Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 16:51:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 259 260 262 263 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 350700 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Sveto pismo je više skup poučnih, motivacionih legendi i priča. Ne može se uzeti kao istorijski ispravno štivo. Ali je puno tih nekih metafora i stvarno vrlo poučnih stvari. Samo treba pročitati sa razumevanjem i bez nekih predrasuda. Puno se može naučiti. Nažalost, pošto je prepuno metafora svako ga tumači onako kako on hoće i na svoj način, koji često može otići u potpuno neželjenom pravcu. Tu ne mislim samo na Bibliju već i na sve ostale religijske knjige.

A što se teorije evolucije tiče, mnogo tu još dokaza treba, mislim da naučnici nisu otkrili još ni deseti deo onoga što se dešavalo. Jednostavno, previše je pretpostavki, a premalo dokaza. Mada često nailazimo i na neke činjenice koje naučnici pokušavaju da na proture kao dokazane iako to baš i nisu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Sveto pismo je više skup poučnih, motivacionih legendi i priča. Ne može se uzeti kao istorijski ispravno štivo. Ali je puno tih nekih metafora i stvarno vrlo poučnih stvari. Samo treba pročitati sa razumevanjem i bez nekih predrasuda. Puno se može naučiti. Nažalost, pošto je prepuno metafora svako ga tumači onako kako on hoće i na svoj način, koji često može otići u potpuno neželjenom pravcu. Tu ne mislim samo na Bibliju već i na sve ostale religijske knjige.

A što se teorije evolucije tiče, mnogo tu još dokaza treba, mislim da naučnici nisu otkrili još ni deseti deo onoga što se dešavalo. Jednostavno, previše je pretpostavki, a premalo dokaza. Mada često nailazimo i na neke činjenice koje naučnici pokušavaju da na proture kao dokazane iako to baš i nisu.
Bravo Mike, istinu zboris. Voleo bih da te kao pobesneli rotvajleri ne napadne 96% foruma koji su potpuno zaslepljeni predrasudama o bibliji i ljudima koji kao ti zele da o bibliji govore racionalno.
Ako se to desi, onda ovaj forum vise nije to sto je bio...

( Kao sto Pink kaze " This used to be a fun house But now it's full of evil clowns..... " )

Isto vazi i za tvoj sazet, sustinski i racionalan osvrt na teoriju evolucije.
Bravo jos jednom i dobrodosao !!
« Poslednja izmena: 20. Jul 2015, 15:37:55 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Sveto pismo je više skup poučnih, motivacionih legendi i priča. Ali je puno tih nekih metafora i stvarno vrlo poučnih stvari.

Sta je to poucno napisano u bibliji i na sta te konkretno price iz biblije motivisu?

Na koje metafore konkretno mislish?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Hvala na dobrodošlici!  Smile

A vrlo dobro znam da svuda postoje fanatici, ali valjda me neće baš rastrgnuti.  Smile

Tako imamo verske fanatike (obično ljudi koji odjednom budu prosvetljeni u nekom kasnijem životnom dobu pa se nadaju valjda da će na taj način okajati svoje grehe ili šta već), koji ne priznaju ništa osim Svetog Pisma (koje uzgred budi rečeno nisam siguran ni da su pročitali u celosti, ali hvala Bogu te su odlomci i različita tumačenja dostupni na svakom koraku), ne žele ni da čuju nikakvo drugo mišljenje, sve im je bogohuljenje što se ne poistovećuje sa njihovim tumačenjima, itd. Kad sam već tu da uputim malu jednu kritiku i crkvenoj zajednici koja se, bar se meni tako čini, ne snalazi najbolje u ovim vremenima. Pre svega tu mislim na duhovnost koja se danas kod sveštenstva teško nalazi, obrazovanost je tu i tamo, a novac se sve više gura u prvi plan. Naravno svi ovi problemi proističu iz manjka duhovnosti, jer produhovljen čovek neće biti opterećen novcem i nekim seksualnim devijacijama.
Počeo sam da skrećem sa teme... Tako je i sa druge strane. Teoretičari evolucije. Ima tu puno pametnih i poučnih, isto tako tačnih stvari, ali je jako teško doći do njih od mora bespotrebnih i glupih. Novinari piskaraju sve i svašta samo da bi privukli pažnju, pritom neretko i izmišljaju činjenice. Tu veliku ulogu igraju i televizije poput Nacionalne geografije i Diskaverija i sl., koje čim primete da je nešto popularno i da ljudi to vole da gledaju odmah na nas bace nekakvo brdo "dokaza i činjenica" koje su već vekovima tu, samo ih niko do sada nije primetio a u stvari su bile i više nego očigledne. Evo npr. u poslednje vreme je jako popularna teorija da smo mi došli sa neke druge planete kao vanzemaljci ili da su nam vanzemaljci pomogli da izgradimo piramide itd. I odjednom u njihovim emisijama imamo čak i dokaze koji to podržavaju, leteće tanjire u hijeroglifima i razna čudesa koja su se čini se pojavila niotkud. I onda se nameće logično pitanje, da li su te činjenice stvarne ili jednostavno trenutno popularne pa daj da malo zaluđujemo narod.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Sveto pismo je više skup poučnih, motivacionih legendi i priča. Ali je puno tih nekih metafora i stvarno vrlo poučnih stvari.

Sta je to poucno napisano u bibliji i na sta te konkretno price iz biblije motivisu?

Na koje metafore konkretno mislish?

Lepo uzmeš Sveto Pismo, otvoriš um i čitaš. Ja sad stvarno ne mogu da ti citiram i prevodim.

Što se motivacije i učenja tiče, uči te da budeš hrabar, veruješ u sebe, vredan i pošten, boriš se za sebe i svoju porodicu na ispravan način, da ne ugnjetavaš i povređuješ druge itd. Sve u svemu ništa loše.

Najsažetije bi bilo, živi svoj život, uživaj u njemu najviše što možeš, voli svoju porodicu i raduj se sa njima... Kako poseješ tako ćeš i da žanješ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Ti si napisao da postoje takve i takve price. Ako to tvrdis na tebi je da das par primera, naravno da ne moras celu bibliju da prepricavash.

Ljudi veruju u sebe kad u svojoj proslosti postoji dovaljan broj sa tebe pozitivnih rezulatata kao posledica sopstvenog delovanja.

Da su me moji roditelji ucili da bude manje posten i da vatam krivine gde je moguce, daleko bih bolje prosao u zivotu.

Koji je to ispravan nacin borbe za porodicu?

Zasto da ne povredjujem druge? Ako nema nikog da me brani od nekog kretena koji me napao, zasto ga ne bi ako mogu i umem onesposobio/pretukao?

Svi ljudi na svetu zive svoj zivot najbolje sto mogu. Ne treba im nikakva biblija za to. Ja cu voleti svoju porodicu ako imam u sebi osecanja da ih voli. Sasvim sigurno da postoje ljudi ciji su otac (i majka ) bili skotovi-mucitelji, jer treba deca onda i njih da vole bez obzira na okolnosti?

Kako posejes + klima + okolnosti + random dogadjaji + vredan rad + sreca + neprijatelji/otezavajuce okolnosti - tako ces znjati.

« Poslednja izmena: 20. Jul 2015, 16:36:13 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Predragoon,

ne veruj toj neobrazovanoj, nevaspitanoj, patološkoj lažovčini.
Još jedan dokaz da je ta persona najveći lažav kojeg je ovaj forum ikad video

A ko je rekao da je beli medved nastao od kita? Dva puta si ponovio to, tako da to nije omaska, već jos jedan dokaz da barataš polu informacijama. No ostavimo se tebe i vratimo Darvinu.
Darvin je izneo hipotezu da kit nastao od medveda. Uzimajući u obzir sa koliko materijala je Darvin rasplagao to je samo jos jedan dokaz njegove genijalnosti. Danas znamo da je kit nastao od četvoromožnog sisara mesojeda. Fosilni ostaci tih zivotinja nađeni su mnogo posle Darvinove smrti. Darvin je naveo medveda jer nije znao, niti je mogao znati za kasnije pronađene fisile, ali beli medved je dovoljno blizu. Čovek pogodio da su kitovi nastali od kopnenih sisara mesojeda, samo omašio vrstu. S obzirom sa čime je raspolagao i ta greska  je vredna divljenja.

Da ne pricamo koliko je besmisleno poređenje sa nekim ko nije u stanju da zapamti sta je Darvin rekao i nesposoban da shvati zasto je to reko, i uvidi genijalnost i pored greske.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Najbolje da nam pritajeni kreacionista objasni otkud sisari u moru, kad da bi disali moraju da izadju na povrsinu da udahnu kiseonik?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Pa da, svakako da ćeš da se braniš od nekog ko te napadne. To je razumna stvar. Ali nećeš sigurno povređivati druge i napadati ako nemaš razloga za to, ili ako ćeš imati nekih ličnih koristi iz toga.

Znači nećeš ti biti taj koji će prouzrokovati nasilje, već ćeš pokušati da ga sprečiš i na taj način zaustaviš. A ne da se posle svetiš i širiš dalje, jer onda dolazimo do ovakve situacije kakvu imamo da je nasilje toliko postalo "normalna stvar" da se faktički više ne da zaustaviti. A gde imaš puno nasilja imaš i puno mržnje i onda se i broj loših ljudi povećava i tako odosmo svi u tri lepe....

Pavi način borbe za porodicu je onaj gde decu učiš pravim vrednostima, gde pošteno zarađuješ za hleb, ne lažeš i ne švrljaš okolo, ne dozvoliš da neko na bilo koji način ugrozi tvoj dom, itd.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Sta fali ljudima koji neposteno zaradjuju novac. Ceo svet krade. Od tebe krade el. distribucija, ti krades od komsije vodu, itd

Najbolje sto cu svom sinu da objasnim bice kompletno prakticna uputstva za zivot.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 259 260 262 263 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 16:51:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.