Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 23:48:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 210 211 213 214 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 949165 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Zasto sam potegao pitanje dinosaurusa.

Postanak, Stvaranje, kratak pocetni dio Biblije u kome je opisano sta je stvoreno.

Nebo, zemlja, svjetlost, biljke, zivotinje, ljudi.. u 6 dana (realnih ili simbolickih)..

Nije napomenuto da je postojao citav drugaciji sistem zivota - dinosaurusi...
zato sto je to bilo van percepcije tih ljudi koji su to pisali (nisu znali niti mogli da znaju).

A sad da su Behemot i Levijatan u stvari dinosaurusi, to je s dosta maste, i ne odnosi se na eru dinosaurusa (koja je morala biti opisana) nego na 2 legendarna bica (i vjerovatno simbolike).

I posto ljudi koji su to pisali nisu sveznajuci nije ni Biblija. Bili su veoma mudri.

Ne bih uopste da omalovazavam tu knjigu, nego mislim da je ljudi preozbiljno shvataju.

Jedna knjiga, sa pricama iz tog vremena. Dobra, odlicna... ali ne  znaci da cu je prihvatiti bez kritike.
(Niti ista drugo)

Valljda je ljudima potrebno nesto da  s tim definisu sve- da je Istina, da je apsolutno tacno.

Ipak istina se stalno trazi, iz mnogih knjiga, i ljudi.

Biblija je knjiga o zivotu i smrti coveka a ne enciklopedija o flori i fauni. Mojsije koji je to pisao pre 3500 godina nije bio naucnik ali je veoma precizno u svom prorocanstvu zvanom "Postanak" naveo da je zivot dosao iz vode i da su odatle vrste krenule u vazduh i na zemlju.
Istina je da vrste postoje, da su kreirane i da samo covek ima duh, svest kroz koju vidi, kaze i radi to sto radi kaze i vidi.
Citat: Vruha

Zaista ne znam da li je čovek mogao da napreduje više, ali sam siguran da će čovek u budućnosti otići mnogo dalje od nivoa na kome je sada, ali jedino pod uslovom da ljudi ostanu dosledni principima racionalizma, ako preovladaju mračne okultistički- fanatičko verničke snage čovečanstvo ne samo da neće otkriti nova znanja već će odbaciti i  već postojeća.
Jedno je sigurno a to je da nije napredovao vise nego gde se sada nalazi, a zaista ne znam na koji nivo sem
ovom na kojem je oduvek bio a to je krv i meso, bi covek mogao da ode.
Zar covek nije oduvek bio na istom nivou u razlicitim okolnostima ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Čovek je danas ,možda,na najnižem stepenu razvoja svesti.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
kako bre ? jes' da se krljamo k'o nenormalni i da je od '45 do danas poginulo vise ljudi u sukobima nego u II svetskom ratu, ali mnogi sa ovog foruma ce ti reci da je zapad toliko razvijen.. ma ono je raj na zemlji. Skoro pa su ponovo poceli da veruju u Boga kad su ono videli ! Ja ne znam, nisam bio...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Da postoji Raj na zemlji,bio bi u Svetoj zemlji - Srbiji.
Bio sam na zapadu i bez komentara.
IP sačuvana
social share
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Bio si ? Pa zar se ne slazes da je ono vrhunac razvoja ljudske svesti ?! Apsolutna kulminacija !!!

(bolje se slozi, da ne bi navukao gnev nekih forumasa na sebe)
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Pa ako cemo pravo o biblijskom opisu.

"Nebo" ne postoji.  Nebo je iluzija onih koji su na planeti Zemlji.
Kiseonik koji svjetluca preko dana, pogled u ostatak svemira navece.

I ja koristim taj izraz, ali je stvar perspektive.
Podjela na nebo i zemlju je veoma ljudski subjektivna  i tradicionalna.
Na isti nacin na koji ne mozemo da pojmimo da je Zemlja okrugla ali smo to nekako saznali.

Tako da "bog stvori nebo, bog stvori zemlju" malko neprecizno...

Oslikava nacin na koji su ljudi tada razmisljali, ali ne mogu da zamislim nekog ko moze i zna sve ( pa i za planete ) tj. bog da ima podjelu na zemlju i nebo pri stvaranju.
To je ljudska kategorija.

(mozda je previse razglabanje, ali nadam se da me neko shvata Smiley )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Bio si ? Pa zar se ne slazes da je ono vrhunac razvoja ljudske svesti ?! Apsolutna kulminacija !!!

(bolje se slozi, da ne bi navukao gnev nekih forumasa na sebe)

Smile Smile Smile Smile Smile Smile To je sve u ljudskim glavama.Zapad je čak dno dna.Da nam nisu nametnuli ovu liberalnu demokratiju,gde bi nam bio kraj???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Da postoji Raj na zemlji,bio bi u Svetoj zemlji - Srbiji.
Bio sam na zapadu i bez komentara.

sta ti se desilo na zapadu?
i jos uvek nisi postavio video koji si obecao!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
jeste, razglabanje je  Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Čovek je danas ,možda,na najnižem stepenu razvoja svesti.
A kada je bio na vrhuncu (i zasto ?) ako je danas na najnizem stepenu ?
Citat: Klico
molim lepo - to nije vredjanje.
da obrazlozim: postoji vise vrsta nepismenosti. naravno, najdrasticniji primer je kada covek i bukvalno ne ume da cita i pise. ja sigurno na to nisam mislio kada sam ono napisao. rec je o naucnoj nepismenosti, a koja se ogleda izmedju ostalog, i u tome da covek iako tehnicki zna da cita i pise on ipak ne razume sta je to naucna teorija. taj slucaj imamo ovde i to zato sto moj uvazeni sagovornik smatra da "Darvinova teorija nikada nije dokazana niti ce biti dokazana, i ima "znacaj" samo za one koji je prodaju ili kupuju". ovo zapravo znaci da darvinova teorija nema nikakav znacaj. to je duboko nerazumevanje znacenja teorija u nauci i zato ovo nazivamo naucnom nepismenoscu.
Ti si taj koji ne razume sta je to 'naucna teorija', a ne ja. Ti si taj koji ne shvata sta je teorija a sta je
istina. Zivot je stigao na ovu Planetu u formi jednocelijskog organizma, od kojeg sve vrste vode poreklo.
Covek je apsolutno nezavisna vrsta i nema nikakve veze sa primatima, niti se ikada mogao ukrstati sa primatima.
Ako je neki jevrejin izjavio da vreme postoji u materiji, on nije ni prvi ni poslednji jevrejin koji je rekao laz.
Sve sto postoji ima molekularnu strukturu, "vreme" ne postoji, postoji samo rec i emocija koja prati tu rec.
Imam snazan osecaj da ti u stvarnom zivotu potpunim strancima ne govoris da su nepismeni u bilo kom obliku i formi.
,
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 210 211 213 214 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 23:48:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.