Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 15:31:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 267 268 270 271 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 350221 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Tako sto se proces nastanka vrsta koje postoje - ne ponavlja.
objasnio ti je čovek da se ponavlja
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Za apsolutno sve sto se ne desava a covek ima potrebu da o tome razmislja mora da se prihvati kako je neko taj dogadjaj opisao.
Generalizuješ...sam si primer da čovek ne mora nužno da prihvati kako je nešto opisano, bilo da je taj opis podržan činjenicama ili ne.

Za mene nauka nije to sto je za tebe nauka, zasto bi ja trebalo da koristim bilo sta sto je za tebe definicija ?
Ne moraš, ali kada govoriš o onome što je došlo iz dela koji ti smatraš naukom ili ne, praktično je da koristiš tamo uspostavljene definicije, inače ćeš besciljno da lutaš. I retko ko će te shvatiti za ozbiljno.

Tako sto se proces nastanka vrsta koje postoje - ne ponavlja.
Covek nema znanje nastanka planina, nego samo prihvacenu teoriju o nastanku planina.
Čovek ima sposobnost da naučnom analizom podataka zaključi kako se nešto desilo (slično kao i u primeru sa ubistvom). Zaključak te analize predstavlja znanje o nečemu.

Vec sam ti rekao za tebe su teorije isto sto i zakoni / znanje, za mene nisu.... Ja znam da planine postoje, i to je je za mene jedino bitno...
Jesi rekao, ali si pogrešio jer ne razumeš šta je zakon, šta teorija i šta je znanje... a da si iskren, temeljan i istrajan u sopstvenim pogledima ne bi napisao da planine postoje.

Ti brkas tvrdnje o onome sto postoji ( Planeta Zemlja ) sa verovanjem ( koje se iskljucivo bavi onim za cega ne postoje dokazi ).

Nije postojalo " verovanje " da je Zemlja " ravna " nego primitivne tvrdnje o obliku Zemlje.
Ja ne brkam ništa zato što reči koristim vrlo precizno, bez potrebe da izmišljam sopstvene definicije u koje će prema potrebi da uključim ili isključim neke elemente. Tvrdnje da je Zemlja ravna ploča zasnovane su na verovanju da jeste. "Ravna zemlja" je bila deo verskih sistema mnogih naroda.

Ako vernici jednog sistema verovanja nestanu, to ne znaci da je to verovanje - oboreno. A uticaj bilo kog verovanja na bilo koje drustvo takodje nema veze sa drugim verovanjima koja zbog " manjeg uticaja " i dalje nisu
" oborena ".
To upravo znači da je to mišljenje oboreno... 

Dao sam ti primer da " hriscanstvo " kao drugi najveci sistem verovanja ( posle verovanja u " slobodnu volju " )
ne moze da se - obori.
Nisi dao, dao si svoje uverenje da ne može da se obori...

Jedino sto ti nastavljas da ukazujes na nepostojeci znacaj onoga sto si ti prihvatio kao naucno.
To što neko ne poznaje značaj nečega što ne razume da je nauka i to što neko to ne može ili ne sme da prihvati je njegov problem.

Jeste sarkasticno posto niko nema potrebu da svoj zivot traci na negiranje teorije ( koja je za tebe
isto sto i zakon / znanje ).
Netačno... mnogi ljudi "traće" svoj život (medju kojima neki dobro zaradjuju) na negiranju TE jer osećaju potrebu da zaustave širenje onog što u sopstvenom nedostatku informacija i/ili razumevanja smatraju neistinom. Ja lično poznajem par ljudi koji na svaki pomen reči evolucija ne mogu da ne udju u diskusiju.

I dalje ne razumeš razliku izmedju teorije i zakona... to je jedan od uzroka tvojih zabluda na ovoj temi.

Bez obzira na posmatranje, analiziranje i eksperimente fosil ostaje fosil, a sva naucna dostignuca su bazirana na postojecim procesima a ne na onima koji se ne desavaju.
Analiza fosila je dovela do boljeg razumevanja procesa koji se i dalje dešavaju... razumeo ih ti ili ne.

Prihvatio si neciju definiciju " teorije u naucnom smislu ", bas kao sto si prihvatio da teorija moze da bude zasnovana na cinjenicama i dokazima i ne dopada ti se da bilo ko to ne prihvata.
Nema tu meni šta da se dopada, nije ovo konkurs za literarni rad... na primeru sa teorijom sportskog treninga sam ti nedvosmisleno pokazao da ono što ti koristiš kao definiciju teorije ne odgovara onome što teorija jeste.

Naravno, svi linkovi koje ti dajem su " poluinformacije " zato sto si ti prihvatio samo " prave informacije ".
Polu-informacije su zato što pružaju nepotpune informacije... što ti u skoro svakom postu demonstriram sa primerima.

Neki genije je izmislio pricu da je svaka forma zivota - " zivo bice " i to bi trebalo da sve ljude koji to ne vide tako napravi taocima... Sada ces ti za nesto sto ti smatras - biljkom da terorises ostale koji to tako ne vide......
Ko na brdu ak i malo stoji, više vidi no onaj pod brdom... tako i taj genije bolje razume ono čime se bavi i šta studiozno proučava od laika koji ne razumeju ni šta je naučna teorija, za početek.

" Prakticnije " znaci " ono sto si ti prihvatio kao prakticno ". Naucnici koji su definisali evoluciju ( ciju definiciju ti ne prihvatas ) za tebe nisu naucnici, tako da nemas potrebu da ih nazivas - naucnicima.
Praktično je ono što ne dovodi do zabune i zaključaka koji ne odgovaraju onome što jeste, izdvojenih slučajeva, potrebe da se izmišljaju sopstvene definicije i sl... takvi naučnici ne koriste naučni metod i sami sebe diskvalifikuju.

Za tebe ocigledno naucno dokazana cinjenica da se radi o jevrejskim kovcezima iz prvog veka i imenima na njima koji naucno odgovaraju imenima koja su spominjana u jevandjeljima to moze da zvuci kao
bilo kakva " senzacija " ( iako se radi o najnormalnijim stvarima koje u sebi nemaju nista senzacionalno ).
Pre svega, nema naučnog dokaza da tu piše "Isus sin Josifov". To je interpretacija. Ništa se nije ni desilo ni dokazalo što bi trebalo da zaokuplja veću pažnju crkve.

Kada bi crkva bila svesna bilo cega, ne bi postojala, jedini razlog postojanja crkve je nesvesnost.
Odsustvo reakcije crkve je rezultat nesvesnosti mogucnosti postojanja posmrtnih ostataka nekoga za koga se tvrdi da je rodjen na ovoj Planeti pre 2000 godina.
Svašta...vrlo naivno vidjenje crkvene organizacije.

Koji deo od sistem verovanja se zasniva na nepostojanju dokaza tebi nije jasan kada ti meni dajes primerpostojanja nekih skoljki ?!?
Ja sam ti dao primer da je tvoje vidjenje sistema verovanja kao nečeg što ne počiva na dokazima nepotpuno... polu-informacija. Smiley

A to je sve zato sto tebi nikako nije jasno da niko normalan nema potrebu da se bavi kreacionisticnim bajkama..
Netačno... neki ljudi se bave kreacionističkim bajkama jer su svesni opasnosti koju širenje tih bajki može da donese.

A " definisano u nauci " je to sto si ti prihvatio kao nauku ?
Ne, nego ono što reč nauka u rečniku srpskog jezika znači...bez obzira da li neko izmišlja sopstveno značenje reči.

Evo primera koji ne moze da bude jednostavniji :
Ja se ne raspravljam sa tobom, ti se raspravljas samnom. Ti si prihvatio shvatanje da izmedju mene i tebe postoji rasprava, a ja ni u jednom momentu nisam tebi rekao da ti kod tebe treba da menjas bilo sta....
Da li ti to uopste razumes ?
Naravno da razumem, kao što ja tebi kažem da ti niko ne brani da zadržiš sopstvene definicije...

Kreacionisti nisu jedina grupa ljudi za koje je teorija to sto je teorija za mene, tako da ja nisam u bilo kakvoj vezi sa njima.
Kreaqcionizam jeste stav, postojanje kreacionista je dokaz postojanja tog stava, bez njega ne bi ni bilo kreacionista.
To što i drugi koriste reč teorija u kolokvijalnom značenju nikako ne umanju tvoju sličnost po tom pitanju sa kreacionistima.

Za mene makro evolucionisti jesu kvazi naucnici mnogo puta sam ponovio zasto. Ne osporavam nikome osecaj da oni jesu naucnici.
To je tvoj stav koji nema uporište u svetu nauke... koja i ne poznaje makroevolucioniste, već samo biologe evolucioniste. To makroevolucionista je verovatno plod još jednog nerazumevanja, ovog puta termina makroevolucija.

Ne postoje dokazi makro evolucionista koji su isto sto i dokazi nauke, ne samo za mene nego za bilo koga.

Netačno... malo istraživanja dovelo bi te do rezultata koji osporavaju ovu tvoju rečenicu.

O makrosu sam napisao samo tacno to sto je rekao, a radi se o mnogo zlosnijoj varijanti od makroevolucionistickog verovanja, radi se o nebuloznoj tvrdnji koju cu ponoviti cisto da pokusas da me ne optuzujes za nesto sto nisam rekao...
" Darvin je izneo hipotezu da kit nastao od medveda. Uzimajući u obzir sa koliko materijala je Darvin rasplagao to je samo jos jedan dokaz njegove genijalnosti. Danas znamo da je kit nastao od četvoromožnog sisara mesojeda. '

Odavde je kristalno jasno da ni sam Darvin (a ni Makros) ne tvrdi niti veruje da je kit nastao od medveda kao što si ti napisao da neko veruje i kasnije identifikovao Makrosa.

On siroma tvrdi da je to " znanje " za razliku od ljudi koji TE smatrraju pricom u koju veruju.
On je fanatik, koji fanaticno zastupa kult Darvinove licnosti. Ocigledno ne obracas paznju na njegove postove....
Ja obraćam pažnju na sve postove na ovoj temi.
Postoji više načina kako se može steći znanje, direktno posmatranje nije jedini.

Mozda je prvo potrebno da imamo debatu o obostranom shvatanju postojanja debate.....
Nema potrebe za konsenzusom oko upotrebe termina ' teorija ', to je cela poenta......
Nema potrebe samo zato što je ovo neobavezna debata (bilo da neko razume značenje te reči ili ne). Na fakultetu, u ordinaciji ili u sudnici pri zastupanju klijenta, precizna i standardizovana upotreba termina bi bila krucijalna za postizanje željenog ishoda. Sumnjam da bi profesora, hirurga ili sudiju, u takvim prilikama, ubedjivao da je tvoja ideja o značenju bilo kog termina jednako validna.

« Poslednja izmena: 07. Avg 2015, 11:12:40 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
zašto se ti i dalje trudiš  Smile

Citat
Citat: eyepheelYU juče u 16:34:08
Jeste sarkasticno posto niko nema potrebu da svoj zivot traci na negiranje teorije ( koja je za tebe
isto sto i zakon / znanje ).
a samo dan (ili čak sat) ranije je napisao da niko ne traći svoj život šta god da radi  Smile Smiley 1 Smiley 1
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
zašto se ti i dalje trudiš  Smile
Zašto da ne? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
jer je besmisleno,i ranije si ''diskutovao'' s njim i znaš kakav je
ne vidim svrhu/smisao/cilj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Ja ne nalazim da je besmisleno... meni je zabavno da odgovaram na tudje argumente i (naročito) na "argumente".
Možda pročitam nešto novo?
« Poslednja izmena: 07. Avg 2015, 14:35:24 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8154
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
Samsung 
Sveto pismo,naravno, jer je u njemu sadrzana istina. Vidimo koliko je svet odmakao od kada se Darvinova teorija pojavila,dva svetska rata i stotine miliona poginulih zato sto su ljudi zaboravili na jedinu istinitu knjigu na svetu,Bibliju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Sveto pismo,naravno, jer je u njemu sadrzana istina. Vidimo koliko je svet odmakao od kada se Darvinova teorija pojavila,dva svetska rata i stotine miliona poginulih zato sto su ljudi zaboravili na jedinu istinitu knjigu na svetu,Bibliju.

Ovakve budalaštine (koje impliciraju da je TE uzrok svetskih ratova) možeš da pronadješ na sajtu Centra za prirodnjačke studije.
« Poslednja izmena: 07. Avg 2015, 15:21:02 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Ja ne nalazim da je besmisleno... meni je zabavno da odgovaram na tudje argumente i (naročito) na "argumente".
Možda pročitam nešto novo?
ok ako ti je zabavno ali ja ti garantujem i potpisujem da u njegovim postovima i ''odgovorima'' nećeš pročitati ama baš ništa novo,već samo reciklažu starih otrcanih fazona i fraza i nebuloza. pročitaćeš ''rođo'', ''matori'', ''koga driblaš sem sebe samog?!?'' (obavezno taj redosled,znak pitanja,znak uzvika,pa znak pitanja), '' nema dokaza da ja govorim neistinu bilo kad bilo gde'' i slično,već sto puta viđeno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Generalizuješ...sam si primer da čovek ne mora nužno da prihvati kako je nešto opisano, bilo da je taj opis podržan činjenicama ili ne.
Ne moraš, ali kada govoriš o onome što je došlo iz dela koji ti smatraš naukom ili ne, praktično je da koristiš tamo uspostavljene definicije, inače ćeš besciljno da lutaš. I retko ko će te shvatiti za ozbiljno.
Zar postoji stvarnost koja vazi za sve a da nije " generalizovana " ?!?
Ti si kao " cinjenice " prihvatio pricu o procesu koja je ispricana na osnovu postojanja fosila, ja ne osecam potrebu da to prihvatim kao " cinjenice ".
Ne razumem o kojim to definicijama govoris. Ne razumem sta uopste znaci " shvatiti za ozbiljno " ali mi definitivno zvuci kao termin iz religije " slobodne volje " u kojoj je svaki covek " bog " koji ima zaslugu i odgovornost za svoja dela....
Citat
Čovek ima sposobnost da naučnom analizom podataka zaključi kako se nešto desilo (slično kao i u primeru sa ubistvom). Zaključak te analize predstavlja znanje o nečemu.
Govoris o covekovoj imaginaciji koja donosi " zakljucak " koji postaje sistem verovanja i za tebe je takav zakljucak -  " znanje " koje se natura samo onima koji to prihvataju. " Svete inkvizicije " i svi ostali tipovi naturanja koje se tebi dopada su odavno javno mrtvi i postoje samo na ovakvoj formi komunikacije....
Smesno je sto ubistvo ( nedvosmislen dogadjaj za sve ljude zdravog razuma ) ti poredis sa nastankom vrsta ( ono sto si ti prihvatio kao " vrsta " ).
Citat
Jesi rekao, ali si pogrešio jer ne razumeš šta je zakon, šta teorija i šta je znanje... a da si iskren, temeljan i istrajan u sopstvenim pogledima ne bi napisao da planine postoje.
" Pogresio sam " zato sto me tvoje definicije ' zakona, teorije i znanja ' ne zanimaju ?!?
Da li ti znas sta su " diktatura, naturanje, prisiljavanje " ?
Kakve veze postojanje planina ima sa bilo cijom iskrenoscu, temeljnosti i istrajnosti ?!?

Citat
Ja ne brkam ništa zato što reči koristim vrlo precizno, bez potrebe da izmišljam sopstvene definicije u koje će prema potrebi da uključim ili isključim neke elemente. Tvrdnje da je Zemlja ravna ploča zasnovane su na verovanju da jeste. "Ravna zemlja" je bila deo verskih sistema mnogih naroda.
Definicija ( za koju nisam rekao da ja imam autorskio pravo ) verovanja je - pozitivan stav prema onome sto se nikada nije desilo Da li si ti objasnio / argumentovao da to nije istina ?!?

Nisam jos cuo nebuloznu definiciju verovanja koju si ti prihvatio, tako da tek nakon toga mozemo da sagledampo koliko si ti " precizan ".
Ocigledno je samo to da ti smatras da je moguce imati verovanje o onome sto postoji i po cemu ljudi hodaju....
Tvrdnja( a ne verovanje ) da je Zemlja - ravna je i dalje tvrdnja bez obzira na bilo sta sto je formiralo tu tvrdnju.
Citat
To upravo znači da je to mišljenje oboreno... 

Za tebe.... Upravo zato sam ti i dao primer " hriscanstava " od kojih su mnoga prestala da postoje ili da imaju znacajan uticaj....
Citat
Nisi dao, dao si svoje uverenje da ne može da se obori...
Jel' to zato sto si ti utripovao da je moguce imati uverenje o onome sto postoji i da je moguce oboriti ono sto niko do sada nije oborio ?
" Hriscanstvo " terorise 2000 godina, siri se kao virus, menja oblike i forme kao energija a ja imam " uverenje "
da je to tako ?!?
Citat
To što neko ne poznaje značaj nečega što ne razume da je nauka i to što neko to ne može ili ne sme da prihvati je njegov problem.
Koliko puta ja tebi treba da objasnjavam da ljudi prihvataju sta je za njih nauka, da to ne moze da se naturi onima koji to ne prihvataju ?
Koliko puta ja tebi treba da objasnim da je " problem " - subjektivno misljenje a ne stvarnost ?

Da li sti uopste svestan koliko glupo zvuci da bilo ko " ne moze ili ne sme da prihvati " bilo sta ?
Citat
Netačno... mnogi ljudi "traće" svoj život (medju kojima neki dobro zaradjuju) na negiranju TE jer osećaju potrebu da zaustave širenje onog što u sopstvenom nedostatku informacija i/ili razumevanja smatraju neistinom. Ja lično poznajem par ljudi koji na svaki pomen reči evolucija ne mogu da ne udju u diskusiju.
Vec sam ti objasnio da je nemoguce negirati sistem verovanja ( a ti zastupas imaginaciju da je to moguce ), a za tebe je necija potreba da natura bilo sta sem TE - " pokusaj negiranja TE ".
Citat
I dalje ne razumeš razliku izmedju teorije i zakona... to je jedan od uzroka tvojih zabluda na ovoj temi.
I dalje ne razumes da me opevano zabole sta je za tebe teorija i zakon i da imam apsolutno postovanje tvog stava koji je zasnovan na onome sto si ti prihvatio da jesu definicije teorije i zakona.
Tvoja je zabluda da ja imam bilo kakvu zabludu posto tio ne shvatas i ne postujes moj stav...
Citat
Analiza fosila je dovela do boljeg razumevanja procesa koji se i dalje dešavaju... razumeo ih ti ili ne.
Potpuno ja razumem tvoje verovanje i fanatizam naturanja " znacaja " tog sistema verovanja da su za procese koji se desavaju sada potrebna sagledavanja mogucnosti koju nam pruzaju fosili....
Citat
Nema tu meni šta da se dopada, nije ovo konkurs za literarni rad... na primeru sa teorijom sportskog treninga sam ti nedvosmisleno pokazao da ono što ti koristiš kao definiciju teorije ne odgovara onome što teorija jeste.
Nastavljas da dokazujes da ti se uopste ne dopada shvatanje teorije koje se ne podudara sa tvojim shvatanjem znacenja teorije.
Ne prestajes da ne shvatas da ja nemam apsolutno nista protiv tvog shvatanja pojma teorija i protiv ispiranja usta sa tim terminom kako god se to bilo kome dopada....
Citat
Polu-informacije su zato što pružaju nepotpune informacije... što ti u skoro svakom postu demonstriram sa primerima.
U svakom postu nastavljas da demosntriras upornost u naturanju onoga sto je za tebe informacija.

Da li ja tebi naturam bilo sta ?!? Toliko zaslepljen nisi.
Citat
Ko na brdu ak i malo stoji, više vidi no onaj pod brdom... tako i taj genije bolje razume ono čime se bavi i šta studiozno proučava od laika koji ne razumeju ni šta je naučna teorija, za početek.
Stvarno i dalje ne shvatas sta je naturanje i zasto imas potrebu da to radis.....
Ne shvatas da si fanatik zastupanja licnosti koje si ti prihvatio onako kako si ih prihvatio .....
Citat
Praktično je ono što ne dovodi do zabune i zaključaka koji ne odgovaraju onome što jeste, izdvojenih slučajeva, potrebe da se izmišljaju sopstvene definicije i sl... takvi naučnici ne koriste naučni metod i sami sebe diskvalifikuju.
Jedino sto dovodi do zabune je tvoj fanatizam naturanja znacaja prihvacenih definicija i verovanje u " kvalifikaciju i diskvalifikaciju "....
To je jedini razlog zbog kojeg na ovakav nacin razvlacis ovu komunikaciju i vrtis je u krug...

Citat
Pre svega, nema naučnog dokaza da tu piše "Isus sin Josifov". To je interpretacija. Ništa se nije ni desilo ni dokazalo što bi trebalo da zaokuplja veću pažnju crkve.
Nisi ni pogledao dokumentarac a tvrdis ovakve gluposti. Koliko puta ja treba da ponovim da dokumentarni film " The Lost Tomb Of Jesus " nije u bilo kakvom obliku i formi napad na bilo koje " hriscanstvo " ?!?!?!?
Citat
Svašta...vrlo naivno vidjenje crkvene organizacije.
Ako si utripovao da si ti nekakav " advokat crkve " da li bi bio ljubazan da izneses protivargumente za objasnjenje crkve koje sam izneo i time potvrdis ovu tvoju tvrdnju ?
Citat
Ja sam ti dao primer da je tvoje vidjenje sistema verovanja kao nečeg što ne počiva na dokazima nepotpuno... polu-informacija. Smiley
A koji to sistem verovanja pociva na dokazima ?

Citat
Netačno... neki ljudi se bave kreacionističkim bajkama jer su svesni opasnosti koju širenje tih bajki može da donese.
A u kojoj se to sekularnoj ( normalnoj ) drzavi " sire kreacionisticke bajke " i kakvu opasnost si ti ti od istih utripovao ?
Citat
Ne, nego ono što reč nauka u rečniku srpskog jezika znači...bez obzira da li neko izmišlja sopstveno značenje reči.
A ti si fanatik licnosti koje su napisale " recnik srpskog jezika " i sada ces ti meni da naturis znacaj tog recnika ?

Citat
Naravno da razumem, kao što ja tebi kažem da ti niko ne brani da zadržiš sopstvene definicije...
Pateticno do bola, ti koji meni naturas lazni znacaj definicija koje si prihvatio ( konstantno ) tvrdis ovakve gluposti o svojoj " toleranciji " .......
Citat
To što i drugi koriste reč teorija u kolokvijalnom značenju nikako ne umanju tvoju sličnost po tom pitanju sa kreacionistima.
Objasnio sam da ja nemam stav protiv bilo cijeg stava tako da ne postoji slicnost izmedju mene i onih koji imaju stav protiv stava drugih, i nemam nista protiv tvog prihvatanja gluposti da ja imam bilo kakve slicnosti sa kreacionistima..
Citat
To je tvoj stav koji nema uporište u svetu nauke... koja i ne poznaje makroevolucioniste, već samo biologe evolucioniste. To makroevolucionista je verovatno plod još jednog nerazumevanja, ovog puta termina makroevolucija.
Da li ces ti ikada prestati da ljudima naturas ono sto si ti prihvatio ?
Citat
Netačno... malo istraživanja dovelo bi te do rezultata koji osporavaju ovu tvoju rečenicu.
" Istrazivanja " i " rezultati " koje si ti prihvatio kao takve ?

Citat
Odavde je kristalno jasno da ni sam Darvin (a ni Makros) ne tvrdi niti veruje da je kit nastao od medveda kao što si ti napisao da neko veruje i kasnije identifikovao Makrosa.
Citirao sam to sto je Makros rekao i to tvoje iracionalno ignorisanje ne menja.
Citat
Ja obraćam pažnju na sve postove na ovoj temi.
Postoji više načina kako se može steći znanje, direktno posmatranje nije jedini.
Pristrasno, sto je vise nego ocigledno. Ko god da je na ovoj temi fanatik Darvinizma ima tvoju " zastitu ".

Citat
Nema potrebe samo zato što je ovo neobavezna debata (bilo da neko razume značenje te reči ili ne). Na fakultetu, u ordinaciji ili u sudnici pri zastupanju klijenta, precizna i standardizovana upotreba termina bi bila krucijalna za postizanje željenog ishoda. Sumnjam da bi profesora, hirurga ili sudiju, u takvim prilikama, ubedjivao da je tvoja ideja o značenju bilo kog termina jednako validna.
Kada bi ovo bila neobavezna debata onda ti ne bi naturao znacaj definicije termina koje si ti prihvatio.
Sto naravno blage veze nema sa prihvatanjem institucija koje si nabrojao i obavezom da se u njima prihvate definicije koje te institucije naturaju.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 267 268 270 271 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 15:31:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.