Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 18:24:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 446 447 449 450 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 952269 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG G2
Sta je dovelo do toga jos uvek je nepoznato, poznato je samo da se svemir i sve sto postoji u njemu pocelo siriti otprilike 10-43 sekundi posle pocetne ekspanzije.
Takozvana Plankova epoha
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
Iz čega je stvorena. Sta je singularnost , sta je dovelo do velikog praska.

Kada bih znao tačne odgovore na ova pitanja verovatno bih dobio Nobela. Wink
Da li si možda čuo za Andrei Dmitriyevich Linde-a sa Stanford Univerziteta. On spada u red najzačajnijih savremenih kosmologa. Njegov pristup se meni lično jako dopada.
IP sačuvana
social share
The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them into the impossible.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Na žalost ,  potpuno je normalno da većini ljudi nisu poznate osnove kombinatorne matematike  , to je ipak deo matematike koji ne spada u osnovno bazično obrazovanje  , jer da znaju ljudi se nebi ložili na teorije " slučajnosti" , slučajne kombinacije gena i evolucije , slučajne vasione i tako to  , ne postoji ništa slučajno , verovatonaća da se slučajno dogodi  život je beskonačno mala , toliko mala da se u matematici takve vrijednosti uzimaju u proračunima za nulu.

Baš bih voleo da vidim te proračune. Uvek sam raspoložen za dobru diskusiju na temu teorija verovatnoće.

Citat
Inače laici često čak postavljaju i nickove koji su u suprotnosti sa teorijama koje podupiru , tako da recimo jedan bazni zakon termodinamike ima vrlo interesantne prognoze u vezi relacije vrijeme-stepen uređenja svemira .

Takođe sam jako zainteresovan za diskusiju na temu zakoni termodinamike i povezanost sa nastankom i evolucijom života. Evo jel biste mogli da nam nevedete te  "vrlo interesantne prognoze u vezi relacije vrijeme-stepen uređenja svemira." Jako me interesuje diskusija u tom smeru.

E pa rado , ali kako sam već jednom naveo ja sebe ne doživljavam kao  " dežurnu internet babu razbijača zabluda "  a ti onda knjige u šake pa provjeri , a možeš i nastaviti po starom što se mene tiče.
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Sta je dovelo do toga jos uvek je nepoznato, poznato je samo da se svemir i sve sto postoji u njemu pocelo siriti otprilike 10-43 sekundi posle pocetne ekspanzije.
Takozvana Plankova epoha

In physical cosmology, the Planck epoch (or Planck era), named after Max Planck, is the earliest period of time in the history of the universe, from zero to approximately 10−43 seconds (Planck time), during which quantum effects of gravity were significant. One could also say that it is the earliest moment in time, as the Planck time is perhaps the shortest possible interval of time, and the Planck epoch lasted only this brief instant. At this point approximately 13.7 billion years ago the force of gravity is believed to have been as strong as the other fundamental forces, which hints at the possibility that all the forces were unified. Inconceivably hot and dense, the state of the universe during the Planck epoch was unstable or transitory, tending to evolve, giving rise to the familiar manifestations of the fundamental forces through a process known as symmetry breaking. Modern cosmology now suggests that the Planck epoch may have inaugurated a period of unification or Grand unification epoch, and that symmetry breaking then quickly led to the era of cosmic inflation, the Inflationary epoch, during which the universe greatly expanded in scale over a very short period of time

Znači plankova epoha je nas je uvela  u "era of cosmic inflation" , ....., poznata stvar.

Mene zanima šta je dovelo do prve singularosti.

Citat
Da li si možda čuo za Andrei Dmitriyevich Linde-a sa Stanford Univerziteta. On spada u red najzačajnijih savremenih kosmologa. Njegov pristup se meni lično jako dopada.

Ne nažalost.

EDIT: Vidim da Nobelova nagrada u igri za onog ko otkrije šta je dovelo do prve singularnosti.

« Poslednja izmena: 28. Avg 2010, 13:51:28 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
E pa rado , ali kako sam već jednom naveo ja sebe ne doživljavam kao  " dežurnu internet babu razbijača zabluda "  a ti onda knjige u šake pa provjeri , a možeš i nastaviti po starom što se mene tiče.

Niti teorija verovatnoće niti zakoni termodinamike nisu u suprotnosti sa evolucijom i abiogenezom. I to nije moj stav nego činjenica. Što se tiče statističkih metoda i biofizike više ispita sam polagao iz ovih oblasti kako na osnovnim tako i na postdiplomskim studijama tako da za sebe mogu reći da imam dovoljno znanja da diskutujem na tu temu bez da nanovo preslitavam knjige.
Ali nije ni to problem, prolistaćemo još jednom neke stvari kao npr:
http://secondlaw.oxy.edu/

A može i nešto konkretnije:
Demetrius, Lloyd, 2000. Theromodynamics and evolution. Journal of Theoretical Biology 206(1): 1-16.
Schneider, Eric D. and James J. Kay, 1994. Life as a manifestation of the second law of thermodynamics. Mathematical and Computer Modelling 19(6-8): 25-48

Mislim čisto da vidimo ko je u zabludi.
IP sačuvana
social share
The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them into the impossible.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG G2
Citat
Mene zanima šta je dovelo do prve singularosti.
Nisi jedini Smiley
Za to bi trebalo nesto ovako
a  imas i interesantnu emisiju o tome
Link
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
Ne nažalost.

EDIT: Vidim da Nobelova nagrada u igri za onog ko otkrije šta je dovelo do prve singularnosti.

Andrej Linde govori o dva skalarna polja: inflatonsko polje i Higsovo polje. Uticaj ovih polja je toliki da ona menjaju osobine elementarnih čestica.
Međutim ono što sam želeo da naglasim je uniformno skalarno polje koje navedeni uvodi, a čije fluktuacije dovode do Big Benga. Evo kako to A.Linde plastično objašnjava (za laike):
"Kada na nekom mestu vlada ekstremno visok pritisak u odnosu na okolinu, onda nastaje vetar; kada postoji ekstremno visoko naelektrisanje, pojavljuju se varnice a kada univerzalno skalarno polje (inflatonsko polje) ima u nekoj oblasti veoma veliku vrednost u odnosu na okruženje, dolazi do naglog širenja samog prostora."

Tj. kada se negde pojavi mesto gde ove slučajne fluktuacije daju inflatonskom polju ekstremnu vrednost, na tom mestu počinje nagla inflatorna ekspanzija svemira koja stvara veliku količinu novog prostora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Nešto malo o verovatnoći i evoluciji

Entropy , sve ama baš sve ovo o čemu ti pričaš su HIPOTEZE  , dovoljno sam ih se načitao još kao srednješkolac čitajući GALAKSIJE , i znaš šta sve sam ih pobacao , ni jedan posto tih tekstova danas posle 20 god nije aktuelno , dok PRIRODU , časopis hrvatskog prirodoslovnog društva čuvam , biće intresantna verovatno i mom sinu .

Mislim na koncu ,  i uredu je , ipak je ovo forum  , mogu se furati i hipoteze ali ih nemoj proturati kao suhu nauku.
« Poslednja izmena: 28. Avg 2010, 17:03:58 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Jel ovo neki vic?! Ostavljaš link: http://genetika.blogger.ba/
Baš relevantan izvor. Smiley Autor ovog bloga blago rečeno jako loše poznaje i naučnu metodologiju i statistiku.
Ali i ako ovo sve prenebregnemo da vidimo šta tu piše i koliko ima veze sa naukom, a još više sa verovatnoćom.

Prvi deo:
Problem sa Millerovim eksperimentom

Koliko je neznanje onoga koji je sastavljao ovaj tekst najbolje svedoče same rečenicie iz teksta:
Već prva rečenica potpuno netačna:

Citat
Ako ste ikada citali neku knjigu koja opisuje proces evolucije, sigurno ste u njoj pronasli ovaj ”nepobitni” dokaz evolucije: Millerov eksperiment.

A zatim slede još veći dokazi neznanja:

Citat
1) U citavnom eksperimentu (zatvorenog tipa) iskljucen je oksigen, koji je sastavni dio atmosfere. Ako bismo ubacili oksigen u ovu reakciju doslo bi do eksplozije i eksperiment ne samo da ne bi uspio nego bismo i rizikovali svoj zivot ako bismo se nasli u blizini.

I još mnogo pogrešnih početnik pretpostavki. A takođe kreacionisti izgleda zaboravljaju da je posle ovog eksperimenta iz 1952 (inače u tekstu stoji:

Citat
Obavljen je nekad u 1920-tim.
Smiley

izvedeneo još mnogo eksperimenata do 2010. godine, a već sam neke ovde naveo, ali vi brzo zaboravljate.
http://forum.burek.com/sveto-pismo-ili-darvin-t276728.msg8690742.html#msg8690742

Ostatak sa izvora koji navodiš je više nego smešan jer blage veze sa naukom nema, a još manje sa teorijom verovatnoće.. Evo citiraću samo deo netačnih izjava i za svakog ko bar malo zna može se reći i jako smešnih izjava:
Citat
Ni ja, teorija, nemam objasnjenje za ovaj fenomen u fizici. Niko ga nema. Ja samo mogu pogadjati. Nekada davno, prije nego sam ovo naucio o atomu citao sam ajet iz Kur ana koji kaze da je ”Allah taj koji cuva da se ravnoteza svemira ne poremeti”. Nikada mi nije bio jasan ovaj ajet. Iz njega sam shvatio da Allah na neki nacin ”odrzava svemir”. Nisam znao kako a ni sada ne znam kako. Jedino sto mogu jeste ”pretpostaviti” da bi to moglo biti to. Ja sam ubjedjen da u jednom trenutku nauka mora doci u poziciju da kazu ” ne znamo kako je to moguce”. Mozda se ovaj fenomen sa virtuelnim cesticama nekada i objasni ali na osnovu onog ajeta jednostavno jednog dana se mora doci u poziciju da ukljucis ”Boga” u svoju jednacinu.

Tekst pod nazivom:
Citat
Nedostatak vremena za proces evolucije

je klasična i jako naivna kreacionistička podvala.

A vrhunac svega je izjava:

Bebe protiv teorije evolucije...

Citat
Nije li logicno da prirodnom selekcijom svaka generacija napreduje? Kako je onda moguce da mladuncad sisara i ptica, koji su na najvisoj ljestvici teorije evolucije, imaju najslabiju i najnesposobniju mladuncad. Nije li logika da se i mladuncad razvijaju i napreduju prirodnom selekcijom kako bi se povecale sanse za nastavak vrste.

Darwin nije ni rijeci rekao o ovome. Naucnici sute kada im se spomene ova tema.

Mislim šta reći. Smiley Smiley Smiley

Ukoliko želite možemo o svakom tekstu pojedinačno koji vas interesuje. da raspravljamo jer se u svakom polazi od potpuno pogrešnih premisa i od stvari koje i sama nauka ne tvrdi na taj način. Većina zabluda sa ovog bloga smo već na ovom forumu razjasnili.

Uglavnom autoru bloga treba preneti poruku da prvo nauči teorije o kojima piše tekstove pa da ih onda analizira.

Citat
Mislim na koncu ,  i uredu je , ipak je ovo forum  , mogu se furati i hipoteze ali ih nemoj proturati kao suhu nauku.

Pogledaj izvore koje ja navodim pa pogledaj svoj zadnji link koji si ostavio. Ja citiram isključivo proverene izvore i čistu nauku.
« Poslednja izmena: 28. Avg 2010, 17:28:52 od entropy »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Neznam šta u stvari hoćeš  , da svi mislimo kao ti  , lepo stoji Nešto malo , taj blog ne objašnjava suštinu svijeta i svemira , ti si kalsični evolucionista  , dakle stvari posmatraš totalno selektivno , uzimaše samo one argumente koji vode vodu na tvoj mlin , za ostalo se praviš mutav i slijep  , normalno da autor bloga ima i neki svoj subjektivni , filozofski pogled na svijet  , to ovdje nije ni bitno , dočim si vrlo vješto izbego djelove koji na vrlo jenostavan način razvaljuju tvoji hipoteze.

U nauci Darvinove lepe bajke  i romantična maštanja iz 19 vijeka na žalost uvjek ne prolaze , pogotovo ne u matematici , pa znaš vidi čovjek milion muha i kaže pa od ovih milion mora da se nešto iskombinuje , milion je to eeeeeeej milon , teško je i da se izbroji  , i tako nasta teorija , nije siroma konto da postoji neka DNA i neki nukleotidi i neki faktorijeli i tako to ,  ali nauka pokaza da ima mnogo većih brojeva od milion i miliardu , i da bogami neće to baš tako da može , i sada kad vas gledam kako se jadno i bijedno koprcate pokušavajuću da neke očigledne stvari izvrnete , no koment. Eto da završim isto kao i bloger :

Samo inteligentno bice moze poboljsati postojeci kod a nikako slucaj. Slucaj vodi haosu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 446 447 449 450 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 18:24:24
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.