Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 22:33:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 261 262 264 265 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 350265 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Čekaj, ti ustvari Sveto Pismo uopšte nisi ni pročitao???

Bravo dečko. Tvoj citat je ustvari samo kopija sa nekog sajta. Bravo, ovoliko uloženi trud zaslužuje aplauz  Smile

Ja još pomislio da sam ušao u raspravu sa čovekom koji je dotičnu knjigu pročitao i ne odobrava to što tamo piše. Ti se raspravljaš o nečemu o čemu generalno pojma nemaš. To ti je kao da ja sad kritikujem radove npr. Dena Brauna a čoveka nikad pročitao nisam. Ili tako nešto slično.

E sad ja ovo ne mogu da komentarišem, jer nažalost Stari deo zaveta nisam čitao, ali mogu ti reći da ovo ovde nije citiranje, već nečija verzija kako je on to shvatio. Po ovom tumačenju koje si ti predstavio Bog ubija iz dosade, jer nema pametnija posla.

Smatram da dalja rasprava na ovu temu nema nekog posebnog smisla, jer ti ne poznaješ štivo o kome pričaš i koje kritikuješ. Kada budeš malo dublje zašao u tematiku ti sam, a ne da ti neko drugi sažvaće i predstavi to kako on vidi onda eventualno možemo da razgovaramo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Ne shvatam kako pored srednjih skola i fakulteta na kojima se za pare sa kolena na koleno prepricava ista prica o nastanku vrsta - ti " nemas utisak " da se to desava ?
Ne prepričava se nego se uči i dokazuje...doduše tamo gde je to svrsishodno.
Da li si ti ikad na času biologije čuo da je profesor rekao ili uradio nešto što bi ti ukazalo da misli da je izuzetno važno da prihvatiš/te/mo evoluciju?

Nije moguce oboriti teoriju evolucije, posto niko ne moze da ponovi taj proces u laboratoriji.
Taj proces je dokazan na način koji zadovoljava naučni metod i dovoljan je onima koji to studiozno proučavaju, a to da li laik/kreacionista to razume i da li prihvata je nebitno što se same teorije tiče.

Već sam ti kazao kao jednostavno možeš da oboriš teoriju evolucije... pronadji tragove kompleksnijeg oblika života tamo gde teorija implicira da ih nema i to je to. Ili  fosile kengura u Evropi. To što stalno poričeš da teorija evolucije može da se obori, ne menja stvar. Baš je to i razlog što je ona naučna teorija.

Nauka je samo napomenula da je nemoguce da vrste nastaju ' mutacijom gena i prirodnom selekcijom " a to nije
dokaz da se nastanak vrsta nije tako desio, posto ne postoji dokaz kako se desio.... Kao sto dokaz biogeneze nije dokaz protiv abiogeneze.....
Koja je to nauka rekla...ID?

Nema veze da li je neko entuzijast ili ne, dokle god koristi stanoviste evolucionista o nastanku vrsta ta osoba ili grupa osoba su deo tog istog stava..
Ali nisu nužno deo zvaničnih institucija, a o tome je bilo reči.

Izvini ali stvarno mi je potpuno nejasan koncept potrebe da se bilo kome " dokazuje " da je Zemlja sfericnog oblika, jedino mi je poznato objasnjavanje da je to tako.
Možda nikada nisi bio u prilici da sretneš nekoga ko sumnja u to...ja jesam.  Smile

Ovde se reč zakon pominje samo u vezi prvog zakona termodinamike...nema zakona fotosinteze.
Bar ne definisanog u nauci koja proučava živi svet. Smiley

.... Gravity is most accurately described by the general theory of relativity (proposed by Albert Einstein in 1915) which describes gravity, not as a force, but as a consequence of the curvature of spacetime caused by the uneven distribution of mass/energy.
Pošto znaš engleski i sam vidiš da ovde piše da je gravitacija posledica zakrivljenja prostoravremena, a ne teoretska posledica.

Fosili nikada nece sluziti kao dokaz procesa nastanka zivih bica, koji je apsolutno neponovljiv.
Zato ti i ne uspevas da razumes sta znaci da se postojanje bilo cega ne dokazuje.
Fosil možda nikada neće služiti kao dokaz evolucije nekome ko nije stručan.
Laicima fosili možda ne služe, ali naučnicima služe.

Stvarnost se ne prihvata, prihvataju se samo verovanja i teorije. Sta se desilo sa naucnicima koji ne prihvataju sistem verovanja o nastanku vrsta - spaljeni su na lomaci ?
Nikada ne možeš da budeš siguran da te tvoja čula ne varaju, pa da znaš da li je nešto stvarnost ili ne.
Opet počinješ da reč teorija koristiš u nenaučnom smislu (na šta imaš mogućnost), ali nemaš nikakav efekat kada se razgovara o naučnim temama. Daću ti još jedan primer: Imaš teoriju sportskog treninga. To su sva skupljena znanja, testirana na sportistima, proverena, dokazana ali se i dalje zove teorija, zato što je opširna, te nije praktično opisati ih u formi zakona.
Da si pročitao link koji sam postavio možda bi razumeo.

Mozemo ti i ja pricati u nedogled ali ocigledno neces uspeti da ukapiras da ja tebi ne naturam bilo sta, kao sto ti meni naturas ideju da je stvarnost nesto sto ne postoji sada i ovde...
Stvarnost je da vrste (onako kao ih naučni svet klasifikuje) postoje i stvarnost je da je da je evolucija proces koji postoji i dokazano je da dovodi do stvaranja novih vrsta.

Za one koji tu " kompleksnu definiciju " prihvataju.
Za one koji žele da budu praktični i mogu da definišu nešto tako da ta definicija nema nedostatke, kao ona koju si naveo.

Za neke ljude postoje samo dve grupe zivih bica, covek i ostala ziva bica. Da li je to neistina ?
To nije neistina.... samo je nebitno za razgovor o evoluciji.

Nikakvi strucnjaci nisu u bilo kakvoj prednosti, to je samo tvoje subjektivno misljenje ( postojanje " strucnjaka " koji se u bilo kom obliku i formi razlikuje od bilo kog drugog coveka.

U slučaju zubobolje da li bi istu vrednost dao onome što ti kaže stomatolog ili rašljar?

A ko je rekao da ta definicija ukljucuje takve forme zivota ili recimo biljke ?
Ko bilo kome moze da naturi sta je vrsta a sta nije ?
Zato što ne uključuje zato nije ni dobra što se naučne upotrebljivosti tiče.
Neko ili zna šta termin vrsta znači u nauci ili ne... sve ostalo je za razgovor o evoluciji nebitno ili šarlatanstvo.

Pokusao sam da pojednostavim pricu koja se prvenstveno tice coveka i nebuloznog verbalnog povracanja da je covek nastao parenjem dva primata..... a ne da ulazim u debatu o blokovima aminokiselina i sl......
Svi dokazi koje imamo upućuju na to... izjave poput "to je verbalno povraćanje" ne utiču na naučni rad.

Nikakva " teorija " ne objasnjava ubistvo nego neoborivi dokazi o nacinu na koji je osoba izgubila zivot.
Neoboreni dokazi upućuju i na to da su se iz jedne vrste razvila druga, čak i ako koristimo definiciju vrste koju si ti dao.

Evolucije unutar jedne vrste...
Evolucije unutar vrste onako kao se u biologiji klasifikuju vrste ili kako bilo kome padne na pamet da ih klasifikuje?

Tako je nadjene su kosti u kamenom sanduku na kojem pise Isus sin Josifov, to znaci - nadjene su Isusove kosti. To ne znaci - onaj koji je nasao te kosti tvrdi da su to kosti Isusa o kojem govore jevandjelja.
Cim pronadjes nekoga ko tvrdi da su to te kosti, ako imas mogucnost pitaj to tu osobu, a ne mene.
To i dalje nije odgovor na pitanje što bi se crkva preznojavala zbog nečijih pogrebnih ostataka, ako niko ne tvrdi da pripadaju Isusu kojeg nazivaju Hristos i za to nema dokaza?

A gde sam to ja zakljucio da mesija Darvin ili njegovi fanaticni sledbenici govore o " trenutnoj transformaciji ili procesu koji relativno kratko traje " ?!?

Napisao si mi da postoje ljudi koji veruju da je:
" medved skocio u vodu i pretvorio se u kita "
To implicira ili trenutnu transformaciju ili transformaciju u veoma (za evolutivne standarde) kratkom vremenskom periodu. Ovakva rečenična konstrukcija je primerena neduhovitim kreacionistima i onima koji nemaju pojma o procesu evolucije. ali joj je vrednost upitna kad razgovaramo o naučnim temama.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2015, 00:51:43 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
@attention whore  - chibe u troskoku!
------------------------------------------------------
@mike
dobre de, i jedan je dovoljan da diskvalifikuje celu knjigu

1. God drowns the whole earth.
In Genesis 7:21-23, God drowns the entire population of the earth: men, women, children, fetuses, and perhaps unicorns. Only a single family survives. In Matthew 24:37-42, gentle Jesus approves of this genocide and plans to repeat it when he returns.

2. God kills half a million people.
In 2 Chronicles 13:15-18, God helps the men of Judah kill 500,000 of their fellow Israelites.

3. God slaughters all Egyptian firstborn.
In Exodus 12:29, God the baby-killer slaughters all Egyptian firstborn children and cattle because their king was stubborn.

4. God kills 14,000 people for complaining that God keeps killing them.
In Numbers 16:41-49, the Israelites complain that God is killing too many of them. So, God sends a plague that kills 14,000 more of them.

5. Genocide after genocide after genocide.
In Joshua 6:20-21, God helps the Israelites destroy Jericho, killing “men and women, young and old, cattle, sheep and donkeys.” In Deuteronomy 2:32-35, God has the Israelites kill everyone in Heshbon, including children. In Deuteronomy 3:3-7, God has the Israelites do the same to the people of Bashan. In Numbers 31:7-18, the Israelites kill all the Midianites except for the virgins, whom they take as spoils of war. In 1 Samuel 15:1-9, God tells the Israelites to kill all the Amalekites – men, women, children, infants, and their cattle – for something the Amalekites’ ancestors had done 400 years earlier.

6. God kills 50,000 people for curiosity.
In 1 Samuel 6:19, God kills 50,000 men for peeking into the ark of the covenant. (Newer cosmetic translations count only 70 deaths, but their text notes admit that the best and earliest manuscripts put the number at 50,070.)

7. 3,000 Israelites killed for inventing a god.
In Exodus 32, Moses has climbed Mount Sinai to get the Ten Commandments. The Israelites are bored, so they invent a golden calf god. Moses comes back and God commands him: “Each man strap a sword to his side. Go back and forth through the camp from one end to the other, each killing his brother and friend and neighbor.” About 3,000 people died.

8. The Amorites destroyed by sword and by God’s rocks.
In Joshua 10:10-11, God helps the Israelites slaughter the Amorites by sword, then finishes them off with rocks from the sky.

9. God burns two cities to death.
In Genesis 19:24, God kills everyone in Sodom and Gomorrah with fire from the sky. Then God kills Lot’s wife for looking back at her burning home.

10. God has 42 children mauled by bears.
In 2 Kings 2:23-24, some kids tease the prophet Elisha, and God sends bears to dismember them. (Newer cosmetic translations say the bears “maul” the children, but the original Hebrew, baqa, means “to tear apart.”)

11. A tribe slaughtered and their virgins raped for not showing up at roll call.
In Judges 21:1-23, a tribe of Israelites misses roll call, so the other Israelites kill them all except for the virgins, which they take for themselves. Still not happy, they hide in vineyards and pounce on dancing women from Shiloh to take them for themselves.

12. 3,000 crushed to death.
In Judges 16:27-30, God gives Samson strength to bring down a building to crush 3,000 members of a rival tribe.

13. A concubine raped and dismembered.
In Judges 19:22-29, a mob demands to rape a godly master’s guest. The master offers his daughter and a concubine to them instead. They take the concubine and gang-rape her all night. The master finds her on his doorstep in the morning, cuts her into 12 pieces, and ships the pieces around the country.

14. Child sacrifice.
In Judges 11:30-39, Jephthah burns his daughter alive as a sacrificial offering for God’s favor in killing the Ammonites.

15. God helps Samson kill 30 men because he lost a bet.
In Judges 14:11-19, Samson loses a bet for 30 sets of clothes. The spirit of God comes upon him and he kills 30 men to steal their clothes and pay off the debt.

16. God demands you kill your wife and children for worshiping other gods.
In Deuteronomy 13:6-10, God commands that you must kill your wife, children, brother, and friend if they worship other gods.

17. God incinerates 51 men to make a point.
In 2 Kings 1:9-10, Elijah gets God to burn 51 men with fire from heaven to prove he is God.

18. God kills a man for not impregnating his brother’s widow.
In Genesis 38:9-10, God kills a man for refusing to impregnate his brother’s widow.

19. God threatens forced cannibalism.
In Leviticus 26:27-29 and Jeremiah 19:9, God threatens to punish the Israelites by making them eat their own children.

20. The coming slaughter.
According to Revelation 9:7-19, God’s got more evil coming. God will make horse-like locusts with human heads and scorpion tails, who torture people for 5 months. Then some angels will kill a third of the earth’s population. If he came today, that would be 2 billion people.

....
Zar postoji dokaz da se bilo sta sto je napisano u stilu " Bog je uradio ovo ili Bog je uradio ono " u starom zavetu - stvarno desilo ?
Opste je poznato da ti nemas inteligenciju da shvatis sta znaci " metaforicko kazivanje ".
Ako vec zastupas verbalno povracanje o Isusovim recima u Matej 24:37-42  pokazi nam tvoju " inteligenciju " koja ce citirati te reci i u njima pronaci lazi da je Isus " odobravao genocid " ili " planira da ga ponovi kada se on vrati ", pronadji mi reci koje govore da Isus bilo sta planira ili da ce se on vratiti.

Mike je odlicno primetio da pokusavas da debatujes nesto o cemu apsolutno pojma nemas, nego se oslanjas na smesne primedbe ljudi kojima takodje nije jasno sta je levo a sta je desno
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Dati su primeri da je biblija rasadnik odvratnih ideja, nemorala, ubistva i silovanja. Potpuno je nebitno da li se to stvarno desilo (jer bog najverovatnije ne postoji) nego da se bibilija koja sadrzi te prica smatra za polaziste morala.

Ti, suvi i neshvaceni genije, de pojasni metaforu u "God drowns the entire population of the earth: men, women, children, fetuses, and perhaps unicorns. Only a single family survives. "
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Ja kao prvo nisam "suvi i neshvaćeni genije". Daleko sam od genija. Nikad bio, a neću ni biti.  Smile

Kao drugo ne mogu ti to pojasniti je to nije citat iz biblije već interpretacija. Mislim stvarno "fetuse i verovatno jednoroge". To nije citat iz Biblije.

Ako već pričamo o velikom potopu i tome kako je on opisan u bibliji, pošto već rekoh da Stari zavet nisam čitao, pa ne mogu sa sigurnošću da kažem.

Dakle po toj priči Bog uništava sav život na Zemlji zato što je ovladao blud, nemoral i ostalo bla bla... E sad posle toga Bog sklapa neku vrstu dogovora sa ljudima da se to više neće ponoviti, uništenje takvih razmera.

Priča kao priča jeste legenda i metafora koja ima utočište u stvarnim događajima. Ako uzmemo u obzir da je Biblija knjiga nastala pre više od 2000 godina onda tu takođe moramo uzeti u obzir i šta su ljudi tada znali o prirodi uopšte. I šta si znali? Pa ne mnogo. Mi danas imamo dokaze da se takvo uništenje stvarno dogodilo. Naravno pitanje je da li je obuhvatalo čitav svet ili jedan njegov deo, ali se desilo. Šta je čovek mogao tada da zna o tome, osim da se neka velika sila obrušila na njega, tu silu možemo nazvati kako god, bilo Bog, Sila Prirode ili šta već. Jer čovek tada nije mogao razumnije to da pojasni, nije imao potrebna saznanja.

Kasnije je iz tog događaja iznikla legenda o svemu koja se uostalom nalazi u Bibliji. Priča o čoveku koji se spasio sa svojom porodicom. Priča sa poukom. Pouka je da bez obzira kakvo uništenje snađe svet, bez obzira kakvo zlo se obruši na njega, uvek postoji nada. Nada da će život pobediti i nastaviti dalje. Naravno kao moralna poruka glavni lik je častan čovek, pošten kao i njigova porodica. Loši ljudi su uništeni. Na kraju je i pored toliko zla dobro ipak pobedilo, život je ipak pobedio i svet je nastavio dalje.

Ti svakako tu priču nećeš shvatiti bukvalno. Jel Pepeljugu, Ivicu i Maricu, naše pesme o Kraljeviću Marku ili o Kosovskom boju takođe shvatamo bukvalno? Naravno da ne. To su priče, bajke i legende ne precizne istorijske činjenice.

Kad smo već kod toga i teorija evolucije danas se dosta razlikuje od prvobitne Darvinove. Iz potpuno istog razloga. Darvin nije imao saznanja koja imamo danas i sigurno da nije mogao sve precizno da pretpostavi. Ali od nečega je moralo da se krene, da bi se došlo do ovoga danas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
sorry Mike boy, nisam se obracao tebi vec ovom ajfiju - mega lazovu i opste poznatom lupetacu.

@Mike

Ta prica o potopu ako se analizira hladne glave i sa obe noge na zemlji ide ovako, sa karakiranja (sta cu, malo shale da ne bude suvoparni tekst):

Dizajner napravi andjele. Svima lepo.

Dizajner napravi nesto novo jer su andjeli dokurcili - mnogo su dosadni i predvidljivi. Napravi dizajner ovom slucaju coveka i zenu. Oni sjebu okruzenje dok bog nije gledao (otkud sad to?) i dobri i milosrdni bog ih protera iz raja jer ga nisu poslusali, a cikao ih je sve vreme, dizajnirao je zmije, zbunje koje govori i ostalo. A mogao je mozda par udaraca po dupetu zenu, muskarac malo da kleci na kukuruzu i to je to.

Taj par se kasnije koti izmedju sebe i njihova deca se kote izmedju sebe, incestualno praveci 500.000 ljudi. Svi ovi ljudi su zli do srzi, prave sranja i sta sve ne. Sad dizajner ne zna sta ce. Nema toliko munja na raspolaganju da pobije sve zle ljude pa ce onda lepo da natopi zemlju 40 dana, da pobije sve ljude - potomke zlih Adama i Eve i sve zivotinje koje nemaju slobodnu volju da sjebu prirodu i biljke koje su ni krive ni duzne zavrsile na dnu okeana.

Posle odredjenog vremena dobri ljudi izadju sa broda, nakote se na nekoliko milijadi ljudi - koji su zli, pokvareni, imaju 10.000 razlicitih religija i vode ratove non-stop.

Dizajner se zamisli: Gde li sam pogresio?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ne prepričava se nego se uči i dokazuje...doduše tamo gde je to svrsishodno.
Da li si ti ikad na času biologije čuo da je profesor rekao ili uradio nešto što bi ti ukazalo da misli da je izuzetno važno da prihvatiš/te/mo evoluciju?
Taj proces je dokazan na način koji zadovoljava naučni metod i dovoljan je onima koji to studiozno proučavaju, a to da li laik/kreacionista to razume i da li prihvata je nebitno što se same teorije tiče.

Već sam ti kazao kao jednostavno možeš da oboriš teoriju evolucije... pronadji tragove kompleksnijeg oblika života tamo gde teorija implicira da ih nema i to je to. Ili  fosile kengura u Evropi. To što stalno poričeš da teorija evolucije može da se obori, ne menja stvar. Baš je to i razlog što je ona naučna teorija.
Koja je to nauka rekla...ID?
Cinjenica da se teorija evolucije predaje u skolama dokazuje da jeste prihvacena kao nesto sto je nekim ljudima vazno.
Taj " proces " je " dokazan " samo onim ljudima koji taj " proces " prihvataju kao vazan.
Ti jednostavno ne razumes da je nemoguce oboriti bilo koji sistem verovanja, bez obzira na kojoj licnosti je utemeljen. Nemoguce je oboriti tvrdnju da neki covek zivi ko zna gde vise od 2000 godina.
Ti si na strani onih koji naturaju znacaj teorije evolucije, a ja ne naturam bilo sta.
Davao sam ti ranije linkove ( koje mozes da pronadjes i sam ) o naucnicima koji govore da nastanak vrsta nije moguc mutacijom gena i prirodnom selekcijom, ali za tebe je to " dokazano " i za tebe su ti naucnici u " sluzbi kreacionista "....
Citat
Ovde se reč zakon pominje samo u vezi prvog zakona termodinamike...nema zakona fotosinteze.
Bar ne definisanog u nauci koja proučava živi svet. Smiley
Naravno da nema za sve koji zakone izjednacavaju sa teorijama, a teorije sa zakonima. Pretvaranje svetlosne energije u ugljenik koje se desava kod biljaka ( posmatrano, analizirano, ponavljano ) je za tebe - teorija a ne zakon.

.... Gravity is most accurately described by the general theory of relativity (proposed by Albert Einstein in 1915) which describes gravity, not as a force, but as a consequence of the curvature of spacetime caused by the uneven distribution of mass/energy.
Pošto znaš engleski i sam vidiš da ovde piše da je gravitacija posledica zakrivljenja prostoravremena, a ne teoretska posledica.
Citat
In theory o relativity gravity is a consequence sto znaci gravitacija je teoretska posledica.
Citat
Fosil možda nikada neće služiti kao dokaz evolucije nekome ko nije stručan.
Laicima fosili možda ne služe, ali naučnicima služe.

Nikada ne možeš da budeš siguran da te tvoja čula ne varaju, pa da znaš da li je nešto stvarnost ili ne.
Opet počinješ da reč teorija koristiš u nenaučnom smislu (na šta imaš mogućnost), ali nemaš nikakav efekat kada se razgovara o naučnim temama. Daću ti još jedan primer: Imaš teoriju sportskog treninga. To su sva skupljena znanja, testirana na sportistima, proverena, dokazana ali se i dalje zove teorija, zato što je opširna, te nije praktično opisati ih u formi zakona.
Da si pročitao link koji sam postavio možda bi razumeo.
Dokaz je dokaz, bez obzira na bilo ciju strucnost. Fosil je dokaz postojanja fosila i nicega vise. Dokaz se odnosi samo na sada i ovde. Stvarnost se nalazi samo u svesti posmatraca kojeg cula ne varaju.
Teorija evolucije se ne nalazi u bilo cijim culima nego je iskljucivo projekat imaginacije nekih ljudi.
A tvoja tvrdnja o teoriji koju si ti prihvatio ima efekat na cega osim imaginaciju ljudi koji su to isto prihvatili ?

Stvarno mi nije jasno da ti koji od svih clanova ovde imas najzdravije rezonovanje ne mozes da shvatis da je nemoguce bilo koma naturiti bilo kakvu teoriju.
Kako znanja koja su skupljena u sportu mozes da nazoves - teorijom ?!?
Bavio sam se aktivno sportom ( fudbal i hokej ), pratim sport i dalje, i nikada nisam cuo za bilo kakve " sportske teorije "
Uopste mi nije potreban link koji bilo kakvu teoriju izjednacuje sa bilo kojim zakonom. Niti bilo ko bilo kome moze da naturi bilo sta slicno.

Citat
Stvarnost je da vrste (onako kao ih naučni svet klasifikuje) postoje i stvarnost je da je da je evolucija proces koji postoji i dokazano je da dovodi do stvaranja novih vrsta.
Niko nekome ne moze da naturi bilo kakvu klasifikaciju. Uopste nemam potrebu da ti meni naturas ono sto si ti prihvatio da jesu ' vrste ' i da " postoji stvaranje novih vrsta ".
Ja tebi nikako nisam naturao da je ' vrsta ' - reproduktivno kompatibilna grupa zivih bica...
Citat
Za one koji žele da budu praktični i mogu da definišu nešto tako da ta definicija nema nedostatke, kao ona koju si naveo.
To nije neistina.... samo je nebitno za razgovor o evoluciji.
A " nedostatak " te definicije je da se tebi ne dopada zato sto si ti prihvatio neku drugu definiciju ?
Za mene nista bitnije od razlike izmedju coveka i svih ostalih formi zivota - nema. ( i to nikome ne naturam )
Citat
U slučaju zubobolje da li bi istu vrednost dao onome što ti kaže stomatolog ili rašljar?
Ne shvatas ti zta uopste znaci cinjenica da svi ljudi imaju samo jednu vrednost - jedan zivot.
To sto se stomatolog bavi stomatologijom njemu ne daje nikakvu vrednost u odnosu na djubretara koji se bavi djubretom ioi bilo kojim drugim covekom koji se bavi bilo cim....
Citat
Zato što ne uključuje zato nije ni dobra što se naučne upotrebljivosti tiče.
Neko ili zna šta termin vrsta znači u nauci ili ne... sve ostalo je za razgovor o evoluciji nebitno ili šarlatanstvo.
A odakle tebi uopste ideja da samo naucnici ( i to samo oni koje ti smatras naucnicima ) imaju licencu za koriscenje reci " vrsta " ili " evolucija " ?!?!
Citat
Svi dokazi koje imamo upućuju na to... izjave poput "to je verbalno povraćanje" ne utiču na naučni rad.
Koja nauka je potrebna da se vidi da covek misli, govori i radi sve sto nijedna druga vrsta na ovoj Planeti ne cini ?!?
Na cega utice verbalno povracanje da je covek - zivotinja ?
Citat
Neoboreni dokazi upućuju i na to da su se iz jedne vrste razvila druga, čak i ako koristimo definiciju vrste koju si ti dao.
A ti " dokazi " se zovu teorija i oni su " dokazi " samo za one koji su prihvatili nebulozu da su to - dokazi.
Citat
Evolucije unutar vrste onako kao se u biologiji klasifikuju vrste ili kako bilo kome padne na pamet da ih klasifikuje?
A kome je palo na pamet da bilo gde klasifikuje vrste pa da tom klasifikacijom terorise ljude koje ta i takva klasifikacija ne zanima ?

" klasifikaciju " coveka kao zivotinje iz reda / vrste - sisara ces ti nekome da naturis ?
Citat
To i dalje nije odgovor na pitanje što bi se crkva preznojavala zbog nečijih pogrebnih ostataka, ako niko ne tvrdi da pripadaju Isusu kojeg nazivaju Hristos i za to nema dokaza?
Zasto ti to pitanje postavljas meni kada nigde nisam rekao da bi crkva zbog toga " trebalo da se preznojava ". Da li stvarno toliko ne mozes da shvatis da niko u tom dokumentarcu nije tvrdio da su to kosti Isusa koji se pominje u bibliji ?
Samo je receno da se u toj grobnici nalaze kosti u kamenim kovcezima na kojima su ispisana imena licnosti koje su spomenute u jevandjeljima.
Tebi je neopevano tesko da shvatis da zdrav razum nema potrebu da negira sisteme verovanja.

Citat
Napisao si mi da postoje ljudi koji veruju da je:
" medved skocio u vodu i pretvorio se u kita "
To implicira ili trenutnu transformaciju ili transformaciju u veoma (za evolutivne standarde) kratkom vremenskom periodu. Ovakva rečenična konstrukcija je primerena neduhovitim kreacionistima i onima koji nemaju pojma o procesu evolucije. ali joj je vrednost upitna kad razgovaramo o naučnim temama.
Ti bi voleo da to implicira trenutnu / kratku transformaciju ( iz meni nepoznatog razloga ).
Nemam nista zajednickog sa onim sto opisuje kreacioniste.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Dati su primeri da je biblija rasadnik odvratnih ideja, nemorala, ubistva i silovanja. Potpuno je nebitno da li se to stvarno desilo (jer bog najverovatnije ne postoji) nego da se bibilija koja sadrzi te prica smatra za polaziste morala.

Ti, suvi i neshvaceni genije, de pojasni metaforu u "God drowns the entire population of the earth: men, women, children, fetuses, and perhaps unicorns. Only a single family survives. "
Apsolutno, ali ljudi su stvoreni sa odvratnim idejama i nastavljaju da cine odvratna dela, bez obzira da li citaju bibliju ili ne, a to se desava danas a kamoli kada je covek evolutivno bio mnogo primitivniji.
Pogresno tumacenje biblije ( neistina da covek ima odgovornost i zaslugu ) je posluzilo kao polaziste nebuloze zvane " moral ".

Ta metafora znaci - Sila koja je stvorila sve ljude ubija one koji su odredjeni za smrt a smrti spasava one koji su odabrani za spasenje. "

I gle stvarno neki su ljudi osudjeni na zivot, a neki na smrt i nisu birali ni jedno ni drugo ......

Osnovna stvar tvog iskrivljenog rezonovanja jeste dvolicnost, kada zelis da se smejes bibliji - onda su to " snovi primitivnih nomada iz bronzanog doba " a kada zelis da izneses kritiku biblije onda se pozivas na tudja nebulozna tumacenja koja blage veze sa zdravim razumom nemaju.

Koliko puta treba da ti se objasni da biblija nema nikakav znacaj za bilo kog citaca ?
Ako je tebi odvratna, onda uopste ne bi trebalo da se preznojavas bilo kakvim razmisljanjem o toj knjizi i nastavis da uzivas u svom zivotu bez razmisljanja o njoj.....
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Citat
Ta metafora znaci - Sila koja je stvorila sve ljude ubija one koji su odredjeni za smrt a smrti spasava one koji su odabrani za spasenje. "

Uopste nisi objasni metaforu - nego si preveo sa engleskog ono sto pise. Sem toga, cak si i pogresno to protumacio jer su ljudi koji su kao fol spaseni ipak na kraju umrli.

Citat
a kada zelis da izneses kritiku biblije onda se pozivas na tudja nebulozna tumacenja koja blage veze sa zdravim razumom nemaju.

Tvoje misljenje da su ta tumacenja nebulozna ili ne ne utice na to da se biblija smatra izvorom morala.

Citat
Koliko puta treba da ti se objasni da biblija nema nikakav znacaj za bilo kog citaca ?

Jel ovo jos jedno od tvojih misljenja koje je bazirano na opservaciji 2 milijarde hriscanskih vernika?

---------------------

Biblija je veoma vazna knjizica mnogim hriscanskim vernicima ako ne i svima i uz pomocu nje oni definisu svoj zivot i zivot svojih potomaka. Velika vecina tih hriscana koristi svoje vreme da tu knjizicu predstavi kao istinitu, moralnu i vrednu divljenja. U to ime najveci racionalni slobodni mislioci danasnjice cine ogromne napore da bibliju prikazu u pravom svetlu: kao knjigu neobrozavanih nomada i kao knjigu nebuloznih i epsko-fantasticnih prica koje veze nemaju sa stvarnoscu. Kao knjigu koja prikazuje sta je sve dobri bog u stanju da uradi i sta su ljudi u stanju da urade svojoj deci zarad nekih glupavih i odvratnih ciljeva

---------------------------
« Poslednja izmena: 22. Jul 2015, 16:02:04 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Uopste nisi objasni metaforu - nego si preveo sa engleskog ono sto pise. Sem toga, cak si i pogresno to protumacio jer su ljudi koji su kao fol spaseni ipak na kraju umrli.
Nisam govorio o porodici prezivelih iz bajke o potopu nego o navodnim spasenim koji ce navodno iz smrtnosti preci u besmrtnost. Zato se ta parabola te bajke o potopu prenosi na navodne dogadjaje koji su navodno pred nama. A koje je Isus spomenuo u Matej 24:37-42 sto su ljudi koje si ti citirao lazno predstavili. To je samo jedna u nizu prorocanstava koja govori da covek nema izbor nego se radja u unapred odredjenu sudbinu koja jedino moze biti odredjena krvnom linijom...

Citat
Tvoje misljenje da su ta tumacenja nebulozna ili ne ne utice na to da se biblija smatra izvorom morala.
Mije to misljenje, nego cinjenica, ta tumacenja jesu nebulozna posto nisu utemeljena u stvarnosti.
A biblija nije prva napisana knjiga koja govori o moralu, tako da nije nikakav " izvor morala ".

Citat
Jel ovo jos jedno od tvojih misljenja koje je bazirano na opservaciji 2 milijarde hriscanskih vernika?
Nije misljenje, nego znanje da ti vernici svakodnevno umiru, tako da biblija nema nikakav znacaj za njihov zivot, nego im daje subjektivno misljenje o laznoj nepostojecoj stvarnosti.
Citat
Biblija je veoma vazna knjizica mnogim hriscanskim vernicima ako ne i svima i uz pomocu nje oni definisu svoj zivot i zivot svojih potomaka. Velika vecina tih hriscana koristi svoje vreme da tu knjizicu predstavi kao istinitu, moralnu i vrednu divljenja. U to ime najveci racionalni slobodni mislioci danasnjice cine ogromne napore da bibliju prikazu u pravom svetlu: kao knjigu neobrozavanih nomada i kao knjigu nebuloznih i epsko-fantasticnih prica koje veze nemaju sa stvarnoscu. Kao knjigu koja prikazuje sta je sve dobri bog u stanju da uradi i sta su ljudi u stanju da urade svojoj deci zarad nekih glupavih i odvratnih ciljeva
To je samo subjektivno misljenje koje ti vernici prihvataju i praktikuju. Sta je neko citao pre smrti - to nema nikakav znacaj....
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 261 262 264 265 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 22:33:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.