Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 19:00:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 444 445 447 448 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 950392 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
Citat
jeste ali vi trvdite da su se protenini svorili slucajno a ribozomima se formiraju na osnovu informacija iz rnk

Prvo peptidi i mogu da se formiraju spontano u prirodi i to je potvrđeno. Npr. protenoidne mikrosfere.
Drugo teorija abiogeneze ne polazi od toga da su se proteini u funkcionalnom obliku spontano stvorili u prirodi kao npr. insulin već od toga da je RNK nastala spontano u prirodi. I na osnovu vaše gornje izjave se vidi da vi blago rečeno nemate ni elementarono znanje o teoriji o kojoj pokušavate da raspravljate. A sa druge strane dokazano je da RNK molekul nastaje spontano u prirodi (reakciju katališe obična glina) iz prekursora. Takođe je pokazano da RNK molekul ima i autokatalizatorske osobine. I ostavljao sam i radove na ovu temu, ali ste to preskočili izgleda.
I kao što možete da vidite iz ovog objašnjenja citirani tekst o verovatnoći je ili plod nečijeg ogromnog neznanja ili podmetačina za one koji ne poznaju teorije o kojima vode raspravu kao što je npr. sez.

kao prvo moja greska u kucanju insulin naravno nikako ne moze nastati spontano u prirodi

rnk ne moze nastati spotano ali cak i ako nastane nema nikakvu funkciju ako je van celije,gde su tu dnk jedro ribozomi...

nego odakle glina ako je zivot nastao u vodi Smile,sve je to nategnuto kao u poznatom "milerovom eksperimentu" u prirodi rnk nikako ne moze nastati slucajno,tako slozene molekularna struktura ne nastaju spontano a cak i da nastaju nemaju nikakvu funkciju van zive celije

sta bi sa hidrolizom Smile

"Zakone, teorije i hipoteze postavlja čovek pokušavajući da opiše univerzum."

ova izjava sama po sebi ne kaze nista

"Prvo dati uslovi su rezultirali tome da život bude baš u ovom obliku, a ne obrnuto. Ali ako jedno biće na Zemlji misli da je ceo univerzum podešen da bi ono postojalo takvo kakvo jeste onda to samo po sebi već dovoljno govori.    Međutim, svi dokazi ukazuju na to da je život podešen uslovima okoline, a ne vice versa. "

a sta cemo sa okolinom koja je podesena da podrzava zivot,tu postoji uzajamna interakcija

"Kao treće i "ukomponovanost parametara" je veliko pitanje ako se uzmu na primer neki fundamentalni procesi kao što je helijumska fuzija u zvezdama"

zakoni fizike i kvantne mehanike su tako podeseni da omogucavaju zivot u odrzanju,recimo voda ako bi imala drugacije osobine nebi bio moguc zivot, povrsinski napon vode koji omogucava penjanje uz korenski sistem do najvisih listova,zatim osobina da led ne tone, sastav atmosfere ,masa i gravitacija planete

"Da ne bude da je ovo samo moj stav pogledaj šta na ovu temu kaže Steven Weinberg, profesor fizike i dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 1979. u tekstu pod nazivom: "A Designer Universe?""

u nauci nema pozivanja na autoritete vec na cinjenice

procitaj ti ovu knjigu

http://www.scribd.com/doc/27158076/Darvinova-crna-kutija-Dr-Majkl-Bihi

"To su ljudkse "istine" i pokušaji da se objasni svet koji ih okružuje. A ti se oslanjaš na jedan potpuno antropocentičan stav da je ono što je čovek odredio kao istinu postoji oduvek i prestavlja večnu istinu u Univerzumu. "

kreacionisti se ne pozivaju autoritete vec na naucne cinjenice tako da je ovo sto pricas irelevantno,
objasni nam recimo "slucajan"nastank orhideja koje izgledaju kao zenke osa

@alex666

hriscanstvo sigurno nije plod ljudskog uma,vrlo strogi eticki kodeksi koji nam se namecu govore o tome,u paganskim religijama se samo podvljadjue ljudskim strastima i paganizmu,pravi primer za ovo je alex

« Poslednja izmena: 22. Avg 2010, 21:43:35 od sez »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
rnk ne moze nastati spotano ali cak i ako nastane nema nikakvu funkciju ako je van celije,gde su tu dnk jedro ribozomi...

RNK može nastati spontano u prirodi i to je pokazano već u prilično velikom broju radova i to sa velikim prinosom RNK. Te radove sam već ostavljao ovde pa ih pogledaj.

Citat
nego odakle glina ako je zivot nastao u vodi Smile,sve je to nategnuto kao u poznatom "milerovom eksperimentu" u prirodi rnk nikako ne moze nastati slucajno,tako slozene molekularna struktura ne nastaju spontano a cak i da nastaju nemaju nikakvu funkciju van zive celije

Da li si pročitao nešto o abiogenezi? Pošto na osnovu ovog tvog posta vidim da nagađaš.

P.S.
Posle Milerovih eksperimenata (pre nekoliko decenija) bilo je još mnogo eksperimenata i njih sam ovde ostavljao, ali ti izgleda jako brzo zaboravljaš.

Citat
sta bi sa hidrolizom

Pa to sam već objasnio (navodeći primer protenoidnih miikrosfera), ali ti to izgleda nisi ni razumeo.

Citat
zakoni fizike i kvantne mehanike su tako podeseni da omogucavaju zivot u odrzanju,recimo voda ako bi imala drugacije osobine nebi bio moguc zivot, povrsinski napon vode koji omogucava penjanje uz korenski sistem do najvisih listova,zatim osobina da led ne tone, sastav atmosfere ,masa i gravitacija planete

I to sam pojasnio u postovima na prethodnoj strani, ali ti ili ne razumeš ili nečitaš ono što pišem.

Citat
u nauci nema pozivanja na autoritete vec na cinjenice

Slažem se. U nauci možeš da se pozoveš samo na naučnoistraživačke radove koje sam ja podosta ovde naveo, a ti do sada nisi naveo niti jedno. Da li ti to nešto govori?

Citat
kreacionisti se ne pozivaju autoritete vec na naucne cinjenice tako da je ovo sto pricas irelevantno,

Odlično. Ako se pozivate na naučne argumente navedi mi jedan primer naučnog istraživačkog rada kreacionista. Ja godinama unazda pokušavam da dobijem jedan kreacionistički naučni rad, ali mi još niko nije naveo nijedan. Čak ni vaš guru Miroljub Petrović.

Sez nemoj da se ljutiš. ali više je nego evidentno da nedovoljno poznaješ temu o kojoj pokušavaš da diskutuješ.
Tvoje prividno znanje si pokupio sa kreacionističkih sajtova koje pokušavaju da podmetnu laži ljudima koji slabo poznaju tematiku o kojoj govore. Evo pođi od toga čime se baviš. Da li si profesionalno na bilo koji način vezan za tematiku o kojoj raspravljaš?
IP sačuvana
social share
The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them into the impossible.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
@alex666
hriscanstvo sigurno nije plod ljudskog uma,vrlo strogi eticki kodeksi koji nam se namecu govore o tome,u paganskim religijama se samo podvljadjue ljudskim strastima i paganizmu,pravi primer za ovo je alex

Hvala Sez,

Iznenadi me sa ovom mojom izjavom koje se ne secam ali necu da sitnicarim radije zeleo bih da ti objasnim
jer ne zelim nikog da ostavim u nekoj nedoumici a i imam malo slobodnog vremena .

Vec devet godina ne sedim u pravoslavnom crkvenom odboru a i ne idem vise na bratske sastanke tajnih udruzenja kojih sam bio aktivni clan i cije sam velikane upoznao a i ne praktikujem grupne magijske rituale
doduse samo po neki put sam eksperimentisem ali to je jace od mene a i zatvorio sam svoj hram pa se razidjoh se sa svojim ucenicima na sve cetri strane sveta neka im je sa srecom ovih dana postim samo tri meseca godisnje znam trebao bih bar sest,cula brzo otupe a vezbanje svoje"Volje"je jedina stvar koja ce ti uvek biti od koristi i njena snaga ce uvek biti deo tebe sta god da te snadje u zivotu.
Naravno trudim se da vodim neki pun zivot i da uzivam maksimalno u svojim culima ona nam nisu data da bi ih samo ignorisali ili zanemarili.Sa godinama covek uvek nadje lepse Vino ili nesto novo da proba ,sad nisu uvek sve stvari prijatne ali sve je to deo jednog iskustva i po neki put je lepo piti vodu sa drugog izvora.
Sta da radim svetac jos ne mogu da budem ,nova zena ,mala deca zivot nije lak
nista ne pada sa nebesa tek tako ,
nego je sve o stvaranju pravih uslova i okolnosti oko samog sebe poput igre prstiju na vetru
vazno je samo imati jasan cilj sta ti ovaj zivot znaci i sta hoces da uradis sa njim.

Svi imaju svoju viziju o tome ko je i sta je Bog ,
Univerzum ima kraj ali da li je taj samo kraj ili prelaz u neku visu formu energetskog postojanja to ce saznati svako za sebe kad mu bude "doslo vreme".
Ne zaboravi samo je 4% univerzuma materija od koje su sastavljene zvezde ,planete Ti i Ja.
U svakom slucaju Univerzum je bio mnogo prostiji u svojoj proslosti i iz prostih elemenata stvarani su slozeniji ,
neprikosnoven dokaz za to danas je postojanje zivota kakav postoji danas.
Polazeci od te prosto ocigledne cinjenice mi vidimo da je priroda univerzuma da raste i napreduje stvarajuci kompleksnije forme to jest univerzum ima svoj "zivot" cije promene sa vremenom zovemo evolucija.
Da li je ta evolucija prirodan poredak koji je poceo sa "velikom inflacijom-velikim praskom" ? Jeste!U to nema nikakve sumnje,.Da li Univerzum sa tim tezi svom sopstvenom ka vise savrsenim formama postojanja ?Naravno.
Ali Da li je Univerzum/Bog svestan sebe i svakog atoma koji postoji u njemu to je pitanje na koje neka religija kaze da jeste a neka religija kaze da nije i da je Bog ili Univerzum takoreci u stanju Budjenja svesti svog samo-postojanja u svakom slucaju prema svim religioznim ucenjima sirom sveta ti mozes licno da doprineses
njegovom "budjenju"svojim sopstvenim prosvetljenjem .
Da li ce tvoje prosvetljenje zavisiti od nacina zivota koji i kako ga zivis?
Da li je vazno postovanje prema drugim stvarima koje te okruzuju ,hramovima u kojima je ulozeno dosta energije kroz molitve i fokus misli u jednu ideju ili Zivim bicima sa kojima delis prirodnu okolinu u kojoj zivis pa cak i grobovima i spomenicima predaka. Verovatno.
Jedno je sigurno a to je da kao i nasi preci svi mi imamo vizije, snove i licna iskustva koja se granice sa postojecim i koja nam daju inspiraciju da nije sve slucajnost i da postoji neki "razlog ",
a to je teznja ka savrsenstvu ili preuzvisenom.

U svakom slucaju i ako rodjen u pravoslavnoj hriscanskoj religiji Ja ne mogu doslovno da je pratim jer uprkos dobroj osnovnoj ideji o ljubavi i milosrdju mnogo je drugih stvari u njoj pogresno zbog toga sto je pisana
od ljudi cije je znanje i poznavanje sveta oko nas odavno prevazidjeno a drugo je da postoji hiljade drugih religija
koji su u skladu sa osnovnom hriscanskom religijom ali su mnogo bolje predstavljene.
Postoji mali milion stvari u Hriscanskim tekstovima sa kojima se ne slazem ,mislim da su krute ,banalne a neke cak i prilicno glupe i samo sluze kao izgovor ljudima da se ne trude da budu bolji nego sto jesu i sto mogu biti.
U svakom slucaju ukoliko se opredelis za jednu stvar i ne pratis je doslovno kao sto je to propisano
automatski si hipokrata dok duhovnost i prosvecenje dolaze iz stalnog ucenja novih stvari ,usavrsavanja misli i razumevanja svakog aspekta zivota koji te okruzuje.

Procitaj malo o Zaratustrjanskoj religiji ili poreklu Hriscanskog gnosticizma ili Egipatsku knjigu mrtvih i knjigu zivih
iz koje je Jevrejska religija pozajmila ideje pocevsi od deset bozijih zapovesti,
a takodje ti preporucujem i lepu satiru o Isusu od Borislava Pekica "Vreme Cuda"

Alex 616

« Poslednja izmena: 24. Avg 2010, 14:44:58 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Koja je "verovatnoća" da život "slučajno" nastane dva puta u našem solarnom sistemu? Najnovija istraživanja sve više upućuju da je života bilo, a možda i još uvek ima u našem komšiluku. Mars i Titan dosta obećavaju. Evo nečeg aktuelnog sa crvene planete.

danas.net.hr/znanost/page/2010/07/30/0373006.html
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Po mom misljenju je na prvom mestu Jovianska Evropa .Kao najbolji kandidat ona ispunjava osnovne uslove za zivot jer joj je unutrasnjost topla i geotermalno je aktivna a i jer ima vodu i velike okeane u tecnom stanju ,
kod nas na zemlji na takvim mestima duboko u okeanima gde nema sunceve svetlosti vec samo toplota iz unutrasnjosti zemlje od "crnih dimljaka" citave kolonije novih vrsta zivota zive vrlo produktivno,osnovan lanac ishrane je zasnovan na organizmu koji se hrani bio hemijskim putem metabolazirajuci cistu kiselinu.

Danas postoji preko dvadeset vrsta razlicitih zivih organizama koje mogu da izdrze hladnocu i vakum svemira kao i radioaktivno zracenje hiljadu puta jace od one stetne granice propisane za coveka i to bez ikakvih posledica kao i veliku koncetraciju,soli i kiseline kao i velike toplote koje pevazilaze granicu klucanja vode ,ne samo to vec udobno zive i raznozavaju se na toj temperaturi i tim extremnim uslovima.
A vecina njih ima sposobnost da bude kompletno u stanju hibernacije bar dok "neki njihovi osnovni uslovi"
nisu ispunjeni.Da li nece biti kise nekoliko godina im uopste nije bitno.
Njihovo postojanje je zasnovano na cistom opstanku i konstantnoj uslovljenoj adaptaciji .
Posto Ne moze tek tako nesto preziveti Radijaciju i Vakum svemira,
Nelogicno je smatrati da su poreklom sa zemlje
sto nas dovodi do sledeceg zakljucka a to je da su stariji od takozvanog zivota na zemlji ,dolaze sa drugog mesta putujuci na kometama ,Poput Hajlieve komete iz Orb oblaka koja je sve sto je ostalo od velikog "bombardovanja zemlje" u proslosti koje je bilo odgovorno za dolazak to jest stvaranje nasih okeana posle cega su uslovi za zivot otisli za crtu gore.

Covek je jedino bice na zemlji i uvek se borio protiv prirode i pokusavao je da je kontrolise ,
Upravo sam video film " Last Winter" o grupi  naucnika i naftasa na severnom polu .
Iz njega proizilazi vrlo interesantan koncept da je Zemlja je zivi organizam koja sama izaziva
klimatske o atmosferske promene u cilju oslobadjanja sebe od ljudi koi su nista drugo nego stetni paraziti
koji zive na njenoj povrsini i koji je povredjuju poput raka sa sirenjem infrastrukture i vadjenjem nafte.
Globalno zagrevanje dovodi do globalnog otopljenja koje siri u atmosferu Gas od koga ljudi dobijaju
samoubilacke i ubilacke namere ,nemoguce je pobegnuti bilo gde.....

« Poslednja izmena: 27. Avg 2010, 00:21:40 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Koja je "verovatnoća" da život "slučajno" nastane dva puta u našem solarnom sistemu? Najnovija istraživanja sve više upućuju da je života bilo, a možda i još uvek ima u našem komšiluku. Mars i Titan dosta obećavaju. Evo nečeg aktuelnog sa crvene planete.

danas.net.hr/znanost/page/2010/07/30/0373006.html

Čekaj, ne kapiram šta si hteo da kažeš sa ovim?
Da li ti misliš da je mogućnost života van Zemlje dokaz za evoluciju ili za Boga?

Vaš Bog nigde nije rekao da je stvorio život van planete Zemlje (a tolike knjige je napisao/sponzorisao), a Čoveka je proglasio za svoje najvažnije delo, koje treba da bude "Gospodar" životinja i planete.
Kako se u tu vašu sliku uklapa mogućnost da na drugim planetama (možda čak i unutar Sunčevog sistema) postoje drugi oblici života, možda čak i inteligentni?

Zar nije logično da ako život nastane na Zemlji može da nastane i na drugim mestima - samostalno (i u tom slučaju bude drugačiji od drugih živih organizama) ili da se prenese sa jednog mesta na drugo (i u tom slučaju bude sličan sa drugim živim organizmima)?

Ili priznajte sebi da je Bog možda stvorio i druge inteligentne oblike života i da mu samim tim Čovek nije prvi i najdraži, ili shvatite da je Život veoma žilav i da mu je sasvim malo potrebno da bi nastao i napredovao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Ko je pominjao Boga?
I na kog Boga misliš kad kažeš "vaš bog"?
Citirani post se više odnosio na drugu stranu, onu koja tvrdi da život postoji samo na Zemlji i izvodi neke sumnjive računice o verovatnoći. Da si prelistao temu video bi da se baš nisam slagao sa tim.

Lično ,u vezi porekla života, teorije panspermije mi izgleda najverovatnija.  Smatram da "seme" života dolazi iz svemira. Potvrđeno je da kompleksnih organskih molekula ima u kometama i na nekoliko mesta u sunčevom sistemu
Moguće je čak da mali putnici sami kolonozuju druge planete. Pre neki dan na međunarodnoj svemirskoj stanici završen je eksperiment koji je pokazao da bakterije mogu preživeti izložene u svemiru. Kada su ih vratili na stanicu počele su da se razmnožavaju.
Bakterija sa Marsa je mogla stići na Zemlju i obratno. Možda otuda i sličnosti u nekim strukturama na ovim planetama.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG G2

Interesantan pogled na jedno pitanje
jesmo li sami, odnosno da li je zivot moguc u nasem univerzumu.
Neil deGrasse Tyson
« Poslednja izmena: 27. Avg 2010, 15:54:22 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Pozdrav nofx0023 ateisto stari  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG G2
Pozdrav i tebi  Smile
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 444 445 447 448 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 19:00:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.