo vise trajalo... sa druge strane, ne vidim zasto moraju teorija evolucije i Hriscanstvo obavezno da se iskljucuju ? Ako je iko mogao da podari bicima mehanizam menjanja i prilagodjavanja, zar to nije upravo Bog ?! A ne znam da iko , ma kakav vernik bio, smatra da je sve stvoreno bas ovakvo kakvo je danas i da se nista nije menjalo

Teorija evolucije je materijalistička teorija koja isključuje postojanje Boga. Zato su ove teorije suprotstavljene i vjerovanje u jednu isključuje vjerovanje u drugu. Po njoj, ne postoji ništa osim materije i ona je samu sebe organizovala, tj. informacija je sama od sebe nastala u materiji. Naučna fantastika...

Vidis, stvarno ima materijala za razmisljanje. Kitovi su jos veca enigma. Naime, preci kitova su bili kopneni sisari koji su se vratili u more ! Zato presek kostiju bocnih peraja danasnjih morskih sisara (kitova i delfina uglavnom) neodoljivo podseca na ljudsku saku, a ustvari su u pitanju zakrzljale noge. Sta je nateralo te zivotinje da iz kopnenih ponovo postanu morske ?! (nije u pitanju teorija, vec je dokazana stvar). Nemam pojma kako se to uklapa u teoriju evolucije, nisam siguran ni da li se uklapa... A tek ajkula cekicara... ona je prica za sebe, jer ako je njen oblik glave nastao slucajnom mutacijom, onda bi cela teorija evolucije pala u vodu. A ja opet ne vidim po cemu je ona prilagodjenija okolini od recimo, tigraste ajkule, ili velike bele.

Ta teorija o evoluciji kita je bajka koja je tolika uvreda za razum da mi pripadne muka svaki put kad čitam nešto o tome. Na TV izađe čovjek u bijelom mantilu sa zvanjem naučnika, sa naočarima debelim kao dno od tegle, provuče kroz svoju priču nekoliko riječi i fraza koji su nerazumljivi običnom čovjeku, pokaže ti neke špekulativne crteže i svi bezuslovno prihvataju šta on kaže: Amin! Ljudska glupost stvarno nema granice...

O tome sam mnooogo pisao na onoj temi "2012. - kraj sveta...". i mrzi me da ponavljam. Ali u sustini, dok ne pronadjes dokaz najviseg dokaznog kredibiliteta, koji je cvrst, materijalan, neoboriv i proverljiv, ta "main stream" nauka je u pravu. Zato, ako ti moji argumenti o nepostojanju "divova" nisu dovoljni, pre nego sto pocnes da tvrdis suprotno, trebalo bi da nadjes bar nekakav dokaz, zar ne ?

Na samom startu, na molekularnom nivou, evolucija pada. Kao što sam ranije pokazao u postovima, mogućnost njene realizacije je "0"! Ja nisam toliki fanatik da mogu da vjerujem u teoriju koja je nemoguća, ma šta mi pričali materijalistički aparatčiki.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Ja mislim da je istina verovatno u nekoj kompromisnoj teoriji. Razumem da teorija evolucije iskljucuje postojanje Boga, ali ne vidim zasto bas mora tako... Inace, argumenata za evoluciju ima dosta, ali,da ponovim ,po meni - ako je iko mogao organizmima da podari mehanizam menjanja i prilagodjavanja, onda je to upravo Bog.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Apple N73
Inace, argumenata za evoluciju ima dosta, ali,da ponovim ,po meni - ako je iko mogao organizmima da podari mehanizam menjanja i prilagodjavanja, onda je to upravo Bog.

Druže, zanima me koji su to argumenti? Smile Smile
« Poslednja izmena: 02. Nov 2009, 12:05:51 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Pazi, ja sam na dve zadnje strane naveo dosta argumenata protiv evolucije kao takve (te ono o dodavanju genetskog materijala, o kitovima, o cekicarama....) tako da,ako hoces raspravu sa nekim zadrtim evolucionistom, to nisam ja. Ali sa druge strane ima i argumenata koji idu u prilog teoriji. Malo je glupo da ti ja sad ovde copy/paste, kada to mozes i sam...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Predrag_NK_77

Teorija evolucije je materijalistička teorija koja isključuje postojanje Boga. Zato su ove teorije suprotstavljene i vjerovanje u jednu isključuje vjerovanje u drugu. Po njoj, ne postoji ništa osim materije i ona je samu sebe organizovala, tj. informacija je sama od sebe nastala u materiji. Naučna fantastika...
A sta to postoji sem materije ?
Covek od blata koji postaje krv i meso nije prica o materiji ?
Teorija evolucije ne iskljucuje postojanje Boga, ona samo daje pretpostavku (posto ne izlazi iz okvira realnosti) na koji su nacin vrste koje postoje nastale.
Ideja da postoji nesto sem energije/materije nije naucna fantastika nego intelektualno samoubistvo.
Naucna fantastika moze da predstavi samo materiju.
Informacija jeste nastala u materiji (covekov mozak) pre 6000-7000 godina, posto pre toga nije postojala.
Na samom startu, na molekularnom nivou, evolucija pada. Kao što sam ranije pokazao u postovima, mogućnost njene realizacije je "0"! Ja nisam toliki fanatik da mogu da vjerujem u teoriju koja je nemoguća, ma šta mi pričali materijalistički aparatčiki.
A prica o coveku od blata koji postaje krv i meso, konverzacija izmedju zene i zmije, zivotu posle smrti, zivotu coveka van krvi i mesa, samolansiranje coveka u atmosferu i covek koji leti na oblacima je prica koja svoj temelj
ima u realnosti ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
jao, ne opet...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Apple N73
Informacija jeste nastala u materiji (covekov mozak) pre 6000-7000 godina, posto pre toga nije postojala.

Slažem se. Informacija je i ono zapisano u genima, DNK živih bića i sl. Da li je, po tebi moguće da je ova informacija nastala sama od sebe?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
samo ga ti izazivaj...  Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 934
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.223.11
O ovome se i dalje polemise??? Savremen covek.. Smile
IP sačuvana
social share
Go zombie,go!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520

Slažem se. Informacija je i ono zapisano u genima, DNK živih bića i sl. Da li je, po tebi moguće da je ova informacija nastala sama od sebe?
Nista nije nastalo "samo od sebe", uvek postoji uzrok i posledica. Rec je jedina informacija koja postoji, zapis u genima/ DNK ne bi mogao da postoji bez reci. Bez reci nista ne postoji, zato se i kaze da je "kroz rec sve nastalo".
Upravo zato covek i jeste jedinstvena forma zivota koja nema nikakve veze sa ostalim formama zivota.
Upravo zato Bog jeste covek koji stoji iza svega sto je stvoreno.
Citat: andjeee
O ovome se i dalje polemise??? Savremen covek.. Smile
Dokle god postoji polemika nece biti vaznijeg pitanja od "Zasto smo ovde?", a odgovor na to pitanje ima
samo jedan covek, svi ostali mogu samo da ispiraju usta teorijama i fantazijama dokle god za to imaju mogucnost.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2009, 14:43:44 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 211 212 214 215 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 17:17:10
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.